فیلم/ ماه گرفتگی در آسمان ایران (آبان ۱۴۰۲)
پدیده ماهگرفتگی (خسوف) جزئی شب گذشته ۶ آبان که از حوالی ساعت ۲۱ و ۳۱ دقیقه شروع شد، و از ساعت ۲۳ و ۰۵ دقیقه در آسمان ایران آغاز و قابل رویت بود.
در این رخداد ماه به تدریج رو به تیرگی دارد و نقطه اوج این اتفاق در ساعت ۲۳ و ۴۵ دقیقه بود و مردم ایران با چشم غیرمسلح میتوانند ماه را تماشا و آن را شبیه به یک سیب گاز زده مشاهده کردند.
این رخداد برای مردم سه قاره آسیا، آفریقا و اروپا و کمی در آمریکا و استرالیا قابل مشاهده است و در زمان اوج آن حدود ۱۲ درصد از قرص ماه با سایه زمین پوشیده میشود و در این حالت لبه گرد سایه زمین روی ماه به خوبی قابل مشاهده است.
ماهگرفتگی جزئی به شکلی است که قرص ماه تنها از بخشی از سایه زمین در فضا عبور میکند و وارد تمام سایه زمین نمیشود. درواقع بخش کوچکی از قرص ماه وارد سایه زمین شده و بیشتر قرص ماه از نیمسایه زمین عبور میکند.
۴ ساعت و ۱۷ دقیقه طول ماهگرفتگی
بر اساس این گزارش، با اینکه ماه از حوالی ساعت ۲۱ و ۳۱ دقیقه در ایران وارد نیمسایه زمین شد، اما از این زمان تا حوالی ساعت ۲۳ اتفاق خاص و تغییر محسوسی در نور ماه قابل مشاهده نبود.
اما از ساعت ۲۳ و ۵ دقیقه، قرص ماه آرام آرام شروع به سیاه شدن کرده و تغییرات شروع شد و نقطه اوج این اتفاق در ساعت ۲۳ و ۴۵ دقیقه بود.
این رخداد تا حوالی ساعت ۲۳ دقیقه بامداد روز بعد یعنی هفتم آبان ادامه پیدا کرد و بعد از آن دیگر با چشم غیرمسلح چیزی قابل مشاهده نبود.
کل این فرآیند که از ساعت ۲۱ و ۳۱ دقیقه امشب شروع شد، پس از ۴ ساعت و ۱۷ دقیقه و در ساعت یک و ۵۶ دقیقه بامداد به طور کلی تمام میشود.
آخرین رخداد جزئی خسوف یا ماه گرفتگی در ایران ۲۶ تیرماه ۱۳۹۸ بود و خسوف بعدی نیز ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ اتفاق خواهد افتاد و این پدیده را امسال جمعیت زیادی از کره زمین میتوانند مشاهده کنند.
- 19
- 2