بانکداری الکترونیک شامل اینترنت یا خط تلفن می باشد. بانکداری الکترونیک امکاناتی را برای کارکنان در جهت بالا بردن سرعت و عملکرد آن ها در ارایه خدمات بانکی در محل شعبه و فرآیندهای بین بانکی در تمام دنیا و ارایه امکانات سخت افزاری و نرم افزاری به مشتریان بانکی که با استفاده از آن ها می توانند بدون نیاز به حضور فیزیکی در بانک، در هر ساعت به وسیله کانال ارتباطی ایمن و با اطمینان عملیات بانکی دلخواه خود را انجام دهند. به عبارتی دیگر بانکداری الکترونیکی استفاده از فناورهای به روز و پیشرفته بنا شده بر شبکه و مخابرات برای ارتباط منابع و اطلاعات مالی به صورت الکترونیکی است و نیازی به حضور فیزیکی مشتری در شعبه نیست.
ضروری ترین کانال های بانکداری الکترونیکی شامل : ۱- سیستم های (رایانه) شخصی ۲- تلفن ثابت و همراه ۳- دستگاه های خود پرداز ۴- پوزهای فروش
خدمات بانکداری الکترونیک : خدمات بانکداری الکترونیک در سه سطح مورد بررسی قرار گرفته است و شامل :
اطلاع رسانی : در بخش خدمات بانکداری الکترونیک اطلاع رسانی اولین سطح است. در این بخش، بانک اطلاعات مربوط به خدمات و عملیات بانکی خود را از طریق شبکه های عمومی یا خصوصی معرفی می نماید.
تعاملی : در سطح تعاملی خدمات بانکداری الکترونیک، امکان انجام مقابله بین سیستم بانکی و مشتری را فراهم می سازد. خطر در بخش خدمات بانکداری الکترونیک بیشتر از روش سنتی است و ابزارهای مناسبی برای کنترل دسترسی کابران به شبکه بانک نیاز دارد.
تراکنشی : در قسمت تراکنشی ، مشتر باید با استفاده از یک سیستم امنیتی کنترل شده، فعالیت های از جمله صدور چک ، انتقال وجه و افتتاح حساب را انجام دهد. این سطح از خدمات بانک داری الکترونیک، از بالاترین بخش ریسک برخوردار است.