جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۱۷ - ۲۹ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۰۴۴۱
علمی

فیلم/ سفر «جف بزوس» ثروتمندترین فرد جهان به فضا

"جف بزوس" به همراه سه مسافر دیگر با موشک "نیوشپرد" شرکت "بلواوریجین" به فضا رفتند.

جف بزوس، ثروتمندترین شخص جهان روز سه شنبه با پرتاب موشک شرکت «بلو اوریجین» که شخص وی مالک آن است به فضا رفت.

سفر فضایی جف بزوس تنها ۹ روز بعداز سفر ریچارد برانسون، بنیانگذار شرکت «ویرجین گلکتیک» به فضا انجام می شود. مدیرعامل پیشین شرکت آمازون روز دوشنبه درباره سفرش به فضا گفت که «این یک رقابت نیست. اولین فردی که به فضا رفت یوری گاگارین بود و مدت زيادي هم از آن می گذرد.»

پرتاب امروز در ساعت ۰۹:۱۲ منطقه ی زمانی شرقی (۱۷:۴۲ به وقت تهران) انجام شد. این ماموریت که NS- 16 نام داشت، نخستین پرتاب سرنشین دار بلو اوریجین محسوب می شود و یک سفر فضایی رکوردشکن بود. با این پرواز جف بزوس به دومین میلیاردری تبدیل شد که با فضاپیمای شرکت خودش به فضا می رود. پیش از او ریچارد برانسون با فضاپیمای «اسپیس شیپ وی اس اس یونیتی» (Spaceship VSS Unity)  ویرجین گلکتیک تا لبه ی فضا پیش رفته بود.

ولی رکوردهای دیگری هم در پرتاب امروز ثبت شد تا جف بزوس چهره ی بلندپروازانه ی دیگری از گردشگری فضایی را به نمایش بگذارد. «والی فانک» (Wally Funk) و «الیور دیمن» (Oliver Daemen) دو فضانوردی بودند که با پرتاب امروز تا لبه ی فضا رفتند و به ترتیب رکورد مسن ترین و جوان ترین فضانوردان را بخود اختصاص دادند.

فضاپیمای «نیو شپرد» (New Shepard) در این پرواز تا ارتفاع ۱۰۷ کیلومتری بالا رفت و برخلاف فضاپیمای ویرجین گلکتیک از خط کارمان هم عبور کرد. پیش از پرواز، بزوس با اشاره به ۱۵ پرتاب موفق نیو شپرد گفته بود:« ما می دانیم که این موشک ایمن است و اگر برای من ایمن نباشد، پس برای هیچ شخصی ایمن نخواهد بود.»

کپسول سرنشین دار نیو شپرد در ارتفاع ۷۵ کیلومتری از موشک جدا شد و بدین ترتیب با رسیدن به لبه ی فضا، سرنشین های فضا پیما (Spacecraft) برای ۳ تا ۴ دقیقه گرانش صفر را تجربه کردند و توانستند انحنای زمین را ببینند. کل مأموریت حدود ۱۰ دقیقه و ۱۹ ثانیه طول کشید و در نهایت کپسول نیو شپرد با چتر نجات در غرب صحرای تگزاس فرود آمد. کمی پیش از آن یعنی حدود ۷ دقیقه بعداز پرتاب هم موشک بطور جداگانه با موفقیت بر روی زمین نشسته بود.

پیش از این آزمایش های بلو اوریجین بدون سرنشین انجام می شد و به گفته ی بزوس باتوجه به تمام خودکار بودن فرآیند پرواز، لزومی به آزمایش توسط خلبان ها و فضانوردان حرفه ای نبوده است.

با تکمیل موفقیت آمیز نخستین پرواز سرنشین دار فضاپیمای نیو شپرد بلو اوریجین و فضاپیمای اسپیس شیپ ویرجین گلکتیک، اکنون گردشگری فضایی وارد دوران تازه ای شده است و انتظار میرود که در آینده شاهد گسترش چنین ماموریت هایی باشیم. علاوه‌براین دو شرکت، اسپیس ایکس هم برنامه هایی برای آغاز گردشگری فضایی با یک کپسول دراگون بهینه شده دارد تا مسافران را برای چند روز به مدار زمین ببرد.

digikala.com
  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر