ویدئو/دهان شویه و نحوهی استفاده از آن
دهانشویه محلولی حاوی عوامل درمانی است که مقداری از آن طبق توصیه کارخانه سازنده نگهداری و چرخانده میشود. استفاده از دهانشویه نقش مهمی در رعایت بهداشت دهان به عهده دارد چون میکروبهای موجود در دهان در تمام سطوح پراکندهاند با استفاده از مسواک و خمیردندان تنها به بخشی از باکتریهای دهان میتوان دسترسی داشت، و تنها به وسیله دهانشویه است که میتوان تمام سطوح دهان را ضدعفونی کرد. که انواع و اقسام مختلفی دهانشویه وجود دارد؛ از سفید کننده گرفته تا خوشبو کننده، ضدعفونی کننده و دهانشویه درمانی.
اما همه چیز به این عبارتهای وسوسهانگیز ختم نمیشود! انتخاب اشتباه دهانشویه و اشتباه در شیوه مصرف آن میتواند نتیجه عکس داشته باشد و حتی باعث افزایش زردی دندانها و احتمال سرطان دهان شود! اما نگران نباشید. انواع دهانشویه به طور کلی دهانشویه ها را میتوان به دو دسته درمانی و غیردرمانی تقسیم کرد:
۱. دهانشویه های درمانی همانطور که از نام آن پیداست برای درمان بعضی بیماریها ازجمله بیماریهای لثه ای، بدبویی دهان و … استفاده میشود که باید توسط پزشک تجویز شوند چرا که اگر بیمار به صورت خودسرانه از آنها استفاده کند ممکن است دچار عوارض جدی شود.
۲. دهانشویه های غیردرمانی بیشتر برای موارد بهداشتی به کار میروند و انواع آن در بازار و داروخانه ها قابل دسترس هستند. بعضی آنها حاوی الکل و برخی دیگر فاقد الکل هستند. مزیت دهانشویههای حاوی الکل این است که راحتتر جذب مخاط دهان، لثه و … میشوند و اثرگذاریشان بیشتر است. اما مضراتی هم دارند ازجمله اینکه میتوانند دهان را خشک کنند و اگر طولانیمدت استفاده شوند حتی میتوانند باعث سرطانهای داخل دهانی شوند، بنابراین دهانشویههای فاقد الکل گرچه مزیت الکل را ندارند اما مضرات حاصل از آن را نیز ایجاد نمیکنند و ایمنتر هستند.
- 25
- -1