معرفی بانک کشاورزی
بانک کشاورزی یکی از بانکهای تخصصی کشور و مورد تایید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است که ماموریت آن، حمایت از بخش کشاورزی و زیر بخشهای آن است. بانک کشاورزی در بیست و یکم خرداد سال ۱۳۱۲ تاسیس شد. این بانک هماکنون با پشتوانة هشتاد و پنج سال تجربه خدمترسانی به عنوان یک بانک پیشرو در زمینه ارائه خدمات بانکی به همه مردم در سراسر کشور در حال خدمت رسانی است.
در برخی دوره های زمانی نام بانک دستخوش تحولاتی شده و در برخی مواقع نیز اساس نامه و ماموریت های آن نیز در راستای تامین مالی بخش کشاورزی و زیر بخشهای آن به عنوان یکی از زیر بخشهای اثرگذار بر اقتصاد کشور و موتور مولد تولید که منجر به رشد اقتصادی می گردد تغییر یا تکمیل شده است. این بانک به منظور حفظ خوداتکایی از اوایل دهه ۷۰ هجری شمسی با حضور موثر در مراکز پولی و مالی کشور و توسعه خدمات شعب شهری خود تلاش کرده است تا از منابع موجود در مراکز تجاری نیز به نفع توسعه بخش کشاورزی بهره جوید.
بانک کشاورزی در حال حاضر ۱۹۱۴ شعبه دارد که ۱۱۵۳ شعبه در مناطق روستایی و کشاورزی به ارایه خدمات تخصصی بخش کشاورزی پرداخته و تعداد ۷۶۱ شعبه نیز در شهرها در امر ارایه خدمات تجاری مشغول به فعالیت هستند و ۳۶ شعبه نیز به ارایه خدمات ارزی و بین المللی مشغول اند.
ادغام دو بانک تعاون کشاورزی ایران و بانک توسعه کشاورزی
بانک کشاورزی که به موجب مصوبه ۲۹ آذر ۱۳۵۸مجمع عمومی بانکها با اجازه حاصل از ماده ۱۷ لایحه قانونی اداره امور بانکها از ادغام بانکهای تعاون کشاورزی ایران و توسعه کشاورزی ایران تشکیل شده طبق قانون ملی شدن بانکها، لایحه قانونی اداره امور بانکها و مقررات مندرج در این اساسنامه اداره میشود. بانک کشاورزی در تمام موارد جانشین بانکهای مذکور میباشد.
نخستین بانک تخصصی ایران
در سال ۱۳۰۹ در بانک ملی، شعبه تخصصی به نام «شعبه فلاحتی» برای اعطای وام به کشاورزان ایجاد شد. این شعبه را میتوان نخستین اقدام برای ایجاد یک بانک تخصصی در ایران قلمداد کرد، چرا که گسترش فعالیتهای این شعبه، موجب تشکیل بانک مستقلی به نام «بانک فلاحتی و صنعتی ایران» در سال ۱۳۱۲ با هدف توسعه کشاورزی و صنعت گردید. این بانک، سپس با هدف توسعه کشاورزی، آبیاری و صنایع روستایی، در سال ۱۳۳۴ به «بانک کشاورزی ایران» تغییر نام یافت. دومین بانک کشاورزی که شاید بتوان آن را اولین بانک توسعهای کشاورزی در ایران دانست، «صندوق توسعه کشاورزی ایران» است که در سال ۱۳۴۷ با سرمایه دولتی آغاز به کار کرد. در سال ۱۳۵۲ به «بانک توسعه کشاورزی ایران» تغییر نام یافت. در سال ۱۳۴۸ قانون تأسیس بانک تعاون کشاورزی به تصویب مجلس شورای ملی و مجلس سنا رسید.
خدمات بانک کشاورزی
طرح حضرت فاطمه به منظور اشتغالزایی برای دختران جوان روستایی
طرح زینب کبری برای حمایت از زنان سرپرست خانوار
طرح ایران (ایران بانو، مهر ایران، ایران دخت، دختران آفتاب)
طرح آتیه (حساب سپرده سرمایهگذاری آتیه)
طرح حمایت از فارغالتحصیلان رشتههای کشاورزی
طرح حمایت از زندانیان آزاد شده
طرح بانکپذیری کودک و نوجوان
طرح حمایت از ورزش روستایی و عشایری
طرح کمک به تجهیز مدارس کشور
طرح حمایت از اقدامات فرهنگی و اجتماعی
طرح برقی کردن چاههای عمیق و نیمهعمیق در فعالیتهای کشاورزی
سامانه ها
بانکداری اینترنتی، همراه بانک، تلفنبانک، بانکداری پیام کوتاه، درخواست درگاه پرداخت اینترنتی، محاسبه سود سپرده ها، محاسبه سود و اقساط تسهیلات بانکی
خدمات عمومی و اختصاصی
خدمات سپرده ای، خدمات تسهیلاتی،خرید و فروش انواع ارز، صدور انواع حوالههای ارزی به اکثر نقاط جهان، خرید ارز صادراتی یا ورود ارز به ایران، فروش انواع سکه بهار آزادی و مسکوکات نقره، ارائه خدمات مشاورهای/ خدمات اختصاصی: صندوق امانات، مبدل پایای گروهی، بانکداری شرکتی، طرح مهر آسمانی
نوآوریها
بومیسازی و استقرار نرمافزار جامع بانکداری متمرکز (مهرگستر) سال ۱۳۸۵
راهاندازی اولین مرکز ارتباط ۲۴ ساعته با مشتریان سال ۱۳۷۳
اجرا و استقرار طرح سیستم نوبت دهی مشتریان نظام بانکی - سال ۱۳۸۱
تشکیل دهنده اولین گروه بانکهای عضو شبکه شتاب نظام بانکی کشور
طراحی و اجراء سامانه ارتباطی و صندوق صوتی برای ارتباط مشتریان با مدیران بانک - سال ۱۳۷۸
طراحی و اجراء طرح راهنمایان مطلع مشتریان در شعب - سال ۱۳۸۳
طراحی و اجراء پایگاه اطلاعرسانی (وب سایت) در نظام بانکی کشور - سال ۱۳۷۸
طراحی و اجراء طرح آتیه در نظام بانکی - سال ۱۳۷۷
طراحی و اجراء طرح بانکی برای کودکان و نوجوانان کشور - سال ۱۳۷۹
طراحی، اجراء و صدور کارتهای اعتباری در نظام بانکی - سال ۱۳۸۲
طراحی و اجراء طرح نظارت بر امور شعب بانک توسط مشتریان