کاوه مدنی
کاوه مدنی (زادهٔ مرداد ۱۳۶۰)دانشمند، پژوهشگر و فعال محیط زیستی ایرانی و معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست ایران و به مدت یک سال نائب رئیس مجمع محیط زیست سازمان ملل متحد بودهاست.وی استاد مرکز سیاست محیط زیست کالج سلطنتی لندن (امپریال کالج لندن) است[ و در جوامع علمی بینالمللی به سبب «کمک بنیادی در تلفیق نظریه بازیها و تحلیل تصمیمگیری با مدلهای مدیریت منابع آب» مطرح است.
او در سالهای اخیر نقش بسیار پر رنگ و تأثیرگذاری در روشنگری دربارهٔ سیاستهای غلط مدیریت منابع آب و محیط زیست و افزایش آگاهی عمومی نسبت به بحران آب و محیط زیست ایران ایفا نمودهاست.
کاوه مدنی در جریان دستگیری فعالان محیط زیستی در بهمن ۱۳۹۶ بازداشت شد. وی فروردين ماه ٩٧ از ایران رفت.
مدنی پس از خروج از ایران، در اوت ۲۰۲۲ بعنوان رئیس موسسه آب، محیط زیست، و بهداشت دانشگاه سازمان ملل متحد منصوب شد.
کاوه مدنی فارغ التحصیل کارشناسی رشته مهندسی عمران از دانشگاه تبریز است که برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به کشور سوئد رفت و در سال ۱۳۸۴ در رشته منابع آب از دانشگاه لوند فارغالتحصیل شد.
وی در سال ۱۳۸۸ مدرک دکتری تخصصی خود را در رشته مهندسی عمران و محیط زیست از دانشگاه کالیفرنیا، دیویس دریافت کرد و پس از آن دوره پسا دکتری خود را در رشته اقتصاد و سیاست محیطزیست در دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید گذرانده است.
وی در حال حاضر استاد تحلیل سامانهها و سیاست در مرکز سیاست محیط زیست کالج سلطنتی لندن است. وی پیش از پیوستن به کالج سلطنتی لندن استادیار دانشگاه فلوریدای مرکزی (سنترال فلوریدا) بوده است. کاوه مدنی عضو شورای سردبیران نشریه علمی و پژوهشی مدیریت و برنامهریزی منابع آب انجمن مهندسان عمران آمریکا و نشریه شهرها و جوامع پایدار انتشارات الزویر است. مدنی همچنین در اسفند ماه ۱۳۹۵ دبیر اولین کنفرانس بینالمللی تغییر اقلیم ایران بود. بعد از رای نیاوردن حبیب الله بیطرف در مجلس دهم برای تصدی پست وزارت نیرو، کاوه مدنی به عنوان یکی از گزینههای جوان و مورد حمایت فعالان آب و محیط زیست برای نشستن بر کرسی وزارت نیرو بود.
اتحادیه علوم زمین اروپا، کاوه مدنی، استاد مدیریت آب و محیط زیست امپریال کالج لندن، را به عنوان یکی از چهار دانشمند جوان برجسته در علوم زمین در سال ۲۰۱۶ معرفی کرد. این محقق ۳۴ ساله در سال ۲۰۱۲ نیز توسط انجمن مهندسان عمران آمریکا (ASCE) به عنوان یکی از ده "چهره جدید مهندسی عمران" انتخاب شده بود.
او در سال گذشته به دعوت عیسی کلانتری - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست - به ایران آمد و سمت معاونت آموزش و پژوهش را دریافت کرد و در مدت حضور با راهاندازی طرحی با محوریت #زباله، به تدوین و اجرای برنامه موضوع محور با بازهی زمانی مشخص در سطوح ستادی و ملی اقدام کرد و به گفته وی، طرح "بی زباله " در گام نخست دولتمردان، برنامه ریزان و مجریان طرحهای آموزشی فرهنگی را نشانه گرفت تا با انجام اقداماتی هرچند کوچک ولی منطبق و سازگار با محیط زیست بتواند به انتقال و ترویج پیامهای محیط زیستی در جامعه پرداخته و این درک و آگاهی را بین مردم نهادینه سازد که برای داشتن محیط زیستی سالم و به دور از هرگونه آلودگی نباید منتظر تنها اقدمات بزرگ باشیم، بلکه با انجام رویدادهای کوچک اما فراگیر و هدفمند توسط تمامی سرمایه های اجتماعی، میتوان اقدامات بزرگی را نیز رقم زد.
جوایز و افتخارات
چهره نوین مهندسی عمران
کاوه مدنی در سال ۲۰۱۲ توسط انجمن مهندسان عمران آمریکا برای «دستاوردهای حرفه ای و فردی که نشان دهنده آینده با اهمیت و بشر دوستانه مهندسی عمران است» به عنوان یکی از ۱۰ چهره جدید مهندسی عمران انتخاب شدهاست.این جایزه، توسط انجمن مهندسان عمران آمریکا به مهندسانی اهدا میشود که دارای ظرفیت بالایی برای یک آینده کاری بلند مدت و متمایز در حرفه مهندسی بوده و متعهد به انجام فعالیتهای خود به بهترین شکل هستند.
جایزه دانشمندان برجسته جوان آرنه ریشتر
اتحادیه علوم زمین اروپا (EGU) کاوه مدنی را به دلیل «سهم بنیادی در تلفیق نظریه بازیها و روشهای متفاوت تحلیل تصمیمگیری با سامانههای مرسوم مدیریت منابع آب» که منجر به ایجاد نگرشی جدید در مدلهای مدیریت منابع آب شده به عنوان یکی از چهار دانشمند برجسته جوان در سال ۲۰۱۶ برای دریافت جایزه آرنه ریشتر انتخاب کردهاست. این جایزه به پژوهشگرانی داده میشود که توانستهاند به پیشرفتهای درخور توجهی در رشتههای گوناگون علوم زمین دست پیدا کنند.
جایزه دانشمند جوان علوم آبشناسی
اتحادیه فیزیک زمین آمریکا (AGU) در سال ۲۰۱۹ و همزمان با صدمین سالگرد تأسیس این انجمن، جایزه سالیانه دانشمند جوان در علوم آبشناسی را به دلیل مشارکتهای بنیادین در تلفیق نظریه بازیها و روشهای تحلیل تصمیمگیری با مدلهای مرسوم سامانههای مدیریت و برنامهریزی منابع آب به کاوه مدنی اهدا کرد. این جایزه به دلیل فعالیتهای پرثمر وی در زمینه آموزش، ترویج و افزایش آگاهی عمومی در زمینه مشکلات محیط زیست و اقلیم و همچنین اثرات اجتماعی خدمات کاوه مدنی به جامعه علوم آبشناسی، به وی اهدا گردید.
جایزه پژوهشی والتر هوبر
انجمن مهندسان عمران آمریکا (ASCE) دارای بیش از ۱۵۰ هزار عضو از ۱۷۷ کشور دنیاست و با بیش از۱۶۰ سال قدمت، قدیمیترین انجمن مهندسی ایالات متحده محسوب میشود. از سال ۱۹۴۹ تا کنون، این انجمن سالانه سه تا پنج نفر را برای دریافت جایزه پژوهشی والتر هوبر انتخاب میکند. این جایزه که با ارزشترین جایزه برای پژوهشگران نسبتاً با سابقه (mid-career) محسوب میشود به کسانی داده میشود که به موفقیت چشمگیری در پژوهشهای خود در زمینههای گوناگون مهندسی عمران دست یافته باشند.
کاوه مدنی این جایزه را به خاطر «پژوهشهای پیشگامانه در توسعه روشهای تخصیص منابع محدود آب از طریق تلفیق مفاهیم حل مناقشات و نظریه بازیها برای استفاده درسامانههای پیچیده منابع آب» دریافت کرد.
کمیته انتخاب این جایزه بهطور خاص رهبری او در استفاده از مفاهیم تحلیل سامانهها در مسائل محیط زیست، آب و انرژی را مورد توجه قرار دادهاست.