سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۳:۳۴ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۱۱۴۳۳
حقوقی، قضایی و انتظامی

توضیحات رئیس قوه قضائیه درباره علت تاخیر در تعیین تکلیف ماجرای ظریف

غلامحسین محسنی اژه ای,رئیس قوه قضاییه
رییس قوه قضاییه گفت: ما از سه دستگاه استعلام کردیم که از زمان لازم الاجرا شدن این قانون چه کسانی در این پست‌ها مشغول شده‌اند و استعلام نشده است که تا این لحظه به ما هنوز پاسخ داده نشده است.

به گزارش میزان، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در چهارمین همایش سالانه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اظهار کرد: انقلاب اسلامی در برهه‌ای از زمان اتفاق افتاد که در محاسبات عادی و اندیشکده‌های شرق و غرب به هیچ‌وجه چنین اتفاقی پیش‌بینی نشده بود. در زمان وقوع انقلاب اسلامی همه دستگاه‌های عریض و طویل اطلاعاتی غرب و شرق سردرگم شده بودند. هیچ سیستم اطلاعاتی پیش‌بینی نکرده بود که یک روحانی بدون داشتن تجهیزات، بدون حزب و تشکل، شاخه سیاسی، فرهنگی، نظامی و ... بتواند ایده‌ای را ارائه دهد که افراد تحت ستمی را که به آن ستم هم عادت کرده بودند (نجات دهد) و توجه‌ها را به خود جلب کند.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران بعد از ۴۶ سال قوی‌تر، بالنده‌تر، عمیق‌تر و از شعار‌ها و اهداف خود انحراف نداشته است.

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه امام (ره) که انقلاب کرد هیمنه استکبار فرو ریخت، گفت: افرادی که اسلام را بد فهمیدند و بد تعریف می‌کردند مقابل انقلاب اسلامی ایران ایستادند. امام (ره) با انقلاب به زن‌ها حرمت واقعی و به جوانان هویت واقعی داد. امام (ره) بعد از خدا به مردم تکیه و اعتماد کرد. با انقلاب اسلامی متحجرین مخالف امام (ره) شدند. افرادی که دین را از سیاست جدا می‌کردند در مقابل امام (ره) قرار گرفتند.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای با تاکید بر اینکه باید با منویات امامین انقلاب حرکت کنیم و به آنچه رهبر انقلاب می‌خواهند عمل کنیم، گفت: یکی از خواسته‌های رهبر انقلاب در گام دوم انقلاب مردمی شدن هر چه بیشتر بود، در سند تحول و در عمل برای مردمی شدن تلاش کردیم. هیچ قشری نیست که ما در این مدت ملاقات نکرده باشیم. بحث مردمی بودن را توسعه داده‌ایم و در مساجد، حسینیه‌ها و نماز‌های جمعه مرتب حاضر می‌شویم.

وی با اشاره به اینکه یکی از مسائلی که در گام دوم انقلاب مورد تکیه است اقتصاد است، گفت: سعی کردیم تمام زمینه‌هایی که موجب مشکلات اقتصادی می‌شود را شناسایی کنیم و به دولت و مجلس ارائه دهیم. گزینش ما با گذشته متفاوت شده است، در مقام این هستیم افراد نخبه، انقلابی، ریشه‌دار، جوانان، باسواد و با استعداد را شناسایی کنیم و به خدمت بگیریم. درصدد هستیم از داخل خود دستگاه افراد را شناسایی کنیم و رشدشان بدهیم. در برخی مراحل گام دوم انقلاب اسلامی به علت مشکلات قانونی امکان واگذاری برخی پست‌ها به جوانان وجود ندارد.

وی در پاسخ به سوال یکی از حضار که پرسید آیا نمی توانید جلوی معاونت راهبردی ریاست جمهوری که غیرقانونی است را بگیرید، پاسخ داد: نه نمی توانیم.

وی خطاب به حضار گفت: شما اگر نتوانید احساسات خود را در این نوع جمع ها کنترل کنید ضربه می خورید. خواهش می کنم اگر می خواهید مسئله ای را محاجه کنید قانون آن را ببینید. اگر نبینید در هنگام صحبت میشود احساسی.

وی تصریح کرد: براساس قانون کسانی که قرار است در شغل های حساس به کار گمارده شوند باید استعلام شود. اگر کسی استعلام نکرد و به این سمت گمارد در قانون پیش بینی شده است چه برخوردی باید با او شود. اگر استعلام کرد و جواب منفی گرفت باز هم در قانون پیش بینی شده است که چه اقدامی باید صورت بگیرد. از سه مرجع باید استعلام شود. اگر احیانا بین این سه مرجع اختلاف شد باز در قانون پیش‌بینی شده است که چه اقدامی صورت بگیرد. یک کارگروه مشخص شده و افراد آن هم مشخص است که در باره این موضوع حل و فصل کنند.

وی با بیان اینکه تا الان به این رسیده‌ایم که افرادی که مشمول این قانون می‌شوند اجماالا بیشتر از یک نفر هستند و احتمال دارد در دستگاه‌های دیگر هم داشته باشیم، ادامه داد: اگر مقامی تشخیص داد که یک پست خالی است و باید یک نفر در آنجا مشغول به کار شود و تنها یک فرد را معرفی می کند و می گوید من تنها همین یک نفر را برای این پست دارم و کسی دیگر را هم ندارم باز در قانون مشخص شده است که به کارگروه ارجاع شود اگر کارگروه گفت مشکلی نیست بحث دیگری است. اگر کسی که واجد این شرایط نیست و یا خودش یا همسرش یا فرزندانش دو تابعیتی هستند براساس قانون ممنوع است که در این مشاغل به کار گرفته شود اگر در قانون گفتیم ممنوع است و مجازات در قانون تعیین نکردیم می شود تخلف اما اگر مجازات تعیین کردیم می شود جرم.

وی ادامه داد: مدتی است دنبال این هستیم که ببینیم چه کسانی بدون استعلام و چه کسانی با استعلام در چه سمت‌هایی مشغول هستند تا بتوانیم در مورد آن‌ها تصمیم‌گیری کنیم. باید احصا کنیم ببینیم از ابتدای قانون چه کسانی مشمول این قانون بوده‌اند.

رییس قوه قضاییه گفت: ما از سه دستگاه استعلام کردیم که از زمان لازم الاجرا شدن این قانون چه کسانی در این پست ها مشغول شده اند و استعلام نشده است که تا این لحظه به ما هنوز پاسخ داده نشده است گفتیم چه کسانی استعلام شده و مخالفت کردید و آنها به کار گمارده شده اند اما هنوز جواب داده نشده است و فقط یک مرجع که دادگستری است پاسخ داده است. من باید ببینم چند نفر هستند یا چه کسانی هستند و بعد درباره آنها تصمیم جمعی بگیریم. نمی شود هر روز برای افراد تصمیم گیری کنیم. من مدتی است دنبال این هستم که چه کسانی بدون استعلام و چه کسانی با استعلام منفی در چه سمت هایی مشغول به کار هستند و منتظر هستیم به ما پاسخ داده شود. ممکن است آنها خودشان هم ندانند که مشمول این هستند اما باید بررسی شود.

اژه ای تصریح کرد: مسئله دیگری که در گام دوم هم به آن توجه داده شده است مسئله اخلاق اسلامی است. یکی از اقایان به من میگوید تو نصیحت می کنی بله من نصیحت می کنم ما امروز از اینکه مردم عزیزمان با حساسیت مسائل را رصد می کنند و بی تفاوت نیستند بسیار برای ما ارزشمند است. امروز یکی از بالندگی های نظام این است که مردم به شعور سیاسی بالا و حساسیت سیاسی بالا در دفاع از رزش هایشان رسیده اند و بی تفاوت از آن نمی گذرند و آن را با صراحت لهجه نقد می کنند اما یک چیز این است که خواهش می کنم توجه داشته باشید که شیطان جای عقل ما را نگیرد و مطالب ما تبدیل به دروغ و تهمت نشود و دشمن از آن سوء استفاده نکند.

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش