چکیده ای از بیوگرافی حمیدرضا رضازاده
نــام:حمیدرضا رضازاده اصلی
تـاریخ تـولـد:۱۳۴۶/۰۵/۲۰
مـحل تـولـد:تهران
دیـن و مـذهب:اسلام شیعه
وضـعیت تاهل:مجرد
مـلّیـت:ایرانی
تاریخ شهادت: ۱۳۶۳/۱۲/۲۶
بیوگرافی حمیدرضا رضازاده
سید حمیدرضا رضازاده زاده ی بیستم مرداد ۱۳۴۶ می باشد. عبدالله، نام پدر این شهید بود که نجاری میکرد و مادرش، فاطمه صغری بود. تحصیلات این شهید تا مقطع پایان سوم راهنمایی است. او از نعمت داشتن پدر در سن دوازده سالگی محروم شد. حمیدرضا رضازاده، دوران نوجوانی خود را همزمان با اوج گیری مبارزات مردم ایران بر علیه طاغوت به رهبری امام خمینی( ره) سپری کرد.
فعالیت های حمیدرضا رضازاده
حمیدرضا رضازاده از وقتی که در مقطع راهنمائی نحصیل میکرد؛ به تظاهرات می رفت و حضور فعالی در انجمن اسلامی مدرسه داشت.
حمیدرضا رضازاده پس از پیروزی انقلاب، فعالیت خود را بطور جدی در گروه مقاومت شهید پرند مسجد سیدابوالوفا و بسیج شیراز شروع کرد. او در زمان وقوع جنگ تحمیلی، سن کمی داشت ولی می خواست در دفاع مقدس، حاضر شود و سرانجام با اصرار به جبهه رفت. حمیدرضا رضازاده در خطر پذیرترین واحد ” تخریب” در جبهه فعالیت کرد و بعنوان سرباز ارتش حضور یافت.
حمیدرضا رضازاده خصوصیاتی همچون اخلاص، لیاقت و توانایی هایش را در جبهه بزودی نشان داد و مسئولیت های بیشتری را با گذشت زمان به عهده گرفت. از جمله وظایفی که به او داده شد؛ می توان به مسؤول اموزش تخریب، معاون گردان تخریب و مسئول مقر اموزش اشاره کرد.
آرزوی حمیدرضا رضازاده، بسیجی شدنش بود. او عشق و علاقه به بچه های بسیجی و مردمی نشان میداد و آن ها را به خود ترجیح می داد. او به گونه ای با زیردستان و دوستانش رفتار میکرد که همه را شیفته ی خود کرده بود و آن ها بدون در نظرگرفتن مسئولیتشان به گفته هایش عمل می کردند.
حمیدرضا رضازاده، مأموریت های مختلفی را در طول چند سال حضورش در نقاط مختلف جبهه انجام داد تا این که سرانجام او و همرزمانش در عملیات بدر، تخریب پل تدارکاتی بر روی رودخانه دجله در عمق منطقه استقرار دشمن شرکت کردند.
شهادت حمیدرضا رضازاده
فرمانده لشگر المهدی به نام حاج جعفر اسدی از قرارگاه آمد و نزد حسین ایرلو، فرمانده گردان تخریب رفت و ماموریتش را به او ابلاغ کرد. حاج جعفر به حسین چنین گفت:قرارگاه، دستور داده که امشب باید پل روی دجله تحت هر شرایطی منهدم شود تا دشمن، قادر به پشتیبانی نیروهای خود در شرق دجله نباشد.
از این رو حسین ایرلو، با تعدادی از بچه های تخریب که به امور انفجار پل، آشنا بودند؛ مشورت کرد و شهید سید حمیدرضا رضازاده، وظیفه انجام این عملیات را بر عهده گرفت.
بلافاصله پس از آماده شدن تیم عملیات ۲۴ نفره، هریک از بچه ها با خودشان ۲۰کیلو مواد انفجاری سی۴ را حمل کردند. آن ها درباره ی پلی که میخواستند منفجر کنند؛ اطلاعاتی نداشتند و صرفا نسبت به فلزی بودن بدنه ی پل و بازوهای فلزی اش باخبر بودند.
سرانجام سردار شهید سید حمید رضا رضازاده بهمراه برخی از دلاورمردان در تاریخ بیست و ششم اسفند ماه ۱۳۶۳ به منطقۀ شرق دجله اعزام شدند تا پل تدارکاتی دشمن را تخریب کنند. در این زمان ، دشمن به حمیدرضا رضازاده در حین عملیات و جاسازی مواد منفجره حمله کرد و وقتی که حمیدرضا توانست پل را منفجر کند؛ توسط آن ها به شهادت رسید.
دوستان سیّد حمید رضا، او را با نام سیّد خطاب می کردند. او با بیست سال سن، توان نظاره بر جمال الهی یافت؛ در حالیکه در جبهه های نور بمدت سه سال، خود را مهیای دیدار می ساخت. وقتی که او به شهادت رسید؛ دفترچه ای بهمراه وسایل شخصی اش به دستمان رسید که مطالبی را تحت عنوان« زندگینامه من» در صفحات آن دفترچه نوشته بود. او در زندگینامه اش، زندگی روزمره ی خود را شرح نداده بلکه به وصف تذکراتی به خود پرداخته که آن ها را در طول روزهای مختلف، لازم میدانسته است.
نشانی مزار شهید حمیدرضا رضازاده
بهشت زهرا( س)/ قطعه:۵۳/ ردیف:۵/ شماره:۷
گردآوری: بخش مذهبی سرپوش
- 16
- 1