تاریخچه بانک کارآفرین
بانک کارآفرین فعالیت خود را با مشارکت اعضاء انجمنهای مدیران صنایع، شرکتهای ساختمانی، تاسیساتی و تجهیزاتی، جامعه مهندسان مشاور ایران، جامعه مهندسان مشاور معمار و شهرساز و گروهی از کارشناسان بانکی و مالی، با اخذ مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با سرمایه ۳۰ میلیارد ریال تحت عنوان «شرکت اعتباری غیربانکی کارآفرینان» آغاز نمود و در تاریخ ۱۳۷۸/۹/۱۸ تحت شماره ۱۵۷۹۱۵ در اداره ثبت شرکتهای تهران به ثبت رسید.
پس از تصویب قانون تاسیس بانکهای غیردولتی و اعلام ضوابط تاسیس از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، هیات مدیره موسسه با اشراف به مزیتهای ویژه بانک از جمله امکان ارائه خدمات متنوع بانکی، افتتاح حساب جاری، جلب مشتریان بیشتر و در مجموع استفاده بهینه از امتیازهای قانونی، مراتب اخذ مجوز جهت تاسیس بانک خصوصی را با جدیت پیگیری نمود. با تحقق افزایش سرمایه طی دو مرحله از سی میلیارد ریال به دویست میلیارد ریال، درخواست تبدیل «موسسه اعتباری کارآفرینان» به «بانک کارآفرین» بر اساس قانون تاسیس بانک غیردولتی مصوب فروردین ماه سال ۱۳۷۹ مجلس شورای اسلامی و ضوابط مصوب نهصد و چهل و هشتمین جلسه مورخ ۱۳۷۹/۹/۲۰ شورای پول و اعتبار ارائه گردید.
نهایتاً مجوز لازم طی نامه شماره ۳۳۶۲/هـ مورخ ۱۳۸۰/۹/۱۴ ریاست کل محترم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران صادر و پس از طی تشریفات قانونی به موجب نامه شماره ۳۵۱۸۳/۳۳ مورخ ۱۳۸۰/۱۰/۵ اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران، فعالیت رسمی بانک کارآفرین عملاً آغاز گردید.
هماکنون بانک کارآفرین با استعانت از خداوند یکتا، هماهنگ با سیاستهای تعیین شده از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و برنامه توسعه اقتصادی کشور و اعتقاد راسخ به اصول مشتریمداری، پویائی و لزوم تحول اساسی و بنیادی در ارائه خدمات مطلوب و نوین بانکی و با اتکا به کارکنان امین، مجرب، دلسوز و مبتکر و همچنین برخورداری از پیشرفتهترین تکنولوژی انفورماتیکی و تجهیزات نوین ارتباطی بینالمللی در امور مالی و بانکی، بر آن است تا با استراتژی منسجم ضمن افزایش اشتغال و کارآفرینی برای جوانان، پیشتاز راستین صنعت بانکداری نوین در کشور باشد.
بررسیهای کارشناسی از عملکرد مطلوب بانک کارآفرین از ابتدای تاسیس موجب گردید تا درخواست پذیرش سهام بانک در جلسه مورخ ۱۳۸۱/۱۱/۷ هیات پذیرش سازمان بورس اوراق بهادار تهران مطرح شده و پذیرش سهام بانک در سازمان مذکور مورد تصویب قرار گیرد. نام بانک کارآفرین هماکنون بهعنوان اولین بانک در فهرست تابلوی بورس اوراق بهادار تهران قرار گرفته است.
خدمات بانکی
سپــردهها، تسهیـلات، خدمات ارزی و بانکداری بین الملل، ضمانتنـامـهها، استعلام ضمانتنـامـه، حوالـههای بینبانکـی، صنـدوق امـانـات
بانکداری الکترونیکی:
همراهبانک، پایانه فروش، درگاه پرداخت اینترنتی، درگاه پرداخت قبوض، اینترنتبانک، خدمات کارت، تلفنبانک، پایانه فروش سیار
خدمات بانکداری اینترنتی
برای مشتریانی که تمایل دارند از خدمات بانکداری اینترنتی بانک کارآفرین (دسترسی ۲۴ ساعته) استفاده نمایند، امکان استفاده از خدمات مذکور به شرح زیر وجود دارد:
«سامانه کارانت»در راستای تسریع و تسهیل در انجام خدمات بانکی مشتریان حقیقی و حقوقی، راه اندازی شده است. بانک کارآفرین «سامانه اینترنت بانک» را جهت انجام تراکنش مالی با احراز شرایط برداشت (کنترل امضاداران سپرده) توسط دستگاه Token با رمز آنی یکبار مصرف برای مشتریان حقوقی و حقیقی (دارای حساب مشترک) عملیاتی کرد. سامانه اینترنت بانک کارآفرین (کارانت) قابلیت ارائه امکاناتی از جمله امکان انتقال وجه داخلی، امکان انتقال وجه بین بانکی، پیگیری تراکنش مالی، امکان لغو، ویرایش و رد درخواست های ثبت شده را برای مشتریان حقوقی دارد. مراحل انجام تراکنش مالی برای مشتریان حقوقی در این سامانه جدید بدین ترتیب است:
- ایجاد تراکنش توسط مسئول امور مالی که حساب کاربری حقوقی به ایشان تخصیص یافته است
- تراکنش مالی به کارتابل تمامی صاحبان امضا ارسال شده و در انتظار تصمیم و تایید آنها میماند، این تراکنش برای - یک بازه ۷ روزه معتبر است
- تایید یا رد تراکنش توسط امضاداران
- بررسی شرایط برداشت و اعلام به مسئول امور مالی هنگام احراز شرایط برداشت توسط سیستم
- ارسال نهایی تراکنش توسط مسئول امور مالی