جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۰:۲۵ - ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۱۱۸۴
حوادث طبیعی

غرش سیل در شهرستان‌های استان سمنان؛ چند بند خاکی در میامی تخریب شد

سیل,سیل در سمنان
بارندگی‌‌های چند روز اخیر در استان سمنان علاوه بر شادی‌آفرینی برای بسیاری از کشاورزان و مردم استان، چندان هم بی‌خسارت نبود و به برخی زیرساخت‌های این دیار کویری آسیب رساند.

به گزارش تسنیم، وقوع سیلاب‌های بهاری در استان سمنان به‌ویژه شرق این استان موضوع تازه‌ای نبوده و قصه تلخ ولی تکراری مردم این دیار به‌ویژه در شرق آن است.

کمبود بارش‌ها در سال آبی جاری، موضوعی نیست که بتوان به‌سادگی از آن گذشت و صحبت‌های تلخ مسئولان وزارت نیرو درباره احتمال اعمال مجدد خاموشی در تابستان امسال، گویای همین مطلب است.

سمنان از استان‌های کویری و کم بارش کشور است که شاید میزان بارش‌های همه‌سال در این استان به‌اندازه بارش یک ماه استان‌هایی مانند گیلان و مازندران نباشد. بارش‌های خوب و امیدوارکننده سال گذشته در سراسر کشور و البته استان سمنان بذر امید را در دل مردم قانع این استان کویری کاشت و در واقع با این بارش‌ها حتی کشاورزی در این استان هم جانی تازه گرفت.

این خوشحالی اما گویا دوام چندانی نداشت ۶ ماهه دوم سال ۱۳۹۹ برای مردم استان سمنان با کابوس همیشگی تشنگی همراه بود. سمنانی‌ها که سال کابوس‌وار و کرونایی ۹۹ را با «اَبَربحران» کم‌آبی به پایان رساندند؛ امیدوار بودند تا حداقل گرمای زودرس، این بار میهمان خانه‌های آنان نشده و البته که بارش‌های بهاری کمی از تشنگی مداوم آن‌ها بکاهد.

گرمای بهاری اما در استان سمنان گویا موضوعی عادی است و آرزوی افزایش دیررس دما در قلب ایران، شدنی نیست؛ اما بارش‌های جسته‌وگریخته فروردین‌ماه، کمی دل مردم دیار کویر مرکزی ایران را خوش و آنان را به آینده امیدوار کرده بود.

البته آن‌ها که در استان سمنان به‌ویژه شرق این استان زندگی کرده‌اند؛ به‌خوبی می‌دانند که این دل‌خوشی همواره با ترس ناشی از سیلاب عجین شده و نمی‌توان بارشی را در بهار بدون وقوع روان آب و سیلاب در این مناطق تصور کرد؛ اتفاقی که در چند روز گذشته در جای‌جای این استان از آرادان گرفته تا سمنان و دامغان و به‌ویژه در میامی رخ داد و خسارت‌های زیادی برای این دیار بر جای گذاشت.

اما تداوم بارش‌ها در شهرستان میامی خسارت چندباره به زیرساخت‌های توسعه‌ای، اراضی کشاورزی و برخی واحدهای مسکونی این شهرستان زد.

بارش‌ها در نخستین روز سبب وقوع سیلاب ۸۰ مترمکعبی در شهرستان میامی شد.

آن‌طور که ایرج رئیسیان، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان به خبرنگار تسنیم بیان کرده است: این سیلاب به بخش کشاورزی و باغی این استان خسارت وارد کرد.

وی همچنین درباره خسارت وارد شده به راه‌ها و واحدهای مسکونی روستایی نیز گفت: سیلاب به راه‌های روستایی آسیب زد و برخی از راه‌ها نیز مسدود شد؛ اما با تلاش نیروهای امدادی، در همه مسیرها تردد دوباره در همان روز نخست برقرار شد.

وی با اشاره به گستردگی و میزان بالای خسارت‌های ناشی از سیل در میامی گفت: سیلاب همچنین به برخی واحدهای مسکونی روستایی خسارت وارد کرد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان با اشاره به اعزام تیم‌های ارزیابی برای تخمین خسارت وارد شده به بخش‌های مختلف در شهرستان میامی ناشی از سیلاب تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های ارائه شده بیشترین خسارت ناشی از حوزه کشاورزی بوده است.

رئیسیان از بازگشایی همه محورهای اصلی و جاده‌های مواصلاتی به روستاها پس از اتمام بارندگی در نخستین و دومین روز پس از بازندگی‌ها خبر داد و افزود: در حال حاضر مسیر دسترسی هیچ‌یک از روستاهای سیل‌زده در استان سمنان مسدود نیست.

وی با بیان اینکه بارش‌های شب گذشته سبب قطع شدن برق روستاهای جودانه، محمدآباد، کلاته اسد، قدس و ارمیان در شهرستان میامی در شرق استان سمنان شد؛ از تخریب و افتادن ۱۶ تیر برق در این منطقه خبر داد و اضافه کرد: برق این روستاها با تلاش نیروهای امدادی مربوطه بلافاصله وصل شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان از جاری شدن سیل در دیگر شهرستان‌های این استان و مسدود شدن برخی محورهای مواصلاتی و همچنین آسیب به تعدادی از منازل مسکونی در این شهرستان‌ها خبر داده است.

رئیسیان در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم درباره چرایی وقوع سیلاب‌های متعدد بهاری و پاییزی در محدوده شهرستان میامی و برخی دیگر از شهرستان‌های استان و اقدامات صورت گرفته در راستای جلوگیری از وقوع سیلاب، هزینه‌بر بودن و زمان‌بر بودن اقدامات آبخیزداری و آبخوان‌داری را یکی از موانع پیش روی این مهم عنوان و خاطرنشان کرد: برای اقدامی با اثرات بلندمدت در حوزه آبخیزداری و آبخوان‌داری و ایجاد بندها و سدهای خاکی در این محدوده، نیاز به انجام مطالعه و تأمین اعتبار مورد نیاز برای اجرای پروژه‌های تعریف شده است که این مهم با توجه به منابع محدود اعتباری موجود زمان‌بر خواهد بود.

مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میامی هم با اشاره به حجم بالای سیلاب بهاری در شرق استان سمنان، از ورود آسیب به برخی بندهای خاکی موجود در میامی خبر داد.

 محمدعلی رضایی با اشاره به اینکه در چند روز اخیر بیش از ۶۲ میلی‌متر بارش باران در شهرستان میامی به ثبت رسیده است؛ تصریح کرد: این میزان بارندگی‌ها سبب شد تا حجم بسیار بالایی از سیلاب پشت بندهای خاکی جمع شده و از خسارت بیشتر به زیربناهای شهرستان میامی جلوگیری شود.

با توجه به آمارهای سالانه میزان بارش‌ها در استان سمنان که رقمی بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلی‌متر به‌طور میانگین است؛ باید گفت که بارش ۶۲ میلی‌متری در شهرستان میامی در چند روز معادل بیش از ۵۰ درصد بارندگی یک‌ساله در استان سمنان است.

مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میامی البته از سرریز شده آب در تعدادی از این بندهای خاکی خبر داد و افزود: سیلاب در برخی از این بندهای خاکی، از روی تاج آن نیز رد و سبب تخریب آن شد.

آن‌گونه که رضایی گفته است؛ وقوع این حجم بالای سیل در میامی سبب سرریز شدن هشت بند خاکی در این شهرستان شده و به حوضچه آرامش این بندهای خاکی نیز خسارت زد.

اما همان‌گونه که مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان گفته است؛ میامی تنها شهرستان خسارت‌دیده ناشی از سیلاب در استان سمنان نبود و بارندگی‌های دیرهنگام و رگباری بهاری در برخی دیگر از شهرستان‌های این استان هم خسارت آفرید.

بارش‌های شدید و رگباری چند روز گذشته که تا بامداد امروز نیز ادامه داشت محور بین‌المللی تهران-مشهد در محدوده دامغان-شاهرود را نیز مسدود کرد؛ اما نتیجه تلاش نیروهای امدادی بازگشایی سریع این محور مهم ترانزیتی بود.

البته آن‌گونه که سرهنگ تقی کبیری رئیس پلیس‌راه استان سمنان گفته، وقوع سیل به محور دامغان-جندق که بخشی از کریدور شمال - جنوب کشور محسوب می‌شود نیز آسیب رسانده است.

کبیری اضافه کرده است که سیلاب سبب شد تا این محور مسدود شود و هم‌اکنون تردد در محور جندق-معلمان به دلیل انسداد این محور برقرار نیست.

شهرستان‌های گرمسار و آرادان دیگر نقاط استان سمنان بودند که بارندگی‌های اخیر اگرچه کمی از عطش و تنش آبی در این شهرستان‌ها را نیز مانند سراسر استان کویری سمنان رفع کرد؛ اما خسارت‌هایی را نیز برای این شهرستان‌ها برجای گذاشت.

از انسداد محور بین‌المللی تهران-مشهد در محدوده این شهرستان‌ها گرفته تا تخریب بند انحرافی خط انتقال آب شرب به شهرستان گرمسار تنها بخشی از خسارات سیل اردیبهشت‌ماه در شهرستان‌های غربی استان سمنان بود.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان با اشاره به خسارت‌های سیل در دیگر شهرستان‌های استان سمنان به غیر از میامی افزوده است: بارندگی‌های روزهای اخیر به‌ویژه روز گذشته خساراتی را در شهرستان‌های استان سمنان برجای گذاشت که عمده خسارات مربوط به بارندگی‌ها در روز گذشته مربوط به بخش‌های جنوبی شهرستان دامغان بوده است.

به گفته ایرج رئیسیان، بارندگی‌ها و وقوع سیلاب ناشی از آن در شهرستان دامغان سبب آسیب دیدن برخی منازل مسکونی، باغ‌ها، چاه‌های کشاورزی، قنوات، معابر روستایی و جاده اصلی دامغان - اصفهان در جنوب این شهرستان شد.

وی با اشاره به تخریب بند انحرافی خط انتقال آب شرب به شهرستان گرمسار ناشی از سیلاب، از اتلاف تعدادی از دام‌های شهرستان‌های دامغان، گرمسار، میامی و سرخه براثر وقوع این سیلاب خبر داد و تصریح کرده است که «امدادرسانی‌ها در مناطق سیل‌زده شهرستان‌های گرمسار، دامغان و میامی همچنان ادامه دارد».

رئیسیان افزود: هم‌اکنون نیروهای امدادی در حال رفع خسارت‌های ناشی از سیلاب در واحدهای مسکونی و شست و شوی معابر در شهرستان‌های سیل‌زده استان سمنان هستند.

وی با اشاره به انجام تلاش‌ها برای تأمین آب شرب روستاهای آسیب‌دیده در جنوب دامغان و شهر گرمسار خاطرنشان کرد: نیروهای امدادرسان در حوزه آب‌وفاضلاب استان سمنان نیز در حال تلاش‌اند تا تداوم اشتراک آب آشامیدنی در شهر گرمسار و روستاهای جنوب دامغان دچار وقفه نشود.

به‌هرروی، گرچه تلاش‌های نیروهای امدادی در استان سمنان برای کمک به شهروندان در مناطق سیل‌زده این استان ستودنی است؛ اما تکرار داستان سیلاب در بهار و پاییز هرسال این نکته را به مسئولان گوشزد می‌کند که باید فکری اساسی برای جلوگیری از وقوع سیلاب و کاهش خسارت به ساکنان شهرها و مناطق سیل‌خیز این استان کرده و بنابراین هر چه سریع‌تر باید مطالعات جامع در این زمینه انجام شود.

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش