صوت و فیلم گزارش تصویری کاریکاتور
یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
sarpoosh
کافه سیاست > احمد جنتی

احمد جنتی

احمد جنتی,بیوگرافی آیت الله احمد جنتی,عکس آیت الله جنتی

بیوگرافی آیت الله احمد جنتی

آیت‌الله شیخ احمد جنتی لادانی در سوم اسفندماه سال ۱۳۰۵ در روستای لادان از بلوک ماربین واقع در سه کیلومتری غرب اصفهان متولد شد. پدرش ملاهاشم لادانی از روحانیون بنام منطقه خود بود. شیخ احمد تنها فرزند خانواده بود اما با این حال خانواده او با مشکلات عدیده مالی مواجه بودند و زندگی به سختی می‌گذشت.

 

در زادگاه او مدرسه‌ای‌ وجود نداشت‌، اینچنین بود که به‌ مکتب‌خانه‌ رفت‌ و خود، اندکی‌ از دروس‌ جدید را خواند و بعد‌ها در قم‌، مقداری‌ زبان‌ انگلیسی‌ فرا گرفت‌. او دورۀ‌ ادبیات‌ عرب‌ و مقدمات‌ سطح‌ را تا سال‌ ۱۳۲۴ در حوزه‌ علمیه‌ اصفهان‌ خواند. دوران‌ نوجوانی‌ او با اختناق‌ رضاخانی‌ همراه‌ بود. او درباره آن دوران می‌گوید: «حدود ۱۵ سال از عمرم را در زمان اختناق رضاخانی گذراندم، زمانی که لباس روحانی ممنوع شد و حتی لباس‌های سنتی و عمامه‌ها را بر می‌داشتند، کلاه‌های نمدی را پاره می‌کردند، به قبا و عبا ایراد می‌گرفتند، کت و شلوار تا حدی اجباری شده بود، مخصوصا برای کارکنان دولت، کشف حجاب اجباری بود حتی در روستای ما زنان جرأت نداشتند با آن چادرهای محلی ضخیم به نام چاپپ بیرون بیایند... مدارس دینی بعضی تعطیل و بعضی تبدیل به دبستان و امثال آن شده بود، بعضی طلاب و روحانیون برای همین، تغییر هویت دادند و بعضی به عسرت گذراندند، مجالس روضه تعطیل شده بود، اندکی هم که مانده بودند احساس حقارت می‌کردند، امیدی به آینده نداشتند، مساجد خلوت شده بود؛ غرب، کعبه آمال شده بود، پیشرفت‌های علمی و صنعتی همه مردم را با احساس حقارت و غرب‌زدگی مواجه کرده بود، روزی را هم دیدم که نیروهای متفقین در شهر اصفهان کنترل شهر را به عهده گرفته بودند و سر چهارراه‌ها ایستاده بودند، هزار شکر که آن دوران و دوران پس از آن گذشت

 

او پس‌ از تکمیل‌ مقدمات‌ و طی‌ کردن‌ برخی‌ از دروس‌ سطح‌، به‌ حوزه‌ علمیه‌ قم‌ رفت. با ورود به‌ قم‌ به‌ تکمیل‌ دروس‌ دورۀ سطح‌ پرداخت‌ و در درس‌ خارج‌ بزرگانی‌ همچون‌ آیت‌الله‌العظمی‌ بروجردی، آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌ و امام‌ خمینی‌ شرکت‌ می‌کرد‌.

 

آیت‌الله جنتی‌ در دوران‌ تحصیل‌ خود با افرادی‌ چون‌ شهید سعیدی‌، شیخ‌ محسن‌ حرم‌پناهی‌، شهید مفتح‌، سیدکرامت‌الله‌ ملک‌‌حسینی‌، شیخ‌ ابوالقاسم‌ خزعلی‌ و شیخ‌ محمدعلی‌ موحدی‌ کرمانی‌ به‌ مباحثه‌ درس‌ می‌پرداخت‌ و با بزرگانی‌ چون‌ شهید بهشتی‌، شهید قدوسی‌، آیت‌الله مصباح‌ یزدی‌، آیت‌الله سبحانی‌، آیت‌الله مشکینی‌ و آیت‌الله امینی‌ هم رابطۀ‌ دوستانه‌ و مصاحبت‌ داشت‌.

 

آیت‌الله جنتی‌ پس از پایان تحصیلات مدت‌ چهارده‌ سال‌ در مدرسۀ‌ علمیه‌ حقانی‌ به‌ تدریس‌ دروس‌ دورۀ‌ مقدمات‌ و سطح‌ پرداخت و برخی‌ از کتب‌ حدیث‌ از جمله‌ «اثبات‌ الهدایه»، «ایقاظ‌ الهجعه»، «تحف‌العقول» و «المواعظ‌ العددیه» را ترجمه کرد.

 

او در کنار فعالیت‌های علمی حضور پررنگی هم در فعالیت‌های سیاسی داشت. پیش‌ از پیروزی‌ انقلاب‌ اسلامی‌، در بسیاری از سخنرانی‌ها، اجتماعات‌ عمومی‌ و جلسات‌ خصوصی‌ به افشای رژیم پهلوی پرداخت‌. جنتی با عضویت‌ در جامعۀ‌ مدرسین‌ حوزه‌ علمیه‌ قم‌، به‌ برنامه‌ریزی‌ هماهنگ‌ برای‌ برپایی‌ راهپیمایی‌ها، نوشتن‌ اعلامیه‌ها و ارتباط‌ با دیگر مراکز مرتبط‌ با نهضت‌ امام‌ خمینی‌ ـ همانند جامعه‌ روحانیت‌ مبارز ـ می‌پرداخت‌.

 

او سه‌ بار به‌ زندان‌ رفت‌ و مجموعاً سه‌ ماه‌ زندانی‌ شد و یک‌ بار هم‌ دستگیر و به‌ مدت‌ سه‌ سال‌ به‌ اسدآباد همدان‌ تبعید شد.

 

فعالیت‌های‌ سیاسی او‌ پس‌ از انقلاب‌ با قبول مسئولیت‌های گوناگون در نظام تازه ادامه‌ یافت‌. نخستین‌ مسئولیت‌ آیت‌الله جنتی‌ پس‌ از پیروزی‌ انقلاب‌، قضاوت‌ در دادگاه‌های‌ انقلاب‌ با حکم‌ امام‌ در استان‌های خوزستان و تهران بود.

 

برخی‌ از فعالیتها و مسؤولیتهای‌ وی‌ پس‌ از انقلاب‌ به‌ شرح‌ زیر است‌:

۱ـ دبیری‌ شورای‌ هماهنگی‌ تبلیغات‌ اسلامی‌

 

۲ـ ریاست‌ سازمان‌ تبلیغات‌ اسلامی‌

 

۳ـ نمایندگی‌ امام‌ و رهبری در اتحادیة‌ انجمنهای‌ اسلامی‌ دانش‌ آموزان‌

 

۴ـ عضویت‌ در شورای‌ نگهبان‌ قانون‌ اساسی‌ با حکم‌ امام‌ و رهبری

 

۵ـ دبیری‌ شورای‌ نگهبان‌ قانون‌ اساسی‌

 

۶ـ امامت‌ جمعه موقت‌ قم‌، کرمانشاه‌ و تهران‌

 

۷ـ عضویت‌ در شورای‌ پشتیبانی‌ جنگ‌

 

۸ـ مدیریتدر دادگاههای‌ انقلاب‌ اسلامی‌

 

۹ـ نمایندگی‌ مجلس‌ خبرگان‌ در دوره اول‌ و دوم‌ از استان‌ خوزستان‌ و در دوره سوم‌ از استان‌ تهران‌ و عضویت‌ در هیأت‌ تحقیق‌ مجلس‌ خبرگان‌

 

۱۰ـ عضویت‌ در مجمع‌ تشخیص‌ مصلحت‌ نظام‌

 

۱۱ـ عضویت‌ در شورای‌ بازنگری‌ قانون‌ اساسی‌

 

۱۲ـ عضویت‌ در هیأت‌ مؤسس‌ جامعة‌ الزهرا ـ سلام‌ الله‌ علیها ـ با حکم‌ امام‌ (ره‌)

 

۱۳ـ عضویت‌ در شورای‌ عالی‌ انقلاب‌ فرهنگی‌ با حکم رهبری

 

۱۴ـ عضویت‌ در شورای‌ عالی‌ تبلیغات‌ خارجی‌ با حکم رهبری

 

۱۵ـ مسئولیت‌ ستاد احیای‌ امر به‌ معروف‌ و نهی‌ از منکر

 

۱۶ـ عضویت‌ در کمیسیون‌ صدا و سیما به‌ عنوان‌ نائب‌ رئیس‌

 

۱۷ـ نمایندگی‌ مقام‌ معظم رهبری در کمک‌ رسانی‌ به‌ مردم‌ بوسنی‌ و هرزگوین‌.

 

آیت الله احمد جنتی‌ هم‌ اکنون‌ عضو فقها و دبیر شورای‌ نگهبان‌ و امام‌ جمعة‌ موقت‌ تهران‌ است‌ و برخی‌ دیگر از مسؤولیتهای‌ مذکور را نیز به‌ عهده‌ دارد.

 

سایر مطالب درباره احمد جنتی

شاید از دست داده باشید
واکنش لیندسی گراهام به حکم بازداشت نتانیاهو: یا باید آمریکا را انتخاب کنید یا دادگاه کیفری بین‌المللی را
حج تمتع گران شد؛ ۲۱۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان
برد قاطع آرسنال در امارات/ پیروزی پُرگل دورتموند
صعود پیکان به یک هشتم نهایی جام حذفی با برد مقابل استقلال خوزستان (+نتایج کامل مرحله یک شانزدهم نهایی)
بیانیه آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان علیه برنامه هسته‌ای ایران
شکست غیرمنتظره منچسترسیتی مقابل تاتنهام/ جدال میلان و یوونتوس برنده نداشت
بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی برقرار شد
مسی در جشن تولد ۱۲۵ سالگی بارسلونا شرکت نمی‌کند
حمله دوباره اسرائیل به ضاحیه بیروت/ تکذیب شهادت عضو ارشد حزب الله
درآمد میلیاردی متکدی‌ها در مشهد
مریخ احتمالاً در گذشته سکونت‌پذیر بوده است
ورود رسمی استقلال به فوتبال زنان
کلاهبرداری جدید در قالب پستچی
مرغ و گوشت گران شد، مردم تخم مرغ می‌خورند
رهبر کره شمالی: تسلیحات هسته‌ای تنها راه مقابله با تهدیدات خارجی است