
به گزارش ایسنا، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه «عمان میزبان گفتوگوهای هستهای غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن است»، اظهار داشت: این کشور است که محل مذاکرات را انتخاب میکند.
عراقچی که روز چهارشنبه و پس از دیدار «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تهران، با شبکه پرس تیوی گفتوگو میکرد، افزود: همچنان منتظر تصمیم همکاران عمانی و همتای خود از عمان هستیم تا به ما اعلام کنند که محل برگزاری دور بعدی گفتوگوها کجا خواهد بود.
برخی از رسانهها پیش از این عنوان کرده بودند که رم میزبان دور دوم گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا خواهد بود که روز شنبه برگزار میشود.
عراقچی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره سفر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران تصریح کرد: ما رایزنیهای سازنده و بسیار مفصلی با آقای رافائل گروسی داشتیم. او در زمان بسیار مناسب و مهمی به اینجا آمده است. گفتوگوهای جدید میان تهران و واشنگتن ما را بر آن داشت تا مدیرکل آژانس اتمی را در جریان جزئیات این مذاکرات قرار دهیم، چراکه دیدهبان هستهای سازمان ملل نقش تعیین کنندهای در روند گفتوگوها میان ایران و آمریکا ایفا خواهد کرد.
طبق گزارش پرستیوی، رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در جریان دیدار با گروسی ابراز امیدواری کرده است که آژانس اتمی وظایف خود را به صورت بیطرفانه و بدون اینکه تحت تاثیر منافع سیاسی سایر طرفها قرار گیرد، به انجام برساند.
او همچنین تاکید کرد که آژانس اتمی میبایست به تلاش برای حلوفصل موثر اختلافات از طریق دیپلماسی ادامه دهد.
در بحث هستهای همیشه با روسیه و چین مشورتهای نزدیک داشتیم
وزیر خارجه ایران در بدو ورود به مسکو، اهداف خود را از سفر به روسیه تشریح کرد.
عراقچی با بیان اینکه در سفر به مسکو، چند هدف مختلف را دنبال میکند، تصریح کرد: این سفری بود که از قبل و برای ارائه پیام مکتوب مقام معظم رهبری به رئیسجمهور روسیه تنظیم شده بود و در عین حال با تحولات اخیر و مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا مصادف شد.
او تصریح کرد: ما همیشه در بحث هستهای با دوستان خود در روسیه و از گذشته تا حال، مشورتهای نزدیک داشتیم و همواره با روسیه و چین صحبت و تبادلنظر داشتیم و سعی کردیم مواضعمان را تنظیم کنیم. الان فرصت مناسبی است که این کار با مقامات روسیه صورت گیرد.
وزیر خارجه ایران در ادامه گفت: روابط دوجانبه ما مسائل بسیار متنوعی را در برمیگیرد که ما هر بار یکدیگر را ملاقات میکنیم، موضوعات بسیاری برای صحبت داریم؛ پیگیری پروژههای اقتصادی و پیگیری بحثهای سیاسی انشالله انجام خواهد شد و همچنین در خصوص منطقه غرب آسیا و تحولاتی که وجود دارد از جمله جنایات اسرائیل و تهدیدات منطقهای و همچنین بحث اوکراین رایزنی میکنیم. موضوعات بسیار متنوعی وجود دارد که در این سفر مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
عراقچی بار دیگر تاکید کرد: ما همیشه با روسیه در موضوعات مختلف منطقهای و بینالمللی در حال مشورت بودیم و این بار هم همین موضوع صورت خواهد گرفت.
وزیر خارجه ایران در پاسخ به سوالی درباره تصویب معاهده جامع مشارکت راهبردی ایران و روسیه و نقش آن در ترسیم نقشهراه همکاری آینده بدون توجه به اراده قدرتهای فرامنطقهای، گفت: این یک معاهده بسیار مهم در روابط دو کشور است و سطح روابط ما را ارتقا میدهد. روابط ما یک روابط راهبردی بوده و الان هم اینگونه است و با این معاهده یک شکل منظم و سازمانیافتهای را به خود میگیرد.
او با بیان اینکه «ما خوشحال هستیم که این معاهده در مجالس قانونگذاری روسیه مراحل خود را طی کرده و در ایران هم در حال طی شدن است»، گفت: شاخصه مهم این معاهده این است که یک نگاه راهبردی درازمدتی را به روابط ما میدهد و یک چشمانداز درازمدت را برای همکاریهای دو کشور تضمین میکند و این اطمینان را ایجاد میکند که این روابط تحت تاثیر هیچ عاملی قرار نخواهد گرفت؛ مسائل و تحولاتی که رخ میدهد، به جای خود بین ما مشورت خواهد شد ولی نگاه ما به روابط با روسیه نگاه بلندمدت و درازمدت است و ابعاد مختلفی را در بر میگیرد و مسیر خود را با قوت ادامه میدهد.
عراقچی در پایان و در پاسخ به سوالی درباره مضمون پیام مقام معظم رهبری به رئیس جمهور روسیه گفت: طبیعی است که تحولات مهم بینالمللی و منطقهای و بحثهای دوجانبه در این پیام مورد اشاره قرار گرفته است.
- 17
- 1