جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۵۴ - ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۱۵۰۴
جرم و جنایت

ناگفته‌های حادثه مرگبار کارون | عامل غرق شدن ۴ نفر در حادثه واژگونی قایق در خرمشهر دستگیر شد

غرق شدن در کارون,غرق شدن چهار نفر در کارون
۳روز پس از حادثه هولناک غرق شدن قایقی در رودخانه کارون که در جریان آن ۴نفر ازجمله ۳کودک جان خود را از دست دادند، یکی از نجات‌یافتگان این حادثه ناگفته‌هایی از آنچه رخ داده را برای همشهری بازگو کرد. ناگفته‌هایی که نشان می‌دهد یکی از قربانیان برای نجات سایر سرنشینان قایق خودش را در رودخانه انداخته است. در همین حال از خرمشهر خبر می‌رسد که قایقران که پسری ۱۷ساله بود نیز پس از چند روز فرار دستگیر و تحقیقات قضایی در این خصوص آغاز شده است.

به گزارش همشهری، ظهر روز سیزدهم فروردین امسال حادثه‌ای تلخ در بخشی از رودخانه کارون که از خرمشهر می‌گذرد اتفاق افتاد که هنوز ساکنان این منطقه را در شوک فرو برده است. آن روز اعضای چند خانواده که با یکدیگر قوم و خویش بودند برای تفریح به ساحل کارون رفتند و تصمیم گرفتند سوار قایق شوند؛ اما گنجایش قایقی که سوار شدند کمتر از تعداد سرنشینانش بود. آنها ۱۲نفر و اغلب‌شان زن و کودک بودند. آنطور که شاهدان عینی می‌گویند وقتی قایق وسط رودخانه رفت ناگهان سوراخ و غرق شد. در این شرایط جدال سرنشینان آن با مرگ آغاز شد و در نهایت ۴نفر ازجمله ۳کودک جان خود را از دست دادند. اما این حادثه تلخ چگونه اتفاق افتاد؟

حادثه به روایت یکی از نجات‌یافتگان

علی کارونی، ۱۲ساله یکی از سرنشینان قایق بود که به طرز معجزه‌آسایی از مرگ نجات پیدا کرد. او در این حادثه خواهر ۱۵ساله‌اش عسل، پسر دایی ۳۵ساله‌اش موسی غزلی، فرزند ۱۳ساله او عباس غزلی و یکی دیگر از اقوامش که پسری ۱۲ساله به نام حیدر غزلی بود را از دست داده است. او درباره آنچه در سیزده بدر اتفاق افتاد به همشهری می‌گوید: ما چند خانواده و همه با هم فامیل بودیم که ظهر روز سیزده بدر برای تفریح به منطقه معمره صنگور که رودخانه کارون از آنجا عبور می‌کند رفتیم. هنوز وسایل مان را کامل پهن نکرده بودیم که ما بچه‌ها کنار رودخانه و اطراف نیزار رفتیم. همان موقع بود که یک پسر قایقران که ۱۶، ۱۷ساله بود آمد و از ما خواست سوار قایقش شویم. اول گفت نفری ۱۰تومن بدهید تا سوارتان کنم اما بعد گفت بدون پول سوار شوید و ما هم که فکر می‌کنم ۱۲نفر بودیم سوار قایقش شدیم.

علی ادامه می‌دهد: قایق کوچک و برای ماهیگیری بود و ظرفیت همه ما را نداشت اما قایقران گفت مشکلی نیست و همه‌تان سوار شوید. چند دقیقه گذشت و با قایق گشتی در رودخانه زدیم و به قایقران گفتیم ما را به ساحل ببر اما او گفت یک دور دیگر بزنیم و بعد برگردیم. همین که قایق دوباره وسط رودخانه رفت ناگهان گوشه آن سوراخ شد. ظاهرا قایق قبلا سوراخ بود و سوراخش با چسب تعمیر شده بود اما حالا دوباره سوراخ باز شده و از آن آب وارد قایق می‌شد.

فداکاری برای نجات بچه‌ها

این شاهد عینی در ادامه می‌گوید: در یک چشم بهم زدن مقدار زیادی آب وارد قایق شد و هر لحظه پایین‌تر می‌رفت. قایقران بیشتر به فکر موتور قایقش بود که مبادا در رودخانه غرق شود. همه‌مان ترسیده بودیم و بیشترمان شنا کردن هم بلد نبودیم. قایقران گفت برای اینکه قایق سبک شود هرکسی که شنا کردن بلد است داخل رودخانه بپرد. در این شرایط موسی، پسردایی‌ام که پسرش هم در قایق بود داخل آب پرید. با این حال قایق باز هم در حال غرق شدن بود و چند لحظه بعد همگی با قایق زیر آب رفتیم. در این لحظات موسی هم با اینکه شنا کردن بلد بود اما فریاد می‌زد و کمک می‌خواست. انگار که به چیزی گیر کرده بود و به پایین کشیده می‌شد.

بازگوکردن ماجرا که به اینجا می‌رسد نفس علی بند می‌آید. او نفسی تازه می‌کند و اینطور ادامه می‌دهد: من و بقیه بچه‌ها در آب افتاده بودیم و دست و پا می‌زدیم. هیچ‌کس نبود که به دادمان برسد. همه داشتیم در آب خفه می‌شدیم که ناگهان یک قایق دیگر رسید و قایقرانش کمک‌مان کرد. او چند نفر را از آب گرفت و چند نفر دیگر هم زیر آب رفتند. من هم مقدار زیادی آب خورده بودم و شرایط خوبی نداشتم که متوجه شدم در بیمارستان هستم. وقتی حالم بهتر شد فهمیدم خواهر کوچکم عسل و موسی، عباس و حیدر غرق شده‌اند.

از قایقران شکایت داریم

حالا ۳روز از این حادثه تلخ می‌گذرد و در آبادان و خرمشهر همه درباره این اتفاق صحبت می‌کنند. آن روز پدر عسل و علی کنارشان نبود و وقتی خبر را شنید سراسیمه خودش را به محل حادثه رساند تا شاید بتواند فرزندانش را نجات دهد اما دیگر کار از کار گذشته بود. مجید کارونی در این‌باره به همشهری می‌گوید: آن روز من آبادان بودم و همسرم با ۳فرزندم و بقیه فامیل برای تفریح به نزدیک کارون رفته بودند. آنطور که می‌گویند هنوز ناهار هم نخورده بودند که بچه‌ها کنار رودخانه رفتند و یک قایقران کم سن و سال در بین نیزارها آنها را سوار قایقش کرده بود. قایقی کوچک که ظرفیت این همه آدم را نداشت و سوراخ بود. او به بچه‌ها گفته بود که نفری ۱۰هزار تومان بدهید تا سوارتان کنم. این بخش از رودخانه زیاد عمیق نیست اما او بچه‌ها را به عمیق‌ترین جای رودخانه برده بود و درست در همانجا قایق غرق شد.

این مرد که غم در صدایش موج می‌زند ادامه می‌دهد: وقتی این اتفاق افتاد هیچ‌کس نبود که به داد بچه‌ها برسد. همان موقع به من خبر دادند و من از آبادان خودم را به آنجا رساندم اما هنوز هیچ گروه امدادی نرسیده بود و آنها بعد از ۲، ۳ساعت رسیدند. آب در آن منطقه سرد و سنگین بود و بچه‌ها را پایین کشیده بود. چند ساعت طول کشید تا دخترم عسل و عباس و حیدر را با تور ماهیگیری از آب گرفتند اما از موسی خبری نبود و یک روز بعد بالاخره او هم در همانجا از آب بیرون کشیده شد.

مرد داغدار در ادامه می‌گوید: دخترم عسل، نخبه بود در یکی از بهترین مدارس پالایشگاه آبادان درس می‌خواند. در این چند روز که او را از دست دادم گیج هستم و باورم نمی‌شود که چه بلایی بر سرمان آمده است. نمی‌دانم چطور باید با این مصیبت کنار بیایم. این قایق که قایقرانش پسری کم سن و سال بود هیچ مجوزی برای سوار کردن بچه‌ها نداشت. قایق او سوراخ و کوچک بود و در آن هم جلیقه نجات وجود نداشت. از طرفی قایقران وقتی دید بچه‌ها در حال غرق شدن هستند هیچ کمکی به آنها نکرد و بیشتر به فکر موتور قایقش بود.

دستگیری قایقران

در شرایطی که این حادثه چندین خانواده را عزادار کرده است، دادستان خرمشهر از دستگیری قایقران به‌عنوان متهم این پرونده خبر داد. فاخر باوی در این‌باره گفت: این قایق با ۱۳سرنشین در رودخانه کارون واژگون شد که ۴نفر پس از انتقال به بیمارستان فوت شدند. وی ادامه داد: باتوجه به حساسیت موضوع، پرونده قضایی تشکیل شد و متهم پس از شناسایی، دستگیر و با قرار متناسب روانه زندان شد. به‌گفته دادستان خرمشهر قایق واژگون شده برای صیادی بود و مناسب گردشگری نبود و جلیقه نجات نیز به مسافران داده نشده بود.

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش