چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۰۳ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۶۰۶۹
سیاست داخلی

بقایی به زندان برگشت؛ مشایی کو؟

اسفندیار رحیم مشایی و حمید بقایی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

آنچه درباره عبدالرضا داوری مشاور احمدی‌نژاد مطرح شد موضوعی نبود که تیم رئیس‌جمهور اسبق بتواند به‌راحتی از آن عبور کند به‌ویژه آنکه برخی اعضای این تیم در موضوع قتل میترا استاد طعنه‌هایی به محمدعلی نجفی و اصلاح‌طلبان زده بودند. اگر چه داوری مدعی است که می‌خواهد همسر خود را طلاق دهد و ادعاهای همسر فعلی او درباره حضور یک زن دیگر در زندگی داوری نباید مورد توجه قرار گیرد اما بخشی از حامیان این طیف که به بهاری معروف هستند، تحمل شنیدن انتقادات و کنایه‌هایی را که ریشه در ادعاهای همسر داوری دارد، ندارند.

برای دور شدن از چنین فضایی منحرف کردن افکار عمومی راهکاری است که برخی انتخاب می‌کنند که شاید بدرقه بقایی از سوی احمدی‌نژاد تا زندان اوین نمونه‌ای از این ترفند باشد. «آنا» دیروز نوشت: «حمید بقایی معاون اجرایی رئیس‌جمهور سابق کشورمان که به‌ اتهام اختلاس، تصرف غیرقانونی در اموال دولتی، تبانی در انجام معاملات دولتی به ۱۵ سال حبس و ۴۳ میلیارد تومان جزای نقدی محکوم و در ۲۲ اسفند سال ۹۶ به زندان معرفی شده بود، با فرارسیدن شب‌های قدر و عید فطر به مرخصی رفت و بعد از گذشت ۱۶ روز و اتمام دوران مرخصی به زندان اوین بازگشت. البته حمید بقایی به‌ دلیل توهین به مقامات و مسئولان قضائی به ۶ ماه حبس نیز محکوم شده است.»

تناقض‌های بدرقه!

ماجرای داوری شاید در بخش بعدی خبر «آنا» نمایان شود. این خبرگزاری نوشت: «نکته قابل توجه این است که محمود احمدی‌نژاد، بقایی را برای رفتن به زندان اوین بدرقه کرد و حامیان احمدی‌نژاد بر این باورند که حکم صادره برای بقایی بر اساس منطق و عدالت نبوده است. به همین دلیل هنوز هم که بقایی بخشی از دوران محکومیت خود را سپری کرده است، به حکم دادگاه و مسئولان قضائی اعتراض دارند و معتقدند قوه قضائیه برای برخورد با افراد، عدالت را رعایت نمی‌کند.» قابل تامل‌تر آن بود که احمد‌ی‌نژاد‌ی‌ها روز سه‌شنبه فیلمی را در فضای مجازی منتشر کردند که نشان می‌داد محمود احمدی‌نژاد در حال سخنرانی است و در توضیح این فیلم نوشت: «سخنان دکتر احمدی‌نژاد پس از بدرقه مهندس مشایی و حمید بقایی تا زندان اوین ۲۱/۳/۹۸». نخست اینکه در تصاویر منتشره نشانی از مشایی نبود و در عین حال تاریخ این بدرقه یک روز قبل از اعلام رسمی بازگشت بقایی به زندان است. احمدی‌نژاد دراین فیلم که ظاهرا در مقابل زندان اوین است چنین گفت: «اساس و پایه دوام خلقت و دوام جامعه بشری، عدالت است. اصل حکومت، این دم و دستگاه‌های عریضی که در دنیا ایجاد می‌کنند، قوای گوناگون و سازمان‌های اداری همه برای اجرای عدالت و احقاق حقوق مردم و رفع ظلم است.

اگر خدای ناکرده اجرای عدالت و رفع ظلم نباشد، نه تنها این‌ها هیچ ارزشی ندارد بلکه وبال است، هم وبال گردن متصدیان و هم وبال گردن ملتی است که این ساختارها و سازوکارها را می‌خواهند اداره و حقوقش را تامین کنند. خیلی از مواقع ما به دنبال پیدا کردن علت و ریشه مشکلات هستیم ولی من فکر می‌کنم ریشه بسیاری از مشکلاتی که در جای جای کره زمین و جای جای ایران وجود دارد به‌خاطر ظلمی است که به بندگان خدا می‌شود. شاید مهم‌ترین و بالاترین مطالبه‌ای که یک انسان می‌تواند در سطح اجتماعی داشته باشد، برقراری عدالت و رفع ظلم است چرا که ریشه همه‌چیز و عامل سازنده، اجرای عدالت است و عامل مخرب بنیانی، ظلم است. به امید روزی که جهان خالی از ظلم و سرشار از عدالت بشود و به امید روزی که ان‌شاءا... چشم ما به جمال نورانی مولایمان روشن شود و او بشریت را در برپایی عدالت یاری کند.» در حالی که نشانی از مشایی نبود شعر کوتاهی هم از پسر او در وصف پدر در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد!

یاسمین طالقانی

armandaily.ir
  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش