پیمان جهانگیری در گفتوگو با تسنیم، اظهار داشت: هم زمان با آغاز آتشسوزیهای اخیر جنگلهای الوار گرمسیری شهرستان اندیمشک تمهیدات ویژهای برای مهار این آتشسوزی در این شهرستان اجرا شده است.
وی با بیان این یکی از این تمهیدات، بسیج تمام خدمات و تجهیزات برای کاهش خسارتهای زیست محیطی اخیر بوده است افزود: به همین جهت بیش از ۶۰۰ نیروی امدادی برای کنترل و مهار آتشسوزی به جنگلهای الوار گرمسیری اندیمشک اعزام و مستقر شدهاند.
فرماندار اندیمشک عنوان کرد: از این میزان نیروی امدادی، ۳۰۰ نفر با پیگیری و همکاری بسیج، سپاه، ارتش به منطقه اعزام شدهاند و بیش از ۳۰۰ نفر نیز از علاقهمندان و فعالان زیست محیطی در منطقه آتشسوزی حضور یافته و در کنترل و مهار آتشسوزی، مشارکت دارند.
وی گفت: به همین جهت تمام تجهیزات و نیازهای نیروهای امدادی در شهرستان تأمین و در اختیار آنان قرار گرفته است و در این زمینه مشکلی وجود ندارد و تا پایان عملیات مهار آتشسوزی، نیروهای امدادی در منطقه حضور دارند و مسئولان شهرستان با جدیت برای تأمین نیازهای نیروهای امدادی تلاش میکنند.
علت آتش سوزیهای الوار گرمسیری اندیمشک دخالت عوامل انسانی بود
جهانگیری با بیان این که گرما و باد مهمترین دلیل گسترش آتشسوزیهای الوار گرمسیری شهرستان اندیمشک بوده ادامه داد: طبق پیگیریهای صورت گرفته علت این آتشسوزی دخالت عوامل انسانی بوده که این عوامل شناسایی و بهزودی با متخلفان با جدیت برخورد میشود.
وی افزود: تاکنون آتشسوزی در منطقه منگره و دشت لاله به میزان قابل توجهی مهار شده و تلاش برای کنترل و مهار آتشسوزی در منطقه کوهستانی و سخت گذر چوویمی ادامه دارد و بهزودی آتشسوزی در این منطقه نیز کنترل و مهار میشود.
فرماندار اندیمشک با بیان این که تاکنون بیش از ۷۰ درصد محل آتشسوزی با تلاش شهروندان و نیروهای امدادی و مسئولان مهار شد بیان کرد: پوشش کوهستانی و سخت گذر بودن محل جنگلهای الوار شهرستان اندیمشک مهمترین مشکل در زمینه کنترل و مهار آتش سوزیهای اخیر است.
وی گفت: به همین جهت بیش از ۳ بالگرد به منطقه اعزام شده و با پیگیریهای صورت گرفته یکی از این بالگردها مجهز به تجهیزات مهار آتشسوزی بوده و با نیروگاه و سد دز شهرستان برای اسکان و تأمین آب این بالگرد هماهنگیهای لازم به عمل آمده است و تیمهای پزشکی نیز با تمام تجهیزات به منظور مقابله با خسارتهای احتمالی در محل حادثه حضور دارند.
میزان دقیق خسارت آتشسوزی جنگلهای الوار گرمسیری مشخص نیست
جهانگیری با بیان این که بیشترین پوشش گیاهی جنگلهای الوار مربوط به درخت بلوط است عنوان کرد: میزان دقیق خسارت به عمل آمده به جنگلهای الوار گرمسیری شهرستان اندیمشک مشخص نیست و بهزودی و پس از بررسیهای کارشناسی، میزان خسارتهای وارد شده اعلام میشود.
وی با اشاره به این که در طول سالهای اخیر بیش از ۲۰۰ هکتار از جنگلهای اندیمشک به علت آتشسوزی از بین رفته و به درختهای بلوط منطقه آسیب جدی وارد شده است، افزود: محیط زیست یک مقوله مهم اجتماعی و ملی است و باید نسبت به حفظ و نگهداری آن تلاشی بیش از گذشته داشت.
فرماندار اندیمشک عنوان کرد: استان خوزستان و شهرستان اندیمشک با توجه به برخورداری از پوششهای سخت گذر و کوهستانی خود نیازمند توجه ویژه در بخش تأمین تجهیزات مقابله با آتشسوزی هستند و تأمین این تجهیزات، خسارتهای مالی و طبیعی را در این مناطق کاهش میدهد.
وی با بیان این که پس از آتشسوزیها اخیر هیچ گونه خسارت جانی گزارش نشده است گفت: بهزودی و با پیگیریهای صورت گرفته اقدامات مورد نیاز برای احیا و کاهش درخت در مناطق مختلف شهری اندیمشک با پیگیری بخشهای مختلف شهری به اجرا میرسد.
- 14
- 6