به گزارش همشهری، این پرونده جنایی بیست و یکم آذر سال ۸۵به جریان افتاد. آن روز گزارش قتل مردی جوان به پلیس تهران اعلام و تحقیقات در اینباره آغاز شد. مرد جوان از ناحیه ران پا چاقو خورده و ۳روز در بیمارستان بستری بود اما بهدلیل شدت جراحات جانش را از دست داده بود.
بررسیها حکایت از این داشت که ضارب پدرزن متوفی بوده است. این مرد دستگیر شد اما در بازجوییها قتل را انکار کرد و گفت همهچیز بهصورت ناگهانی اتفاق افتاد و او قصد کشتن دامادش را نداشته است.
وی توضیح داد: دختر و دامادم با هم درگیر شده بودند که برای میانجیگری وارد دعوای آنها شدم. میخواستم به درگیری خاتمه بدهم تا حادثه تلخی رخ ندهد اما اصلا متوجه نشدم که چاقویی که دستم بود چطور با پاهای دامادم برخورد کرد و فقط متوجه شدم که ناگهان او خونآلود روی زمین افتاد. در آن لحظه بهشدت دستپاچه شدم و او را به بیمارستان رساندم اما بعد از ۳روز خبر فوت او ما را شوکه و متاثر کرد.
برای مرد میانسال به اتهام قتل عمد کیفرخواست صادر شد و او در دادگاه کیفری پای میزمحاکمه رفت. قضات دادگاه با رسیدگی ویژه به پرونده به این نتیجه رسیدند که جنایت عمدی نبوده و متهم را از اتهام قتل عمدی تبرئه کردند. پرونده با اعتراض اولیای دم به دیوان عالی کشور فرستاده شد و قضات دیوان پس از بررسیهای لازم، حکم را نقض کردند و پرونده را مجددا به دادگاه کیفری فرستادند. متهم بار دیگر پای میزمحاکمه رفت و اینبار قضات دادگاه حکم بر قصاص او دادند. پرونده به دیوان عالی کشور فرستاده شد و وکیل متهم با توجه به ماده ۴۷۷قانون مجازات اسلامی درخواست اعاده دادرسی کرد. وی اعلام کرد که عمل متهم نوعا کشنده نبوده و علاوه بر این او قصد قبلی نداشته و در دفاع از دخترش و به قصد میانجیگری وارد دعوا شده است که ناخواسته در کشمکشی که میان او و متوفی درگرفت، چاقو به ران پای داماد برخورد کرده است. قضات دیوان عالی کشور در بررسیهای دوباره حکم قصاص را شکستند و متهم را از اتهام قتل عمدی تبرئه و به پرداخت دیه محکوم کردند.
حادثه تلخ
هر چند مرد میانسال از قتل عمدی تبرئه شده بود اما بهدلیل ناتوانی از پرداخت دیه همچنان در زندان بود. در این میان خانوادهاش گاهی به ملاقات او در زندان میرفتند اما یک روز که پسر و همسر او قصد داشتند به ملاقات وی در زندان بروند در بین راه تصادف کردند و هر دوجانشان را از دست دادند.
با مرگ آنها، دختر وی(همسر متوفی) که تنها بازمانده خانواده بود به تکاپو افتاد تا پول دیه را فراهم و پدرش را از زندان آزاد کند. او اما موفق به تهیه دیه نشد تا اینکه واحد صلح و سازش دادسرای جنایی تهران با دستور قاضی محمد شهریاری، سرپرست دادسرای جنایی تهران وارد عمل و با کمک خیرین موفق شدند پول دیه را تهیه کنند. با فراهم شدن این مبلغ، سرانجام مرد زندانی که از سال ۸۵بهمدت ۱۵سال در حبس بود توانست از زندان آزاد شود.
- 9
- 4