سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۳ - ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۴۶۴۳
محیط زیست و گردشگری

کاوه مدنی که برای یک سفر کاری به خارج از ایران رفته بود به ایران برنگشت؛

ماجرای یک استعفا

کاوه مدنی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

کاوه مدنی از ایران رفت؛ این آخرین خبری بود که دوباره فعالان و خبرنگاران محیط زیست را متعجب کرد. خبری که این بار هم از زبان محمود صادقی و در صفحه توییتر او منتشر شد: «امروز از یک منبع موثق شنیدم کاوه مدنی، معاون سازمان حفاظت محیط زیست، ایران را ترک کرده است. همسر او نیز که ممنوع‌الخروج شده بود با رفع ممنوع‌الخروجی کشور را ترک کرد.»

 

توییتر محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس این روزها به منبع اخبار مرتبط با فعالان محیط زیست تبدیل شده است. پیش از این نیز این محمود صادقی بود که در بهمن ماه سال گذشته خبر از دستگیری کاوه مدنی، معاون رئیس سازمان حفاظت محیط زیست داد. او در صفحه شخصی خود در توییتر نوشته بود: «با واسطه از بستگان افراد در جریان دستگیری فعالان محیط‌ زیست و فوت کاووس سیدامامی در بازداشتگاه قرار گرفتم.

 

در پی تماسی هم که با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست داشتم، گفتند که آقای مدنی نیز بازداشت شده‌اند.» این خبر اما کمی بعد از سوی سایر مسئولان از جمله عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تکذیب شد. او در پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره خبر بازداشت کاوه مدنی و پرونده سیدامامی گفت: «کاوه مدنی بازداشت نشده، اصلا بازجویی هم نشده است.»

 

کاوه مدنی کیست؟

کاوه مدنی بارقه امیدی برای محیط زیست ایران بود. جوانی نخبه‌ که با شروع دولت یازدهم پایش به همایش‌ها و نشست‌های علمی محیط زیستی و آب باز شد. رسانه‌ها او را با مطرح شدن پدیده تغییر اقلیم در جهان و ایران شناختند و تا پیش از شهریور ۹۶ که او به عنوان معاون بین‌الملل، نوآوری و مشارکت فرهنگی اجتماعی سازمان محیط ‌زیست منصوب شود و از لندن به تهران نقل مکان کند، مدنی را استاد آنالیز سیستم و سیاست مرکز سیاست محیط زیست امپریال کالج لندن، چهره نوین مهندسی عمران سال ۲۰۱۲ و دانشمند برجسته جوان علوم زمین در سال ۲۰۱۶ خطاب می‌کردند. او خود را اینگونه معرفی کرده است: «نه اصلاح‌طلبم و نه اصولگرا.من یک متخصص آب و محیط‌زیستم که کشور و مردم عزیز آن را دوست دارم. برای مدیریت در یک حوزه تخصصی و غیر سیاسی به ایران دعوت شدم و بعد از ۱۴ سال با انگیزه و امید به میهمن بازگشته‌ام. من یک دهه شصتی هستم. از نسلی خسته و جنگ‌زده که آرزویش صلح و آرامش است. نسلی که با بحران‌ها (از شیر خشک تا بیکاری) بزرگ شد و هر روز به بهبود ناامیدتر. نسلی که در مدیریت ایران سهمی نداشت اما میراثی از مشکلات رنگارنگ برای او به جای ماند.»

 

تصمیم سختِ آمدن و رفتن

بازگشت کاوه مدنی به ایران در دولت دوازدهم اما امید‌ها برای بازگشت نخبگان به کشور را زنده کرد؛ اتفاقی که شاید می‌توانست شروعی برای سیر منفی خروج نخبگان و مغزها از ایران باشد. کاوه مدنی در گفت‌و‌گو با روزنامه اعتماد درباره تصمیم بازگشتش به ایران در آذر ماه سال گذشته گفته بود: «فکر کنم سخت‌ترین تصمیم زندگی من بود. از تصمیم مهاجرت و تصمیم ازدواج سخت‌تر بود. چون تقریباً تمام دوستان خارج از کشورم و همکاران ایرانی خارج از کشورم در کشورهای دیگر مخالف بودند.

 

پدر و مادرم که قاعدتا باید از بازگشت من به ایران خوشحال می‌شدند هم مخالف بودند. اکثر آدم‌هایی که با آنها صحبت می‌کردم گفتند تو دیوانه‌ای که این کار را می‌کنی. مادر و پدرم احساس می‌کردند که در حوزه‌ سیاست و دولت، خیلی چیزها ممکن است متفاوت باشد. می‌گفتند ممکن است ظرفیتی که الان دارم را هم نتوانم استفاده کنم.

 

بقیه بر این باور بودند که اصلا نمی‌شود کار کرد. همسرم تنها کسی بود که گفت هر کاری لازم است انجام می‌دهم که تو این کار را بکنی و موفق شوی، چون تو دوست داری. به علاوه اینکه این یک فرصت است برای یک‌بار. شاید یک‌بار برای همیشه باشد که فرصتی مهیا شود برای اثر گذاشتن و برای نسل ما. اگر یک درصد شانس موفقیت وجود داشته باشد، شاید در باز شد برای خیلی‌های دیگر. ما ناراحت هستیم که می‌گوییم نسل ما را به دولت راه ندادند. به ما می‌گویند جوان. پس این یک فرصت برای نسل ما است.

 

پس اگر یک درصد شانس موفقیت وجود داشته باشد، یک نسلی ممکن است بتواند فرصت حضور پیدا کند. اگر آمدی و موفق شدی و توانستی در اینجا کاری کنی، شاید آنهایی که اینجا نشستند، بفهمند هرکس از ایران رفته، خارجی نیست. طرفدار گذشته و جاسوس استکبار نیست.»

 

یافتن «فرصتی برای اصلاح و تغییر» تنها چیزی بود که او بارها از آن به عنوان تنها دلیل برای ماندن در ایران یاد کرد. او در صفحه شخصی خود در توییتر پس از مطرح شدن ماجرای مدیران دو تابعیتی و بیان نام او به عنوان یک مدیر دو تابعیتی با انتشار تصویری از پاسپورت خود نوشت: «من یک ایرانی‌ام و تابعیت هیچ کشور دیگری را جز ایران ندارم. معتقدم ملاک ایرانی بودن میزان عشق و تعهد به ایران و مردم عزیزش است و ایرانیان دو تابیعتی زیادی را دیده‌ام که از برخی تک تابعیتی‌ها ایرانی‌تر بودند. من برای تصمیم به بازگشت به ایران و آزمایش آن فرصت دلایل مهمی داشتم و حتی شانس کم برای موفقیت بازگشت را توجیه می‌کرد. خوشبختانه خیلی زود نتایج این آزمایش و تنگناهای موجود برای کمک به کشور نمایان شد.»

 

خروج از ایران و واکنش‌ها به تصمیم دوباره او

کاوه مدنی ۷ ماه در سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان معاون بین‌الملل، نوآوری و مشارکت فرهنگی– اجتماعی در ایران فعالیت کرد و تا آخرین روزهایی که در ایران بود با چالش ۱۰۰ روزه بی‌زباله تلاش کرد تا فرهنگ مقابله با تولید زباله‌های پلاستیکی را در ایران ایجاد کند. اما حواشی دست از سر او برنداشت، انتشار تصاویری از حضور او در خارج از ایران و زدن اتهام جاسوی به او توسط برخی از رسانه‌ها او را از بازگشت به ایران برحذر داشت و با رفع موانع خروج همسرش از کشور او دوباره ایران را ترک کرد. پس از اعلام خبر بازگشت کاوه مدنی به لندن توسط محمود صادقی، او تنها با نوشتن چند بیت شعر در توییترش بازگشتش را تایید کرد: « از دلم امید خوبی را مبر»

 

واکنش‌ها به خروج کاوه مدنی از ایران

خروج کاوه مدنی از ایران برای یک سفر کاری و اعلام استعفایش در کشور خارجی و پذیرفته شدن آن از سوی مسئولان سازمان محیط زیست واکنش‌هایی را از سوی کاربران شبکه‌های مجازی و حتی شخصیت‌های سیاسی به همراه داشت. آذر منصوری، عضو شورای مرکزی حزب «اتحاد ملت ایران»، در واکنش به انتشار خبر خروج کاوه مدنی، معاون بین‌الملل سازمان حفاظت محیط‌ زیست نوشت: «امید اجتماعی، اعتماد عمومی و همگرایی ملی و ترمیم گسست‌های امروز ایران با حذف، حصر، حبس، خانه‌نشینی و فراری دادن نخبگان حفظ و تقویت نمی‌شود. جامعه امروز ایران بیش از هر زمان نیاز به دریافت نشانه‌های روشنی از امید به آینده‌ای بهتر دارد.»

 

محمد درویش درباره استعفای کاوه مدنی به اسکان‌نیوز گفته است: «قطعا مقامات امنیتی جمهوری اسلامی از عکس‌هایی که مربوط به پیش از مدیریت کاوه مدنی بوده و اخیرا منتشر شده اطلاع داشته‌اند و می‌دانستند که و چگونه زندگی ‌می‌کند و با اطلاع از این مسائل، او را برای آن مسند تایید کردند. پس اگر الان این عکس‌ها بهانه‌ای به دست ما بدهد تا او را برای استعفا تحت فشار قرار بدهیم یک بی اخلاقی بزرگ است.

 

از این بی‌اخلاقی و روش‌های نادرست، تنها کاوه مدنی متضرر نخواهد شد بلکه تمام جوان‌های متخصص این مملکت در خارج از ایران که داشتند نگاه می‌کردند که رفتار جمهوری اسلامی با کاوه مدنی چگونه است آنها نیز این پیام را دریافت می‌کنند که بهتر است به ایران برنگردید چرا که کسی خواهان استفاده از تخصص ما نیست و این برای ایران بسیار گران تمام خواهد شد و بسیار خطرناک است.»

 

هشتگ‌های کاوه‌ مدنی اما صفحات اجتماعی را پر کرده و کاربران بی‌شماری گاهی در نکوهش و گاهی در حمایت او نوشته‌اند اما تاکنون مسئولان امر صحبتی درباره علت استعفای او نکرده‌اند

 

 

 

ebtekarnews.com
  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش