یکشنبه ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
۱۹:۵۵ - ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۲۰۳۵۳
حوزه

اشرفی اصفهانی: پناهیان بساطش را هرچه زودتر جمع کند و برود/ حمله کنندگان به حوزه علمیه لباس شخصی بودند اما وقتی پلیس آمد عمامه سر کردند

جوابیه مدیر و اساتید و طلاب حوزه علمیه دارالحکمه: تنها ثمره تعطیلی حوزه، اضافه شدن قطعات تجاری مسجد از حدود ۱۰۰ به ۲۰۰ رقبه در منطقه مرزداران است

جوابیه مدیر و اساتید و طلاب حوزه علمیه دارالحکمه,حمله برخی طلاب به یک حوزه علمیه
در جوابیه مدیر و اساتید حوزه علمیه دارالحکمه آمده است: «متاسفانه به نظر می‌رسد این نوع برخورد سیاسی و رسانه‌ای ایشان و حمله‌های میدانی کارکنانشان به حوزه علمیه به دنبال تعطیلی حوزه است، که تنها ثمره آن اضافه شدن رقبات تجاری مسجد از حدود ۱۰۰ رقبه به ۲۰۰ رقبه در منطقه مرزداران است».

به گزارش خبرآنلاین، در پی انتشار خبری با عنوان «حمله برخی طلاب به یک حوزه علمیه/ اشرفی اصفهانی به آیت الله اعرافی: رسما توقف و پایان عمر و انحلال حوزه علمیه شهید محراب را اعلام می‌کنم!»، مدیر، اساتید و طلاب حوزه علمیه دارالحکمه شهید اشرفی اصفهانی جوابیه‌ای ارسال کردند که عینا در ادامه می‌آید:

«بسم الله الرحمن الرحیم

حوزه علمیه دارالحکمه اشرفی اصفهانی در سال ۹۱ با نظر امنای منصوب از طرف اوقاف که خود حجة الاسلام اشرفی اصفهانی نیز یکی از افراد آن بودند، تاسیس گردید و بالغ به  ۱۲ سال است که به عنوان یکی از حوزه‌های مطرح در غرب تهران مشغول به تربیت طلاب مستعد و پرتلاش در زمینه‌های علمی ، فرهنگی و تبلیغی است. ساختمان حوزه نیز بارها در نامه های مدیر کل اوقاف استان تهران و ریاست سازمان اوقاف کل کشور به مرکز مدیریت حوزه علمیه تهران تحویل شده است.

در طول این سال‌ها بارها جناب آقای اشرفی مدعی تولیت این حوزه و مسجد امیرالمومنین(علیه السلام) شده، که این ادعا طبق اسناد دادگاه اوقاف بارها رد شده است و این اسناد قانونی موجود است و پیرو این اطلاعیه منتشر خواهد شد، حتی امینِ وقف بودن ایشان بر رقبات مسجد از طرف سازمان اوقاف نیز رد شده است و ایشان صرفاً امام جماعت  مسجد می‌باشند.  

متاسفانه در سال‌های اخیر با کهولت سن ایشان (حدود ۸۰ سال) و تاثیرگذار شدن برخی اطرافیان، اقداماتی علیه حوزه انجام شده است که قصد کلی این اقدامات که در بیانیه اخیر ایشان نیز به آن تصریح شده، تعطیلی حوزه بوده است. 

این اقدامات عبارتند از: 

۱- قطع مکرر آب و برق حوزه علمیه و محرومیت طلاب از امکانات اولیه زندگی در حوزه. 

۲- مسدودسازی مسیر دسترسی به پارکینگ ، موتورخانه و آشپزخانه حوزه که تعطیلی طبخ غذا و ایجاد هزینه‌های تحمیلی به طلاب را در پی داشته است. 

۳- قطع مستمر سیستم گرمایش حوزه در فصل زمستان و محرومیت طلاب از امکانات اولیه در حوزه به صورت مکرر. 

۴- تصرف بخش اعظمی از ساختمان حوزه علمیه و راه‌اندازی دبستان و پیش دبستانی غیرانتفاعی و انتفاع مالی از ملک عمومی. 

۵- تصرف حیاط حوزه که ایجاد حصر برای رفت و آمد طلاب را موجب شده است.

۶- جلوگیری از بازسازی ضلع جنوبی حوزه بالغ بر ۵ سال، که ایجاد محدودیت آموزشی کرده و هزینه‌های مالی میلیاردی جهت بازسازی فعلی را در پی داشته است. 

۷- حمله مکرر کارکنان منتسب به مسجد و استفاده از سلاح‌های سرد و گرم نظیر شوکر، باتوم، گاز اشک‌آور و پرتاب اسید به سمت ساختمان حوزه و طلاب. 

با وجود رفتارهای حرمت شکنانه و غیرقانونی از طرف برخی اطرافیان ایشان مسئولین حوزه علمیه بارها من جمله در بهمن ماه ۱۴۰۳، از شخص ایشان جهت همکاری و تدریس در حوزه علمیه و عضویت و شرکت در جلسه امنا دعوت کردند.  

اما متاسفانه به نظر می‌رسد این نوع برخورد سیاسی و رسانه‌ای ایشان و حمله‌های میدانی کارکنانشان به حوزه علمیه به دنبال تعطیلی حوزه است، که تنها ثمره آن اضافه شدن رقبات تجاری مسجد از حدود ۱۰۰ رقبه به ۲۰۰ رقبه در منطقه مرزداران است. 

با این حال و با وجود رفتارهای حرمت شکنانه از جانب اطرافیان ایشان و همراهی ایشان نسبت به این رفتارها و عدم تعامل با حوزه علمیه و پایبندی نسبت به قانون جمهوری اسلامی ایران، مسئولان حوزه علمیه همچنان خواستار حفظ حرمت سن و پیشینه ایشان هستند و ایشان را دعوت به آرامش و جلوگیری از فرو افتادن در سراشیبی انحراف اطرافیان می‌کنند. همچنین از همه رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی و مجازی که این اخبار را به اشتباه منتشر کردند، دعوت می‌کنیم از باب حقانیت قانونی، تکذیبیه و پیام حوزه علمیه را نیز منتشر کنند و اقدام به حذف این اکاذیب نمایند.»

***

اشرفی اصفهانی: پناهیان بساطش را هرچه زودتر جمع کند و برود/ حمله کنندگان به حوزه علمیه لباس شخصی بودند اما وقتی پلیس آمد عمامه سر کردند

مسئول حوزه علمیه شهید اشرفی اصفهانی درباره ماجرای حمله برخی طلاب به حوزه علمیه شهید محراب مدعی است با لباس شخصی تخریب می‌ کنند، اما وقتی نیروی انتظامی می‌آید بلافاصله لباس خود را عوض می‌کنند، لباس روحانی می‌پوشند یک عمامه هم سر خود می‌گذارند که مثلا ما روحانی هستیم و با آنها برخورد نشود.

«حجت الاسلام محمد اشرفی اصفهانی اعلام کرد که حوزه علمیه موسوم به نام پدرش را منحل کرده است، او در نامه ای خطاب به آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور نوشته: بسیار متاسفم در نظام جمهوری اسلامی افرادی تحت لباس روحانی از هیچ جنایتی فروگذاری نکرده‌اند با تخریب موسسه فرهنگی شهید محراب و پایین کشیدن تابلو عکس شهید محراب و اهانت به آن عالم و یار امام و تخریب انبار کتابخانه عمومی مسجد و بستن درب پارکینگ عمومی مسجد و پلمب کردن تأسیسات مسجد از هیچ کار زشتی فروگذاری در این چند روز فروگذاری نکرده‌اند آیا این افراد طلبه هستند یا اراذل اوباش؟ »

اما ماجرای نگارش این نامه و چند چون ماجرا چه بود؟ سوالی که خبرگزاری خبرآنلاین در گفتگو با اشرفی اصفهانی، جویا شده است.

او ضمن تاکید بر این نکته که این اتفاق برای چندمین بار است که رخ می دهد، تاکید می کند؛«با لباس شخصی تخریب می‌ کنند، اما وقتی نیروی انتظامی می‌آید بلافاصله لباس خود را عوض می‌کنند، لباس روحانی می‌پوشند یک عمامه هم سر خود می‌گذارند که مثلا ما روحانی هستیم و با آنها برخورد نشود.»

او از نامه نگاری ها برای حل این مشکل خبر می دهد و می گوید؛«با توجه به پی‌گیری‌های مکرری که نسبت به این مکان مقدس داشتم و نامه‌های متعددی که به آقای اعرافی و سایر مسئولین مربوطه دادم به این نتیجه رسیدم که ما نه تنها ما به هدف خود نرسیدیم، بلکه حتی نام و اعتبار شهید محراب دارد زیرسوال می‌رود.»

در ادامه مشروح گفتگوی خبرآنلاین با حجت الاسلا محمد اشرفی اصفهانی را بخوانید؛

*آقای اشرفی اصفهانی! در نامه ای که خطاب به مدیر حوزه های علمیه کشور داشته اید توقف و انحلال حوزه علمیه شهید محراب را اعلام کردید. لطفا در این خصوص توضیح دهید، ماجرا چه بود؟ 

ما کلنگ مجموعه مذهبی-فرهنگی جامع امیرالمومنین را در سال ۷۰ زدیم. آن زمان آن مجموعه فقط یک تپه خاک بود که الان به مجموعه عظیم فرهنگی-مذهبی جامعه امیرالمومنین تبدیل شده است. یکی از اهداف من این بود که نام پدر هم در این مجموعه احیا شود و راه و آثار ایشان را در قالب یک حوزه علمیه ادامه دهیم. متاسفانه خواسته یا ناخواسته آقای علیرضا پناهیان توسط اوقاف به مجموعه هدایت شدند.

ایشان در ابتدا عنوان کردند که می‌خواهم در کنار شما راه شهید را ادامه دهم و خدمتگزار بیت شهید اشرفی اصفهانی هستم. اما برخلاف همه این حرف‌ها عمل شد و ایشان افراد و نیروهایی با عنوان طلبه به مجموعه آوردند که نه طلبه بلکه افراد گمراهی بودند. متاسفانه من دیدم که هم از یک سو به نام اشرفی اصفهانی دارد به اسم ایشان ضربه زده می‌شود و هم می خواهند از نام ایشان سوءاستفاده دنیوی کنند.  

این بود که من با توجه به پی‌گیری‌های مکرری که نسبت به این مکان مقدس داشتم و نامه‌های متعددی که به آقای اعرافی و سایر مسئولین مربوطه دادم به این نتیجه رسیدم که ما نه تنها ما به هدف خود نرسیدیم، بلکه حتی نام و اعتبار شهید محراب دارد زیرسوال می‌رود. همین افراد که می گفتند برای خدمت به اشرفی اصفهانی آمده ایم در چندروز اخیر به موسسه ایشان حمله کردند، دیوار را خراب کردند و تابلویی که مزین به عکس شهید محراب بود را شکستند و عکس ایشان را پایین انداختند.  

من واقعا دیگر نتوانستم این حرکت‌های آقایان را تحمل کنم و به این ترتیب به وظیفه شرعی خود عمل کردم و رسما گفتم که اگر اینها بخواهند تحت اینجا نفوذ و منافع خود را تامین‌کنند و از سمت دیگری بخواهند ضربه‌ بزنند، ما اینجا دیگر موسسه و حوزه علمیه‌ای تحت عنوان شهید اشرفی اصفهانی نخواهیم داشت. آقای شیخ علیرضا پناهیان هم که با آدرس غلط به اینجا آمد بساط مجموعه خود که به نام دارالحکمه به نام اشرفی اصفهانی ضربه زد را هرچه زودتر جمع کند و از اینجا برود.  

من حتی به دفتر مقام معظم رهبری هم نامه نوشتم که تنها راه آن این است که تا وقتی ایشان اینجاست، مجموعه رنگ آرامش نخواهد دید و باید زودتر از این مجموعه برود چرا که هرروز یک داستان پیش می‌آید؛ مردم هم عصبانی شده‌اند و ممکن است یک عکس‌العمل مردمی پیش بیاید که دیگر نتوان آن را جمع کرد. لذا وظیفه شرعی خود دانستم که موسسه و حوزه‌علمیه‌ای به نام اشرفی اصفهانی نداشته باشیم، حوزه منحل‌ شود و آقای پناهیان هم دار و دسته خود را جمع کند و برود مکان دیگری برای کار و توطئه پیدا کند.

* ایشان چه زمانی آمده بودند وارد مجموعه شما شده بودند؟

ایشان با یک نقشه به عنوان عضو هیئت امنا در دولت قبل وارد شد. ما از اول ماهیت این آدم را نمی‌دانستیم؛ متاسفانه ماهیت او به مرور زمان برای ما مشخص شد.

* گفتید آمدند و دیوار را شکستند و تابلو را انداختند؟  

بله، الان چند روز است که حتی در پارکینگ مجموعه ما را بستند و یک ورق زدند و جوش زدند که حتی ماشین‌ها تردد نکنند. شرکتی پایین مجموعه مشغول به کار است که الان تعطیل شده. موسسه فرهنگی مان را که در سالگرد شهید محراب با حضور آقای علی جنتی وزیر وقت ارشاد و حاج حسن آقای خمینی یادگار امام افتتاح شده بود را تخریب کردند. زدند دیوار را خراب کردند، به نام ایشان اهانت و جسارت کردند، عکس ایشان را لگدمال کردند و شیشه را شکستند و اوضاع را به‌هم ریختند.

* یعنی طرفداران و نیروهای آقای پناهیان این کار را کردند؟

بله همه نیروهایی که به عنوان طلبه هستند؛ وای به احوال جامعه ما که به قول معروف استاد اخلاقش اینها باشند.  

*شما این کسانی که زدند شکستند و این‌کارها را کردند را می‌شناختید؟

من نه ولی بچه‌های دیگر آنها را می‌شناختند.

*یعنی خودشان آنها را دیدند؟

اصلا از آنها فیلم گرفتند و این فیلم را هم پخش کردند. حتی از کپسول‌های آتش نشانی استفاده کردند و انگار کف مسجد برف آمده است. اما خدا رحم کرد که از بچه‌ها آسیب ندید. البته دست یک نفر آسیب دید و ما هم شکایت کردیم و دادگاه آنها در جریان است.  

به هرحال یک قصه و داستان عجیبی برای ما پیش آمده و اعصاب همه را به‌هم ریخته‌اند. مردم هم اینجا به شدت ناراحت و دنبال هستند و ما مرتب آنها را به شکیبایی، صبر و تحمل دعوت می‌کنیم تا بلکه این ماجرا از مجاری طبیعی خود حل شود و آقا دکان خود را از اینجا جمع کنند به یک محل دیگری بروند.

* آیا این اقدامات مسبوق به سابقه بوده؟

بله.

* این اتفاق چندمین بار است که رخ می دهد؟

یک بار پارسال اتفاق افتاد، یک بار چهار، پنج سال قبل و  ...؛ تاریخ دقیقش را یادم نیست اما دفعه اول و دوم و سوم نیست؛ بلکه چندمین‌بار است که این اتفاق افتاده. من هربار هم ماجرا را به مسئولین مربوطه مخصوصا آقای اعرافی، رئیس حوزه‌های علمیه منتقل کردم؛ برای ایشان پیامک فرستادم و ایشان هم قول دادند که‌ مسئله را حل کنند. اما ظاهرا ایشان هم نتوانستند برای این مسئله راه‌حل پیدا کنند.

وقتی ایشان نمی توانند این مشکل را حل کنند ما باید به چه کسی متوسل شویم؟ ما همواره و ملتمسانه با ایشان در ارتباط هستیم و خیلی ایشان هم محبت و لطف و بزرگواری‌شان به ما ثابت شده است اما متاسفانه من فکر می‌کنم در پشت پرده به ایشان فشارهایی وارد می‌شود که من نمی توانم آن طور که باید حق مطلب را ادا کنم.

* بنا بر آنچه تا کنون شاهد آن بوده ایم گروه های این چنینی به عنوان کنشگر سیاسی وارد عمل می‌شدند و مثلا یک ستاد انتخاباتی را تخریب می‌کردند و یا کنسرتی را به‌هم می‌ریختند. اما در مورد فضایی مثل حوزه علمیه، نادر است ... 

بله سابقه نداشته.

*تحلیل خود شما از این ماجرا چیست، فکر می‌کنید با این کارها به دنبال چه چیزی هستند؟

۴۰ سال از عمر این مجموعه ما می‌گذرد. همه مسئولین از شخص رهبر معظم انقلاب گرفته تا روسای جمهور گذشته مثل مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی، آقای خاتمی، آقای روحانی، آقای رئیسی و آقای پزشکیان همه می‌دانند، زمین مجموعه ما یک تپه خاک بود. من به عنوان یک وظیفه شرعی در محرم سال ۷۰ اینجا حضور پیدا کردم، ساکن شدم و به ساخت این مجموعه اقدام کردم. هم مردم استقبال پرشوری از خود نشان دادند و هم مسئولین حمایت کردند.

مخصوصا شهردار تهران چه شهردار فعلی و چه شهرداران سابق همه اینها آنچه که وظیفه داشتند انجام دادند؛ کمک مالی نکردند اما کمک زبانی و کمک انجام دادند. اما این آقا که به قول معروف دست او از همه جا خالی است طمع کرد که تحت هر عنوانی شده اینجا بیاید.

*با خود شما صحبت کردند و گفتند می خواهند کمک کنند؟

بله گفتند به شما کمک کنم اما کمک که نکرد هیچ؛ در عمل نشان داد که راه شهید اشرفی اصفهانی را لگدمال و اهداف را لوث می کند؛ طوری که جایگاه ایشان دارد زیر سوال می‌رود. لذا من دیدم واقعا دیگر اینجا صبر و شکیبایی جایز نیست.

* شما از خود آقای پناهیان هم شکایت کرده اید؟

بله من به دادگاه ویژه روحانیت شکایت کردم، متاسفانه جایگاه ویژه آن‌طور که باید و شاید حق مطلب را نتوانست ادا کند.

* چه زمانی شکایت کردید؟

مال دو سال قبل به دادگاه ویژه شکایت کردیم. دادگاه ویژه وارد عمل هم شد ولی متاسفانه آن‌موقع هنوز این آقا ماهیت خود را نشان نداده بود. متاسفانه الان با گذشت زمان این ماهیت خود را دائم دارد نشان می‌دهد و این باعث شد که الان صد در صد به دادگاه ویژه شکایت کنیم. مطمئنا برخورد این‌بار با دوسال قبل متفاوت خواهد بود.

*شما فرمودید افرادی که آورده اند، طلبه نیستند؟

بله، همه اینها برای خرابکاری است. با لباس شخصی تخریب می‌ کنند، اما وقتی نیروی انتظامی می‌آید بلافاصله لباس خود را عوض می‌کنند، لباس روحانی می‌پوشند یک عمامه هم سر خود می‌گذارند که مثلا ما روحانی هستیم و با آنها برخورد نشود.

*شما اسم آقای پناهیان را آورده‌اید، فکر می‌کنید به جز ایشان، از جاهای دیگر هم خط می‌گیرند؟

نه، من فکر نمی‌کنم از جای دیگر خط بگیرند. فقط شخص ایشان است و نیروهایی که تحت امر ایشان هستند این کارهای زشت را انجام می‌دهند.

*فکر می‌کنید ماموریت خاصی داشتند آقای پناهیان؟

امیدواریم این‌گونه نباشد، سرعقل بیایند و زودتر از مجموعه ما خارج شوند و این قصه دیگر تمام بشود. ادامه این داستان به صلاح ممکلت و کشور نیست و دارد جنبه امنیتی پیدا می‌کند. حتی فرمانده نیروی انتظامی و فرمانده شهید باهنر سپاه پاسداران به این نتیجه رسیدند که این داستان کم‌کم دارد جنبه امنیتی پیدا می‌کند و این نه به صلاح نظام و کشور است و نه صلاح بیت شهید اشرفی اصفهانی.  

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش