
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: مسئله برای عموم مردم چنان مهم و حتی حیاتی است که هر جا مینشینند و یا برمی خیزند در این باره سخن میگویند.
مردم تدبیر نظام را به فال نیک میگیرند. فراوان در فراوانند کسانی که چنین میاندیشند هرچند صدای شان بلند نیست و هرچند رسانه ندارند. این بیصدائی شان در هیاهوی اقلیتی معدود اما بلندگو دهان و جریده روان راه را گم نمیکند.
میدانیم که این بدگویان فقط صدا دارند، نفس ندارند، عدد ندارند هرچند همهشان هم افزا شوند باز کسر قابل اعتنایی از جامعه نمیشوند. میبینیم شان. حتی میشماریم شان. همه شان هم به میدان آمدهاند. همه کسانی که منافع شان در خطر است به صف شدهاند حتی اسکول نظام. حتی آن مستندساز ناکام... حتی سخنرانان همه چیزدان..حتی توپخانهچیهای کلمات... حتی وکیل الحرفهای همیشه عصبانی... اینها که - در نیت شاید هزار فرسنگ فاصله داشته باشند - اما لبه دوم قیچی صهیونیستها را کامل میکنند. اگر چه نمیتوان از حضور نفوذیهایی که با نقاب سوپر انقلابی، به سینه انقلاب شلیک میکنند هم غافل شد.
کاسبان تحریم، خواب را بر خود حرام کردهاند تا راهها را ببندند. با این همه حال مردم دارد بهتر میشود. این البته به معنای تکیه به آمریکا نیست. همراهی با آمریکا نیست. ما حساب تسویه نشده فراوان داریم. اما برای احقاق حق ملت و منافع ملی، همه راهها را میآزماییم.
کاش مخالفان پرهیاهو این مهم را فهم میکردند. آن وقت شاید سمت و سوی صدایشان فرق میکرد. البته شاید. این شاید هم شامل کسانی میشود که نیت خیر دارند و الا بازیگران و کاسبان تحریم که نیت شان هم مثل عملشان بداندیشانه است...
***
هشدار روزنامه اطلاعات: تندروهای انقلابی نما در نهادهای مهم اقتصاد کشور، مهرهچینی کرده اند
روزنامه اطلاعات نوشت: لازم نیست سخنان تکراری در باب مذاکرات مستقیم یا غیر مستقیم مطرح شود؛ اینکه برخوردی صورت گرفته یا سلام و خوش و بشی در مسقط بوده یا خیر؛ از همه بدتر تعیین تکلیف نامسئولانی که نماینده اعزامی چنین کند و چنان... اینها کلمات وهن دیپلماسی و اعتبار یک ملت بزرگ و شایسته است. همانطور که عباس عراقچی وزیر خارجه گفت: «نتیجه مهم است».
سید مسعود رضویسمت و سوی سیاست ایران با ارادۀ عالیترین مراجع کشور تعیین و ابلاغ می شود. به ویژه در موضوعی به اهمیت مذاکرات اخیر که می تواند بازی خبیثانه و اهداف شومِ نتانیاهو علیه میهن را خنثی سازد یا در آن تأثیری تاریخی داشته باشد. تردید نکنید که در همین ایام که مذاکراتی برای تنش زدایی و صلح در جریان است دو گروه خارجی و داخلی درحال برهم زدن آن هستند. پس باید واقع بین باشیم و با حمایت از دولت و وزیر خارجه، مذاکرات برای تنش زدایی را استمرار و آرامش را استقرار بخشیم.
نخستین جریان معاند و مزاحم، صهیونیست ها به رهبری نتانیاهو هستند که خواهان کشاندن جنگ به ایران و به قول نخست وزیر جنایتکارشان اجرای پروژه لیبیایی کردن ایران هستند. آنان از اپوزیسیون خشونت گرا و سرنگونی طلب ایرانی برای ایجاد آشوبهای داخلی استفاده می کنند. منتظر هستند تا در وقت مناسب دست به اقدام برای از بین بردن منابع هستهای، موشکی، نظامی، صنعتی و بالقوه ایران همچون سوریه بزنند.
شین بت ـ سازمان امنیت اسرائیل ـ چند سالی است سلطنت طلبان را هم به خدمت گرفته و رضا پهلوی را نماد مدعاهای گزاف خود ساخته اند. چندبار هم از او در قدس اشغالی پذیرایی کرده و کنار دیوار ندبه ذکر «شِماایسراییل» همراهش خواندهاند! اما به هر حال گفتمان ضعیف و فقدان تعلقات مردمی در این جماعت، آنها را در تعلقات خارجه نگاه داشته و به چند اجتماع و شعارهای کینگ کنگی محدود کرده است.
از این گروه خطرناکتر اما داخلی های تندرو و دستهای مرموزی هستند که نه فقط می خواهند از منزلت مذاکرات بکاهند، بلکه لازم می دانند در آن مداخلات نامشروع کنند. ورود آنها در هر معامله و مذاکره ای، یا به بن بست کشیده یا به فسادهای بزرگ یا به تحریم مردم و تهدید وطن انجامیده است.
با اینها باید چه کرد؟
امروز همه می دانیم که این حرفها و این بازیهای انقلابی نمایانه و ظاهراً دلسوزانه، شرط کاسبی و تابلوی دکان ایشان است؛ اما قدرت مالی و در اختیار داشتن نهادهای عظیم تبلیغاتی و مهره چینی در برخی نهادهای اقتصادی مهم که جملگی بار خاطر دولت و ملت بوده و هستند، هر اصلاح و برنامه ای را به نفع مملکت به زمین می زند و هر مذاکره و معاهده ای را کأن لم یکن و بلااجرا خواهد کرد.
سالهاست اینها چنان از دور زدن تحریمها سخن می گویند که انگار فتح الفتوح کرده اند. حال آنکه انفال را به بابک زنجانیها و رضا ضراب ها و برخی آقازادهها دادهاند و با پولشویی و فقیر ساختن مردم، مافیای خانوادگی در امارات و قبرس و پاناما ساخته اند و میهن را از توسعه و آبادانی محروم کردهاند.
بیش ازین سخن نمی گویم. همه چیز روشن است و اصلا نیاز به توضیح ندارد. تنها باید از این مخاطره بگویم که آزمونهای پسا هفتم اکتبر دیگر اجازه نمی دهد که با تحلیلهای معیوب و فاتح نمایانه و ساده لوحانه یا دروغین این جماعت، نیروها و اعتبارمان را از دست بدهیم و بر سر کشور و امنیت و نظم و نظام قمار کنیم. از دست دادن بسیاری از نیروهای درجه اول مقاومت و نیروی قدس، خاصه سیدناالشهید، نتیجه همین اهمال و اجمال بود.
ختم سخن این که مهمترین خدمت مردم به نظام و ایران، رای دادن به دولت پزشکیان بود و اکنون نتایج پر برکت و خطیر این انتخاب تاریخی روشن شده است.
دولت و وزیر خارجه با اختیار تام و اذن رهبر انقلاب وارد مذاکره با امریکایی ها شده اند و بازارها و مردم، به سرعت و با نشانه های مثبت بدان پاسخ دادند.
کاسبان دارند می کوشند و صهیونیستها هم؛ مراقب باشیم.
***
مذاکرات ایران و آمریکا به مذاق برخی نمایندگان مجلس خوش نیامد/ درد دلواپسان چیست؟!
روزنامه توسعه ایرانی نوشت: دیروز صحن علنی مجلس شاهد بگومگوها و بعضا سخنان تندی درخصوص مذاکرات عراقچی- ویتکاف در مسقط بود.
نمایندگان تندروی مجلس که از پیش مخالفت صریح خود را درمورد مذاکره با آمریکا بیان کرده بودند، در صحن مجلس علنی زبان به اعتراض گشودند و درصدد تخطئه مذاکرات، مذاکرهکنندگان و موافقان مذاکره برآمدند.
در همین راستا، نماینده تهران گفت: «ملت ایران بدانید که مجلس هیچ اطلاعی از این مذاکرات ندارد، ولی حالا که بناست این اقدام با تلخی کامل صورت گیرد، ما مخالفتی نمیکنیم.»
مهدی کوچکزاده، ادامه داد که «ای ملت ایران حواستان جمع باشد که لحظات حساس تاریخی را سپری میکنیم» و «نمیخواهم بگویم آن چه اکنون اتفاق میافتد، نباید رخ دهد و شاید چارهای جز این نداریم ولی دوست و دشمن را تشخیص دهید.»
وی ادامه داد: ما در لحظاتی بسیار حساس و تاریخی قرار داریم. مراقب کسانی باشید که به نام خیرخواهی، به نام جلوگیری از جنگ و به نام آباد کردن دنیا، سالهاست که جز غارت اموال عمومی، جای دادن فرزندان خود در پستهای حساس، ساخت راههای اختصاصی برای ویلاهایشان و تلاش برای تصاحب هتلهای بنیاد مستضعفان و دیگر اموال عمومی، کار دیگری نکردهاند. این افراد به نام دلسوزی برای شما، در واقع دنبال منافع شخصی خود هستند؛ دنبال اینها نروید.
کوچکزاده افزود: نمیگویم آنچه که در حال وقوع است نباید انجام شود، شاید ناچار باشیم، اما مهمتر از هر چیز این است که دوست را از دشمن تشخیص دهید. بدانید مجلس از روند مذاکرات جاری هیچ اطلاعی ندارد؛ کسانی که امروز برای تائید این موضوع بیانیه داده اند بدانند مجلس هیچ خبری از مذاکرات ندارد و حتی حسن قشقاوی نماینده مردم رباط کریم و بهارستان به عنوان یکی از اعضای کمیته هستهای به من گفت که هیچ خبری ندارم. ما بیاطلاع هستیم، اما حالا که قرار است با تلخی کامل این کار انجام شود ما مخالفتی نمیکنیم.
پس از صحبتهای کوچکزاده برای لحظاتی صحن مجلس دچار تشنج شد و برخی از نمایندگان به صحبتهای کوچکزاده انتقاد کردند.
قالیباف: مجلس در جریان مذاکرات بوده است
پس از این سخنان رئیس مجلس در واکنش گفت: «شما نمیتوانید از طرف مجلس سخن بگویید که مجلس در جریان (مذاکرات) نبوده است.»
محمدباقر قالیباف تأکید کرد: «مجلس حتما در جریان بوده است. هیچ کاری و هیچ اقدامی خارج از مسیر قانونی انجام نمیشود و حرف جنابعالی حرف صحیح و درستی نبود.»
کوچکزاده پیش از انجام مذاکرات هم در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود: «در اثبات غیرهوشمندانه بودن عمل غیرشرافتمندانهای که قرار است روز شنبه در عمان آغاز شود، همین بس که وزیر خارجه در برابر یک معاملات املاکی آمریکایی قرار میگیرد! نه وزیر خارجه آمریکا.»
کسی که از رهبری جلوتر میرود مارق است
نماینده رباط کریم نیز در پاسخ به نطق تند کوچکزاده گفت: ما تابع رهبری هستیم، فصلالخطاب ما رهبر انقلاب است آن کسی که از رهبری جلوتر میرود مارق است، ما باید تابع رهبری باشیم شأنیت رهبر فرزانه است که کسی فکر کند برخی میتوانند ایشان را اجبار کنند؟ نه نسبت به رهبری سوپرانقلابی باشید نه عقبتر از ایشان باشیم.
حسن قشقاوی در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به صحبتهای مهدی کوچکزاده و اسم بردن از وی در صحن مجلس گفت: آقای کوچکزاده از من اسم بردند که گفتم کمیته هستهای در جریان نیست، من، جناب آقای نبویان و خضریان موافق مذاکرات هستیم.
وی با اشاره به اینکه شأن مجلس و کمیسیون امنیت ملی و مجلس نظارتی است، تاکید کرد: بعید میدانم چه الان و چه در آینده بخواهیم تیم مذاکرهکننده برای توضیحات به مجلس بیاید و ابایی داشته باشد.
این عضو کمیته هستهای خاطرنشان کرد: آقای کوچکزاده پریروز از مذاکرات پرسیدند، طبیعی بود مذاکرات شروع نشده بود، گفتم در جریان جزئیات نیستم و باید آغاز شود.
قشقاوی گفت: ما تابع رهبری هستیم، فصلالخطاب ما رهبر انقلاب است آن کسی که از رهبری جلوتر میرود مارق است، ما باید تابع رهبری باشیم شأنیت رهبر فرزانه است که کسی فکر کند برخی میتوانند ایشان را اجبار کنند؟ نه نسبت به رهبری سوپرانقلابی باشید نه عقبتر از ایشان باشیم.
تا الان هم مذاکرات عزتمندانه بوده
سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی نیز در واکنش به تذکر کوچکزاده درباره مذاکرات ایران و آمریکا گفت که مذاکرات تاکنون عزتمندانه بوده است.
مهرداد لاهوتی در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در واکنش به تذکر مهدی کوچکزاده علیه مذاکرات و اینکه مجلس در جریان آن نیست، گفت: مقام معظم رهبری درباره مذاکرات دستور داده و با این موضوع موافقت کردند. در حال حاضر هم در کل کشور در این خصوص اجماع وجود دارد و تا الان هم مذاکرات عزتمندانه بوده است.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران رابط و محل مذاکرات با آمریکا را مشخص کرد و ما گفتیم مذاکرات باید غیر مستقیم باشد. هر چه نظر جمهوری اسلامی بوده، تا الان تیم مذاکرهکننده کشورمان رعایت کرده است.
سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رهبری معظم انقلاب با مذاکره موافقت فرمودند و ما باید در جهت تقویت تیم مذاکره کننده کشورمان تلاش کنیم و به آنان کمک کنیم.
وی خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: آقای قالیباف! شما عضو شورای عالی امنیت ملی هستید و مگر میشود تیم مذاکره کننده کشورمان، بدون نظر شورای امنیت در مذاکرات عمل کند؟
همسویی غضنفری با کوچکزاده
دیگر نماینده تندروی مجلس نیز همسو با کوچکزاده گفت: تجربه نشان داده هر بار با آمریکا مذاکره و توافق کردیم او زیر قول و قرارش زده و از توافق خارج شده است.
کامران غضنفری، ادامه داد: اگر رهبری قبول کرده مذاکره شود به خاطر جوسازیها است که اینها در فضای مجازی راه انداختند که مذاکره کنیم مشکلات اقتصادی حل خواهد شد. مردم هم باور کردند.
واکنش تند رسایی به دیدار کوتاه عراقچی و ویتکاف
اما جای حمید رسایی پای ثابت مخالفین دولت هم در میان تخطئهکنندگان عراقچی و مذاکره و هر آنچه در مسقط گذشته بود، خالی نیست!حمید رسایی در واکنش به مذاکرات روز شنبه در شبکه ایکس نوشت: در مذاکرات، آقای عراقچی ۱۰ دقیقه دیرتر حضور یافت که در رسانههای داخلی و خارجی کلی روی آن خبرسازی شد، درعوض وقت پایان مذاکرات، با طرف آمریکایی ملاقات و مذاکره مستقیم صورت گرفت! چرا؟
وی افزود: جناب عراقچی! شما برای مذاکره غیرمستقیم اذن داشتید، برخلاف نظر شما این برخورد اصلا چیز معمولی نیست. چرا مثل شروع، دیرتر محل را ترک نکردید تا گفتوگو نکنید و آنها از این ملاقات خبرسازی نکنند.
پیش از این عراقچی در پایان مذاکرانش با ویتکاف درباره دیدار پیشبینی نشده با نماینده آمریکا در محل مذاکرات گفت: این موضوع معمولی بود در هنگام خروج دو هیات با هم برخورد داشتند چند دقیقهای با هم گفتگو کردیم این امر پذیرفتهای شده است ما در برخورد با دیپلماتهای آمریکایی همیشه نزاکت دیپلماسی را رعایت کرده ایم در حد دیپلماتیک، صحبت اولیه و سلام و علیکی داشتیم و چیز فوق العاده ای نبود.
رسایی در تذکر شفاهی در جسله علنی دیروز مجلس نیز گفت: وزراتخانهها کار خود را معطل نتیجه مذاکرات مسقط نکنند
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه از مذاکرهکنندگان مشروط به حرکت در چارچوبهای تعیین شده رهبری حمایت میکنیم، گفت: وزارتخانهها نباید فعالیت خود را متوقف کنند تا مذاکرات مسقط نتیجه دهد.
وی با اشاره به مذاکرات با بیان اینکه همه میدانیم نظر رهبری برعدم اعتماد به آمریکاست، گفت: ایشان همواره فرمودهاند با مذاکره، تحریمها بیشتر و گرهها کورتر میشود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه ما از مذاکره کنندگان مشروط بر حرکت در چارچوبهای تعیین شده مقام معظم رهبری، حمایت میکنیم، خاطرنشان ساخت: باید توجه شود، امور کشور متوقف به مذاکره نشود و وازرتخانهها منتظر مسقط نباشند. وزیر امور خارجه به وظیفه خود عمل میکند لذا سایر وزارتخانهها نیز باید امور خود را انجام دهند و کسی کار خود را متوقف نکند.
به جای منت کشیدن از استکبار خارجی...
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: اگر بتوانید تحریمها را با مذاکره لغو کنید خوب است و اشکالی ندارد اما تجربه نشان داده که این مسیر به نتیجه نخواهد رسید و آمریکا زیر بار نخواهد رفت.
امیرحسین ثابتی در تذکری با اشاره به مذاکرات عمان با بیان اینکه «برای ارزیابی نتیجه مذاکرات نباید عجولانه عمل کنیم»، اظهار کرد: برای ارزیابی نتیجه مذاکرات باید ببینیم جزئیات آن چه خواهد بود؛ اگر در جزئیات، تحریمهای نفتی و بانکی لغو شود و ما بتوانیم به طرف مقابل ثابت کنیم که به دنبال ساخت سلاح نیستیم، میتواند توافق خوبی باشد.
عراقچی برای توضیح به مجلس میرود
بدیهی است که فضای تنش در مجلس پای وزیر خارجه را به میان کشید و عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، در گفتگویی تلفنی با شبکه تهران سیما، گفت: «سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، برای ارائه توضیحات درباره آخرین تحولات مذاکرات به مجلس میآید.»
در پایان توئیت علی شریفی زارچی، استاد دانشگاه صنعتی شریف خالی از لطف نیست که در واکنش به اظهارات غضنفری نوشت: «بعضی نمایندهنمایان مجلس که تا دیروز از افزایش قیمت دلار شکایت داشتند؛ امروز که یک اتفاق مثبت برای معیشت مردم، توسعه و آبادانی ایران و تقویت پول ملی رقم خورده، گویی آتش گرفتهاند. دردشان ایران نیست؛ فقط در طمع قدرت و کاسبی تحریم هستند. در آتش وجود خود بسوزند که جز زیان نیستند.»
- 15
- 6
کاربر مهمان
۱۴۰۴/۱/۲۵ - ۲۳:۲۴
Permalink