به گزارش شرق، شخصی به پلیس فتا مراجعه و اظهار کرد: خانهای را در یکی از کشورهای خارجی خریداری کردم و قصد انتقال وجه به فروشنده را داشتم. در فضای مجازی با زنی که مدعی بود دارای صرافی معتبری است و میتواند ارز را به کشورهای خارجی حواله کند، آشنا شدم و قرار شد دو میلیارد ریال به حساب او واریز کنم تا این مبلغ به ارز تبدیل و به حساب مدنظر در کشور مقصد حواله شود، اما متأسفانه پس از واریز وجه دیگر پاسخی از سوی آن فرد دریافت نکردم.
کارشناسان پلیس فتا بعد از دریافت این شکایت، تحقیقات اولیه را آغار کردند و با اقدامات تخصصی مشخص شد این زن با همکاری مردی با جعل عنوان یک صراف، سایت جعلی طراحی و به این ترتیب از کاربر فضای مجازی کلاهبرداری کرده است. هویت متهمان با تلاش مهندسان سایبری پلیس فتا شناسایی و مشخص شد این زن و مرد همسر هستند. این دو با هماهنگیهای قضائی در مخفیگاهشان در محدوده شمال تهران دستگیر شدند و به همراه تجهیزات الکترونیکی به پلیس فتا انتقال یافتند. متهمان در بازجوییهای پلیسی به پنج فقره کلاهبرداری به همین شیوه معترف شدند و سپس کارشناسان ارزش ریالی کلاهبرداری از اموال مالباختگان را ۱۰ میلیارد ریال اعلام کردند.
سرهنگ داوود معظمیگودرزی، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات تهران بزرگ، با تأیید این خبر به شهروندان توصیه کرد: در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی تحت هیچ شرایطی به هویتها، فروشگاههای مجازی نامعتبر و بدون نماد اعتماد الکترونیک، صرافیهای آنلاین بدون مجوز و افراد ناشناس اعتماد نکنید و نقلوانتقالهای خود را ازطریق مراجع قانونی و دارای مجوز از بانک مرکزی انجام دهید و هرگونه مورد مشکوک را ازطریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir با ما در میان بگذارید. در همین حال، فردی که به بهانه داشتن نفوذ در ادارات دولتی و توانایی واردکردن خودروی خارجی دست به کلاهبرداری میزد، دستگیر شد.
اواخر بهمن سال گذشته یک فقره پرونده کلاهبرداری به شکایت زنی جوان از شعبه چهار بازپرسی دادسرای ناحیه ۸ تهران برای رسیدگی تخصصی به پایگاه چهارم پلیس آگاهی ارجاع داده شد. محتویات پرونده حاکی از آن بود شخصی به نام فرید با شاکی آشنا و به بهانه ازدواج به او نزدیکتر شده و خود را یکی از مسئولان در یکی از ارگانها و فرد بسیار بانفوذی معرفی کرده است و گفته که میتواند برای شاکی خودروی خارجی وارد کند. سپس به واسطه این ترفند، با جلب اعتماد شاکی، اقدام به اخذ مبلغ ۲۴۰ میلیون تومان از او کرده است.
متهم در مدت شش ماه مرتب به شاکی وعدههای پوچ میداد و ادعا میکرد خودروها در گمرک است. درنهایت مشخص شد هیچگونه خرید و واردکردن خودرویی در کار نیست و شخص خواستگار فردی شیاد است که با وعدههای کذب و اغفال شاکی، اقدام به کلاهبرداری کرده است. با آغاز تحقیقات پلیسی و اقدامات اطلاعاتی، هویت فرید شناسایی شد و با بررسیهای بیشتر مشخص شد او به همین شیوه از چندین نفر دیگر نیز کلاهبرداری کرده است. با هماهنگی بازپرس پرونده، فرید در عملیاتی پلیسی در مخفیگاهش واقع در شمال شهر دستگیر و در همان لحظه به کلاهبرداری از شاکی معترف شد. سرهنگ کارآگاه داوود فرد، جانشین پلیس آگاهی پایتخت، با تأیید این خبر گفت: تاکنون ۱۲ مالباخته دیگر شناسایی شدهاند و تحقیقات تکمیلی همچنان ادامه دارد.
- 11
- 4