بیوگرافی حمیدرضا بقایی:
حمید بقایی(زاده ۱۷ فروردین ۱۳۴۸) در شهر همدان متولد شد. به دلیل شغل پدرش که در لشکر ۸۱ زرهی کرمانشاه خدمت می کرد ساکن شهر کرمانشاه بود. دارای دو برادر است و در سال ۱۳۷۲ ازدواج کرده است.
سال ۱۳۶۶ موفق به اخذ دیپلم تجربی از دبیرستان امام خمینی (رض) در کرمانشاه شد.
محل زندگی حمید بقایی در فاصله سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۶۶ در کرمانشاه بوده است که به این ترتیب بقایی و خانواده پدری او در تمام سالهای جنگ در منطقه جنگی به سر برده اند و در اثر بمباران رژیم بعث عراق سه بار خانه آنها مورد آسیب جدی قرار گرفت.
حمیدرضا بقایی مهرماه سال ۱۳۶۶ به استخدام وزارت اطلاعات درآمد و همزمان در دانشکده امام باقر (ع) به تحصیل پرداخت و سه سال و نیم بعد به اخذ لیسانس " بررسی اطلاعات" نایل گردید و در سال ۹۰ نیز فوق لیسانس جغرافیای سیاسی گرفت.
حمید بقایی تنها به مدت شش سال در حوزه ضد جاسوسی عراق در وزارت اطلاعات بعنوان رئیس اداره بررسی خدمت کرد و در سال ۱۳۷۲ به اداره کل امور اجتماعی وزارت کشور منتقل شد و تا سال ۱۳۷۸ در این وزارت خانه فعالیت کرد.
حمیدرضا بقایی در سال ۱۳۷۸ از وزارت کشور به صدا و سیما رفت و در سمت مشاور مدیر شبکه پیام و مدیر طرح و برنامه این شبکه به فعالیت پرداخت.
بقایی همچنین مشاور رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و سرپرست مرکز فناوری اطلاعات در این سازمان بوده است.
پست های حمیدرضا بقایی در دولت محمود احمدینژاد:
حمید بقایی در حد فاصل سالهای ۸۴ تا ۸۸ قائم مقام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بود و در سال ۸۸ به سمت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی منصوب گردید که تا سال ۱۳۹۰ به کار در این سمت و عضویت در دولت دهم ادامه داد.
حمیدرضا بقایی همچنین در سمت دبیر شورای عالی مناطق آزاد، فعالیت کرده و این مسئولیت را تا سال ۱۳۹۲، تا پایان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، عهدهدار بوده است.
عضویت در کمیسیونهای اقتصادی و فرهنگی دولت دهم از دیگر فعالیتهای حمید بقایی بوده است. حمید بقایی برای چهار سال مسئولیت اجرایی و پشتیبانی دفتر رئیس دولتهای نهم و دهم(محمود احمدی نژاد) را برعهده داشت. حمیدرضا بقایی در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۳۹۰ با حفظ سمت از سوی محمود احمدینژاد به عنوان معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری برگزیده شد و در فاصله سالهای ۹۰ تا ۹۲ در این سمت بود.
در سال ۱۳۹۱حمید بقایی از طرف احمدینژاد به عنوان نماینده دولت در شورای عالی نظارت بر صدا وسیما نیز منصوب شد که تا سال ۹۲ در این سمت ایفای نقش کرد.
نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ و رد صلاحیت توسط شورای نگهبان
حمید بقایی در بهمن ۱۳۹۵ خورشیدی، آمادگی خود را برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ اعلام کرد. بقایی گفت که به عنوان یک نامزد مستقل وارد این عرصه میشود. محمود احمدینژاد نیز در تاریخ ۲۹ اسفند ۱۳۹۵ با انتشار بیانیهای حمایت خود را از بقایی اعلام کردصلاحیت حمید بقائی توسط شورای نگهبان قانون اساسی در ۳۱ فروردین ۱۳۹۶ خورشیدی رد شد.
بازداشتهای بقایی
بازداشت خرداد ۱۳۹۴
غلامحسین محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه در هشتادمین نشست خبری خود در ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ عنوان کرد حمید بقایی که قرار بازداشت برایش صادر شده، از این تاریخ تحت بازداشت قرار میگیرد. وی در تاریخ ۲۸ دی همان سال، با تبدیل قرار بازداشت به کفالت، آزاد شد. دلیل بازداشت چندماهه وی تا زمان آزادی وی نامشخص بود. بقایی پس از آزادی از سلول انفرادی و با پشت سر گذاشتن ۲۲۵ روز از «بازداشت موقت» رهایی یافت و پس از آزادی طرح شکایت از تعدادی از شخصیت های سیاسی را آغاز کرد که در دوران بازداشت، به ادعای حمید بقایی، اتهامات دروع و کذبی را به او نسبت داده بودند. وی در واکنش به بازداشت خود، در ۶ اسفند ۱۳۹۵ گفت «خدا را شاکرم که بنده را با کیسه معمولی کیسه نکشیدند، بلکه با سنگ پا مرا کیسه کشیدند! یعنی دیگر به جای ذره بین با میکروسکوپ در تمام زندگی من و طایفهام وارد شدهاند. من اینجا اعلام میکنم حضرت عباسی نصف این ذره بین را در زندگی هر کسی میانداختند، چه چیزهایی که از تویش درنمیآمد!»
بازداشت تیر ۱۳۹۶
حمید بقایی در روز یکشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۶ با حکم بازپرس پرونده سابق خود از مقابل خانهاش بازداشت و پس از تعیین وثیقه ۵۰ میلیارد تومانی در دادسرا و تهیه نشدن آن زندانی شد.
ماجرای آزاده اردکانی و حمید بقایی
آزاده اردکانی متولد ۱۳۵۷ است و در سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰ رئیس موزه ملی ایران بود. وی در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۳۸۸ از سوی حمید بقایی، رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی به این سمت منسوب شد.
اردکانی دانشآموخته رشته میکروبشناسی از دانشگاه آزاد اسلامی است. اردکانی در ابتدا معلم خصوصی زبان انگلیسی اسفندیار رحیم مشائی و حمید بقایی بود.
او در هفتم ژوئیه ۲۰۱۱ بازداشت شد. وی پس از محاکمه از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اتهام تحصیل مال نامشروع به ۶ ماه حبس و پرداخت ۵۰ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد. برکناری وی از پست ریاست موزه ملی در ۲۱ تیر ۱۳۹۰ با انتصاب داریوش اکبرزاده به عنوان سرپرست موزه به طور رسمی تأیید شد.