شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۱۳:۵۷ - ۰۴ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۰۳۱۵
جرم و جنایت

تشییع جنازه آرمان عبدالعالی/ تصاویر

مراسم تشییع جنازه و خاکسپاری آرمان عبدالعالی  در بهشت زهرا (س) تهران با حضور خانواده و جمعی از هنرمندان و فعالان اجتماعی و سیاسی از جمله سید جواد هاشمی و علی تاجر نیا امروز برگزار شد. 

حکم قصاص آرمان عبدالعالی در پی تقاضا و عدم گذشت خانواده غزاله شکور و علیرغم تلاش‌های صورت گرفته از سوی دستگاه قضایی، شورای حل اختلاف و فعالین فرهنگی و اجتماعی کشور  سحرگاه دیروز انجام شد. 

بیشتر بخوانید:

تشییع جنازه آرمان عبدالعالی
تشییع جنازه آرمان عبدالعالی
تشییع جنازه آرمان عبدالعالی
تشییع جنازه آرمان عبدالعالی
تشییع جنازه آرمان عبدالعالی
تشییع جنازه آرمان عبدالعالی
تشییع جنازه آرمان عبدالعالی
تشییع جنازه آرمان عبدالعالی
تشییع جنازه آرمان عبدالعالی
تشییع جنازه آرمان عبدالعالی
تشییع جنازه آرمان عبدالعالی
تشییع جنازه آرمان عبدالعالی

***

گزارشی از مراسم تشییع پیکر جوان ۲۳ ساله ای که شش بار قصاص شد، یکبار اعدام

دیده بان ایران نوشت: «ما برای کّشتن فردی اصرار نداریم.» این جمله ای بود که دو سال قبل محمود کیخا، یکی از قضاتی که برای آرمان عبدالعالی ، به اتهام قتل غزاله شکور حکم قصاص صادر کرده بود در سال ۹۸ به اتفاق یکی دیگر از قضات پرونده یعنی دکتر متین راسخ از نظرشان برگشتند و اعلام کردند که پرونده قتل مبهم غزاله شکور مجدداً باید مورد بررسی قرار بگیرد. اما تقدیر در صبح روز چهارشنبه سوم آذر به گونه دیگری رقم خورد و او که در ۱۷ سالگی مرتکب قتل شده بود در حالیکه برای هفتمین بار پای چوبه دار حاضر می شد، اعدام شد.

کامیار عبدالعالی، پدر آرمان اما این بار برخلاف نظر آقای کیخا اعتقاد داشت که «...برای اعدام آرمان اصرار داشتند»

آقای «کیخا» با تاکید بر روی این نکته که «من تا به حال هیچ وقت اعلام اشتباه نسبت به رای خودم نکردم این اولین بار است.» گفته بود: در حکم قصاصی که برای آرمان صادر کردم تردید دارم.  دکتر متین راسخ هم با بنده هم نظر است و نامه را امضا کرد که با این اسناد دچار تردید جدید شده‌ایم و این پرونده مستلزم رسیدگی قضایی است. یعنی یک فرآیند جدید را باید طی کند.

اما پدر آرمان یک روز پس از اجرای حکم اعدام مقابل غسالخانه بهشت زهرا در حالیکه صدایش به سختی گلویش خارج می شد به حاضران در مراسم تشییع آرمان گفت که فرزندم را به قتل رساندند.

او خطاب به افرادی که خودشان را برای شرکت در مراسم تشییع جنازه آرمان به بهشت زهرا رسانده بودند با اشاره بر آنچه طی ساعات اولیه روز اعدام -چهارشنبه سوم آذر- به او و همسرش گذشته می گوید: ساعت یک شب از زندان با من تماس گرفتند که خودتان را سریع به زندان رجایی شهر برسانید. این در حالی بود که آرمان را غروب سه شنبه از قرنطینه به بند منتقل کرده بودند و تقریباً همه ما به این نتیجه رسیده بودیم که اجرای حکم متوقف شده است. اما غافل از اینکه آرمان در حال سپری کردن آخرین ساعت زندگی اش است.

کامیار عبدالعالی به اینجای روایت صبح چهارشنبه که می رسد مانند کسی که زخمش سرباز کرده باشد فریاد می زند که نام آرمان در لیست اعدامی های صبح چهارشنبه نبود. «به اتاق آقای شهریاری که رسیدیم به من گفت نترس حکم اجرا نمی شود این جلسه برای صلح و سازش است. آرمان می رود پایین و برمی گردد.» اما پسرم رفت که رفت..

پدر آرمان در حالیکه همسرش به او تکیه کرده می گوید به ما نگفتند این آخرین دیدار ماست من حتی برای اینکه مادر غزاله دلش به رحم بیاید در همان آخرین دیدار یک سیلی به آرمان زدم و گفتم به پای خانواده شکور بیفت که افتاد. من خودم با دست های خودم آرمان را تا پای چوبه اعدام بدرقه کردم در حالیکه وقتی آرمان می رفت هر چند لحظه به من  مادرش نگاه می کرد. پسرم فهمیده بود این راهی که می رود بازگشتی به دنبال ندارد اما ما متاسفانه فکر می کردیم که آرمان اعدام نمی شود.»

اما ماجرا از این قرار است که اعدام آرمان عبدالعالی در حالی انجام شد که نه تنها نام او در لیست اعدامی ها نبود بلکه عصر روز قبل به او و پدرش اطلاع داده بودند که حکم اجرا نمی شود. اما غروب سه شنبه باردیگر آرمان به قرنطینه زندان منتقل می شود تا صبح روز چهارشنبه را برای آخرین بار تجربه کند.

این در حالی است که طبق بند «ح» ماده ۴۳ آیین‌نامه اجرای احکام کیفری، قاضی اجرای احکام مکلف است حداقل ۴۸ ساعت پیش از اجرای حکم، مراتب را به وکیل محکوم جهت حضور در محل اجرا اطلاع دهد.

محمدحسین شاملو فردی که چند سال وکالت آرمان در این پرونده را برعهده داشت و سابقه بازپرس ویژه قتل را در کارنامه خود دارد یکی از کسانی بود که با شرکت در مراسم تشییع پیکر آرمان درباره اجرای این حکم می گوید: من دلیل این همه عجله برای اجرای حکم را نفهمیدم. آرمان به قتل رسید. به عنوان کسی که پرونده های زیادی در مقوله قتل را بررسی و پیگیری کرده ام می گویم این پرونده نقص  های فراوانی داشت و حکم آرمان نباید اجرا می شد.

او همچنین به پدر آرمان می گوید: شما باید بنیاد آرمان را به عنوان نماد قتل افراد زیر ۱۸ سال تاسیس کنید تا آرمان بشود نماد منع اجرای حکم اعدام برای کسانی که زیر ۱۸ سال مرتکب قتل شده و اعدام می شوند.

بنیاد آرمان همان چیزی است که کامیار عبدالعالی هم  در ادامه بر روی تاسیس آن تاکید می کند.

«آرمان دوست داشت درس بخواند و تخصص بگیرد تا به مردم کمک کند. او دوست داشت به هموطنان خودش خدمت کند. اصلاً به امید رسیدن به همین آرزو بود که در زندان فوق لیسانس گرفت. اما خانوده شکور می گفتند چون درس خوانده پس از کرده خودش پشیمان نیست و باید اعدام شود. پسرم نماد مظلومیت است.»

«احمد» فردی که مددکار زندان رجایی شهر کرج بوده و پدر آرمان او را برادر بزرگ آرمان در زندان معرفی می کند درباره رفتار آرمان در زندان می گوید: طی این هشت سال ما هیچ رفتار ناشایستی از آرمان مشاهده نکردیم. او در زندان فقط و فقط درس می خواند و ورزش میکرد به امید روزی که آزاد شود.

سیدجواد هاشمی، بازیگر شناخته شده سینما و تلویزیون دیگر فرد حاضر در مراسم تشییع آرمان عبدالعالی درباره دلیل حضورش در بهشت زهرا می گوید: «من امروز به مراسم تشییع جنازه آرمان نیامده ام، در مراسم دفن عاطفه حاضر شده ام. دو روز قبل یکساعت و نیم با خانواده شکور تلفنی صحبت کردم اما از تصمیمی که گرفته بودند کوتاه نیامدند. من دلیل این همه کینه خانم شکور نسبت به آرمان را نمی فهمم.»

مطلبی که یکی از همکاران دکتر کامیار عبدالعالی آنرا ناشی از جایگاه خانوادگی دو خانواده می داند و می گوید به نظر می رسد مشکل جایگاه اجتماعی خانواده عبدالعالی بود نه قتل غزاله توسط آرمان.

ساعت ۱۴ عصر روز پنج شنبه چهارم آذر ۱۴۰۰ در قطعه هفتاد بهشت زهرا پدری کفن پوش فرزندش را در گور کرد و پرونده او بسته شد که حرف و حدیث ها پیرامون آن به نظر می رسد که به این زودی تمام نخواهد شد.

اما نکته حائز اهمیتی که توجه برخی فعلان اجتماعی را به خودش جلب کرده حجم قابل توجه حامیان اعدام آرمان در شبکه های اجتماعی بود که اتفاقاً مورد استناد ناهید شکور-مادر غزاله- هم قرار گرفته و او در یکی از جلسات صلح و سازش مدعی شده بود «مردم از من اعدام می خواهند.»

خشم ترسناکی که در صورت عدم کنترل آن توسط حاکمان می تواند عواقب خطرناکی را به دنبال داشته باشد.

***

واكنش سازمان ملل و اتحادیه اروپا به اعدام آرمان

 قصاص (اعدام) آرمان عبدالعالی که متهم بود در ۱۷ سالگی نامزد خود را کُشته است، با اعتراض‌های نهادهای بین‌المللی و برخی کشورهای جهان همراه شد.

بهارنیوز نوشت: خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه ایران دیروز چهارشنبه ۲۴ نوامبر (۳ آذر) اعلام کرد که حکم قصاص آرمان عبدالعالی در پی تقاضای خانواده مقتول سحرگاه چهارشنبه در زندان رجایی شهر اجرا شده است.

از همین رو کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد که اعدام آرمان عبدالعالی با وجود تلاش‌های بسیار برای ممانعت از اجرای این حکم، «به شدت تکان‌دهنده» است. لیز تروسل، سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از اینکه آرمان عبدالعالی در دو ماه گذشته ۶ بار برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده بود، ابراز تأسف کرد. اتحادیه اروپا هم با محکوم کردن اجرای حکم اعدام آرمان عبدالعالی، اعلام کرد که این اعدام «مغایر» با تعهدات بین‌المللی است. اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «احکام اعدام برای جرایمی که توسط افراد زیر ۱۸ سال اتفاق می‌افتند خلاف تعهدات بین‌المللی، ذیل میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و پیمان‌نامه حقوق کودک است.»

به گزارش یورونیوز، همچنین فرانسه با محکوم کردن اعدام آرمان عبدالعالی بر مخالفت «همیشگی» این کشور با مجازات اعدام در همه دنیا و در هر شرایطی تأکید کرد. بربل کوفلر، مسئول امور حقوق بشر دولت آلمان هم گفت که اعدام آرمان عبدالعالی برای او «تکان‌دهنده» بوده است. او گفت که نسبت به رعایت قانون در خصوص این پرونده شک دارد. بر اساس گزارش سازمان عفو بین الملل، ۲۴۶ نفر در سال ۲۰۲۰ در ایران اعدام شده‌اند. کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و سازمان‌های غیر دولتی غربی همواره از ایران به دلیل اعدام افرادی که به هنگام ارتکاب جرم زیر ۱۸ سال سن داشته‌اند، انتقاد کرده‌اند.

didbaniran.ir
  • 10
  • 8
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳۷
در انتظار بررسی: ۵۶
غیر قابل انتشار: ۵۸
جدیدترین
قدیمی ترین
مادر غزاله حق داشت باید مادر باشین تا بفهمین غم دختر چقدر سخته
هیچ کس با اعدام شخص دیگه ای موافق و راضی نیست . ولی خانواده غزاله حق داشتند . اقای سید جواد هاشمی و کسانی که از یک قاتل حمایت می کنید ؛ شما اگر چنین شرایطی قرار گرفتید حتما قاتل رو ببخشید . پس لطفا تا در شرایطی قرار نگرفتید ؛ آطهار نظر نکنید و قضاوت نکنید . قضات محترم ۸ سال رای بر قصاص قاتل دادند . .. پس ما که نه اشراف کامل به پرونده داشتیم و نه لحظه ای می توانیم خانواده مقتول رو درک کنیم که چه شب هایی تا صبح و صبح ها تا شب برای پیدا کردن بچه شون و حتی بعد از اعتراف چه لحظاتی برای پیدا کردن جسد بچه شون گذروندن و طی کردن ... و هنوز چشم در راه هستند پس اظهار نظر نکنیم
هیچ کس با اعدام شخص ...
صبرداشته باشیدزمان همه چیز رامشخص خواهدکردمگه میشه جنازه پیدانشه به نظرشماهم احترام میزارم کاش کاش قصاص نمیشد
مگه ادم به خاطر نظر مردم تصمیم به دار زدن یه جوان میکنه مادر غزاله با کینه خودش این کارو کرد اگه میبخشید روح غزاله ارامش بیشتری داشت ارمان اگر میماند تا اخر عمرش زجر میکشید خداوند به او از درجات بالای بهشت عطا کند واقعا متاسفم زندگیم فلج شده از اینهمه درد
خانواده غزاله چطور بااین کارشون شب خوابشون میبره وجدان دردنگرفتن که حکم اعدام صادرکردنخداهدایتشون کنه
خانواده غزاله چطور ب...
پدر و مادر غزاله اشتباه کردند
مقصراصلی خانواده غزاله که دخترشون تربیت درست نکردن که تونسته به راحتی خونه یک پسر که تنهابوده بره وخانواده اش هم خبرنداشته باشن وقتی که خانواده.خودشون ازدخترشون بااون وضع ظاهریش خبرندارنپس مقصراصلی خانواده غزاله بوده نه آرمان بیچاره که جوون مردم روزیر خاک کردن اون دنیا هم بایدجواب آرمان وبدن هم جواب تربیت نادرست دخترشون برید خودتون رودرست کنین نه خانواده دیگه روداغدارکنید
با نظر سید جواد هاشمی موافقم تشیع جنازه عاطفه وعدم گذشت شاید دلیل این همه کینه خانم ناهید شکوهی مادرغزاله فاصله طبقاتی دو خانواده وجایگاه اجتماعی انان باشه مادر غزاله میگه مردم ازمن قصاص می خواستند خانم محترم اگه با حرف مردم قصاص کردی برایت متاسفم مطمئن باش در اینده ای نزدیک عذاب وجدان سراغت خواهد امد شاید این حرفهای مادر غزاله توجیه عمل است
مادر غزاله گفته که غزاله پدر ومادر داره اگه پدر ومادر داشته تو خونه یه پسر چکار میکرده؟ اون موقع مادرش کجا بوده چکار میکرده دختری که میره خدنه یه پسر عواقب زیادی داره
واقعا سرپوش گذاشتن روی قتل یک ادم چه نتیجه ای برای شما که این مطلبو نوشتی داره؟من از اعدام ارمان خوشحال نیستم ولی از قدیم گفتن سر بی گناه تا پای دار میره ولی بالای دار نمیره
چجوری نظرات باعث شد بخشیده نشه؟
کاش درباره چیزی که اطلاع نداریم فقط سکوت کنیم ما به جلب رضایت خانواده مقتول بسیار نزدیک شده بودیم اما کامنت های مردم نا آگاه باعث اعدام آرمان شد .
تو این مدت ۸ سال آرمان فرصت زیادی داشته که توبه کنه وخودشو به خدا نزدیک کنه هر چند اشتباه وگناه بزرگی رو مرتکب شده چون خیلی سختی کشیده حتما آمرزیده شده و کاملا پاک از دنیا رفته و به آرامش رسیده که اگر خانواده محترم غزاله اون رو میبخشیدن شاید عمر درازی میک د ولی هيچوقت نمیتونست به این پاکی از دنیا بره خودش تو آخرین مصاحبه اش اشاره کرده بود به اینکه چند بار ختم قرآن ویاسین برداشته برای اینکه خانواده غزاله دلشون به رحم بیاد و گذشت کنند. آرمان آمرزیده شده و به آرامش رسیده ولی به پدر ومادرش خیلی سخت و دردناک میگذره. خدا به هر دو خانواده صبر بده
تو این مدت ۸ سال آرم...
خداوندخیرت بده بااین متن زیبای شما
اگه طرف قاتل نبوده، پس چرا بارها و بارها هم خود قاتل و هم خونوادش التماس کردن، به پای خانواده مقتول افتادن (حرف خودشون اینه)، خود قاتل بارها و بارها طلب بخشش کرده، آنوقت چطور اینا میگن قاتل نبوده. همه میدونن مرگ سخته اونم اعدام، منتها انصاف کجا رفته که طرف بیاد مثل آب خوردن آدم بکشه، سر مقتوله رو له کنه و جنازه رو هم از بین ببره، بعد هم راست راست بگرده و به ریش و سیبیل همه بخندن. خود قاتل بارها و بارها گفته من کشتم، صحنه جرم رو بازسازی کردن، کل شواهد و مستندات و التماس های بی شمار برای بخشیده شدن داره اینو میگه. آدم بیگناه که التماس نمیکنه، نه خودش، نه خونواده ش.
اگه طرف قاتل نبوده، ...
چرتو پرت گویی هم حدی داره دااااش
ارمان قاتل نیست که. دخترو هولش داد اونم کشته شد به عمد که نخواسته بود به قتلش برسونه اون پسر شایسته بخشش بود حرفهاشو خوندم عالی بود من خدا خدا میکنم که داغ دل غزاله خاموش نشه و بسوزه تا اخر عمر
ارمان قاتل نیست که. ...
اقا کامنتو درست ادیت کنید من گفتم داغ دل مادر غزاله نه غزاله
ارمان قاتل نیست که. ...
درود به شرفت
فقط میشه گفت لذتی که درعفوهست درانتقام نیست
آرمان جان برات دعامیکنیم قلبت درآرامش باشه ....خدابه همراهت....
خدا رحمتش کند دلم برای هر دو میسوزد یک تصمیم احمقانه گرفتند .به کجا گرفتند
ببینید این حق خانوده غزاله بوده که قصاص بکنن ولی بنظر من اونا می تونستن بخاطر خوشحالی دخترشون آرمان را ببخشند لذت در گذشت است نه در انتقام . مطمئن باشید و مطمئن باشید چند ماه دیگه پدر و مادر غزاله با گذشت نکردنشون پشیمان خواهند شد اینو به یقین از من باور کنید پدر و مادر غزاله الان قطعا آرام نیستند بخدا همین طوره که بهتون میگم باور کنید با این کارشون پشیمون میشن چون روی خیلی ها را نگرفتند و انتقام گرفتند حتی اغا امام رضا را . ببخشید تا فردای قیامت خدا شماها را ببخشد
ببینید این حق خانوده...
آفرین درست می فرمائید . من خیلی تلاش کردم که رضایت بگیرم . تا حدودی هم نزدیک شده بودیم اما پبام های مردم نا آگاه باعث جری شدن خانواده مقتول شد .
خدا رحمت کنه ارمان رو وخدا به هر دو خانواده صبر بده اشکال کار این بود که هیچ نشانه ای از دختر مظلوم به خانوادش داده نشد و گذشت منطقی نبود
حتما خیلی بهتر و اصلا تنها اقدام درست این بوده که جنازه رو خیلی سریع و بی سر و صدا و تنها در حضور بستگان درجه یک دفن میکردن. طرف قاتل بوده و مرتکب جنایت شده، جهادگر و مخلص فی سبیل الله که نبوده که اینهمه براش جمع شدن. طرف قتل کرده، جنایت کرده، جنازه رو هم که معلوم نشد چکارش کرده، اونوقت انگار دارن شهید رو دفن میکنن. اونوقت خونواده شکور چی باید بکنن که هیچ قبری برای دخترشون ندارن. معلومه که شما می خواید کودکتون که البته ۱۸ سالش بوده نجات پیدا کنه و بفرستینش خارج. عجب روزگاریه، جنایت کن، قتل کن و انکار کن و آزاد بگرد.
حتما خیلی بهتر و اصل...
در بدی این روز گار همین بس نادان ها اظهار نظر می کنن . کاش سکوت می کردید .
حتما خیلی بهتر و اصل...
حتما توبه کرده ولیاقتش داشته تو چرا ناراحتی
خدایش،بیامرزد و صبر به بازماندگان دو خانواده ای کاش رحم و مروت داشته باشیم در همه جا چون دیگه شاهد این اتفاقات نباشیم صبر و گذشت و تقوا از درگاه خداوند خواستار باشیم
در جواب حق طلب باید بگم که پرونده با اون همه ابهام اصلا نباید حکمی صادر میشد
بسی جای تاسفه، طرف اومده دختر مردم رو کشته و جسدشم معلوم نیست چکارش کرده و اصلا خانواده شکور هیچ قبری از دخترشون و تنها فرزندشون ندارن، اونوقت اینها چقدر باهاشون همدردی شده، بنظر من جسد قاتل بایستی یه جای نامعلوم و دورافتاده دفن میشد تا مرحمی بر داغ دل خانواده شکور باشد که هیچ جنازه ای تحویلشان نشد. منتها دور از شئونات اسلام هستش و گرنه اصلا نبایستی اجازه دفن میدادن. طرف جنایت کرده، شهید که نشده، اینهمه تحویلش گرفتن.
بسی جای تاسفه، طرف ا...
چقدر قاتل بودن به خودت میاد
بسی جای تاسفه، طرف ا...
نبایداینطورگفت اون درسنی بوده ک ممکنه همه از این اشتباهات بکنن قرارنیست همه مبراازخطاباشن بالاخره یکی اشتباه میکنی قسمت هرکی ی چیزی هست.حالاکه این پسردجاراین خطا شدبنظرمن نباید جون روباجون گرفت پدرمادرغزاله خوب عاقل و بالغ بودن دیگه، با قصاص هیچ چیز حل نمیشه. فک میکنین اگه آرمان بخشیده میشدومیرفت خارج آیا عذاب وجدان همیشه همراهش نبود؟
بسی جای تاسفه، طرف ا...
قضاوت خیلی سخته هردو خانواده نابود شدن ولی کاش جور دیگه ای تموم میشد
بسی جای تاسفه، طرف ا...
دقیقاجای همه چی داره باهم عوض میشه قاتل ومقتول دوست وغریبه خوب وبدجنایت وثواب زرنگی وخوب بودن و...
بسی جای تاسفه، طرف ا...
تو از کجا میدونی شاید یک درصد زنده باشه مگه مادر غزاله نگفت اگه جای جسدو بگی رضایت میدم خوپ اگه خبر داشت که میگفت که شاید نجات پیدا میکردهمین حرفای چند تا احمق مثل تو بود که این بچهرا هم به کشتن داد وای به روزی که این دختر زنده باشه چطور میخواهید احوال بدید
بسی جای تاسفه، طرف ا...
چقد باید سنگدل باشن که اینکارو کردن
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش