صوت و فیلم گزارش تصویری کاریکاتور
سه شنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
sarpoosh

تورم

تورم

تورم

تورم از نظر علم اقتصاد به معنی افزایش سطح عمومی قیمت‌ ها در طول یک زمان مشخص است. نرخ تورم برابر است با تغییر در یک شاخص قیمت که معمولا شاخص قیمت مصرف کننده است.

ریشه‌های تورم

دیدگاه کینزی دو دلیل عمده برای تورم ذکر می‌کند: کاهش عرضه کل یا افزایش تقاضای کل

دیدگاه پول‌گرایان رشد عرضه پول مازاد بر رشد اقتصادی راعمده‌ترین دلیل تورم می‌داند. به عبارت ديگر، تورم تناسب نداشتن حجم پول در گردش با عرضه خدمات و كالاهاست. تقریبا تمام اقتصاددان‌ها بر این نکته متفق‌القولند که تورم پایدار و دراز مدت ریشه‌ای جز عرضه پول و افزایش نقدینگی ندارد. هر چه ميزان تورم بیش‌تر شود،قدرت خريد یک واحد پول كم‌تر می‌گردد.

تورم از دیدگاه تقاضا

به استناد ارقام مندرج در جداول کتاب خلاصه تحولات اقتصادی کشور – بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران متوسط رشد نقدینگی در طی اجرای برنامه سوم توسعه(۸۲-۱۳۷۹) معادل ۶/۲۸ درصد بوده است که بالاتر از متوسط نرخ رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) معادل ۶/۵ درصد بود و همین امر باعث عدم تعادل بین تقاضا و عرضه شده و در نتیجه منجر به افزایش سطح عمومی قیمت‌ها گردیده است.
 

یکی از ریشه‌های تورم نبود تعادل میان درآمدها و هزینه‌های دولت است. به این ترتیب که وقتی هزینه‌های دولت از درآمدهای آن در بودجه سالانه بیش‌تر باشد، دولت با کسری بودجه مواجه می‌شود. اگر دولت برای حل مشکل کسری بودجه اقدام به استقراض از بانک مرکزی یا فروش درآمدهای ارزی (مثلاً حاصل از فروش نفت) به بانک مرکزی کند، پایه پولی و به دنبال آن نقدینگی کل در اقتصاد افزایش می‌یابد که این افزایش نقدینگی آثار تورمی به دنبال خواهد داشت.

تورم از دیدگاه عرضه

تولیدات داخلی: با اجرای سیاستهای کنترلی در سال ۱۳۷۴ و برقراری ثبات نسبی در بازار، اقتصاد کشور با افزایش تولید ناخالصی داخلی و زیر بخش‌های آن (صنعت و معدن، کشاورزی، نفت و خدمات) مواجه گردید.
 

طی سالهای ۷۸-۱۳۷۶ تولید تحت تأثیر کاهش شدید درآمدهای ارزی کاهش یافت. در طی سالهای۸۲-۱۳۷۹ تولید از رشد قابل ملاحظه‌ای تحت تأثیر افزایش درآمدهای ارزی قرار گرفت (کتاب خلاصه تحولات اقتصادی کشور –بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران) و این امر افزایش عرضه و کاهش تورم را به دنبال داشته است.
 

واردات: وابستگی به مواد و قطعات منفصله وارداتی از نارسائیهای مربوط به عرضه در بخش صنعت و معدن بوده است، لذا بر این اساس تراز ارزی بخش صنعت و معدن منفی بوده و متکی به ارز حاصل از فروش نفت می باشد، این نارسایی بخش صنعت و معدن را شدیداً در برابر نوسانات قیمت و فروش نفت آسیب پذیر می کند.
 

وجود ظرفیت خالی در بخش تولید، باعث افزایش هزینه‌های سربار شده و در نتیجه افزایش هزینه تمام شده تولیدات صنعتی و معدنی میگردد. ضعف‌های ساختاری که منجر به محدودیت عرضه در بخش تولید می گردد بقرار زیر است:
 

الف) پایین بودن سهم سرمایه گذاری بخش خصوصی

ب) ناچیز بودن سرمایه گذاری خارجی

ج) پایین بودن سهم صادرات در کل صادرات کشور

د) بالا بودن قیمت محصولات صنعتی

انتظارات تورمی

اگر مردم بر اساس تجربیات گذشته خود و یا بر مبنای مشاهدات بازار پیش بینی کنند که درآینده نزدیک قیمت‌ها رو به افزایش خواهد بود، میزان هزینه و خرید های خود را افزایش می دهند. از طرف دیگر تولید کنندگان و فروشندگان از فروش و عرضه کالاها خود به امید افزایش قیمت در آینده خودداری می کنند، بدیهی است در این صورت با این سیاست، عرضه و تقاضا اثر مستقیم بر قیمت‌ها خواهد داشت و موجب افزایش تورم می گردد.

تورم از دیدگاه ساختاری

یکی از علل ریشه‌ای تورم، رشد نا متعادل بخش‌های اقتصادی کشور است (ازجمله ساختمان سازی و …) بطوریکه توسعه سریع یک بخش و تحولات ناشی از آن موجب پیدایش عدم تعادل و ناهماهنگی بین سایر بخش‌های دیگر اقتصادی می‌گردد، با توجه به سایر علت‌های ریشه‌ای از جمله: کسر بودجه دولت، عدم تعامل بین بخش‌های مختلف اقتصادی، وابستگی بخش تولید به درآمدهای نفتی، نارسایی در سیستم حمل و نقل کشور، مشکلات ارزی و… موارد فوق باعث رشد سطح عمومی قیمتها شده که در نهایت منجر به افزایش تورم میگردد.
 

پس انداز و تورم

رابطه بین پس انداز و نرخ تورم به دو شکل زیر می باشد.
 

الف) اگر نرخ تورم بالا باشد، آثار نامطلوبی بر ثبات اقتصادی کلان کشور و به ویژه نرخ تسهیلات داشته و منجر به کاهش نرخ پس انداز می‌گردد.

ب) نرخ پس انداز پائین به ویژه کاهش در پس انداز دولت، باعث افزایش نرخ تورم می‌گردد.

با کاهش نرخ رشد اقتصادی و به دنبال آن افزایش نرخ تورم در سالهای (۷۸-۱۳۷۰) (کتاب خلاصه تحولات اقتصادی کشور –بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران) نرخ پس انداز کاهش یافته است. عدم ثبات قیمتها در تمام این سالها و سالهای بعد، همواره اثر نامطلوبی بر ثبات اقتصادی کلان کشور و انتظارات مردم نسبت به آینده داشته است که در نتیجه این شرایط منجر به کاهش نرخ پس انداز شده است، حتی در بعضی از سالها نرخ رشد پس انداز منفی بوده و دلیل عمده آن افزایش هزینه‌های استهلاک ناشی از افزایش نرخ ارز و نرخ بالای فرسودگی ماشین آلات سرمایه‌ای می باشد، دیگر آثار مهم کاهش پس انداز بر سطح سرمایه گذاری است که موجبات افزایش تقاضا و بالطبع افزایش سطح عمومی قیمتها شده است.


 

نرخ ارز و تورم

اثر تغییرات نرخ ارز برسطح قیمتها و تورم متأثر از سیاستهای اقتصادی کلان کشور است. اگر افزایش نرخ ارز توأم با اجرای سیاستهای انبساطی مالی و پولی باشد، موجب تشدید و فشار تورم خواهد شد و چنانچه افزایش نرخ ارز با اجرای سیاستهای انقباضی مالی و پولی همراه باشد، آثار قابل ملاحظه ای بر تورم و نیز بر سطح عمومی قیمتها نخواهد داشت. اما اعمال سیاست یکسان سازی هم بر تورم و هم بر سطح عمومی قیمتها تأثیر گذار است .

نرخ سود تسهیلات و تورم

دغدغه های بانکها به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی عمدتاً معطوف به تسهیل سود از طریق واسطه گری مالی و انجام خدمات مالی واگذار شده می باشد. بانکها برای رسیدن به سود مورد انتظار خود و جبران سود تعهد شده در قبال سپرده گذاران (کوتاه مدت و بلند مدت) پرداخت غیر متعارف سود بین ۷-۱۸ درصد و اخذ سود تسهیلات از بخش‌های مختلف اقتصادی را بین ۵/۱۳-۲۱ درصد اعمال می نمایند. در صورتیکه پرداخت چنین سود سپرده ای، در هیچیک ازکشورهای در حال توسعه یا صنعتی شده (کره جنوبی، چین، سنگاپور، تایلند، تایوان، مالزی و …) و یا کشورهای توسعه یافته صنعتی (آمریکا، ژاپن، آلمان،فرانسه، بریتانیا و …) مشاهده نمی‌شود. حداکثر سود سپرده گذاران در کشورهای مذکور (۴ تا ۹/۱-) درصد می باشد.

با این سیاست کشورهای فوق تلاش دارند تا نقدینگی موجود در کشور را بسوی سرمایه گذاریهای تولید سوق دهند.
 

در ایران بالا بودن نرخ سود تسهیلات و تورم، سبب شده است تا تولید کنندگان در بازارهای جهانی از قدرت رقابتی کمتری نسبت به رقبای خارجی خود برخوردار باشند. سپرده گذاری در ایران بدلیل ریسک کم و سود تضمین شده و استفاده از معافیت مالیاتی نمی‌تواند تابعی از نرخ تورم باشد.
 

در شرایط کنونی سپرده گذاران تقاضای افزایش نرخ سود را دارند، تا با محاسبه نرخ تورم سود بیشتری را نصیب خود نمایند. از طرفی نیز تولید کنندگان نیز انتظار دارند تا نرخ سود تسهیلات از سوی بانکها کاهش داده شود تا هزینه‌های تولید کاهش یابد.یکی ازمسائل مهم غیر منطقی،(تعیین دستوری) نرخ سود تسهیلات و سپرده گذاری و همچنین سقف اعتبارات می باشد. بدین ترتیب که شورای پول و اعتبار بدون توجه به عرضه و تقاضای بازار پول با در نظر گرفتن شاخصهای کلان اقتصادی نظیر تورم، به اعتقاد خود با دیدگاه حمایت از بخش‌های تولید، نرخ سود تسهیلات را تعیین می نمایند. در حالیکه کاهش نرخ بهره بانکی میتواند به کاهش هزینه‌های تولید و در نتیجه کاهش تورم منجر شود اما این سیاست را شورای پول و اعتبار اعمال نمی نماید.

پس انتظار بخش‌های مختلف تولید کشور در کاهش منطقی نرخ سود تسهیلات (یک رقمی) و حداقل متعارف با نرخ لایبر (Liber) برابر ۶ درصد است.
 

هدایت نقدینگی به سوی سرمایه گذاری از طریق سیستم بانکی کشور، باعث رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال مولد خواهد شد. حرکت اقتصادی کشور طی سالهای گذشته بر خلاف شرایط فوق الذکر بوده است. بیشتر تسهیلات اعتباری در بخش غیر مولد و به بخش‌های ساختمانی، خدماتی و بازرگانی تزریق شده است. بنابراین جهت فراهم نمودن بستر مناسب برای سرمایه گذاری در کشور و ایجاد ثبات و آرامش تزریق نقدینگی مهم‌ترین شرط لازم جهت توسعه صنعتی شدن می باشد. در چنین شرایطی بدلیل ریسک در بخش تولید و تداوم فعالیتهای مولد، برخی از دارندگان نقدینگی حاضر به تخصیص منابع خود در بخش تولیدی خواهند بود. لذا چنانچه شرایط به گونه‌ای آماده شود که سود آوری فعالیتهای غیر مولد در کشور کمتر از بخش مولد (تولید) باشد، آنگاه میتوان امیدوار بود که نقدینگی جامعه در بالاترین سطح ممکن به سمت تولید جهت دهی شده است و سبب کاهش شدید تورم می‌شود
نرخ بالای رشد نقدینگی طی چند سال اخیر، تورم را به یکی از عمده‌ترین معضل‌های اقتصادی کشور تبدیل کرده است.

 

مهم‌ترین عوامل بروز تورم در ایران را میتوان به شرح زیر برشمرد:

۱. تأمین کسری بودجه از طریق استقراض دولت از بانک مرکزی و یا از طریق فروش درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت به بانک مرکزی باعث افزایش پایه پولی و نقدینگی می‌گردد و افزایش نقدینگی در افزایش سطح عمومی قیمت‌ها (تورم) ظاهر می‌شود.

 ۲. عوامل ساختاری ناشی از عدم هماهنگی‌های بخشی، تنگناهای زیرساختی و چسبندگی عرضه در بخش‌های کلیدی مانند صنعت و کشاورزی که باعث کشش‌ناپذیری عرضه در این بخش‌ها گردیده است؛ به طوری که که در شرایط رشد سریع تقاضا، امکان افزایش متناسب وهم‌زمان عرضه وجود ندارد و منجر به تورم می‌شود.
 

یکی از راه‌های مهار تورم اتخاذ صحیح سیاست‌های پولی مناسب است؛ یعنی رشد باثبات و پیش‌بینی شده حجم پول. بسیاری از کشورها مانند کره جنوبی، مکزیک، نیوزیلند و انگلستان بااعمال سیاست‌های پولی اصولی، موفق به کاهش تورم به ارقام یک‌رقمی (معمولاً زیر ۵ درصد) شده‌اند که یکی از دلایل عمده آن استقلال بانک مرکزی در این کشورها برای پیش‌برد سیاست‌های پولی بوده است.

سایر مطالب درباره تورم

  • مرغ,قیمت مرغ

    مرغ گران می‌شود

    رئیس اسبق اتحادیه پرنده و ماهی از گلایه‌مندی تولیدکنندگان مرغ از قیمت‌ها و احتمال افزایش قیمت مرغ در روزهای آینده خبر داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران، مهدی یوسف‌خانی، رئیس اسبق اتحادیه پرنده و ماهی، گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۵۵ هزار تومان و مرغ گرم برای مصرف‌کننده ۸۰...

  • شقاقی شهری,صحبت های شقاقی شهری درباره تورم در سال

    شقاقی شهری، اقتصاددان: افق روشن برای مهار تورم در سال ۱۴۰۴ وجود ندارد

    شقاقی شهری گفت: در کنار روند تورمی پیوسته سال‌های اخیر، از طرف دیگر تشدید رکود اقتصادی نیز دامن جامعه ایرانی را گرفته است. علی‌رغم تاکیدات برخی اقتصاددانان به عدم کارایی سیاست‌های پولی انقباضی در کنترل نرخ تورم در میان‌مدت و بلندمدت، بانک مرکزی دولت سیزدهم بدون توجه به سیاست...

  • لبنیات,گرانی لبنیات

    چرا محصولات لبنی برای بار چندم گران شد؟!/ جبران کسری تولیدکنندگان از جیب مردم

    هنوز موضوع کمبود و گرانی روغن در بازار مشخص نشده که صنعت لبنیات کشور اقدام به افزایش قیمت برخی از محصولات کرده است؛ افزایش قیمتی که قرار است در ادامه سیاست های گذشته باز هم بخش دیگری از مردم را از خوردن لبنیات محروم کند. به گزارش اقتصاد ۲۴، هنوز موضوع کمبود و گرانی روغن...

  • محمد هاشمی,صحبت های محمد هاشمی درباره قیمت دلار

    محمد هاشمی: قیمت دلار احتمالا به ۱۱۰ هزار تومان می‌رسد

    «پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که ممکن است تا شب عید قیمت دلار به ۱۱۰ هزار تومان برسد و حتی پس از آن نیز افزایش یابد. این شرایط نشان‌دهنده یک ناپایداری در اقتصاد است که نیازمند تعاملات مؤثر و سازنده با کشور‌های مختلف است.» به گزارش جماران، محمد هاشمی با بیان اینکه شیوه‌...

  • دارو,قیمت دارو

    واکنش‌ها به گرانی بیش از ۴۰۰ درصدی برخی داروها توسط شرکت‌های داروسازی | تحمیل گرانی بر جیب‌های خالی مردم

    یک شرکت داروسازی در اطلاعیه‌ای که منتشر کرده، دارویی مثل آمپول جنتامایسین ۲۰ را دقیقاً ۴۱۵درصد افزایش قیمت داده و آمپول ویتامین ب۱۲، متحمل ۲۲۸درصد گرانی شده است. روزنامه توسعه ایرانی نوشت: در روزهای اخیر دارو به شکل بی‌سابقه‌ای گران شده است. توجیه دولت و وزارت بهداشت...

  • دارو,گرانی دارو

    عواقبِ موج ۴۰۰ درصدی گرانی دارو؛ نیازِ حیاتی مردم «آزادسازی» شد

    جداول قیمتی جدید که داروسازها منتشر کرده‌اند، اعداد سنگینی را نشان می‌دهند؛ داروهایی هستند که تا ۴۰۰ درصد گران شده‌اند؛ این رقم خیلی زیاد است و با توجه به اینکه سال آینده ارز تامین کالاهای اساسی، هم کاهش می‌یابد و هم گران می‌شود، یک گرانیِ دیگر هم آن طرف سال خواهیم داشت...

  • روز پدر,خرید هدیه دست دوم برای روز پدر

    مردم ایران برای «روز پدر» به خرید هدیه‌های دست دوم روی آورده‌اند

    مردم ایران برای «روز پدر» به خرید هدیه‌های دست دوم روی آورده‌اند. به گزارش شرق، بازار فروش انواع کالاهای دست دوم برای روز پدر در پلتفرم‌های آنلاین داغ شده است و به نظر می رسد  فشار اقتصادی گریبان بیشتر مردم را گرفته است و به مناسبت‌ها سرایت کرده است؛ از خریدهای شب...

  • محمود جامساز,صحبت های محمود جامساز دربار خالی بودن خزانه دولت

    جامساز، اقتصاددان: حاتم‌بخشی‌های فرامرزی خزانه ارزی ایران را خالی کرده/ خطر فروپاشی اقتصادی جدی است

    محمود جامساز، اقتصاددان ضمن انتقاد از سیاست‌های اقتصادی و دامن زدن به تنش‌های منطقه‌ای که منجر به افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش پول ملی کشورمان شده است گفت: شواهد تجربی مؤید آن است که در صورت بروز هرگونه اخبار منفی از جمله تشدید تنش‌های منطقه‌ای و ابهامات اقتصادی، انتظارات...

  • لبنیات,قیمت لبنیات

    جولان گرانی در بازار لبنیات؛ ۲ بار افزایش قیمت در ۳ ماه!

    قیمت مصوب محصولات لبنی غیر تنظیم بازاری که سهم مهمی در سبد خانوار دارند به فاصله کمتر از سه ماه دوباره افزایش یافته و مصرف کنندگان را با شوک قیمتی مواجه کرده است. به گزارش تسنیم، در سال‌های گذشته قیمت مصوب محصولات تنظیم بازار محدود به چند کالای پرمصرف شده است، اما نرخ‌...

  • قیمت انواع روغن,قیمت روغن

    قیمت انواع روغن افزایش یافت

    قیمت جدید ۱۱۴ نوع روغن نباتی برای مصارف خانگی و قنادی، براساس مصوبه ستاد و کارگروه تنظیم بازار به ترتیب با افزایش ۱۵ و ۲۱ درصدی ابلاغ شد. به گزارش تسنیم، بر اساس تصمیم ستاد و کارگروه تنظیم بازار، قیمت مصوب انواع روغن نباتی، شامل ۱۱۴ محصول اعلام شد. این محصولات شامل...

  • قیمت سبزی خوردن,قیمت سبزیجات در ایران

    قیمت سبزیجات نجومی شد/ قیمت عجیب سبزی خوردن در ایران

    قیمت سبزی خوردن به نسبت تابستان امسال با بیش از ۲ برابر افزایش مواجه شده است. به گزارش اقتصادآنلاین، قیمت انواع سبزی که هر سال در فصل سرما گران می‌شود، در زمستان ۱۴۰۳ با افزایش بسیار شدیدی همراه شده و مصرف‌کنندگان را نسبت به خرید سبزی دچار تردید کرده است. قیمت یک...

  • فقیر,درآمد فقرا در ایران

    درآمد افراد فقیر در یکسال گذشته کاهش یافت

    گزارش اخیر مرکز آمار حاکی از افزایش فاصله فقیر و غنی و ثروتمندتر شدن دهک اول در مقایسه با سایر دهک‌های درآمدی در سال گذشته است. به گزارش دیده‌بان ایران، مرکز آمار ایران با ارائه آمار بروزرسانی شده شاخص‌های کلان اقتصادی تا سال ۱۴۰۳، از افزایش فاصله سهم درآمد دهک‌های فقیر و...

  • قارچ,قیمت قارچ

    قارچ کیلویی ۱۲۵ هزار تومان شد

    رئیس انجمن پرورش‌دهندگان قارچ با اشاره به ثبات در بازار این محصول، گفت: قیمت هر کیلوگرم قارچ سرمزرعه ۹۵ تا ۱۱۰ هزار تومان و برای مصرف‌کننده ۱۲۵ تا ۱۳۵ هزار تومان است. پیش‌بینی می‌شود با تعادل در عرضه و تقاضا، قیمت قارچ تا پایان سال نیز ثابت باشد. به گزارش تسنیم به نقل از...

  • روح الله ایزدخواه,صحبت های روح الله ایزدخواه درباره قیمت دلار

    افزایش قیمت دلار، نماینده مجلس را شاکی کرد

    عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد اینکه به نظر می رسد در کنار طرح استیضاح عده ای به دنبال سوءاستفاده از این فضا برای برهم زدن رابطه دولت و مجلس هستند، گفت: همکاری دولت و مجلس به معنای تبعیت مجلس از دولت نیست، مجلس قوه ای مستقل و در رأس امور قرار دارد، ریل گذار نظام است....

  • گوشت قرمز,میزان مصرف گوشت قرمز در ایران

    مردم ایران یک سوم زمان قاجار گوشت مصرف می‌کنند

    احسان سلطانی پژوهشگر اقتصادی نوشت:قدرت خرید گوشت به نصف ۱۳۹۸ و یک-سوم دوران قاجار رسیده که با افزایش قیمت گوشت در سال آینده به شدت کاهش خواهد یافت. به گزارش دیده‌بان ایران، احسان سلطانی پژوهشگر اقتصادی نوشت: قدرت خرید گوشت به نصف ۱۳۹۸ و یک-سوم دوران قاجار رسیده که با...

  • حقوق بازنشستگان,همسان سازی حقوق بازشنستگان

    اینگونه سکه ۳۳۰ درصد گران شد، دستمزد ۷۱ درصد/ افشاری: مبلغ همسان‌سازی، پول ۷۰۰ گرم گوشت بود!

    فعال حوزه بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: برای همسان‌سازیِ حقوق بازنشستگان حداقل‌بگیر تبلیغات بسیاری کردند. در ابتدا گفتند همسان‌سازی به حداقل‌بگیرها تعلق نمی‌گیرد و بعد تحت عنوان کمک هزینه‌ی معیشتی ۷۰۰ هزار تومان دادند که این رقم پول ۷۰۰ گرم گوشت است. به گزارش ایلنا،...

  • محمدرضا باهنر,صحبت های محمدرضا باهنر درباره FATF

    باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: هفت سال پشت سر هم حدود ۴۰ درصد تورم داریم

    باهنر گفت: باید مردم را که چندین سال است زیر فشار تورم‌های ۴۰ درصدی هستند نجات دهیم. به گزارش انتخاب، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: هفت سال پشت سر هم حدود ۴۰ درصد تورم داریم و ۳۰ درصد از طبقه «متوسط» اقتصادی، «فرو دست» شدند. او تأکید کرد: باید این مردم را از این...

  • دارو,گرانی دارو

    واکنش‌ها به افزایش قیمت دارو/ خدا به جان بیماران ایرانی رحم کند

    عباس کبریایی‌زاده، رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت گفت: با سرکوب قیمت دارو صنایع را نابود کردند. افزایش بی سر و صدای قیمت برخی اقلام دارویی، در حالی اتفاق می‌افتد که مسئولان حوزه سلامت نیز بر این موضوع واقفند، اما هنوز اقدام عاجل صورت نداده‌اند. افزایش قیمت تجهیزات...

  • روغن,قیمت روغن

    روغن در بازار کمیاب شد/ گرانی مواد خوراکی باز هم به روغن رسید

    کمبود و گرانی محصولات و کالاهای اساسی بار‌ها در اقتصاد کشور تکرار شده و سرپوشانی بر چنین مواردی، برای مردم مصرف کننده نخ نماست، اما همین مردم در همین شرایط به ناچار باید اجناس و کالا‌های ضروری را همواره گران‌تر بخرند چراکه هنوز تحریم، کاهش تولید و افزایش نرخ ارز سه رکن اصلی...

  • فیلم/ انتقاد نمایندگان مجلس به افزایش قیمت نرخ ارز و گرانی هفتگیِ کالاهای اساسی

    فارس | تعدادی از نمایندگان مجلس در صحن علنی مجلس امروز چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ به افزایش قیمت نرخ ارز و گرانی هفتگی کالاهای اساسی انتقاداتی کردند. فیلم انتقاد از گرانی ها توسط نمایندگان مجلس,ویدیو جلسه مجلس در ۱۹ دی ۱۴۰۳,فیلم انتقاد نمایندگان مجلس به افزایش قیمت نرخ ارز و...

  • قیمت گوشت,افزایش قیمت گوشت در سال 1404

    رییس اتحادیه گوشت گوسفندی: با حذف ارز ترجیحی قیمت گوشت و فرآورده های گوشتی در سال آینده افزایش پیدا می‌کند

    منصور پوریان، رییس شورای تامین دام کشور: گوشت‌های منجمدی که اکنون با ارز نیمایی وارد می‌شود به عنوان ماده اولیه تولید کارخانه‌های تولیدکننده سوسیس و کالباس نیز استفاده می‌شود و اگر این واحدهای صنعتی نتوانند از گوشت منجمد وارداتی که از هند وارد می‌شود به عنوان ماده اولیه...

  • جهش ۶ برابری قیمت نوار تست قند خون,نوار تست قند خون

    جهش ۶ برابری قیمت نوار تست قند خون/ پوشک بچه دوباره گران شد

    قیمت نوار تست قند خون با افزایش ۶ برابری به ۵۰۰ هزار تومان در هر بسته رسیده و بیماران دیابتی را با مشکلات جدی مالی روبرو کرده است. این افزایش قیمت در حالی رخ داده که رئیس سازمان غذا و دارو، تغییر نرخ ارز را عامل اصلی آن می‌داند. به گزارش فارس، در حالی که قیمت نوار تست قند...

  • دارو,گرانی دارو

    قیمت برخی داروها تا ۴۱۵ درصد گران شد

    خبر فوری نوشت: برخی داروهای عادی و پر مصرف تا ۴۱۵ درصد گران شدند. ...

  • حقوق کارگران,عقب ماندگی حقوق کارگران از تورم

    عقب‌ماندگی ۲۰۰ درصدی دستمزد کارگران نسبت به تورم

    رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با اشاره به اینکه دستمزد کارگران نسبت به تورم عقب‌ماندگی ۲۰۰درصدی دارد، گفت: پیشنهاد می‌شود برای جبران عقب‌ماندگی معیشتی کارگران دستمزد ۲بار در سال افزایش یابد. فتح‌الله بیات، رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در گفت‌وگو با...

  • دل و جگر گوسفند,قیمت دل و جگر گوسفند

    یک دست دل و جگر گوسفند ۲ میلیون تومان/ لاکچری فروشی به جگر آهو رسید

    امروز جگر خوردن واقعا جگر می‌خواهد، چراکه خرید یک دست دل و قلوه و جگر سیاه و سفید گوسفند چیزی حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تا دو میلیون تومان آب می‌خورد. به گزارش اقتصاد ۲۴، دل و جگر گوساله نیز متقاضیان خود را دارد و در بازار به کیلویی ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون و...

  • کفش,قیمت کفش

    قیمت کفش نسبت به پارسال ۷۰ تا ۸۰ درصد افزایش یافت

    رئیس اتحادیه کفاشان دست دوز تهران درخصوص وضعیت بازار کفش تهران گفت: ما با ۲۰ درصد توان تولید کار می کنیم و ۸۰ درصد توان تولید تعطیل است. وضعیت ما از زمان کرونا بدتر شده است. تولیدکننده در کشور مثل گوشت قربانی می ماند و هر کسی از راه می رسد می خواهد تکه ای از آن را ببرد....

  • نان سنگک,قیمت نان سنگک

    افزایش قیمت چراغ‌خاموش نان سنگک در تهران

    خبر‌ها حاکی از افزایش دو برابری قیمت نان سنگک در نانوایی‌های تهران است. به گزارش فارس، چند روزی است نان سنگک در برخی نانوایی‌های آزادپز تهران بدون اعلام رسمی از سوی اتحادیه از مبلغ ۵۰۰۰ به ۱۰۰۰۰ تومان افزایش یافته است.  در حالیکه اخیرا قیمت نان را اتحادیه رسما از...

  • فقر در ایران,فقیرها در ایران

    ۲۲ تا ۲۷ درصد مردم ایران درگیر فقر هستند و در تامین حداقل نیازهای اساسی دچار مشکل هستند

    رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی با بیان اینکه بین ۲۲ تا ۲۷ درصد مردم درگیر فقر بوده و در تامین حداقل نیازهای اساسی دچار مشکل هستند، تاکید کرد: اهمیت دادن به موضوع فقر جزو مهم‌ترین مسائلی است که باید به آن توجه کرد.  به گزارش تسنیم، ابراهیم صادقی‌فر روز یکشنبه در نشست افق‌...

  • قیمت ماهی قزل آلا,افزایش قیمت ماهی قزل آلا

    قیمت ماهی قزل آلا افزایش یافت

    افزایش چشمگیر نرخ ماهی قزل‌آلا در ماه‌های اخیر، این پروتئین محبوب را از سفره بسیاری از خانوارهای ایرانی حذف کرده است؛ جهشی که از شهریور آغاز شد و همچنان بدون نظارت جدی ادامه دارد. به گزارش اقتصاد ۱۰۰، طی ۶ ماه اخیر قیمت ماهی قزل‌آلا به طور چشمگیری افزایش یافته و بسیاری از...

  • کتف و بال مرغ,افزایش قیمت کتف و بال مرغ

    خرید کتف و بال مرغ هم اعیانی شد/ کاهش ۳۰ درصدی تقاضای خرید مرغ در بازار

    از سال گذشته تاکنون بیش از ۳۰ درصد تقاضای خرید مرغ در بازار، مصرف مرغ کمتر شده است. تا سال پیش مردم برای خرید دو سه تا مرغ درهفته اقدام می‌کردند، اما امسال اگر هفته‌ای یک مرغ هم بخرند باید خدا رو شکر کنند. خرید گردن و بال هم اعیانی شده و شاید تا سال دیگر مردم همین هم...