به گزارش شرق، یک قاضی دادگاه کیفری استان تهران با اشاره به پرونده جوان مهندسی که مرتکب قتل شده است، گفت از این جرائم در صورتی میتوان پیشگیری کرد که وضعیت اشتغال در جامعه بهبود یابد. به گزارش خبرنگار ما، قاضی حسین اصغرزاده که چندی پیش جوانی مهندس را به اتهام قتل محاکمه و به قصاص محکوم کرد، گفت: مدتی پیش پرونده جوان تحصیلکردهای که مهندس مکانیک بود، در شعبه هشت دادگاه کیفری استان تهران رسیدگی شد.
این پسر جوان که با مشکلات مالی مواجه بود و نتوانسته بود شغل مناسبی برای خود پیدا کند تصمیم گرفت با دوستش به سراغ دزدی از افراد ثروتمند برود و از این راه مشکلاتش را حل کند و پس از اینکه توانست کمی پول جمع کند، از کشور خارج شود و آنجا شغلی مناسب با تحصیلاتش پیدا کند. این جوان از طریق دزدی امرار معاش میکرد و در نهایت آخرین سرقتی که انجام داد منجر به قتل شد و بهجای خروج از کشور به زندان افتاد و منتظر انجام حکم قصاصش است.
حسین اصغرزاده، قاضی شعبه هشت دادگاه کیفری استان تهران، ادامه داد: این پرونده نیز مانند سایر پروندهها تلخ بود، اما نکات درخور توجهی در آن نهفته بود که گوشزدکردن آن به مردم و مسئولان شاید باعث شود اینگونه مسائل تکرار نشود یا کاهش پیدا کند. در این پرونده نوع سرقت و جنایت بهگونهای بود که میتوانست منجر به قتل نشود. سارق اصلی که در نهایت قاتل شد، جوانی تحصیلکرده بود، آن هم در رشتههای فنی.
او توانسته بود در شرکتهای موفق کار کند و طبق گفتههای خودش در کار خودش متخصص بود و توانسته بود اعتماد مشتریان را جلب کند، اما کمی حقوق و مزایا و بیمهنبودن باعث شده که احساس کند بهعنوان یک شهروند مشمول عدالت اجتماعی قرار نگرفته است و باید حقش را خودش از جامعه بگیرد. برای همین تصمیم به سرقت گرفت تا با بهدستآوردن ٢٠٠میلیون تومان بتواند از کشور خارج شود.
این جوان بعد از شناسایی فردی که ظاهر ثروتمندی داشت، وارد پارکینگ خانه او شد و پس از اینکه از او سرقت کرد، برای اینکه شناسایی نشود او را به قتل رساند. درخواست من بهعنوان یک قاضی جنایی از مسئولان کشور این است که بهجای دادن آمار درباره تعداد دانشگاهیان و تحصیلکردههای کشور به فکر اشتغالزایی برای این نیروهای متخصص باشند.
هنگامی که یک جوان ٢٠ الی ٢٥ ساله دارای لیسانس، فوقلیسانس و دکترا را در جامعه رها میکنیم و به او شغل نمیدهیم و وضعیت روحی و روانی برای آنها میسازیم که این جوان به کمتر از مدیریت راضی نشود، نتایج خوبی در پی ندارد. در پایان قاضی اصغرزاده به مردم توصیه کرد بیشتر مراقب باشند و گفت مردم باید گفتههای پلیس را جدی بگیرند. هنگامی که پلیس به مردم تذکر میدهد «هنگامی که وارد پارکینگ میشوید، از بستهشدن کامل در مطمئن شوید بعد به خانه بروید»، باید این حرفها را جدی گرفت.
- 14
- 6