جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۳۲ - ۳۰ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۷۹۱۰
سایر اخبار حوادث

هشدارهایی برای جلوگیری از تکرار حادثه در مدارس

سید جلال ملکی,اخبار حوادث,خبرهای حوادث,حوادث امروز
درپی آتش‌سوزی مرگبار مدرسه‌ای در زاهدان و مرگ چهار دانش آموز در این حادثه، سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران هشدارها و توصیه‌هایی را در مورد ایمنی مدارس ارائه کرد.

سید جلال ملکی در گفت وگو با ایسنا در این باره گفت: اماکن تجمعی همواره از پتانسیل بالایی برای حادثه ساز شدن برخوردارند و هرچه جمعیت حاضر در محل بیشتر و یا سن افراد کمتر باشد ریسک خطر و احتمال صدمات جانی نیز در آن بیشتر می شود.

 

وی با بیان اینکه اماکن آموزشی به ویژه مدارس و مهدهای کودک از جمله نقاطی هستند که همواره در معرض خطرات مختلف قرار دارند، گفت: کودکان و اطفال به تنهایی از عهده تامین ایمنی خود برنمی آیند و به همین دلیل وظیفه مسئولان و مدیران مجموعه است که با اتخاذ تدابیر خاص، محلی ایمن و عاری از خطر را برای آنان فراهم کنند.

 

طبقه بندی دانش آموزان در مدارس باید به گونه ای باشد که مقاطع کلاس اول و دوم در طبقه همکف بوده و سایر مقاطع در طبقات بالاتر قراربگیرند و توجه شود که به هیچ عنوان نباید کلاس درسی در طبقات منفی ساختمان برگزار شود

 

ملکی با اشاره به حادثه آتش سوزی مرگبار مدرسه ای در زاهدان اظهارکرد: مدیران و متولیان هر مجموعه ای از جمله مدارس باید بدانند که مسئولیت هر حادثه و اتفاقی که در آن محل رخ دهد با آنان بوده و باید پاسخگو باشند، لذا در مورد این حادثه نیز مسئولیت مهمی برگردن آنان است.

 

 

چند نکته مهم درباره اصول ایمنی ساختمان مدارس

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه ایمنی در مدارس را به می توان به چند بخش کلی تقسیم کرد، گفت: بخش نخست ایمنی در ساختمان است و به همین دلیل باید توجه کرد که مصالح بکار رفته در ساختمان مدارس باید از انواع مقاوم در برابر شعله و حرارت باشد.

ملکی با بیان اینکه تمام طبقات باید دارای راه پله ها و مسیرهای خروجی متناسب با جمعیت حاضر باشد، گفت: باید  امکان تخلیه اضطراری همه حاضران در زمان کوتاه میسر باشد. همچنین بخش های پرخطری مانند موتورخانه، آزمایشگاه، آشپزخانه، کارگاه، انبار و... باید از بخش های آموزشی مجزا بوده ودرصورت امکان درخارج از ساختمان اصلی باشد.

ملکی ادامه داد: همچنین مصالح بکار رفته در نازک کاری باید از انواع غیرقابل اشتعال مانند گچ یا کاشی باشد و از بکار بردن مصالح قابل اشتعال مانند تخته و موکت خودداری شود.

به گفته وی، طبقه بندی دانش آموزان در مدارس باید به گونه ای باشد که مقاطع کلاس اول و دوم در طبقه همکف بوده و سایر مقاطع در طبقات بالاتر قراربگیرند و توجه شود که به هیچ عنوان نباید کلاس درسی در طبقات منفی ساختمان برگزار شود.

 

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه سالن های همایش و نمازخانه ها باید دارای چندین در خروجی بوده و در طول مراسم همواره باز باشند، اظهارکرد: تمام پله ها باید دارای نرده کناری باشد. این نرده ها حتماً باید به صورت عمودی بوده که کودکان نتوانند از آن بالا بروند، بنابراین حتما باید از نصب نرده های افقی خودداری شود.

 

وی با تاکید بر اینکه باید لبه پله ها با تکه ای لاستیک پوشانده شود که مانع لیز خوردن کودکان شود، گفت: تمام پنجره ها و نورگیرها نیز باید نرده های فلزی با قابلیت باز شدن در زمان اضطرار را داشته باشد.

 

ملکی با بیان اینکه باید از نگهداری هرگونه ضایعات بویژه مواد قابل اشتعال در راهروها و زیرپله ها خودداری شود، گفت: هیچ گونه چاه و گودالی در محوطه مدارس نباید وجود داشته باشد و در غیر اینصورت باید حتما اطراف آن را کاملاً محصور کرد.

 

ایمنی در تاسیسات

وی بخش دیگر را رعایت ایمنی در تاسیسات و وسایل گرمایشی عنوان کرد و گفت: باید در های اتاق تاسیسات از نوع فلزی و مقاوم بوده و دو سوم بالایی آن بسته و یک سوم پایینی به صورت مشبک و برای ورود هوا باز باشد.

 

باید برای گرم کردن کلاس ها از وسایل گرمایشی استاندارد "بدون شعله" مانند شوفاژ استفاده شود و هرگز از وسایل شعله دار و برقی استفاده نشود.

 

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه بهتر است اتاق تاسیسات و موتورخانه در بخشی از حیاط و دور از کلاس های آموزشی و سالن اجتماعات باشد، اظهارکرد:  درصورت نیاز به مایعات قابل اشتعال مانند نفت و گازوئیل برای مصرف موتورخانه، باید آن ها را در مخزنی فلزی و مخصوص که عایق کاری شده و مدفون در زمین و دور از ساختمان اصلی است، نگهداری کرد. همچنین باید از نگهداری ضایعات و مواد قابل اشتعال در قسمت تاسیسات خودداری شود.

 

ملکی اضافه کرد: باید برای گرم کردن کلاس ها از وسایل گرمایشی استاندارد بدون شعله مانند شوفاژ استفاده شود و هرگز از وسایل شعله دار و برقی استفاده نشود. اما  درصورت استفاده از وسایل گرمایشی شعله دار مانند بخاری های نفتی، گازوئیلی و ذغالی، حتماً پیش از آغاز فعالیت کلاس ژو زمانی که بخاری ها خاموش و سرد هستند باید مخازن آن‌ها پر شود. ضمن اینکه باید توجه شود که  بخاری ها در محلی مناسب، دور از محل نشستن کودکان و دور از در خروجی قرار بگیرد شود.

 

سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران با تاکید بر اینکه بخاری ها از هرنوعی که هستند باید استاندارد و کاملاً سالم بوده و حتماً دارای دودکش های مناسب و در انتها کلاهک "H" باشند، گفت:  بخاری ها و موتورخانه باید توسط افراد متخصص به صورت دوره ای بازدید شوند.

 

به گفته ملکی،  باید از گرفتن غیر تخصصی انشعاب از لوله های گاز و سیم های برق خودداری شود. همچنین سیم کشی های برق باید از نوع توکار بوده و واگر از نوع روکار است داخل حفاظ های پلاستیکی یا فلزی محفوظ باشند و  در تمام مسیرهای برقی نیز فیوزهای متناسب با آمپر برق مصرفی و از نوع اتوماتیک با حساسیت بالا نصب شود.

 

به گفته سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران تمام کلیدها و پریزها باید دارای درپوش مناسب بوده و اتصالات برقی کاملاً عایق بندی شده باشد.

 

نکات ایمنی در مهدهای کودک

ملکی با بیان اینکه بعضی از مدارس و همچنین ادارات، دارای بخشی برای نگهداری کودکان پرسنل هستند، گفت:در محل بازی کودکان باید کفپوش نرم پلاستیکی نصب شود و هیچگونه وسیله برقی و گرمایشی شعله دار در محل نباشد.

 

وی با تاکید بر اینکه حتماً باید فرد یا افرادی تحت عنوان مربی در محل حضور دائم داشته باشند، تصریح کرد: باید از دراختیار قرار دادن وسایل تیز، برنده و شکسته به کودکان خودداری کرد و اسباب بازی هایی که دارای باتری، سیم برق، نخ و طناب و... هستند نیز به کودکان داده نشود.

 

به گفته سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران  بهترین مکان برای مهدکودک، مکانی خارج از ساختمان اصلی و درغیر اینصورت در طبقه همکف و نزدیک مسئولان است.

 

ضرورت نصب تجهیزات آتش نشانی

ملکی با اشاره به ضرورت نصب تجهیزات آتش نشانی در محل گفت: وجود تجهیزات آتش نشانی سالم و آماده به کار نیز از عوامل مهم تامین ایمنی در این اماکن است. در تمام بخش ها و طبقات مدارس باید به تعداد لازم و کافی از انواع مختلف خاموش کننده های دستی وجود داشته و تمام پرسنل آن مجموعه باید به کار این وسایل آشنایی داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه در همه طبقات باید شیلنگ آب تحت فشار وجود داشته باشد، گفت:  بهتر است در مدارس، به ویژه مدارس بزرگ سیستم اعلام اتوماتیک فعال موجود باشد و حتما دقت شود که پس از پایان ساعت کار مدارس، تمام وسایل گرمایشی و برقی اضافه خاموش شود.

 

ملکی با تاکید بر ضرورت ارائه آموزش ایمنی به مسئولان و معلمان مدارس گفت:  کلیه معلمان و مسئولان مدارس و اماکن آموزشی باید دوره های لازم ایمنی را گذرانده و آمادگی لازم را در برخورد با حوادث داشته باشند. از مهم ترین نکات در زمان حوادث، تخلیه فوری افراد است که معلمان و مسئولان باید با احتیاط کامل نسبت به انجام آن اقدام کنند.

 

وی ابراز امیدواری کرد که با رعایت اصول ایمنی و اقدامات پیشگیرانه دیگر حوادثی مانند آنچه که برای دانش آموزان زاهدانی و قبل از آن برای دانش آموزان شین آبادی رخ داده بود تکرار نشود.

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش