جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۱:۰۴ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۰۲۵۶
سیاست داخلی

کدام وزیران احمدی نژاد در دادگاه محاکمه شدند؟/ سنگر جدید کابینه پاک دستان

وزیران احمدی نژاد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
تعداد وزرا، معاونان وزیر و معاونان دولت احمدی نژاد که به خاطر مسائل مالی راهی دادگاه شدند، به مرز قابل توجهی رسیده است.

تشکیل دادگاه بانک سرمایه، بار دیگر یکی از وزیران احمدی نژاد را به دادگاه کشانده است. پرویز کاظمی وزیر رفاه احمدی نژاد بود که حالا به عنوان متهم ردیف دوم پرونده بانک سرمایه در دادگاه محاکمه می‌شود.

 

پیش از این سید محمد جهرمی نیز به خاطر پرونده بانک صادرات به هشت میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده بود. اما این دو وزیر، تنها مردان دولت پاکدست محمود احمدی نژاد نبودند که به خاطر مسائل مالی  راهی دادگاه شدند.

 

محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی نژاد مشهورترین دولتمردی بود که یک سال بعد از روی کار آمدن دولت روحانی، راهی اوین شد تا دوران طولانی حبس ۵ ساله خود را بگذراند. رحیمی گفته بود برای حضور صد‌ها نماینده اصولگرا در مجلس هزینه کرده است. ادعایی که جز در بعضی مطبوعات، هرگز پیگیری نشد و سرنوشت پول‌هایی که گفته شد رحیمی از طریق جابر ابدالی با نمایندگان داده مشخص نشد. حتی معلوم نشد کدام نمایندگان پول گرفته‌اند.

 

اسفندیار رحیم مشایی و حمید بقایی دو نفر دیگر از یاران احمدی نژاد بودند که نسبت به دیگر نزدیکان او، وفاداری بیشتری داشتند و حتی بعد از بازداشت نیز دست از حمایت از احمدی نژاد بر نداشتند.

 

مشایی و بقایی بعد از رد صلاحیت احمدی نژاد در انتخابات اتهامات تندی به بزرگان نظام به خصوص رئیس قوه قضائیه وارد کرده بودند و در نهایت هر دو نفر بازداشت شدند. با این حال گفته می‌شود این پرونده نیز ابعاد مالی گسترده‌ای دارد از جمله فسادی که در تاسیس دانشگاه ایرانیان رخ داده است.

 

عبدالرضا شیخ‌الاسلامی رئیس دفتر احمدی‌نژاد در دوران ریاست جمهوری نیز با اینکه به زندان نرفته است، همیشه مورد اتهام واقع شده است. حمایت او از سعید مرتضوی در نهایت به استیضاح او و رسوایی‌های بعدی منجر شد (از جمله انتشار فیلم صحبت سعید مرتضوی با فاضل لاریجانی) 

 

شیخ الاسلامی به مرور از عرصه سیاسی کشور کنار رفت.

 

فساد‌های ناشی از بی انضباطی مالی فقط در بانک سرمایه و صادرت نبود و بانک دی هم ماجرا‌های پیچیده‌ای را طی کرد. این بار هم نام یک مدیر ارشد دولت پاکدستان به چشم می‌خورد. مسعود زریبافان و پرونده مشهور بنیاد شهید است که چند نماینده مثل جعفرزاده ایمن آبادی نماینده رشت به شدت پیگیر افشای ابعاد آن هستند. این پرونده ریشه در اتفاقاتی در بانک دی دارد و نام مسعود زریبافان نیز در لابه لای صفحات پرونده به چشم می‌خورد.

 

برای بررسی ابهامات در بنیاد شهید، تحقیق و تفحص مفصلی در مجلس انجام شد اما عجیب آنکه آن گزارش هیچگاه مجال قرائت در مجلس نیافت. امیر خجسته رئیس کمیسیون تحقیق و تفحص تلاش بسیاری کرد تا گزارش در مجلس قرائت شود. این تلاش‌ها در مواردی به جدل‌های تلویحی با علی لاریجانی بر سر ناقص بودن گزارش یا هزینه‌های تحقیق و تفحص رسیده بود.

 

خجسته خبر داده بود که پرونده تخلفات بنیاد شهید در قوه قضائیه رسیدگی شده و چند نفر از متخلفان با دستور قاضی به زندان رفته‌اند. اسامی متخلفان هیچگاه اعلام نشد!

 

سعید  مرتضوی سال گذشته به خاطر اتهامات و ابهامات در پرونده‌های مربوط به دوره مدیریتش راهی زندان شد تا حداقل دو سال در زندان باشد. گرچه گفته می شود مرتضوی پرونده‌های باز دیگری هم دارد.

 

پرونده تخلفات کهریزک و تخلفات سازمان تامین اجتماعی دو پرونده مهم مرتضوی بودند که در قوه قضائیه رسیدگی شده است. نقش بابک زنجانی در پرونده تامین اجتماعی پررنگ بوده است.

 

پرونده‌های ناتمام وزارتخانه‌های غیر اقتصادی

منابع رسمی ایران گفته‌اند که پنج وزیر ایران که هنوز هویت آن‌ها افشا نشده است، مستقیما از بابک زنجانی حمایت کرده‌اند. علیرضا محجوب، نماینده مجلس و عضو هیات تحقیق و تفحص نیز تایید کرده که زنجانی ارتباط تنگاتنگی با دولت احمدی نژاد داشته است. او گفته بود: «وقتی دنبال زمین شهرک غرب –پروژه ایران زمین- رفتیم دیدیم که این زمین متعلق به سپاه بوده و بابک زنجانی هم در قبال خدمات دیگری که انجام داده زمین را از سپاه دریافت کرده‌ است. پرونده بابک زنجانی پر از معاملات تو در تویی است که واکاوی و کشف آن به انرژی و اطلاعات دست اول زیادی نیاز دارد. تحقیق و تفحص، فقط توانسته بخشی از این واقعیت را به افکار عمومی منتقل کند.»

 

بورسیه‌های غیر قانونی موضوع دیگری بود که در دولت احمدی نژاد اتفاق افتاد. روزنامه شرق در گزارشی از فساد در صندوق رفاه دانشجویان در وزارت علوم احمدی نژاد خبر داده بود. خبری که هرچند تکذیب شد، اما تحت تاثیر خبر‌های مربوط به بورسیه‌های غیر قانونی، مورد پیگیری رسانه‌ها هم قرار نگرفت.

 

فروش غیرمجاز اراضی منابع طبیعی از موراد دیگر بود که در دولت احمدی نژاد (و البته تمام دولت‌ها) اتفاق افتاده است. سال ۹۳ سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بازداشت یکی از معاونان این سازمان باقی مانده از دولت قبل را تایید کرده بود.

 

به جز این افراد، جمعی از مدیران میانی دولت احمدی نژاد (مثل محمد رویانیان، محمود خاوری و...) نیز در این سال‌ها به اتهامات مالی زندان رفتند. مشهورترین این چهره‌ها علی اکبر جوانفکر، از مدیران مطبوعاتی دولت احمدی نژاد بود. وضعیتی که نشان می‌دهد عنوان دولت پاکدستان، برای دولت احمدی نژاد بیشتر یک طعنه سیاسی بوده؛ به خصوص اگر فرض کنیم دستگاه‌های امنیتی و قضایی قادرند نیمی از فساد‌های صورت گرفته را کشف کنند.

 

در گزارش بعدی به سایر مدیران و وزیران دولت احمدی نژاد می پردازیم. مدیرانی که هنوز خبری از پرونده مالی آنها نیست و قرار است برای انتخابات مجلس یازدهم و در سنگر جدید برنامه‌ریزی کنند.

 

 

rouydad24.ir
  • 18
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش