شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۳۰۱۴۳

بیوگرافی شهید حمیدرضا رضازاده و ماجرای شهادتش (+ تصاویر)

شهید حمیدرضا رضازاده,بیوگرافی شهید حمیدرضا رضازاده,زندگینامه شهید حمیدرضا رضازادهحمیدرضا رضازاده از زمان تحصیل دوره راهنمائی در تظاهرات شرکت میکرد
حمیدرضا رضازاده در جریان مبارزات توفندۀ امت اسلامی در سال ۱۳۵۷ در تظاهرات و راهپیمایی های مختلف بر علیه رژیم ستمشاهی شرکت کرد و دینش را به اسلام و انقلاب ادا کرد.

چکیده ای از بیوگرافی حمیدرضا رضازاده

نــام:حمیدرضا رضازاده اصلی

تـاریخ تـولـد:۱۳۴۶/۰۵/۲۰

مـحل تـولـد:تهران

دیـن و مـذهب:اسلام شیعه

وضـعیت تاهل:مجرد

مـلّیـت:ایرانی

تاریخ شهادت: ۱۳۶۳/۱۲/۲۶

بیوگرافی حمیدرضا رضازاده

سید حمیدرضا رضازاده زاده ی بیستم مرداد ۱۳۴۶ می باشد. عبدالله، نام پدر این شهید بود که نجاری میکرد و مادرش، فاطمه صغری بود. تحصیلات این شهید تا مقطع پایان سوم راهنمایی است. او از نعمت داشتن پدر در سن دوازده سالگی محروم شد. حمیدرضا رضازاده، دوران نوجوانی خود را همزمان با اوج گیری مبارزات مردم ایران بر علیه طاغوت به رهبری امام خمینی( ره) سپری کرد.

فعالیت های حمیدرضا رضازاده

حمیدرضا رضازاده از وقتی که در مقطع راهنمائی نحصیل میکرد؛ به تظاهرات می رفت و حضور فعالی در انجمن اسلامی مدرسه داشت.

حمیدرضا رضازاده پس از پیروزی انقلاب، فعالیت خود را بطور جدی در گروه مقاومت شهید پرند مسجد سیدابوالوفا و بسیج شیراز شروع کرد. او در زمان وقوع جنگ تحمیلی، سن کمی داشت ولی می خواست در دفاع مقدس، حاضر شود و سرانجام با اصرار به جبهه رفت. حمیدرضا رضازاده در خطر پذیرترین واحد ” تخریب” در جبهه فعالیت کرد و بعنوان سرباز ارتش حضور یافت.

حمیدرضا رضازاده خصوصیاتی همچون اخلاص، لیاقت و توانایی هایش را در جبهه بزودی نشان داد و مسئولیت های بیشتری را با گذشت زمان به عهده گرفت. از جمله وظایفی که به او داده شد؛ می توان به مسؤول اموزش تخریب، معاون گردان تخریب و مسئول مقر اموزش اشاره کرد.

آرزوی حمیدرضا رضازاده، بسیجی شدنش بود. او عشق و علاقه به بچه های بسیجی و مردمی نشان میداد و آن ها را به خود ترجیح می داد. او به گونه ای با زیردستان و دوستانش رفتار میکرد که همه را شیفته ی خود کرده بود و آن ها بدون در نظرگرفتن مسئولیتشان به گفته هایش عمل می کردند.

سن شهید حمیدرضا رضازاده در زمان شهادت,فعالیت های حمیدرضا رضازاده,بیوگرافی شهید حمیدرضا رضازادهحمیدرضا رضازاده به عنوان سرباز ارتش در جبهه حضور یافت

حمیدرضا رضازاده، مأموریت های مختلفی را در طول چند سال حضورش در نقاط مختلف جبهه انجام داد تا این که سرانجام او و همرزمانش در عملیات بدر، تخریب پل تدارکاتی بر روی رودخانه دجله در عمق منطقه استقرار دشمن شرکت کردند.

شهادت حمیدرضا رضازاده

فرمانده لشگر المهدی به نام حاج جعفر اسدی از قرارگاه آمد و نزد حسین ایرلو، فرمانده گردان تخریب رفت و ماموریتش را به او ابلاغ کرد. حاج جعفر به حسین چنین گفت:قرارگاه، دستور داده که امشب باید پل روی دجله تحت هر شرایطی منهدم شود تا دشمن، قادر به پشتیبانی نیروهای خود در شرق دجله نباشد.

از این رو حسین ایرلو، با تعدادی از بچه های تخریب که به امور انفجار پل، آشنا بودند؛ مشورت کرد و شهید سید حمیدرضا رضازاده، وظیفه انجام این عملیات را بر عهده گرفت.

بلافاصله پس از آماده شدن تیم عملیات ۲۴ نفره، هریک از بچه ها با خودشان ۲۰کیلو مواد انفجاری سی۴ را حمل کردند. آن ها درباره ی پلی که میخواستند منفجر کنند؛ اطلاعاتی نداشتند و صرفا نسبت به فلزی بودن بدنه ی پل و بازوهای فلزی اش باخبر بودند.

سرانجام سردار شهید سید حمید رضا رضازاده بهمراه برخی از دلاورمردان در تاریخ بیست و ششم اسفند ماه ۱۳۶۳ به منطقۀ شرق دجله اعزام شدند تا پل تدارکاتی دشمن را تخریب کنند. در این زمان ، دشمن به حمیدرضا رضازاده در حین عملیات و جاسازی مواد منفجره حمله کرد و وقتی که حمیدرضا توانست پل را منفجر کند؛ توسط آن ها به شهادت رسید.

دوستان سیّد حمید رضا، او را با نام سیّد خطاب می کردند. او با بیست سال سن، توان نظاره بر جمال الهی یافت؛ در حالیکه در جبهه های نور بمدت سه سال، خود را مهیای دیدار می ساخت. وقتی که او به شهادت رسید؛ دفترچه ای بهمراه وسایل شخصی اش به دستمان رسید که مطالبی را تحت عنوان« زندگینامه من» در صفحات آن دفترچه نوشته بود. او در زندگینامه اش، زندگی روزمره ی خود را شرح نداده بلکه به وصف تذکراتی به خود پرداخته که آن ها را در طول روزهای مختلف، لازم میدانسته است.

نشانی مزار شهید حمیدرضا رضازاده

بهشت زهرا( س)/ قطعه:۵۳/ ردیف:۵/ شماره:۷

,نحوه شهادت شهید حمیدرضا رضازاده,بیوگرافی حمیدرضا رضازاده,نشانی مزار شهید حمیدرضا رضازادهحمید رضا رضازاده سال ۶۳ بشهادت رسید

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش