دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۱:۲۴ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۱۱۲۰
سایر اخبار حوادث

متروپل آبادان؛ ۸ روز چشم انتظاری

حادثه متروپل آبادان,متروپل
ادامه عملیات آواربرداری در متروپل به کشف پیکرهای ۷جانباخته دیگر منجر شد تا شمار قربانیان این حادثه به ۳۶نفر افزایش پیدا کند. اما این پایان کار نیست و هنوز خانواده افراد مفقود شده که تاکنون ۸شبانه‌روز منتظر شنیدن خبر از عزیزان‌شان بودند چشم‌انتظار آنها هستند.

به‌ گزارش همشهری، عملیات آواربرداری و جست‌وجوی اجساد مفقودان متروپل سرعت بیشتری گرفته است و مسئولان عملیات امیدوارند تا ۲روز آینده سرنوشت مفقودان این حادثه روشن شده و کشف پیکرها به پایان برسد. هرچند سقف و ستون‌های متروپل یارای خودش را هم نداشت و به سادگی فروریخت اما وجود دیوارهای بتنی در میان آوار، دسترسی اعضای تیم جست‌وجو به محل دفن شدن اجساد را دشوار و کند کرده است. با وجود این آواربرداری بی‌وقفه ادامه دارد.

عزاداری برای جانباختگان

یکشنبه شب همزمان با شب هفتم حادثه متروپل مردم آبادان به‌صورت خودجوش در نزدیکی ویرانه‌های این برج جمع شدند. در این تجمع که همه اقشار مردم حضور داشتند گروهی به رسم آبادانی‌ها شروع به نواختن سنج و دمام کردند. نوای این عزاداری حزن‌انگیز بود و مردم با آن سینه‌زنی می‌کردند و به یاد از دست‌دادگان‌شان اشک می‌ریختند. در این هنگام زنان به یاد جوانانی که در این حادثه قربانی شده‌اند، کل می‌کشیدند و این عزاداری سوزناک‌تر می‌شد. 

آواربرداری شبانه

بی‌تابی خانواده‌های مفقودان از یک سو و تلاش برای پایان یافتن ماجرای متروپل از سوی دیگر سبب شده تا عملیات جست‌وجو به‌صورت شبانه‌روزی ادامه پیدا کند. شب‌های آبادان به‌دلیل اینکه نسبت به روز گرمای کمتری دارد برای آواربرداری مناسب‌تر است. درست در لحظاتی که مردم برای عزیزان‌شان مشغول عزاداری بودند اعضای تیم جست‌وجو توانستند پیکرهای ۲نفر دیگر را از لابه‌لای خروارها میلگرد و بتن کشف کنند.

کشف پیکر مهندس ناظر متروپل

حادثه متروپل آبادان,متروپل

یکی از پیکرهای کشف شده در ساعات اولیه بامداد دوشنبه متعلق به دانیال خسروی، مهندس ناظر این برج بود. او که ۳۲سال داشت از مدت‌ها قبل در دفتر نظام مهندسی واقع در این برج با عنوان مهندس ناظر کار می‌کرد و از روزی که برج فروریخت هیچ‌کسی از او خبر نداشت تا اینکه نیمه‌های شب اعضای تیم جست‌وجو موفق شدند پیکر بی‌جان او را کشف کنند. او برای آخرین مرتبه ۱۰دقیقه قبل از ریزش ساختمان با همسرش تلفنی صحبت کرده بود و این تماس آخرین گفت‌وگوی این زن و شوهر بود و پس از حادثه همسر دانیال بارها با او تماس گرفت اما شوهرش دیگر جواب نمی‌داد.

فرجام کار در برج عبدالباقی

حادثه متروپل آبادان,متروپل

یکی دیگر از افرادی که پیکر او در بامداد دوشنبه کشف شد آمنه امینی بود. او که ۳۰ساله بود از حدود ۳هفته قبل برای کار به‌صورت آزمایشی به برج متروپل رفته بود و در آنجا کار می‌کرد تا اینکه این اتفاق افتاد و خانواده آمنه داغدارش شدند. حاجی‌پور، مسئول مداخله در بحران هلال‌احمر که از نزدیک با خانواده آمنه در تماس است به همشهری می‌گوید: آمنه ۹خواهر و یک برادر داشت و چون مادر بیماری دارد بعد از این حادثه خانواده‌اش به او گفته بودند که آمنه زنده است اما در جایی از ساختمان گرفتار شده و به او آب و غذا می‌رسانند. اما وقتی پیکر او کشف شد خانواده‌اش نمی‌دانستند که این واقعیت تلخ را چطور برای مادرش بازگو کنند و به همین دلیل از تیم رواشناسی هلال احمر درخواست کمک کردند. حاجی‌پور ادامه می‌دهد: حدود ساعت ۲بامداد بود و درحالی‌که مادر آمنه بی‌تابی می‌کرد یکی از روانشناسان ما به خانه‌شان رفت و توانست او را آرام کرده و این خبر تلخ را اطلاع دهد. هرچند کنار آمدن با داغ آمنه برای خانواده‌اش دشوار بود.

پایان چشم انتظاری ملیکا

حادثه متروپل آبادان,متروپل

متروپل، روایت همه آرزوهایی است که زیر خروارها خاک دفن شدند و حسرت‌شان به جا ماند. درست مثل ماجرای ملیکا، دختر دانش‌آموزی که زیر آوار متروپل جان باخت و همه آرزوهایش در آنجا دفن شد. او روز حادثه همراه خواهرش چند دقیقه‌ای زیر سایبان بستنی‌فروشی کنار متروپل منتظر مادرشان بودند که یکباره ساختمان فروریخت و بر سرشان آوار شد. جان‌باختن این دختر یکی از تلخ‌ترین روایت‌های متروپل بود و تصاویر همکلاسی‌های ملیکا در مدرسه که در جای خالی او قاب عکسش را قرار داده بودند در شبکه‌های اجتماعی بازتاب گسترده‌ای داشت. از آن روز خانواده ملیکا چشم‌انتظار جگرگوشه‌شان بودند تا اینکه سرانجام پیکر او کشف شد و پدر این دختر پس از دیدن پیکرش توانست او را شناسایی کند تا یکی از تلخ‌ترین صحنه‌ها در متروپل رقم بخورد.

نفوذ به منفی یک

حادثه متروپل آبادان,متروپل

حجم زیاد آوار و احتمال ریزش بخش‌های دیگری از ساختمان مخروبه سبب شده تا عملیات با احتیاط زیادی پیش برود. شاید به همین دلیل بود که امدادگران در هشتمین روز از وقوع حادثه توانستند به بستنی‌فروشی‌ای که در طبقه همکف متروپل قرار داشت برسند. نکته مهم اینکه حجم و فشار آوار طبقات بالایی سبب شده بود تا پیکرهای صاحب بستنی‌فروشی و ۲پسرش به طبقه منفی یک منتقل شود. اعضای تیم جست‌وجو از صبح دوشنبه عملیات پیچیده‌ای را آغاز کردند و هدف‌شان نفوذ به طبقه منفی یک بود. جایی که فوزی جلیلیان، همراه با ۲پسر جوانش به نام‌های عرفان و آرین و برادرزاده‌اش حمیدرضا جان خود را از دست داده بودند. امدادگران چند روز قبل توانسته بودند پیکر حمیدرضا را بیرون بکشند اما همچنان پیکرهای فوزی و پسرانش زیر آوار مانده بود. کشف پیکرهای آنها از پیچیده و سخت‌ترین بخش‌های این عملیات بود. اعضای تیم جست‌وجو پس از آواربرداری کامل با بیل مکانیکی گودال بزرگی به عمق حدود ۵متر حفر کردند و در ادامه به‌صورت دستی به جست‌وجو ادامه دادند. آنها ابتدا توانستند پیکر فوزی را از زیر آوار بیرون بکشند و در ادامه به عرفان و آرین رسیدند و آنها را نیز پس از کشف به پزشکی قانونی منتقل کردند. نکته‌ای که تلخی این حادثه را دوچندان می‌کرد آن بود که پیکر فوزی و پسرانش در شرایطی کشف شد که او عرفان و آرین را تا لحظه آخر در آغوش گرفته بود و هرکس که در محل حادثه از این ماجرا با خبر می‌شد بی‌اختیار اشک می‌ریخت.

عملیات ادامه دارد

با وجود کشف پیکرهای ۳۵نفر در عملیات آواربرداری اما آنطور که استاندار خوزستان می‌گوید این عملیات تا پایان کشف آخرین فرد مفقودی ادامه خواهد یافت. صادق خلیلیان در این‌باره به همشهری می‌گوید: تا پیدا کردن آخرین فرد مفقود شده به عملیات ادامه می‌دهیم و پیش‌بینی می‌کنیم این ماجرا حداکثر تا ۲روز آینده ادامه پیدا کند. هم‌اکنون امدادگران از ۴جبهه که احتمال وجود افرادی را در آنجا محتمل می‌دانند، مشغول جست‌وجو و آواربرداری هستند. وی درباره دلیل روند کندی عملیات نیز گفت: دلیل متوقف شدن کار ماشین‌آلات این است که نمی‌خواهیم به پیکرهای قربانیان آسیبی وارد شود و همکارانم در مکان‌هایی که احتمال کشف جسد وجود دارد به‌صورت دستی به جست‌وجو ادامه می‌دهند. او در ادامه می‌گوید: ریزش متروپل باعث شده تا روند کاری مغازه‌داران اطراف مختل شود. همچنین افرادی که در این منطقه ساکن بودند نیز دچار مشکل شده‌اند که برای فعالیت مغازه‌داران و اسکان ساکنان منطقه جایی درنظر گرفته شده است.

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش