جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۴۱ - ۱۵ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۳۶۲۸
جرم و جنایت

افسر اوکراینی صبح دیروز به اتهام قتل ملوان ایرانی در مقابل بازپرس جنایی پایتخت قرار گرفت

پرونده مبهم کشتی آرزو

اخبار حوادث,خبرهای حوادث,جرم و جنایت,پرونده جنایی کشتی آرزو

پرونده جنایی کشتی آرزو همچنان مبهم است؛ پرونده‌ای که در آن یک ملوان ایرانی به طرز مشکوکی به دریا سقوط کرد و با وجود سه روز جست‌وجو پیکر او پیدا نشد. این حادثه هزاران کیلومتر دورتر از مرز‌های ایران  نزدیکی آب چین رخ داد. تنها متهم این پرونده هم یک افسر اوکراینی است که براساس مشاهدات برخی از خدمه کشتی لحظاتی قبل از سقوط با ملوان ایرانی درگیر شده بود.

 

افسر اوکراینی اما منکر هر گونه دخالت در سقوط ملوان ایرانی است. با وجود این، این افسر به اتهام قتل ٥ ماهی می‌شود که بازداشت شده؛ اما در تمام این مدت همچنان ادعا می‌کند که در این حادثه هیچ نقشی نداشته است. ادعایی که صبح دیروز هم در دادسرای جنایی تهران آن را تکرار کرد. این افسر به همراه مترجم قوه قضائیه و نماینده سفارت اوکراین در دادسرا حاضر شد؛ این در حالی است که وکیل خانواده ملوان ایرانی درخواست قصاص کرده است.

 

بازپرسی ٤ ساعته از افسر اوکراینی

این افسر جوان صبح دیروز به دادسرای جنایی تهران منتقل شد تا شاید پرده از این سقوط مرموز برداشته شود.جلسه بازپرسی از ساعت ١٠ صبح در شعبه هشتم دادسرایی جنایی تهران آغاز شد. در این جلسه علاوه بر متهم و مترجم قوه قضائیه، نماینده سفارت اوکراین، وکیل مدافع متهم، وکیل ملوان ایرانی و چند نفر از طرف سندیکای کشتیرانی حضور داشتند.

 

در ابتدای جلسه آندری تنها متهم این پرونده در برابر بازپرس ایلخانی باز هم همان صحبت‌های قبلی را تکرار کرد: «من هیچ دخالتی در سقوط و مرگ ملوان ایرانی نداشتم و وقتی متوجه سقوط او شدم، همه اقدامات لازم را برای نجات او انجام دادم. همان روز اول هم همین را گفتم اما باز هم این سوالات تکراری را باید پاسخ دهم.» او البته درگیری با ملوان ایرانی را تأیید کرد و در این‌باره به بازپرس پرونده گفت: «ما با هم درگیر شدیم؛ اما من خودم را کنترل کردم و ماجرا تمام شد، چند ثانیه بعد از آن بود که از طریق خدمه کشتی متوجه سقوط او به دریا شدم.

 

هم به فرمانده و هم به کاپیتان کشتی اطلاع دادم، موتورها را خاموش كردند، چند ملوان را برای دیدبانی فرستادیم تا ردی از او پیدا کنند و سه حلقه نجات هم به آب انداختیم؛ اما اثری از او نبود.» در ادامه جلسه وکیل مدافع این افسر جوان هم به برخی سوالات بازپرس و ابهامات پرونده پاسخ داد و درباره علت درگیری میان متهم و ملوان ایرانی گفت: «بر اساس شرح وظایف تعریف‌شده در کشتی‌های تجاری افسر اوکراینی باید به شرایط محوطه تحت امرش و نیروهای زیر دستش نظارت داشته باشد و درگیری متهم با ملوان ایرانی هم به این علت بوده است.»

 

از سوی دیگر وکیل‌مدافع اولیای دم محمدحسین بحرانی‌پور هم با تأکید بر وجود شواهد مبنی بر مرگ ملوان ایرانی به دست افسر اوکراينی به بازپرس پرونده گفت: «اولیای دم مقتول خواهان قصاص هستند. ما شواهد و مدارکی داریم که نشان می‌دهد برخلاف ادعای متهم، او از  حلقه نجات برای کمک به ملوان ایرانی استفاده نکرده است. ضمن این‌که در اظهارات اولیه‌اش در بندرعباس صحبت‌های عجیبی در خصوص لبخند‌زدن ملوان ایرانی هنگام سقوط به دریا و شناکردن او مطرح کرده است.

 

ضمن این‌که برخی خدمه به همراه با کاپيتان و فرمانده کشتی هم اظهاراتی مطرح کرده‌اند که بر مجرم‌بودن افسر اوکراینی دلالت دارد. بر همین اساس این حادثه قتل بوده و اولیای دم مقتول هم خواهان قصاص هستند.»

 

در پایان این جلسه ٤ ساعته، پس از تنظیم اظهارات متهم، افسر اوکراینی به بازداشتگاه منتقل شد و بازپرس ایلخانی برای مشخص‌شدن برخی ابهامات پرونده در خصوص صحت اظهارات متهم دستور احضار کاپيتان و فرمانده کشتی را صادر کرد.

 

همه چیز ظرف ٣ دقیقه اتفاق افتاد. ساعت ٣٠: ٠٨ دقیقه صبح ١٧ ژانویه بود. محمدحسین سر شیفت کاری‌اش حاضر نشده بود، من او را بازخواست کردم اما او عصبی شد؛ به سمت من حمله کرد اما چیز مهمی نبود فقط یقه لباسم پاره شد؛ نمی‌دانم چرا خودش را به دریا انداخت. اینها را آندری، افسر اوکراینی کشتی آرزو به «شهروند» می‌گوید. افسری که نزدیک به ٥ ماه است به اتهام قتل محمدحسین بحرانی بازداشت است.

 

اما خودش مدعی است که در این حادثه هیچ نقشی نداشته و او را بی‌جهت بازداشت کرده‌اند و همین مسأله همه زندگی او را نابود کرده است. در ادامه مشروح این گفت‌و‌گو را می‌خوانید.  

 

چند ‌سال داری؟

٣٠سال.

 

چند وقت است که در کشتی کار می‌کنی؟

من ١٣‌سال است که ملوانم. حدود ٣ ماه هم بود که در کشتی آرزو با سمت افسر عرشه مشغول به کار شدم.

 

ازدواج کردی؟

بله، ولی  این حادثه باعث شد تا همسرم از من جدا شود.

 

چرا؟

من الان ٥ ماه است که بازداشت شدم. در این ٥ ماه همه زندگی من از بین رفت. زنم را از دست دادم، از کار بیکار شدم، درس و دانشگاهم... همه اینها به خاطر یک حادثه‌ای است که من هیچ نقشی در آن نداشتم.

 

بچه هم داری؟

نه.

 

آن روز دقیقا چه اتفاقی روی عرشه افتاد؟

‏صبح هفدهم ژانویه بود. من در يكي از اتاق‌هاي كشتي نشسته بودم. مشغول انجام کاری بودم که محمدحسین را آنجا دیدم. شیفت كارش شروع شده بود و باید به کارش می‌رسید. برای همین به او تذکر دادم اما محمدحسین در جواب به من گفت كه براي رفتن به دستشويي آمده است. به او گفتم بايد براساس قوانین سر کارش حاضر شود.

 

او را به بيرون هدایت كردم. سر همین موضوع با هم بحث‌مان شد. در ادامه این درگیری  او با مشت به من ضربه زد كه يقه لباسم پاره شد. بعد هم چند بار با صدای بلند به من ناسزا گفت و من برای این‌که درگیری بیشتر نشود از او فاصله گرفتم و به سمت اتاقم حرکت کردم که متوجه سقوط او به دریا شدم.

 

وقتی متوجه سقوط  محمدحسین شدی، چه کاری انجام دادی؟

من بلافاصله موضوع را به کاپیتان و فرمانده کشتی اطلاع دادم. آنها دستور خاموش‌کردن موتورهای کشتی را صادر کردند. آلارم كشتي را فعال كردم تا كشتي‌هاي ديگر در جريان قرار بگیرند. چند تا از خدمه در عرشه و برج فرماندهی مشغول دید‌بانی شدند تا شاید ردی از او پیدا کنند. چند حلقه نجات هم به آب انداختیم تا او را سریع نجات دهیم اما هیچ اثری از محمدحسین نبود. سه روز هم برای یافتن او به کمک نیروهای ساحلی چین عملیات جست‌وجو را انجام دادیم که بی‌نتیجه بود.

 

پس از این حادثه از سوی کاپیتان یا فرمانده کشتی بازخواست نشدي؟

چرا چند بار جزییات حادثه را برای آنها تعریف کردم؛ البته من با همان سمت افسر عرشه به کارم مشغول شدم تا این‌که به بندرعباس رسیدیم. ٢٧ فوریه ( ٢٣ بهمن) در بندرعباس بازداشت شدم و تا الان هم چندبار همه این ماجرا را تعریف کردم. من در مرگ او هیچ نقشی نداشتم.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش