دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۳:۲۰ - ۲۸ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۰۳۶۳
علمی

فیلم/ طولانی ترین ماه گرفتگی جزئی قرن

امروز ۱۹ نوامبر سال ۲۰۲۱ (۲۸ آبان ۱۴۰۰)، زمین با طولانی ترین خسوف قرن مواجه شد که حدود سه ساعت و نیم به طول انجامید و در اوج خود، ماه را به رنگ قرمز درآورد.

دومین ماه گرفتگی زمین در سال ۲۰۲۱ به عنوان طولانی ترین خسوف قرن در نظر گرفته می شود که با ماه گرفتگی قبلی (در تاریخ ۲۶ مه) شباهت دارد و یک خسوف ناقص به حساب می آید. در لحظه اوج، ۹۷ درصد از ماه (Moon) توسط سایه زمین پنهان شده و به رنگ قرمز درمی آید.

ماه گرفتگی ۱۹ نوامبر به مدت ۳ ساعت و ۲۸ دقیقه و ۲۴ ثانیه به طول می انجامد و طولانی ترین خسوف ناقص در ۵۸۰ سال گذشته است. پیش بینی می شود طولانی ترین ماه گرفتگی بعدی در ۸ فوریه سال ۲۶۶۹ رخ دهد!

آمریکای شمالی بهترین مکان برای مشاهده طولانی ترین خسوف قرن است. ساکنین آمریکا و مکزیک نیز توانستند نظاره گر این پدیده علمی زیبا و آسمانی باشند.

ماه گرفت اما ما ندیدیم

رییس رصدخانه مهر بوشهر اظهار‌کرد: ماه گرفتگی امروز در حالی رخ داده است که خورشید بالای سر ما قرار دارد به همین علت ما آنرا ندیدیم.

حسن باغبانی رئیس رصدخانه مهر بوشهر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: امروز ۲۸ آبان همزمان با ۱۹ نوامبر، زمین بین ماه و خورشید قرار گرفت و سایه اش بر روی ماه افتاد، یعنی پدیده ماه گرفتگی یا خسوف رخ داد.

او ادامه داد: این ماه گرفتگی ساعت ۴ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۱:۳۰ تهران) به اوج خود میرسد در این لحظه زمین ۹۷ درصد از ماه را پنهان خواهد کرد و ماه ظاهری سرخ رنگ پیدا می کند.

رئیس رصدخانه مهر بوشهر بیان کرد: طبق اعلام سازمان ناسا، این ماه گرفتگی ناقص به مدت ۳ ساعت و ۲۸ دقیقه و ۲۳ ثانیه به طول می انجامد که از همه ماه گرفتگی های سال ۲۰۰۱ تا ۲۱۰۰ طولانی تر خواهد بود.

باغبانی بیان کرد: بسياري از ماه گرفتگی ها مثل ماه گرفتگی امروز، چون در روز رخ می دهد مردم متوجه آن ها نمی شوند. امروز هم ماه گرفتگی زمانی اتفاق افتاد که خورشید بالای سرمان و ماه زیر پایمان است و به همین علت متوجه آن نشدیم.

او گفت: بهترین شرایط را برای دیدن این پدیده ساکنان آمریکا دارند، زیرا آنجا شب ‎ است، برای ژاپن ماه گرفتگی در اول غروب رخ داده و در برزیل نیم ساعت اول ماه گرفتگی دیده شده است، اما پس از آن، چون همزمان با برآمدن آفتاب است قابل دیدن نیست.

  • 22
  • 4
۵۰%
بیشتر بخوانید:
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر