صوت و فیلم گزارش تصویری کاریکاتور
یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴
sarpoosh

تورم

تورم

تورم

تورم از نظر علم اقتصاد به معنی افزایش سطح عمومی قیمت‌ ها در طول یک زمان مشخص است. نرخ تورم برابر است با تغییر در یک شاخص قیمت که معمولا شاخص قیمت مصرف کننده است.

ریشه‌های تورم

دیدگاه کینزی دو دلیل عمده برای تورم ذکر می‌کند: کاهش عرضه کل یا افزایش تقاضای کل

دیدگاه پول‌گرایان رشد عرضه پول مازاد بر رشد اقتصادی راعمده‌ترین دلیل تورم می‌داند. به عبارت ديگر، تورم تناسب نداشتن حجم پول در گردش با عرضه خدمات و كالاهاست. تقریبا تمام اقتصاددان‌ها بر این نکته متفق‌القولند که تورم پایدار و دراز مدت ریشه‌ای جز عرضه پول و افزایش نقدینگی ندارد. هر چه ميزان تورم بیش‌تر شود،قدرت خريد یک واحد پول كم‌تر می‌گردد.

تورم از دیدگاه تقاضا

به استناد ارقام مندرج در جداول کتاب خلاصه تحولات اقتصادی کشور – بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران متوسط رشد نقدینگی در طی اجرای برنامه سوم توسعه(۸۲-۱۳۷۹) معادل ۶/۲۸ درصد بوده است که بالاتر از متوسط نرخ رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) معادل ۶/۵ درصد بود و همین امر باعث عدم تعادل بین تقاضا و عرضه شده و در نتیجه منجر به افزایش سطح عمومی قیمت‌ها گردیده است.
 

یکی از ریشه‌های تورم نبود تعادل میان درآمدها و هزینه‌های دولت است. به این ترتیب که وقتی هزینه‌های دولت از درآمدهای آن در بودجه سالانه بیش‌تر باشد، دولت با کسری بودجه مواجه می‌شود. اگر دولت برای حل مشکل کسری بودجه اقدام به استقراض از بانک مرکزی یا فروش درآمدهای ارزی (مثلاً حاصل از فروش نفت) به بانک مرکزی کند، پایه پولی و به دنبال آن نقدینگی کل در اقتصاد افزایش می‌یابد که این افزایش نقدینگی آثار تورمی به دنبال خواهد داشت.

تورم از دیدگاه عرضه

تولیدات داخلی: با اجرای سیاستهای کنترلی در سال ۱۳۷۴ و برقراری ثبات نسبی در بازار، اقتصاد کشور با افزایش تولید ناخالصی داخلی و زیر بخش‌های آن (صنعت و معدن، کشاورزی، نفت و خدمات) مواجه گردید.
 

طی سالهای ۷۸-۱۳۷۶ تولید تحت تأثیر کاهش شدید درآمدهای ارزی کاهش یافت. در طی سالهای۸۲-۱۳۷۹ تولید از رشد قابل ملاحظه‌ای تحت تأثیر افزایش درآمدهای ارزی قرار گرفت (کتاب خلاصه تحولات اقتصادی کشور –بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران) و این امر افزایش عرضه و کاهش تورم را به دنبال داشته است.
 

واردات: وابستگی به مواد و قطعات منفصله وارداتی از نارسائیهای مربوط به عرضه در بخش صنعت و معدن بوده است، لذا بر این اساس تراز ارزی بخش صنعت و معدن منفی بوده و متکی به ارز حاصل از فروش نفت می باشد، این نارسایی بخش صنعت و معدن را شدیداً در برابر نوسانات قیمت و فروش نفت آسیب پذیر می کند.
 

وجود ظرفیت خالی در بخش تولید، باعث افزایش هزینه‌های سربار شده و در نتیجه افزایش هزینه تمام شده تولیدات صنعتی و معدنی میگردد. ضعف‌های ساختاری که منجر به محدودیت عرضه در بخش تولید می گردد بقرار زیر است:
 

الف) پایین بودن سهم سرمایه گذاری بخش خصوصی

ب) ناچیز بودن سرمایه گذاری خارجی

ج) پایین بودن سهم صادرات در کل صادرات کشور

د) بالا بودن قیمت محصولات صنعتی

انتظارات تورمی

اگر مردم بر اساس تجربیات گذشته خود و یا بر مبنای مشاهدات بازار پیش بینی کنند که درآینده نزدیک قیمت‌ها رو به افزایش خواهد بود، میزان هزینه و خرید های خود را افزایش می دهند. از طرف دیگر تولید کنندگان و فروشندگان از فروش و عرضه کالاها خود به امید افزایش قیمت در آینده خودداری می کنند، بدیهی است در این صورت با این سیاست، عرضه و تقاضا اثر مستقیم بر قیمت‌ها خواهد داشت و موجب افزایش تورم می گردد.

تورم از دیدگاه ساختاری

یکی از علل ریشه‌ای تورم، رشد نا متعادل بخش‌های اقتصادی کشور است (ازجمله ساختمان سازی و …) بطوریکه توسعه سریع یک بخش و تحولات ناشی از آن موجب پیدایش عدم تعادل و ناهماهنگی بین سایر بخش‌های دیگر اقتصادی می‌گردد، با توجه به سایر علت‌های ریشه‌ای از جمله: کسر بودجه دولت، عدم تعامل بین بخش‌های مختلف اقتصادی، وابستگی بخش تولید به درآمدهای نفتی، نارسایی در سیستم حمل و نقل کشور، مشکلات ارزی و… موارد فوق باعث رشد سطح عمومی قیمتها شده که در نهایت منجر به افزایش تورم میگردد.
 

پس انداز و تورم

رابطه بین پس انداز و نرخ تورم به دو شکل زیر می باشد.
 

الف) اگر نرخ تورم بالا باشد، آثار نامطلوبی بر ثبات اقتصادی کلان کشور و به ویژه نرخ تسهیلات داشته و منجر به کاهش نرخ پس انداز می‌گردد.

ب) نرخ پس انداز پائین به ویژه کاهش در پس انداز دولت، باعث افزایش نرخ تورم می‌گردد.

با کاهش نرخ رشد اقتصادی و به دنبال آن افزایش نرخ تورم در سالهای (۷۸-۱۳۷۰) (کتاب خلاصه تحولات اقتصادی کشور –بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران) نرخ پس انداز کاهش یافته است. عدم ثبات قیمتها در تمام این سالها و سالهای بعد، همواره اثر نامطلوبی بر ثبات اقتصادی کلان کشور و انتظارات مردم نسبت به آینده داشته است که در نتیجه این شرایط منجر به کاهش نرخ پس انداز شده است، حتی در بعضی از سالها نرخ رشد پس انداز منفی بوده و دلیل عمده آن افزایش هزینه‌های استهلاک ناشی از افزایش نرخ ارز و نرخ بالای فرسودگی ماشین آلات سرمایه‌ای می باشد، دیگر آثار مهم کاهش پس انداز بر سطح سرمایه گذاری است که موجبات افزایش تقاضا و بالطبع افزایش سطح عمومی قیمتها شده است.


 

نرخ ارز و تورم

اثر تغییرات نرخ ارز برسطح قیمتها و تورم متأثر از سیاستهای اقتصادی کلان کشور است. اگر افزایش نرخ ارز توأم با اجرای سیاستهای انبساطی مالی و پولی باشد، موجب تشدید و فشار تورم خواهد شد و چنانچه افزایش نرخ ارز با اجرای سیاستهای انقباضی مالی و پولی همراه باشد، آثار قابل ملاحظه ای بر تورم و نیز بر سطح عمومی قیمتها نخواهد داشت. اما اعمال سیاست یکسان سازی هم بر تورم و هم بر سطح عمومی قیمتها تأثیر گذار است .

نرخ سود تسهیلات و تورم

دغدغه های بانکها به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی عمدتاً معطوف به تسهیل سود از طریق واسطه گری مالی و انجام خدمات مالی واگذار شده می باشد. بانکها برای رسیدن به سود مورد انتظار خود و جبران سود تعهد شده در قبال سپرده گذاران (کوتاه مدت و بلند مدت) پرداخت غیر متعارف سود بین ۷-۱۸ درصد و اخذ سود تسهیلات از بخش‌های مختلف اقتصادی را بین ۵/۱۳-۲۱ درصد اعمال می نمایند. در صورتیکه پرداخت چنین سود سپرده ای، در هیچیک ازکشورهای در حال توسعه یا صنعتی شده (کره جنوبی، چین، سنگاپور، تایلند، تایوان، مالزی و …) و یا کشورهای توسعه یافته صنعتی (آمریکا، ژاپن، آلمان،فرانسه، بریتانیا و …) مشاهده نمی‌شود. حداکثر سود سپرده گذاران در کشورهای مذکور (۴ تا ۹/۱-) درصد می باشد.

با این سیاست کشورهای فوق تلاش دارند تا نقدینگی موجود در کشور را بسوی سرمایه گذاریهای تولید سوق دهند.
 

در ایران بالا بودن نرخ سود تسهیلات و تورم، سبب شده است تا تولید کنندگان در بازارهای جهانی از قدرت رقابتی کمتری نسبت به رقبای خارجی خود برخوردار باشند. سپرده گذاری در ایران بدلیل ریسک کم و سود تضمین شده و استفاده از معافیت مالیاتی نمی‌تواند تابعی از نرخ تورم باشد.
 

در شرایط کنونی سپرده گذاران تقاضای افزایش نرخ سود را دارند، تا با محاسبه نرخ تورم سود بیشتری را نصیب خود نمایند. از طرفی نیز تولید کنندگان نیز انتظار دارند تا نرخ سود تسهیلات از سوی بانکها کاهش داده شود تا هزینه‌های تولید کاهش یابد.یکی ازمسائل مهم غیر منطقی،(تعیین دستوری) نرخ سود تسهیلات و سپرده گذاری و همچنین سقف اعتبارات می باشد. بدین ترتیب که شورای پول و اعتبار بدون توجه به عرضه و تقاضای بازار پول با در نظر گرفتن شاخصهای کلان اقتصادی نظیر تورم، به اعتقاد خود با دیدگاه حمایت از بخش‌های تولید، نرخ سود تسهیلات را تعیین می نمایند. در حالیکه کاهش نرخ بهره بانکی میتواند به کاهش هزینه‌های تولید و در نتیجه کاهش تورم منجر شود اما این سیاست را شورای پول و اعتبار اعمال نمی نماید.

پس انتظار بخش‌های مختلف تولید کشور در کاهش منطقی نرخ سود تسهیلات (یک رقمی) و حداقل متعارف با نرخ لایبر (Liber) برابر ۶ درصد است.
 

هدایت نقدینگی به سوی سرمایه گذاری از طریق سیستم بانکی کشور، باعث رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال مولد خواهد شد. حرکت اقتصادی کشور طی سالهای گذشته بر خلاف شرایط فوق الذکر بوده است. بیشتر تسهیلات اعتباری در بخش غیر مولد و به بخش‌های ساختمانی، خدماتی و بازرگانی تزریق شده است. بنابراین جهت فراهم نمودن بستر مناسب برای سرمایه گذاری در کشور و ایجاد ثبات و آرامش تزریق نقدینگی مهم‌ترین شرط لازم جهت توسعه صنعتی شدن می باشد. در چنین شرایطی بدلیل ریسک در بخش تولید و تداوم فعالیتهای مولد، برخی از دارندگان نقدینگی حاضر به تخصیص منابع خود در بخش تولیدی خواهند بود. لذا چنانچه شرایط به گونه‌ای آماده شود که سود آوری فعالیتهای غیر مولد در کشور کمتر از بخش مولد (تولید) باشد، آنگاه میتوان امیدوار بود که نقدینگی جامعه در بالاترین سطح ممکن به سمت تولید جهت دهی شده است و سبب کاهش شدید تورم می‌شود
نرخ بالای رشد نقدینگی طی چند سال اخیر، تورم را به یکی از عمده‌ترین معضل‌های اقتصادی کشور تبدیل کرده است.

 

مهم‌ترین عوامل بروز تورم در ایران را میتوان به شرح زیر برشمرد:

۱. تأمین کسری بودجه از طریق استقراض دولت از بانک مرکزی و یا از طریق فروش درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت به بانک مرکزی باعث افزایش پایه پولی و نقدینگی می‌گردد و افزایش نقدینگی در افزایش سطح عمومی قیمت‌ها (تورم) ظاهر می‌شود.

 ۲. عوامل ساختاری ناشی از عدم هماهنگی‌های بخشی، تنگناهای زیرساختی و چسبندگی عرضه در بخش‌های کلیدی مانند صنعت و کشاورزی که باعث کشش‌ناپذیری عرضه در این بخش‌ها گردیده است؛ به طوری که که در شرایط رشد سریع تقاضا، امکان افزایش متناسب وهم‌زمان عرضه وجود ندارد و منجر به تورم می‌شود.
 

یکی از راه‌های مهار تورم اتخاذ صحیح سیاست‌های پولی مناسب است؛ یعنی رشد باثبات و پیش‌بینی شده حجم پول. بسیاری از کشورها مانند کره جنوبی، مکزیک، نیوزیلند و انگلستان بااعمال سیاست‌های پولی اصولی، موفق به کاهش تورم به ارقام یک‌رقمی (معمولاً زیر ۵ درصد) شده‌اند که یکی از دلایل عمده آن استقلال بانک مرکزی در این کشورها برای پیش‌برد سیاست‌های پولی بوده است.

سایر مطالب درباره تورم

  • گوجه‌ سبز,قیمت گوجه‌ سبز

    قیمت سرسام‌آور میوه محبوب بهاری؛ قیمت هر کیلو گوجه‌ سبز به ۳ میلیون تومان رسید

    هر یک کیلوگرم گوجه‌ سبز این روزها با رقم ۳ میلیون تومان در برخی از میوه‌فروشی‌ها فروخته می‌شود که این رقم باعث شده این میوه در دسته میوه‌های لوکس قرار گیرد. به گزارش میزان، گوجه سبز به‌عنوان یک میوه محبوب و نوستالژیک بهاری، همیشه در اوایل فصل با استقبال زیاد مواجه می‌شود...

  • کالاهای اساسی,قیمت کالاهای اساسی

    روغن نداریم حتی برای شما دارنده کالابرگ

    رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی نشان داد، همچنان عرضه روغن خوراکی قطره چکانی انجام می‌شود و تقاضای دارندگان کالابرگ الکترونیکی دهک اول تا سوم بی‌پاسخ مانده است. به گزارش مهر، رصد بازار کالاهای اساسی اعم از گوشت، تخم مرغ، برنج، روغن، شکر، لبنیات، حبوبات و… در هفته سوم...

  • گوجه سبز,قیمت گوجه سبز

    گوجه سبز ترکیه‌ای با نرخ نجومی وارد بازار شد

    رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران درباره چرایی قیمت نجومی گوجه سبز در کشور، گفت: گوجه سبز موجود در بازار وارداتی بوده و از ترکیه به شکل غیررسمی وارد ایران می‌شود. به گزارش مهر، گوجه سبز و چاقاله بادام از میوه‌های نوبرانه فروردین است که بر اساس سنت بازار نوبرانه...

  • قیمت سبزی قورمه,میلیونی شدن قیمت سبزی قورمه

    قیمت سبزی قورمه میلیونی شد!

    مشاهدات سایت های فروش مواد غذایی و کالا نشان می دهد که سبزی قورمه با افزایش قیمت بالایی مواجه شده است. به گزارش نبض بازار، قورمه سبزی را باید یکی از خورشت‌های خوشمزه و پرطرفدار ایران دانست که شهرت جهانی دارد. عطر این غذا، بسته به تازگی سبزی آن دارد و درواقع سبزی حرف اول...

  • حبوبات,قیمت حبوبات

    قیمت حبوبات ۸۰ درصد افزایش یافت

    قیمت حبوبات در روزهای اخیر تا سقف ۸۰ درصد افزایش یافته که دلیل اصلی این امر از سوی رئیس اتحادیه بنکداران تهران تغییر در سیاست‌های ارزی عنوان شده است. به گزارش تجارت نیوز، قیمت حبوبات، به‌ عنوان یکی از ستون‌های اصلی امنیت غذایی خانواده‌ها، دستخوش جهشی نگران‌کننده شده است....

  • مسافران نوروزی,مسافرت نوروزی 1404

    انجمن آژانس‌های مسافرتی: در نوروز، هتل‌‏ها، بوم‌‏گردی‌‏ها و مراکز اقامتی خالی بودند، اما مدارس پر شده‌‏اند

    رفیعی گفت: ما بعضی آمار‌ها را می‌‏شنویم که مثلاً ۴۵ میلیون گردشگر در هفته اول تعطیلات سفر کرده‌‏اند، ممکن است این آمار درست باشد، اما از طرف دیگر می‌‏بینیم که هتل‌‏ها، بوم‌‏گردی‌‏ها و مراکز اقامتی خالی، اما مدارس پر شده‌‏اند. این نشان می‌‏دهد شرایط اقتصادی مردم خوب نیست...

  • قیمت نان سنگک,افزایش قیمت نان سنگک

    درخواست عجیب اتحادیه: قیمت نان سنگک را آزاد کنید

    در حالی که دولت یارانه زیادی برای تامین نان پرداخت می‌کند تا این محصول به قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسد، رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگک تهران خواستار آزاد سازی قیمت آن شده است. به گزارش تسنیم، نان سنگک نان مغذی و در مقایسه با سایر نان‌های سنتی ارزش غذایی بالاتری دارد...

  • دونالد ترامپ,رئیس جمهور آمریکا

    ترامپ: انقلاب اقتصادی، فشارهایی را بر مردم آمریکا تحمیل می‌کند/ ما پیروز خواهیم شد؛ مقاومت کنید

    رئیس‌جمهور آمریکا با تأکید بر سرمایه‌گذاری پنج تریلیون دلاری در آمریکا، از آغاز یک «انقلاب اقتصادی» خبر داد و اذعان کرد که این انقلاب فشارهایی را بر مردم ایالات متحده تحمیل خواهد کرد، اما نتیجه مطلوب خواهد بود. به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده...

  • چغاله بادام,قیمت چغاله بادام

    نوبر چغاله بادام کیلویی ۲.۵ میلیون تومان!

    با ورود نوبرانه‌ها قیمت‌های میلیونی به بازار میوه تزریق شده و بازارها رکوردهای جدیدی را ثبت کرده است. به گزارش فارس، «چغاله بادام در میادین میوه و تره‌بار تا یک میلیون و در مغازه‌های بالای شهر تا دو میلیون تومان است»، حتی در قامت کالای لوکس ۱۰۰ گرمی ۲۵۰ هزار تومان فروخته...

  • گرانی در آمریکا,گرانی ها در آمریکا با تعرفه های ترامپ

    با تعرفه‌های جدید ترامپ؛ همه چیز در آمریکا گران می‌شود از قهوه تا آیفون

    پیش بینی می شود تعرفه های جدید (عوارض گمرکی) ترامپ بر واردات باعث افزایش قیمت کالاهای مختلف در امریکا شود.  به گزارش عصرایران، خبرگزاری فرانسه به تاثیرات وضع عوارض (تعرفه) گمرکی جدید ترامپ علیه واردات به آمریکا پرداخت و نوشت: "از قهوه تا آیفون: عوارض گمرکی باعث افزایش...

  • سیب زمینی,کمبود و گرانی دوباره سیب‌زمینی در بازار

    کمبود و گرانی دوباره سیب‌زمینی در بازار

    با وجود اینکه در هفته های پایانی سال گذشته قیمت سیب زمینی به کمک واردات کمی تعدیل شده بود در سال جاری دوباره شاهد کاهش عرضه و افزایش قیمت این محصول در بازار هستیم. به گزارش تسنیم، سیب زمینی محصول پرمصرف در سبد غذایی خانوار بر اساس مشاهدات میدانی در هیچ کدام از میادین...

  • اقتصاد ایران,وضعیت اقتصاد ایران در سال 1404

    یک اقتصاددان: بدون ثمربخشی مذاکرات، افق اقتصاد ۱۴۰۴ تیره است

    سالی که گذشت، احتمالا از بدترین سال‌ها در اقتصاد بعد از انقلاب بود که با آن مواجه شدیم. ریشه مشکلات سال ۱۴۰۳ به همین ۳ دهه بعد از انقلاب برمی‌گردد و بی‌تدبیری‌ها و بی‌توجهی به لزوم تغییر ساختارهایی که ما را آنقدر در مقابل تحریم‌ها آسیب‌پذیر نکند، ریشه این مشکلات است....

  • ترامپ و پاول,رئیس جمهور و رئیس بانک مرکزی آمریکا

    دستور ترامپ به رئیس بانک مرکزی آمریکا: نرخ بهره را کاهش بده/ پاول: عجله ای نداریم

    دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پی جنگ تجاری خود با کشورهای جهان و پیش بینی رکود و افزایش قیمت ها در ایالات متحده آمریکا از رئیس بانک مرکزی خواست نرخ بهره را کاهش دهد. به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه به وقت محلی در پیامی در رسانه اجتماعی...

  • تورم ایران,خط فقر در ایران

    سال ۱۴۰۳ با خط فقر مطلق ۳۰ درصدی به پایان سلام کرد/ تحریم، تورم، فقر؛ سه‌ضلعیِ فروپاشی معیشت!

    تراژدی قصه اینجاست که بحران فقر در ایران یکدست نیست. سیستان و بلوچستان با نرخ فقر ۶۴ درصدی و هرمزگان، ایلام، و کهگیلویه و بویراحمد با شیوع سوءتغذیه مزمن و کوتاهی قد کودکان، نماد نابرابری منطقه‌ای هستند. در مقابل، نرخ فقر در تهران ۱۳ درصد و در استان‌های اصفهان و مازندران...

  • تورم در ایران,تورم ایران در سال 1404

    پیش بینی یک اقتصاددان: در سال ۱۴۰۴، در سناریوی بدبینانه، تورم بین ۴۰ تا ۵۰ درصد می‌شود

    وحید شقاقی، تورم ایران در سال ۱۴۰۴ را بین ۴۰ تا ۵۰ درصد است. وحید شقاقی، اقتصاددان در بخشی از گفت‌وگوی خود با انتخاب با اعلام پیش بینی خود از متغیر‌های اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۴ گفت: در سناریوی بدبینانه، تورم بین ۴۰ تا ۵۰ درصد می‌شود. با این وجود، شقاقی تاکید کرد که...

  • صنایع غذایی,افزایش ۷۰ درصدی قیمت‌های صنایع غذایی در سال ۱۴۰۳

    افزایش ۷۰ درصدی قیمت‌های صنایع غذایی در سال ۱۴۰۳/ هزینه بسته‌بندی ۲۰۰ درصد گران شد

    عضو کمیسیون مواد غذایی اتاق اصناف ایران گفت: افزایش هزینه بسته‌بندی کالا گاه تا ۲۰۰ درصد و افزایش ۵۵ درصدی هزینه حمل و نقل در سال ۱۴۰۳ به افزایش بیش از ۷۰ درصدی قیمت‌ها در صنایع غذایی در سال ۱۴۰۳ انجامید. به گزارش ایلنا، احمدرضا بخشی، عضو کمیسیون مواد غذایی اتاق اصناف...

  • نرخ مواد غذایی در داخل فرودگاه,افزایش ۳۵ درصدی نرخ مواد غذایی در داخل فرودگاه

    افزایش ۳۵ درصدی نرخ مواد غذایی در داخل فرودگاه

    مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با بیان اینکه طبق قانون اجازه افزایش ۳۵ درصدی نرخ مواد غذایی در داخل فرودگاه نسبت به کافه‌ها و رستوران‌های بیرون از فرودگاه وجود دارد، گفت: فروش آب معدنی در فرودگاه با قیمت تعزیراتی نمی‌صرفد. به گزارش ایلنا، سعید چلندری، مدیرعامل...

  • محمدرضا باهنر,صحبت های باهنر درباره تورم در ایران

    باهنر: ۷ سال است که تورم پشت سر هم ۴۰ درصد داریم که در ۲۰۰ سال گذشته سابقه نداشته‌ است

    عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌گوید ایران طی ۷ سال متوالی با تورم ۴۰ درصدی روبه‌رو بوده است. باهنر، عضو مجمع تشخیص، در گفت‌و‌گو با انتخاب خاطرنشان کرد: ۷ سال است که تورم پشت سر هم حدود ۴۰ درصد داریم؛ یعنی حدود ۷۲۰ درصد؛ در ۲۰۰ سال گذشته سابقه نداشته‌ است. یک بخش عمده از...

  • مسعود پزشکیان,رئیس جمهور

    پزشکیان: اولویت اول ما معیشت مردم است/ حاکمیت باید کسانی را که دیده نمی‌شوند را ببیند

    رئیس‌جمهور در نشست استانداران و معاونان وزارت کشور گفت: نباید اجازه دهیم مردم با مشکلات معیشتی مواجه شوند. حاکمیت باید کسانی را که دیده نمی‌شوند، ببیند. باید برای معیشت، سلامت و آموزش برنامه‌ریزی داشته باشیم. به گزارش میزان، مسعود پزشکیان امروز پنجشنبه ۷ فروردین ماه ۱۴۰۴ ...

  • محمد صدر,صحبت های محمد صدر درباره مشکلات زندگی در کشور

    محمد صدر: ۳۰ میلیون نفر زیر خط فقر زندگی می‌کنند

    سید محمد صدر گفت: آقای خاتمی هیچ‌وقت شعار اقتصادی نداد و اقتصاد هم بلد نبود، اما سیاست خارجی‌اش موفق بود و اقتصاد را هم در اختیار کارشناس‌های درجه یک گذاشت. به گزارش جماران، سید محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفتگویی، با اشاره به شرط موفقیت ایران در حمایت از...

  • نرخ تورم نقطه به نقطه اسفند 1403,تورم

    نرخ تورم نقطه به نقطه اسفندماه ۱۴۰۳ به بیش از ۳۷ درصد رسید/ جهش قابل ملاحظه قیمت‌ها نسبت به پاییز

    در اسفند ماه ۱۴۰۳، تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور، ۳۷.۱ درصد بوده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، ۳۷.۱ درصد بیشتر از اسفند ماه ۱۴۰۲ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند. به گزارش ایلنا، مرکز آمار ایران در گزارشی آمار تورم ماه اسفندماه را...

  • زعفران,قیمت زعفران

    زعفران ۲۵ درصد گران شد

    نایب رئیس شورای ملی زعفران از تعادل قیمت زعفران در بازار خبر داد. به گزارش خبرآنلاین، غلامرضا میری، نایب رئیس شورای ملی زعفران از تعادل بازار زعفران خبر داد و گفت: در حال حاضر بازار زعفران متعادل است به طوریکه خبری از نوسانات شدید قیمت نیست. به گفته وی، نوسانات نرخ...

  • حسین انصاریان,صحبت های حسین انصاریان درباره گرانی ها در کشور

    حسین انصاریان: با این گرانی‌ها خجالت می‌کشم منبر بروم

    شیخ حسین انصاریان در سخنرانی اظهار داشت: اگر یک صاحب دلی به من بگوید که تعطیل کن و برو و به من ثابت کند که در روز قیامت گیر زبان و سوادم نیستم، خدا شاهده سخنرانی ام را تعطیل می‌کنم. به گزارش خبرآنلاین، شیخ حسین انصاریان، در سخنرانی مراسم احیا شب بیت و یکم ماه رمضان که...

  • نیم سکه,قیمت نیم سکه

    نیم سکه ۶۰ میلیون شد/ قیمت دلار از ۱۰۲ هزار تومان گذشت

    در آخرین روز کاری سال گذشته حباب سکه تمام بهار آزادی از ۲۶ میلیون تومان عبور کرد. به گزارش خبرآنلاین، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی در بازار ایران ۹۷ میلیون و ۱۵۵ هزار تومان اعلام شده است. البته حباب سکه در بازار نیز بسیار قابل توجه است. در آخرین روز کاری سال گذشته...

  • مرغ,قیمت مرغ

    قیمت مرغ افزایش یافت

    دبیر انجمن کشتارگاه‌ها و صنایع بسته بندی طیور از توزیع روزانه ۸ هزارتن مرغ در سطح کشور خبرداد. به گزارش باشگاه خبرنگاران، مهدی یوسف خانی دبیر کشتارگاه‌ها و صنایع بسته بندی طیور از افزایش قیمت مرغ خبرداد و گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۶۵ هزارتومان و مرغ گرم ۸۷ تا ۸۸...

  • حبوبات,افزایش قیمت حبوبات هم زمان با افزایش قیمت دلار

    افزایش قیمت حبوبات هم زمان با افزایش قیمت دلار

    همزمان با افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، قیمت حبوبات نیز افزایش قیمت داشته و روند افسار گسیخته‌ای به خود گرفته است و نیازمند ورود دستگاه های نظارتی و عمل به وظایف حاکمیتی توسط انجن مربوطه است. به گزارش تسنیم، بعد از افزایش انفجاری قیمت حبوبات به دلیل تغییر نرخ ارز از ۲۸,...

  • بنزین هواپیما,افزایش قیمت بنزین هواپیما

    افزایش قیمت بنزین هواپیما از ۶۰۰ تومان به ۱۱ هزار تومان

    از ابتدای سال ۱۴۰۴ سوخت هواپیماهای تیران معادل ۳۰ درصد نرخ خرید از پالایشگاه محاسبه می‌شود. به گزارش فارس، طبق نامه ارسال شده از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از اول فروردین ماه ۱۴۰۴ نرخ هر لیتر سوخت هواپیما برای شرکت‌های هواپیمایی داخلی از ۶۰۰ تومان به...

  • بلیت هواپیما,کاهش قیمت بلیت هواپیما

    قیمت بلیت هواپیما ۱۵ درصد کاهش یافت

    صالحی دادستان تهران از شناسایی و برخورد با شبکه‌ای سازمان‌یافته خبر داد که با خرید گسترده و انحصاری بلیت‌های پرواز، مانع از دسترسی عادلانه مردم به بلیت‌ها شده و قیمت‌ها را به‌طور غیرواقعی افزایش داده بود. به گزارش میزان، به گفته دادستان تهران، این مجموعه که از طریق شرکت‌...

  • علی دایی,جدیدترین مصاحبه علی دایی

    علی دایی: سفره مردم هر سال خالی‌تر می‌شود/ اشتیاقی برای نوروز نداریم

    علی دایی، اسطوره فوتبال ایران در آستانه نوروز به گفت وگویی نوروزی پرداخته و می‌گوید که با مشکلات اقتصادی و سفره های خالی مردم شور و شوق آنچنانی برای نوروز و نو شدن سال ندارند. به گزارش تابناک، یک روز مانده به پایان سال ۱۴۰۳ روزشمار نشان می‌دهد ۲۱۵۰ روز شده که فوتبال و...

  • حبوبات,قیمت حبوبات

    مردم توانایی خرید حبوبات را هم ندارند

    رئیس اتحادیه خوار‌بار فروشان اظهار کرد: دو عامل اصلی در گران شدن قیمت حبوبات تاثیرگذار است؛ تحریم و نرخ ارز! اعمال تحریم‌ها در سال‌های اخیر تبعات سنگینی در پی داشته که یکی از آنها، عدم واردات به موقع و ارزان مواد خوراکی است که حبوبات یکی از این موارد است. به گزارش اقتصاد...