دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۸:۲۱ - ۲۸ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۰۴۴۴
هنر و سینما

فیلم/ حسین دهلوی پیش از مرگ گفت یک‌ نفر را هرگز نمی‌بخشد؛ همه رنج‌های یک آهنگساز بزرگ ایرانی

حسین دهلوی زاده ۱۳۰۶ در تهران، پس از ۹۲ سال، ۲۳ مهر ۱۳۹۸ در بیمارستان شریعتی به دلیل بیماری آلزایمر و عفونت کلیه چشم بر جهان فروبست. او بی شک یکی از بهترین و تاثیرگذارترین آهنگسازان ایرانی بود. کسی که قدم‌های جدی برای موسیقی ارکسترال، که به آن موسیقی جمعی می‌گفت برداشت و آثاری خلق کرد که هنوز هم از بهترین آثار ارکسترال ایران محسوب می‌شود.

درباره زندگی حسین دهلوی بارها حرف زده شده‌است. این‌که شاگردی موسیقی را با آموختن نوازندگی ساز ویولون نزد پدرش آغاز کرد و پس از آن‌که پدر به دلایل شغلی از او دور بود، در مکتب نابغه‌ترین آهنگساز و موسیقیدان یک قرن گذشته ایران یعنی ابوالحسن صبا موسیقی را آموخت و بعدها در سال ۱۳۳۶ رئیس ارکستر شماره یک هنرهای زیبا شد که صبا با کمک دهلوی تاسیس کرده بود و پس از مرگ صبا، به ارکستر صبا شهرت یافت.

او در سال ۱۳۵۶ یعنی ۱۹۷۷ میلادی، نوشتن اپرای مانا و مانی را برای روز جهانی کودک که قرار بود در سال ۱۹۷۹ در سازمان ملل برگزار شود آغاز کرد. اپرایی که هرگز اجرا نشد.

او در سال‌های آغازین دهه ۷۰ ارکستر مضرابی را تاسیس کرد. این ارکستر در تالار وحدت به اجرای برنامه پرداخت اما پس از این اجرا دوباره ارکستر مضرابی با ترکیب تازه‌ای به روی صحنه رفت. ترکیبی که منجر به ایده‌ای شد. اما اجرای آن ایده به گونه‌ای دیگر، دهلوی را خانه نشین کرد و او مسببین این اتفاق را هرگز نبخشید.

asrira​n.‎​com
  • 17
  • 5
۵۰%
بیشتر بخوانید:
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر