صوت و فیلم گزارش تصویری کاریکاتور
یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
sarpoosh
کافه سیاست > محمد جواد ظریف

محمد جواد ظریف

محمد جواد ظریف

محمد جواد ظریف

محمدجواد ظریف در ۱۷ دی ماه ۱۳۳۸ در یک خانواده مذهبی سنتی در تهران متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در دبستان و دبیرستان علوی انجام داد ولی پیش از پایان تحصیلات دبیرستانی و به دلیل شرایط سیاسی و امنیتی براي ادامه تحصيل به آمريکا عزیمت کرد. در خلال دوران دانشجوئي از فعالان و مسئولين انجمن اسلامی دانشجویان در آمریکا و کانادا بود. سوابق تحصیلی دانشگاهي دکتر ظريف از سال ۱۳۵۶ در دانشگاه ایالتی سانفرانسیکو در رشته روابط بین‌الملل شروع و تا سال ۱۳۶۷ با اخذ دکتری مطالعات بین‌المللی (روابط و حقوق بین‌الملل) از دانشگاه دنور آمريکا ادامه داشت.

 

ظریف در تابستان ۱۳۵۸ از طریق خواهرش با مریم ایمانیه آشنا شد. آن‌ها در ایران با هم ازدواج کردند، اما پس از آن به نیویورک نقل مکان نمودند. ظریف دو فرزند دختر و پسر دارد که در آمریکا متولد شده‌اند. پسر وی مهندسی برق خوانده و دارای فوق لیسانس مدیریت است و دخترش نیز دارای مهندسی معماری داخلی است. هر دو فرزند وی ازدواج کرده و فاقد فرزند هستند. ظریف و همسرش به خوبی بر زبان انگلیسی مسلط هستند. هر دو فرزند محمد جواد ظریف در ايران به زندگی و کار مشغولند.

 

دکتر ظريف داراي سوابق سیاسی و مدیریتی طولاني در وزارت امور خارجه مي باشد؛ مسئولیت وزارت امورخارجه و ریاست هیات مذاکرات هسته ای در دولت تدبیر و امید، معاونت حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه به مدت ۱۰ سال (۱۳۷۱ تا ۱۳۸۱)، سفیر و نماینده دائم در سازمان ملل متحد در نیویورک به مدت ۵ سال (۱۳۸۱ تا ۱۳۸۶) مهمترین مسئولیت های وی در وزارت خارجه به شمار می رود. وي در دوران وزارت مفتخر به دریافت نشان درجه یک لیاقت شده و هرسال به عنوان وزیر و یا دستگاه نمونه ، شناسایی شده و پیش از آن در دوره معاونت و سفارت نیز چندین بار به عنوان مدير نمونه ملي و دستگاهي شناخته شده است.

 

دکتر ظريف مسئولیت‌های گوناگون و مهم بین‌المللی نيز احراز کرده است که مهمترين آنها رييس کميته حقوقي مجمع عمومي ملل متحد، رئیس کمیسیون فرهنگی یونسکو، عضو گروه حقوقدان برجسته اصلاح منشور سازمان کنفرانس اسلامی، معاون مجمع عمومی ملل متحد، رئیس کمیسیون خلع سلاح ملل متحد و  رئیس کمیته سیاسی دوازدهمین اجلاس سران عدم تعهد در دوربان است.  وي مسئوليت سياسي برگزاري اجلاس سران کنفرانس اسلامي در تهران و رياست ستاد برگزاري اجلاس تاسيسي بين المجالس اسلامي در تهران را نيز به عهده داشت.

 

سابقه تدریس دکتر ظریف بیش از دو دهه است؛ از جمله استاد ميهمان در دانشکده روابط بین‌الملل و استاد ميهمان در دانشکده حقوق و علوم سیاسی‌ دانشگاه تهران.

 

دکتر ظریف دارای تألیفات متعددی به صورت مقاله و کتاب در خصوص موضوعاتی چون دیپلماسی چندجانبه، سازمان‌های بین‌المللی، مسائل سیاسی و امنیتی، خلع سلاح، و... به زبان‌های فارسی و انگلیسی می‌باشد که در نشریات معتبر داخلی و بین‌المللی منتشر شده است.

 

کارنامه پنج ساله نمایندگی در سازمان ملل متحد

  • دستیار ارشد وزیر امور خارجه
  • معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امورخارجه و مشاور سرکنسول‌گری در سانفرانسیسکو
  • ریاست کمیسیون فرهنگی- یونسکو
  • ریاست کنفرانس آسیایی نژادپرستی و تبعیض نژادی
  • عضویت گروه شخصیت‌های برجسته گفتگوی تمدن‌ها
  • ریاست کمیسیون خلع سلاح ملل متحد – نیویورک
  • ریاست کمیته متخصصین گفتگوی تمدن‌ها – جده
  • ریاست کمیته سیاسی دوازدهمین اجلاس سران عدم تعهد – دوربان

 

سمت‌ها

  1. عضو گروه شخصیت‌های برجسته زمامداری جهانی
  2. سخنگویی هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران
  3. ریاست کارشناسان ارشد هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران
  4. ریاست کمیته سیاسی هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی تهران
  5. ریاست کمیته حقوقی مجمع عمومی ۴۷ ملل متحد – نیویورک

 

سایر مطالب درباره محمد جواد ظریف

شاید از دست داده باشید
ناسا از یک جنایت کیهانی پرده برداشت
مدیرعامل شرکت زیرساخت: ۵۰ درصد اینترنت کشور از VPN رد می‌شود / مجموعاً حدود ۳۰ درصد آدرس‌های دنیا از دسترس کاربران ایرانی خارج است
روسیه منطقه دیگری را در دونتسک تصرف کرد | زلنسکی سفیر دائم اوکراین در سازمان ملل را برکنار کرد
احکام سنگین کمیته انضباطی؛ استقلال - سپاهان بدون تماشاگر شد!!
ستاره‌هایی شبیه به درخت کریسمس
عارف: ۵۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند نباید از دست بروند / اگر کشور بخواهد نجات یابد، راهی جز حاکمیت گفتمان اصلاحات ندارد
بازار خودرو درگیر رکود لایه لایه
قیمت دلار امروز ۱ دی ۱۴۰۳ / دلار در کریدور هفتم عقب‌نشینی کرد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ / بازار طلا نوسانی شد
بورس همچنان در مدار صعود/شاخص کل مقاومت دو میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی را پشت سر گذاشت(۱۴۰۳/۱۰/۰۱)
سقوط مرگبار اتوبوس به دره در لرستان؛ بیش از ۱۰ نفر کشته شدند
شهادت کارمند سفارت ایران در سوریه
 اعتراض عباس عبدی به اداره کشور با سیاست‌گذاری دیمی؛ در گذشته چاله چوله‌های کشور با درآمدهای نفتی پر می‌شد اما خوشبختانه دیگر نیست
 وزیر علوم: سهمیه‌ها باعث نارضایتی شده؛ لازم است بعد از چند دهه از ایجاد این سهمیه‌ها بازنگری انجام شود
بدنه کارشناسی کشور حیران از بی تفاوتی دولت در قبال قیمت دلار/ بغزیان: شیب افزایش نرخ ارز ناشی از خواست دولت و تحمیل آن به مردم است