شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۴۲ - ۱۰ آذر ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۹۰۵۱۲
جرم و جنایت

جزئیات جدید از قتل دکتر داوودی با چاقو و اسلحه در یاسوج

قتل یک پزشک,قتل دکتر داوودی با چاقو و اسلحه در یاسوج
خانواده متهم در این دو سال مرتب شکایت خود را علیه برادرم ثبت کرده بودند، اما دادگاه برادرم را تبرئه کرده و مقصر نمی‌دانست.

روزنامه اعتماد گزارشی از قتل فجیع متخصص قلب در یاسوج تهیه کرده است. 

این روزنامه نوشت: شامگاه دوشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳، قاتل با خشونت هر چه تمام «مسعود داوودی»، متخصص قلب ۵۱ ساله را در شهر یاسوج درحالی که سوار بر ماشین بوده با چاقو و اسلحه به قتل می‌رساند و متواری می‌شود. سپس تصویر چاقوی خون‌آلودی که با آن مسعود داوودی را کشته در استوری اینستاگرام خود منتشر می‌کند و با لحنی تمسخرآمیز جنایت خود را تشریح و به آن می‌بالد. حالا برادر «م.ا»، متهم در واکنش به سوالات «اعتماد» درباره اقدام برادرش فقط همین جمله را می‌گوید: «از ماجرا اطلاعی ندارم.»

پس از این حادثه ناگوار موجی از اعتراضات جهت حمایت از کادر درمان به راه می‌افتد. هر چند قتل مسعود داوودی، متخصص قلب، اولین حادثه ناگواری نیست که جامعه پزشکی و کادر درمان را تهدید می‌کند و در برخی شرایط نه تنها جامعه پزشکی، بلکه وکلا نیز از این تهدیدها جان سالم به در نمی‌برند و کشته یا مصدوم می‌شوند. در نزدیک‌ترین تاریخ؛ ۲۳ مهر ماه ۱۴۰۳ یک دندانپزشک در جاورسیان استان مرکزی توسط یک بیمار با چاقو مورد حمله قرار می‌گیرد و مصدوم می‌شود.

نمی‌دانیم قاتل همدست داشته یا نداشت!

برادر مسعود داوودی در مورد حادثه ناگواری که برای برادرش رخ داده به «اعتماد» می‌گوید: «حدود ساعت ۱۱ الی ۱۱ و نیم شب در‌حالی که برادرم با ماشین از مطب به سمت خانه در حرکت بود، قاتل جلوی او را می‌گیرد و با چاقو و اسلحه برادرم را به قتل می‌رساند. این اتفاق دقیقا داخل کوچه و نزدیک خانه برادرم رخ می‌دهد و قاتل فرار می‌کند، اما ما نمی‌دانیم قاتل همدست داشته یا نداشته! تحقیقات لازم هنوز کامل نشده است. بعد از این اتفاق همسایه‌ها متوجه سر و صدا می‌شوند و به داخل کوچه می‌آیند و به همسر برادرم خبر می‌دهند. او هم ماجرا را به من خبر می‌دهد. قاتل نیز ۱۴ ساعت بعد شناسایی و دستگیر می‌شود.»

او در ادامه در مورد خشونت واهی متهم می‌گوید: «دو سال قبل از این حادثه برادر قاتل که سکته قلبی کرده بود به اورژانس یک بیمارستان در یاسوج منتقل می‌شود. کادر درمان در بخش اورژانس وقتی می‌بینند به کمک نیاز دارند و نمی‌توانند کاری برای برادر متهم انجام دهند از همان بیمارستان با برادرم تماس می‌گیرند و ماجرا را توضیح می‌دهند. برادر من همزمان در سه بیمارستان دیگر هم طبابت می‌کرد و همان موقع در بیمارستان دیگری در یاسوج بالای سر یک مریض بدحال بوده است. برادرم شرح حال مریض را از آنها می‌پرسد و خودش را به آنجا می‌رساند، اما تا خودش را به بیمارستانی که برادر متهم در آنجا بستری بوده، می‌رساند مریض فوت می‌کند. آن‌طور که به من گفتند برادر متهم قبل از اینکه برادرم خودش را به بیمارستان برساند دریچه آئورت قلبش پاره شده و از نظر پزشکی شخصی که دریچه آئورتش پاره می‌شود هیچ کاری نمی‌توان برایش انجام داد و زنده نمی‌ماند.»

برادر مسعود داوودی در پاسخ به اینکه چرا متهم بعد از دو سال تصمیم به انتقام گرفته، می‌گوید: «برادرم در سه بیمارستان به‌طور داوطلبانه مریض‌ها را ویزیت می‌کرد. متهم بعد از فوت برادرش، برادرم را مقصر می‌دانست درحالی که برادرم در بیمارستان دیگری مشغول ویزیت بیمار بوده است. خانواده متهم در این دو سال مرتب شکایت خود را علیه برادرم ثبت کرده بودند، اما دادگاه برادرم را تبرئه کرده و مقصر نمی‌دانست. قاتل هم وقتی می‌بیند کاری از پیش نمی‌برد، برادرم را به قتل می‌رساند، اما از اعترافات قاتل و روند رسیدگی اطلاعی ندارم.» او در ادامه در مورد زندگی برادرش می‌گوید: «ما اصالتا اهل شاهرود هستیم. حدود چهارده، پانزده سال پیش وقتی برادرم برای گذراندن طرح پزشکی خود به یاسوج منتقل می‌شود، تصمیم می‌گیرد همانجا بماند. ما خیلی به مسعود می‌گفتیم که یا به تهران یا شاهرود برای طبابت بیاید، اما می‌گفت مردم اینجا بیشتر به وجودم احتیاج دارند. دوست داشت به مردم یاسوج خدمت کند.»

واکنش مسوولان به قتل پزشک متخصص قلب

پس از این حادثه ناگوار «حامد رهبر»، معاون دادستان یاسوج در واکنش به خبر قتل مسعود داوودی گفت: «دستگاه‌های قضایی از کادر درمان حمایت‌های قضایی داشته و اگر موردی رخ‌ داده، موضوعی بوده که از دست همه خارج بوده است. در پی اتفاقی که افتاد تیم قضایی تشکیل و بازپرس ویژه به صحنه قتل اعزام و دستورات و پیگیری‌ها دنبال شد.»

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز در مورد ماجرایی که منجر به انتقام شد، گفت: «حدود دو سال پیش با مرگ برادر متهم، خانواده بیمار به پزشکی قانونی شکایت کردند و پزشک متخصص طب اورژانس محکوم شد، اما پس از اعتراض به رای و انتقال پرونده به شیراز و تهران، در هر دو محل، کادر پزشکی به‌طور کامل تبرئه شدند. دکتر داوودی طی این دو سال مکررا از سوی خانواده بیمار تهدید می‌شد، اما این تهدیدات را گزارش نکرده بود. ظاهرا کمیسیون بدوی پزشکی، مقتول را به‌ لحاظ قصور پزشکی در فوت برادر قاتل مقصر تشخیص داده بود که پس از اعتراض خانواده مقتول، کمیسیون بالاتر تقصیری را متوجه پزشک مقتول ندانسته است. قتل دکتر داوودی اگرچه بار دیگر ضرورت تامین امنیت بیشتر برای کادر درمان را گوشزد کرد، اما این موضوع نباید به از دست رفتن اعتماد متقابل بین مردم و جامعه پزشکی منجر یا باعث واهمه پزشکان از حضور در محیط کار و ارایه خدمات درمانی شود، چراکه اولا، تعمیم اقدام اشتباه یک فرد شرور به سایر همراهان بیماران، اقدامی کاملا اشتباه است و در سایر موارد حتی در صورت اثبات قصور پزشکی، خانواده بیمار رسیدگی به این امر را برعهده قانون می‌گذارند. ثانیا عدم حضور برخی پزشکان در مراکز درمانی به بهانه این رخداد تلخ، از سویی وجهه قابل اعتماد و ایثارگر جامعه پزشکی و پرستاری را خدشه‌دار می‌کند و از سوی دیگر می‌تواند با تشدید بروز بحران‌ها در سیستم درمانی، به بروز تنش‌های جدید بین بیماران و پزشکان منجر شود.»

«سعید جاودان‌سیرت»، رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز طی نشستی با دادستان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: «پزشکان و پرستاران در پی رخ دادن این اتفاق ناگوار قتل مسعود داوودی پزشک متخصص قلب و عروق توسط یک فرد شرور در جلوی منزل خود، نگرانی‌هایی دارند، اما انتظار داریم همه عزیزان به محل کار خود بروند و ترک کار نکنند، زیرا عدم حضور پزشکان و پرستاران در بالین بیمار باعث رقم خوردن یک مرگ دیگر می‌شود که قابل جبران نیست. دانشگاه علوم پزشکی در تمامی حوزه‌های مختلف در خدمت جامعه پزشکی و پرستاری خواهد بود و از طریق دستگاه قضا و دستگاه امنیتی تمام تلاش خود را کرده که امنیت این افراد را فراهم کند. باید توجه داشت که در بحران‌های اجتماعی، پزشکان و کادر درمان باید از ابزارهای علمی، اخلاقی و انسانی خود برای آرام‌سازی فضا و جلوگیری از تشدید تنش‌ها بهره ببرند، زیرا هرگونه اقدام منفی از سوی کادر درمان در شرایط اینچنینی، مطالبه بحق آنها برای تامین امنیت بیشتر برای کادر درمان را زیر سوال خواهد برد. در همین راستا، باید به این نکته توجه داشت که امنیت کادر درمان فقط در دستان نیروهای انتظامی و قضایی نیست، بلکه خود این قشر نیز با مسوولیت‌پذیری و هدایت صحیح بیماران و همراهان آنها، به ایجاد فضای آرام و امن کمک خواهند کرد. بی‌شک اقداماتی نظیر ارتقای آگاهی‌های عمومی، آموزش‌های ویژه برای پزشکان و کادر درمانی در مواقع بحرانی و آشناشدن مردم با فرآیندهای درمانی می‌تواند از وقوع چنین حوادثی جلوگیری کند.» همچنین روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد: «دستور رسیدگی به موضوع با قید فوریت از سوی دادستان عمومی و انقلاب یاسوج صادر شده و اطمینان خاطر داد که وزارت بهداشت به صورت جدی پیگیر این موضوع است تا دیگر شاهد تکرار چنین حوادثی برای کادر خدوم و زحمتکش سلامت نباشیم.»

«محمد رییس‌زاده»، رییس کل سازمان نظام پزشکی نیز پس از وقوع این اتفاق، با پیگیری موضوع از طریق وزیر کشور، فرمانده کل نیروی انتظامی، دادستان کل کشور و دبیر شورای امنیت کشور، خواستار صدور دستور برای پیگیری همه‌جانبه موضوع و اعمال مجازات قانونی در اسرع وقت شد.

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش