دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۴۴ - ۲۱ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۵۸۵۸
محیط زیست و گردشگری

بیانیه ایران در سومین مجمع محیط زیست ملل متحد

 نگرانی از خشک شدن تالاب‌ها

مجمع محیط زیست ملل متحد,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
در بیانیه ایران در سومین مجمع محیط زیست ملل متحد، خشک شدن تالاب ها و دریاچه ها چالش جدی بسیاری از کشورهای در حال توسعه و یکی از علت های اصلی طوفان های گرد و غبار ذکر شده است.

به گزارش خبرآنلاين و به نقل از سازمان حفاظت محيط زيست،‌ جمهوری اسلامی ایران در بیانیه خود در سومین مجمع محیط زیست ملل متحد که توسط کاوه مدنی معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست و رئیس هیات اعزامی جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس قرائت شد، پیشنهاد داد واکنش و پاسخ جهانی به موضوع گرد و غبار و طوفان های شن از طریق یک اقدام بین المللی و منسجم از سوی سازمان ملل متحد به عنوان یکی از چالش های اصلی محیط زیست در قرن بیست و یکم که تاکنون به درستی آماده مقابله با آن نشده ایم، در دستور کار قرار گیرد.

 

متن کامل بیانیه جمهوری اسلامی ایران در سومین مجمع محیط زیست ملل متحد که توسط کاوه مدنی معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست و رئیس هیات اعزامی جمهوری اسلامی ایران ( ۱۴ آذر ۱۳۹۶ در نایروبی کنیا) قرائت شد، به شرح زیر است.

 

در ابتدا اجازه می‌خواهم از مردم و دولت کنیا به جهت میزبانی شایسته قدردانی كنم. همچنین از ابتکار برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد، در جهت دهی تلاش‌های این نشست، به سوی جهان عاری از آلودگی، تقدیر كنم. درواقع این موضوع در راستای الویت‌های ملی محیط زیست جمهوری اسلامی ایران که از سوی مقام معظم رهبری و همچنین نقشه راه محیط زیست کشور که از سوی رییس محترم جمهوری، جناب آقای روحانی ابلاغ شده،‌است و بر چهار موضوع مرتبط با "آلودگی" تحت عنوان "کیفیت هوا، گرد وغبار و طوفان های شن، تالاب ها و پسماند ها" متمرکز است.

 

هرساله حدود ۷ میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند که نه تنها بر سلامت انسانی، بلکه بر اقتصاد و بهره‌وری تأثیر می گذارد.

 

در عین حال، طوفان های شن و گرد و غبار، به عنوان یکی از مهمترین مشکلات محیط زیستی نادیده گرفته شده در قرن بیست و یکم است که تأثیرات نامطلوب و جبران ناپذیری بر سلامت، معیشت، امنیت غذایی، تنوع زیستی و خدمات اکوسیستمی می‌گذارد و باعث مهاجرت و جابجایی مردم می شود.

 

در حال حاضر خشک شدن تالابها و دریاچه ها که در نتیجه برنامه های توسعه ای کوته نگرانه و برداشت های بی رویه آب است، چالش جدی بسیاری از کشورهای در حال توسعه و یکی از علل عمده و اصلی افزایش طوفان های شن و گرد و غبار در سراسر جهان است.

 

در حال حاضر پسماند در اشکال مختلف بر سلامت، اکوسیستم و اقیانوس ها تأثیر می گذارد. علاوه بر پلاستیک، مسائل مربوط به پسماندهای الکترونیک، یکی دیگر از مشکلات اصلی آلودگی با اثرات ناشناخته دراز مدت است که نیازمند توجه فوری ما است.

 

این موضوعات، چهار الویت جاری محیط زیستی جمهوری اسلامی ایران را شامل می شود و در این چارچوب ما از همکاری های بین المللی و منطقه ای برای مقابله با اثرات نامطلوب محیط زیستی آنها استقبال می کنیم. قویاً، معتقدیم که مشکلات محیط زیستی فرامرزی و فرانسلی است و باید از طریق ساز و کارهای مشارکتی بین المللی موثر، با یک نگاه منصفانه و به دور از هرگونه تحریم اقتصادی و سیاسی، حل گردد.

 

در اوایل امسال و با همکاری نزدیک برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد، "کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار و طوفان‌های شن" در مواجهه با چالش‌ها و پیامدهای ناشی از آن بر تنوع زیستی و معیشت مردم، میزبانی كرديم.

 

تمایل دارم بر ضرورت واکنش و پاسخ جهانی به موضوع گرد و غبار و طوفان‌های شن از طریق یک اقدام بین المللی و منسجم از سوی سازمان ملل متحد به عنوان یکی از چالش های اصلی محیط زیست در قرن بیست و یکم که تاکنون به درستی آماده مقابله با آن نشده ایم، تأکید كنم.

 

در این راستا، ایران اجرای پاراگراف چهارم از قطعنامه مقابله با گرد و غبار و طوفان های شن (A/C.۲/۷۲/L.۴۹) که مورد تأیید کمیته دوم هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار گرفته را پیشنهاد می‌كند.

 

صمیمانه از تلاش های سومین مجمع محیط زیست سازمان ملل متحد در تشخیص و شناسایی ابزارهای مقابله با چالش های ناشی از آلودگی قدردانی می‌كنيم. با این وجود، فراموش نکنیم که چالش اصلی در اجرای موثر راه حل های شناسایی شده است.

 

ضرورت دارد شکاف عمیقی که میان علم و سیاست گذاری ایجاد شده را پوشش دهیم و به این منظور بایستی ساز و کار های موثر در تأمین منابع مالی و پایداری اجتماعی را توسعه دهیم و کسب و کارهای خصوصی و همچنین جوامع مدنی را درگیر كنيم.

 

بدون شک، دولت متبوع من، همچنان به تأمین حمایت کامل در اجرای موفق نتایج این نشست به سوی صلح، امنیت و پایداری جهانی متعهد باقی خواهد ماند.

 

کاوه مدنی، معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست جمهوری اسلامی ایران

 

سومین مجمع محیط زیست ملل متحد

 

 

 

 

 

 

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش