جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۰:۴۶ - ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۰۲۰۰
جامعه

فیلم/ تجمع کارگران مقابل خانه کارگر

تجمع فعالان کارگری، انجمن‌های صنفی، تشکل‌های کارگری، کانون‌های کارگران بازنشسته و خانه‌های کارگر سراسر کشور، چهارشنبه (۱۱ اردیبهشت) همزمان با روز جهانی کار و کارگر برگزار شد و جمعی از کارگران کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی و صنعتی مقابل خانه کارگر تجمع کردند و پیگیری قاطع مطالبات و خواسته‌های صنفی خود را خواستار شدند.

جمعی از کارگران کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی و صنعتی امروز همزمان با روز کارگر در برابر خانه کارگر تجمع کرده و پیگیری قاطع مطالبات و خواسته‌های صنفی خود را خواستار شدند.

راهپیمایی روز کارگر با حضور و مشارکت تشکل‌های کارگری، کانون‌های کارگران بازنشسته‌، خانه‌های کارگر و انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی از سراسر کشور آغاز شد و کارگران با سر دادن شعار "سرمایه‌دار خائن اخراج باید گردد، قرارداد موقت ملغی باید گردد"، "تأمین اجتماعی حق مسلم ماست"، "مرگ بر ستمگر درود بر کارگر" بر تحقق خواسته‌ها و مطالبات صنفی خود تاکید کردند.

در راهپیمایی امروز کارگران و بازنشستگان ایران خودرو دیزل نیز حضور داشتند و پلاکاردهایی با مضمون "تورم را رها کنید، فکری به حال ما کنید"، امنیت شغلی مساوی رونق تولید، تعیین دستمزد متناسب با معیشت" کارگر ایرانی، سازنده ایران است" به چشم می‌خورد.

علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر و عضو فراکسیون کارگری مجلس نیز در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت و بر لزوم توجه به معیشت کارگران و کاهش شکاف بین حداقل مزد و هزینه‌های زندگی جامعه کارگری تاکید کرد.

در پایان مراسم، قطعنامه روز کارگر قرائت شد که به این شرح است:

اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ

چرخ عظیم جوامع به دست توانای کارگران می چرخد. «امام خمینی (ره)»

نزدیک به ۱۳۳ سال از قیام خونین کارگران آمریکا در شهر شیکاگو که در اعتراض به ساعت کاری ناعادلانه و کاهش آن به هشت ساعت در روز و پایین بودن دستمزدها و خطرناک بودن محیط کارشان بود، می‌گذرد. در این اعتراض کارگران معتقد بودند که نظام سرمایه‌داری آنها را استثمار می‌کند؛ در این اقدام اعتراضی تعدادی هم دستگیر و زندانی شدند و از بین آنها هم چهار نفر به دار آویخته شدند. بر همین اساس هر ساله کارگران جهان برای گرامیداشت یاد و قیام آن کارگران، اولین روز ماه مه (۱۱ اردیبهشت ماه) به میدان می‌آیند تا اعتراض خود را در قالب راهپیمایی، تظاهرات و اعتصابات کارگری نسبت به شرایط کاری اعلام کنند.

جامعه کارگری ایران روز جهانی کارگر را در کشورمان در حالی گرامی می‌دارد که امسال بسیاری از هموطنان و کارگران ایران عزیزمان در واقعه سیل گرفتار شده و از این جهت خسارت‌های زیادی را متحمل شدند و علی‌رغم همه کمک‌هایی که توسط هموطنان، دولت و نهادهای امدادی صورت گرفت ولی به علت وسعت سیل، آلام و کاستی‌های به‌جا مانده از آن همچنان باقی است. مشاهده شد که سیل‌های اخیر در برابر سیل عظیم مردمی سر تعظیم فرود آورد.

سالی که گذشت بسیار به جامعه کارگری سخت گذشت، فشار تحریم‌های ظالمانه از یک طرف و کاهش ارزش پول ملی از طرف دیگر باعث شد که شرایط اقتصادی بر کارگران تنگ شود چراکه تورم و افزایش قیمت کالاها در سال ۱۳۹۷ که در نوع خود کم سابقه بود باعث شد که سبد معیشت جامعه کارگری به شدت کاسته شود و کارگران از تأمین حداقل نیازهای خود درمانده شوند. متأسفانه سیاست‌های اشتباه اقتصادی هم به این موضوع دامن می‌زد و فشار هزینه‌ها را بر جامعه کارگری دوچندان کرد. متأسفانه با توجه به شرایط بوجود آمده گروه‌هایی که صاحب پول و سرمایه بودند و از رانت‌های اطلاعاتی هم بهره می‌بردند به غارت کشور دست زدند و حوادثی را مرتکب شدند که اعتراض گروه‌های کارگری را به دنبال داشت.

درخواست افزایش دستمزد در نیمه دوم سال با مقاومت کارفرما و دولت روبه‌رو شد و همه این عوامل دست به دست هم دادند تا در پایان سال از رقم ۳۷/۰۰۰/۰۰۰ ریال حداقل معیشت، مزد کارگران بتوانند در بهترین شرایط فقط حدود ۳۳ درصد از هزینه‌های زندگی را تأمین کنند.

بالا بودن نرخ بیکاری، وضعیت بد معیشتی بازنشستگان، افزایش هزینه‌های درمان و عدم پوشش تأمین اجتماعی در این خصوص و تعدیل نیروی کار و معوق ماندن حقوق کارگران در برخی کارگاه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و عدم پرداخت تعهدات دولت به سازمان تأمین اجتماعی از جمله اتفاقات ناخوشایندی بود که در سال گذشته متأسفانه تکرار شد. ما امروز گرد هم آمده‌ایم تا اعتراض خود را نسبت به روند شرایط مخاطره‌آمیز اعلام کنیم. بنابراین در این روز اعلام می‌کنیم:

۱. تحریم و مشکلات ناشی از آن به هیچ وجه بر وفاداری کارگران به انقلاب و رهبری خدشه‌ای وارد نخواهد کرد و این انقلاب با حمایت و ایثار کارگران به حیات خود ادامه خواهد داد.

۲. جامعه کارگری از همه نهادهای برآمده از انقلاب خصوصاً نیروهای حافظ انقلاب و مشخصاً سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حمایت کرده و آن را فرزند انقلاب می‌داند. آمریکا بداند که انقلاب اسلامی فرزند خود را حفظ خواهد کرد. اگر سپاه تروریست هست پس همه کارگران ایران هم تروریستند.

۳. شرط ماندگاری انقلاب اسلامی ایران، حفظ ارزش‌هاست … در این میان جامعه کارگری به شدت از این وضعیت متأثر شده است. ما به‌طور جد از دولت می‌خواهیم که سیاست‌های پولی و مالی را در جهت کنترل قیمت‌ها و حفظ قدرت خرید جامعه مزدبگیر به‌کار ببرند و از ایجاد شکاف اقتصادی بیشتر، جلوگیری کنند.

۴. روند افزایش قیمت‌ها طی سال ۱۳۹۷ و ابتدای سال ۱۳۹۸ نشان از عدم توزیع نامناسب کالاها و ارز دولتی می‌دهد. لذا ما از دولت آقای روحانی می‌خواهیم که تا تثبیت شرایط اقتصادی و عادی شدن شرایط نظام توزیع سهمیه‌ای کالاهای ضروری را در دستور کار خود قرار دهد.

۵. برای کمک به معیشت کارگران و بازنشستگان، خواستار احیای بن کالاهای ضروری که بتواند سفره کارگران و مستمری‌بگیران را با استفاده از کمک دولت و ارز دولتی تقویت کند، هستیم.

۶. رسیدگی به واحدهای بحران‌زده در شرایط امروز از وظایف اصلی دولت است. ما از همه دستگاه‌های مرتبط ازجمله وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌خواهیم که به شکل جدی به مشکلات این واحدها رسیدگی و نیاز آنان را تأمین کند.

۷. سازمان تأمین اجتماعی یک نهاد تأثیرگذار در تأمین امنیت اجتماعی است، هر گونه تعلل و کم توجهی به روند فعالیت آن می‌تواند فاجعه‌آفرین باشد. ما از دولت و مشخصاً سازمان برنامه و بودجه می‌خواهیم که تا دیر نشده، تعهدات خود را به این سازمان پرداخت کند چراکه با روند فعلی این نگرانی وجود دارد که ارائه خدمات این سازمان بزرگ اجتماعی در آینده‌ای نزدیک با اختلال جدی روبرو شود.

۸. اصلاح ساختار سازمان تأمین اجتماعی خصوصاً اصلاح ماده ۱۷ قانون ساختار نظام جامع تأمین اجتماعی مصوب سال ۱۳۸۳ مجلس شورای اسلامی و بازگشت به قانون تأمین اجتماعی و اصلاح اساسنامه سازمان منطبق بر قانون مذکور، خواسته به حق و جدی جامعه کارگری است. ما معتقدیم که اداره سازمان باید بر پایه سه‌جانبه‌گرایی و به دور از مدیریت واحد دولتی باشد.

۹. امنیت شغلی کارگران که مقدمه تشکیل نهادهای مستقل کارگری است از دغدغه‌های جامعه کارگری است که متأسفانه به دلیل نهایی نشدن آئین‌نامه اجرایی ماده ۷ قانون کار تاکنون محقق نشده است. ما از دولت آقای روحانی انتظار داریم که این آئین‌نامه را هرچه سریع‌تر تصویب کند.

۱۰. از وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی انتظار داریم که هرچه سریع‌تر در خصوص تثبیت جایگاه مدیرعامل سازمان که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است اقدام و این سازمان را از بلا تکلیفی نجات دهد. همچنین ما از وزیر محترم می‌خواهیم که به مدیریت سازمان به عنوان یک مدیریت یکپارچه و مسئولیت‌پذیر نگاه کند و از تفکیک آن به اجزا مختلف با مدیریت جداگانه جداً پرهیز کند.

۱۱. صیانت از آزادی اساسی خصوصاً احترام به راهپیمایی کارگر و حق اعتراض و اعتصاب کارگران باید محترم شمرده شود.

در پایان ما ضمن اعلام حمایت از فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از شعار رونق تولید، همه تلاش خود را برای تحقق این خواسته مقام معظم رهبری در سال جاری به‌کار خواهیم بست.

isna.ir
  • 90
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر