سایت خبرآنلاین نوشت: حمید حاجی زاده در واکنش به اظهارات اخیر مصباحی مقدم که در سخنانش به بررسی عملکرد دولت سیزدهم پرداخته، در میانه راه به رشد سریع اقتصاد چین و لزوم ثروتآفرینی در اقتصاد ایران گریزی زده و اعلام کرد مسیری که اقتصاد ایران باید برود مسیری مشابه چین است، این شعر طنز را سروده است:
بار الٰهیٰ ! از جهانت قوم نالان را ببر !
اولش ما منتقدهای لُغُزخوان را ببر !
هر که را راضی است در «کیهان» به دنیا واگذار
هر که را غُر می زند در این جهان، آن را ببر!!
عمر چینی های کم مصرف ولی قانع ؛ دراز
مردم در ناز و نعمت، اهل کفران را ببر!
پس خودت هر کس سه وعده می خورد در مملکت
یار دشمن، اهل ولخرجی ، شکمران را ببر!
کار را خود ساده کن با حذف اسباب گناه؛
مرغ ، پر ! گوساله حتی پر !!، بیا نان را ببر!
اشتها هم بی غذاخوردن خودش کم می شود
کاسه ی سالاد- عشق گوسپندان - را ببر!
نان مردم می بری، خاصیت دندان به چیست؟
وقت سرویس دهان ماست ،دندان را ببر!!
تا به استخر قضایت غوطه ور گشتیم نیز
آخرین دارایی ما؛ کفش و تنبان را ببر!!
جیب خالی تا معاف است از حساب و از کتاب
امتحان «حاسبوا» تعطیل، میزان را ببر!
از طلا گشتن پشیمان گشته هر کس عاقبت
کارگاهش را ببند و پُتک و سندان را ببر!!
#حمیدحاجی_زاده
آمار خورد و خوراک چینی ها
پس از جنجالی شدن صحبت های اخیر حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره «قانع بودن مردم چین» و طرح این ادعا که «چینی ها به یکی دو وعده غذا در شبانه روز اکتفا میکنند»، مشخص شد که مردم چین بهرغم آنچه او گفته رکورددار اسراف در مواد غذایی هستند.
مردم چین خلاف آنچه عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته اتفاقا رکورددار اسراف در مواد غذایی هستند. طبق آمار سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) در سال ۲۰۲۱ دورریز مواد غذایی در چین سالانه ۹۱.۶ میلیون تن برآورد شده است.
شاید برخی بگویند جمعیت بالای این کشور عامل چنین حجمی از اسراف مواد غذایی است. برای مقایسه بهتر است نگاهی به دیگر کشورهای پر جمعیت هم بیاندازیم. هند با جمعیتی نزدیک به چین در همان مقطع ۶۸.۸ میلیون تن مواد غذایی دور ریخته است. در میان کشورهای پرجمعیت، ایالات متحده با ۱۹.۴ میلیون تن زباله مواد غذایی در جایگاه پایینتری قرار گرفته در حالیکه در اروپا، فرانسه و آلمان هر ساله بین ۵ تا ۶ میلیون تن زباله غذایی تولید میکنند.
به عبارتی سرانه دورریز غذا به ازاء هر فرد در چین ۶۵.۴ کیلوگرم در سال، در هند ۴۹.۱ کیلوگرم در سال و در ایالات متحده آمریکا ۵۸.۶ کیلوگرم در سال است و این یعنی سرانه دورریز غذا در چین حتی از آمریکا هم بیشتر است.
- 18
- 1
یه ایرانی
۱۴۰۲/۱۲/۱۶ - ۱۰:۱۹
Permalink