قدرتالله مهدیخانی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین در گفتوگو با فارس گفت: دیروز در مناطق الموتغربی و شرقی شاهد بارندگیهای شدیدی بودیم و علیرغم اینکه هواشناسی استان پیشبینی جوی آرام را در این مناطق کرده بود، اما در بعدظهر روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه بارندگیهایی بهصورت رگبار پراکنده در این مناطق وجود داشته و دارد.
وی ادامه داد: این بارندگیها خطرناک هستند، زیرا در ایام تعطیلات عیدسعیدفطر قرار داریم و بسیاری از مسافرین در حاشیهٔ رودخانهها اتراق میکنند، بههمین دلیل مجبور به صدور اطلاعیهای در این خصوص شدیم که به ساکنین و علیالخصوص مسافرینی که به این مناطق سفر میکنند و آشنایی کافی را با این مناطق ندارند هشدارهای لازم داده شود.
مهدیخانی افزود: تجربه نشان میدهد ماهیت هوای بهاری به این صورت است که ممکن است در پاییندست خبری از باران نباشد، ولی در ارتفاعات بارندگی وجود داشته باشد و اگر چنین موردی روی دهد، قطعاً در پاییندست نیز سیلاب جاری میگردد.
وی خاطرنشان کرد: منطقهٔ طارم، قسمتهایی از کوهین، الموتشرقی و غربی احتمالاً امروز و فردا بعدظهر شاهد بارندگیهای پراکنده خواهند بود.
تلاشها برای یافتن جسد نوجوان ۱۰ ساله ادامه دارد
مهدیخانی عنوان کرد: متأسفانه در ایام تعطیلات نیز برخی افراد مراقبتهای لازم را انجام ندادند و به هشدارهای داده شده توجه نکردند و سه فوتی در حاشیهٔ رودخانهها اتفاق افتاد که متأسفانه پیکر یکی از این عزیزان هنوز پیدا نشده است.
این مسؤول عنوان کرد: در منطقهٔ الموت پسربچهای ۱۰ ساله در یکی از رودخانهها غرق شده که علیرغم تلاش نیروهای ما هنوز جنازهاش پیدا نشده است، در بخش مرکزی آوج و آبگرم نیز یک سد خاکی وجود دارد که در این منطقه هم در روز چهاردهم خرداد متأسفانه دو جوان در حین شنا غرق شدهاند.
مهدیخانی گفت: از همهٔ شهروندان عزیز تقاضا داریم هشدارها و اطلاعیههایی که از سوی سازمانهای مربوطه در خصوص خطرات بارندگی داده میشود را جدی بگیرند و از اتراق در حاشیهٔ رودخانهها پرهیز کنند.
ما همواره احتمال خطر را در نظر میگیریم
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین در رابطه با اختلافنظری که ستاد مدیریت بحران استان با سازمان هواشناسی دارد، تصریح کرد: ما در مناطق ذکرشده احتمال خطر میدهیم، اما هواشناسی بر این باور است که اتفاقی روی نخواهد داد، این اختلافنظر به این علت است که در حوزهٔ مدیریت بحران حتی برای کوچکترین بارشها نیز احتمال خطر داده میشود.
مهدیخانی اظهار کرد: برای مثال در بحث خطرات ناشی از رعدوبرق، کارشناسان عقیده دارند خطر رعدوبرق ۶۰۰ هزار به یک نفر است، اما ما حتی این یک نفر را هم احتمال خطر بالایی میدانیم و معتقدیم که این یک نفر نیز نباید در معرض خطر قرار بگیرد، بههمین دلیل پیشاپیش احتمال خطر میدهیم.
وی اضافه کرد: ستاد مدیریت بحران موظف است برای جلوگیری از خطر، کار خود را انجام دهد و در حال حاضر نیز دستگاههای امدادی در حالت آمادهباش بهسر میبرند.
مدیرکل مدیریت بحران در پایان اظهار کرد: خوشبختانه در استان قزوین همافزایی خوبی بین دستگاههای مختلف برقرار است و همکاریهای لازم بین دستگاههای گوناگون انجام میشود.
هشت نفر در رودخانه های لرستان غرق شدند
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان گفت: هفته گذشته هشت نفر در رودخانه و ابشار های لرستان غرق شدند.
وی افزود: در حال حاضر پیکر سه غرق شده درآبشار بیشه، تنگه لیلی و همچنین دریاچه گهر با وجود تلاشهای بسیار نیروهای هلال احمر پیدا نشده است.
وی گفت: با توجه به بارندگیهای اخیر استان حجم آب رودخانهها و دریاچهها بالا آمده و بنابراین احتمال غرق شدن افراد بسیار بالا است.
رضایی ادامه داد: آشنا نبودن با فنون اولیه شنا و همچنین سلفی گرفتنهای خطرناک از جمله عوامل مهم در افزایش غرقشدگیها بوده است.
یک مرد ۳۱ ساله در زاینده رود غرق شد
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی چهارمحال وبختیاری گفت: یک مرد ۳۱ ساله در رودخانه زاینده رود غرق شد.
فرامرز شاهین بیان کرد: این حادثه در نزدیکی پل ایل بیگی شهرستان سامان رخ داده است.
- 10
- 4