شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۲۷ - ۲۸ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۷۱۶۹
جرم و جنایت

گفتگو با دادستان پرونده آتنا اصلانی

اخبار حوادث,خبرهای حوادث,جرم و جنایت,قتل آتنا اصلانی
دادستان پارس آباد نیزهمزمان با افشای رازقتل فجیع «آتنا» کوچولو، روزهای سختی را پشت سر می‌گذارد.چراکه او صرفنظر از اینکه دادستان است، پدر هم هست و آتنا را نیزمانند دخترش می‌داند. از سویی همزمان با وقوع چنین حادثه تلخی باید بحران را نیز مدیریت کند.

به گزارش رکنا، مهدی ابراهیمی که در ۲۰ سال گذشته در پرونده های مهمی جنایی کشور گزارش های ویژه ای داشته است، در پرونده آتنا نیز به پارس آباد رفته و گزارش هایی را تهیه کرده است. این خبرنگار جنایی پرونده هایی مانند، قتل همسر ناصر محمد خانی - پرونده شهلا جاهد - ، پرونده بیجه پاکدشت، پرونده قتل های زنجیره ای مشهد، پرونده نخستین قاتل سریالی زن در قزوین و ... حضور تاثیر گذار داشته است. گفتگوی وی با دادستان پارس آباد را بخوانید:

 

روزی که راز قتل آتنا کوچولو فاش شد و در همه محله‌های پارس آباد پیچید که مردی رنگرز درلباس یک دوست، مرتکب قتل تکاندهنده ای شده است مردم با خشم به طرف خانه و محل کار اسماعیل هجوم بردند و می‌رفت تا فاجعه‌ای رخ بدهد که دادستان طباطبایی با ابتکاری ناشی از آشنایی به روحیات مردم پارس آباد آنها را به مصلی کشاند و همه را به آرامش دعوت کرد. اودرگفت‌و‌گوی با مهدی ابراهیمی خبرنگار جنایی پرونده های ویژه سؤالات مطرح شده پاسخ داد.

 

جناب دادستان چرا مصلی را انتخاب کردید؟

در اینکه مردمان پارس آباد انسان‌هایی معتقد، مؤمن و با ایمان هستند هیچ شکی نیست و مصلی یک شهر که فضایی معنوی دارد می‌تواند تأثیر بسزایی در بازگرداندن آرامش به مؤمنان داشته باشد. از این‌رو در شرایط بحرانی آن روز تنها راه حلی که به نظر کارشناسانه و متناسب با فرهنگ، سنت و دین مردم پارس آباد می‌رسید، تغییر محل تجمع مردم خشمگین و ناراحت از برابر خانه و محل کار متهم به یک مصلی بود.

 

تدبیرشما نتیجه داد؟

بله نتیجه‌اش این بود که مردم به مصلی آمدند و با شنیدن حرف‌های ما که تأکید بر برخورد قاطع قانونی با متهم به قتل بود آرامش پیدا کردند و شهر هم آرام شد. شاید اگر با چنین روش دوستانه‌ای با جمعیت خشمگین برخورد نمی‌شد اتفاق‌های ناخوشایندی رخ می‌داد.

 

شایعه‌های بسیاری از همان روز نخست در خصوص این پرونده بود و بعد از کشف جرم هم اینگونه شایعه‌ها ادامه دارد آیا این شایعه‌ها در روند پرونده تأثیری داشته است؟

بهتر است شایعه‌ای درست نشود و مردم و برخی از رسانه‌های مکتوب و مجازی یک کلاغ، چهل کلاغ نکنند. چرا که به روح و روان جامعه خدشه وارد کرده و فضا را آشفته می‌کنند. اما اینکه در روند تحقیقات بازپرس و پلیس Police خللی به وجود بیاورد خیر امکان ندارد چرا که مقام قضایی با پرونده ومستنداتش پیش می‌رود. اعتنایی هم به شایعه‌ها ندارد.

 

اما همین شایعه‌ها باعث فشار افکار عمومی شده و شاید روند تحقیقات را تحت تأثیر قرار دهد؟

امکان ندارد حتی اگر فشاری از سوی افکار عمومی باشد قاضی حتماً گام به گام و با اسناد و مدارک پیش می‌رود و غیر از این باشد مسیر به کج راهه می‌رسد.

 

جامعه پارس آباد را در وقوع جرایم بویژه چنین حادثه‌ای چگونه ارزیابی می‌کنید؟

جامعه پارس آباد یک جامعه متدین با مردمانی زحمتکش که اینجا را به قطب کشاورزی تبدیل کرده‌اند، هستند این مردمان شریف عقایدی مستحکم و مذهبی دارند در مناسبت‌های خاص مانند ۲۲ بهمن، ۲۹ بهمن که روز قیام تبریز است و روز قدس حماسه ساز هستند و در انتخابات نیز مشارکتی بالای ۸۲ درصدی داشتند و این خود یک رکورد به حساب می‌آید پس پارس آباد جامعه‌ای آگاه دارد و در خصوص این حادثه خاص باید گفت که در چنین شهری مستثناست و اگر نیم نگاهی به جرایم مشابهی در کل کشور داشته باشیم، می‌بینیم فجیع‌تر و تلخ‌تر از این حادثه در تهران و شهرهای دیگر، بارها و بارها رخ داده است.

 

چه باید کرد تا شاهد تکرار این حوادث نشویم؟ ستایش در ورامین، کیانا در مشهد، ستایش دیگری در یزد و حوادث مشابهی که شاید هیچگاه فاش نشده است!

باید به کانون درد توجه داشت اما خیلی‌ها به جای یافتن کانون درد به ظاهر درد توجه می‌کنند. از جمله رسانه‌ها. خود شما ببینید از تهران به اینجا آمده‌اید تا جزئیات حادثه را بگیرید بنویسید قاتل چطور قتل را انجام داده، در این جنایت اذیت و آزاری شده یا.... در حالی که شما باید نزد متخصص و کارشناس این امور می‌رفتید در همان تهران بسیار هستند جامعه‌شناسان و روانشناسانی که باید از علم و دانش خود در چاره‌جویی و ارائه راه حل‌ها اقدام کنند و رسانه‌ها نیز می‌توانند علمی‌تر و اجتماعی‌تر تجزیه و تحلیل کنند.

 

اما الان به جای کانون درد به ظاهر درد توجه می‌شود. الان بیشتر به ماجراجویی‌های چنین حوادثی تمرکز شده و نه تحلیل آن و ارائه راهکارهای پیشگیرانه.انتشار ابعاد مختلف یک حادثه می‌تواند آموزنده باشد و البته ما هم از تهران تا اینجا آمده‌ایم که با کارشناس و شخصی که در مقام دادستان، اشراف کاملی به جزئیات تیره و تاریک پرونده دارد مصاحبه کنیم و راهکار را از زبان دادستان بشنویم.خب مسیر را اشتباه آمده‌اید من در مقام دادستان نظر حقوقی دارم که طبق قانون تحقیقات در پرونده تا زمان صدور کیفرخواست محرمانه است و نمی‌توان آنها را به رسانه‌ها ارائه داد.

 

قبول دارید رسانه‌ها پل ارتباطی مناسبی بین مردم و دستگاه قضایی هستند؟ یا اینکه حادثه نگاری را سیاه نمایی می‌دانید؟

بستگی دارد. مثبت و منفی‌های آن مطلق نیستند مثلاً در حادثه پلاسکو انتشار اخبار مثبت بود مگر اینکه خبرنگاران با تردد‌های بی‌موقع در صحنه حادثه باعث تأخیر در عملیات امدادرسانی می‌شدند. در مورد پرونده آتنا نیز شاید برخی نوشتارها به نفع جامعه نباشد گاهی اشتباهات این چنینی در اطلاع‌رسانی به یک آفت تبدیل می‌شود.

 

اگر منظورتان شایعه‌هایی است که در رسانه‌ها انتشار می‌یابد. خب یکی از علل آنها پاسخگو نبودن مسئولان است مثل الان که باوجود ملی شدن ماجرای قتل آتنا اصلانی، درهای اطلاع‌رسانی ازسوی مسئولان مربوطه بسته شده است.

 

خب مقام مسئول در اطلاع‌رسانی قوه قضائیه مشخص است و ایشان نیز در نشست خبری پاسخگوی سؤالات خبرنگاران بوده‌اند.

 

اگر منظورتان سخنگوی قوه قضائیه است که باید بگویم ایشان پاسخ‌های کلی می‌دهند در حالیکه مردم پیگیر جزئیات هستند و شاید تصور کنند کوتاهی‌هایی صورت گرفته است!

باید سعی کنیم بلوغ فرهنگی جامعه را در چنین زمینه‌هایی بالا ببریم.

 

راهکار چیست؟

ببینید آتنا مانند دختر خودم بود پس مشخص است که کلی غصه خوردم و حتی درخلوت خود اشک ریختم. اما باید بگویم که آتنا و خیلی از حادثه دیدگان و برخی از متهمان قربانی کم کاری‌های خیلی دستگاه‌ها، مسئولان و کارشناس‌های مربوطه شده و می‌شوند.

 

منظور از خیلی‌ها؟

خیلی خلاصه بگویم علم در کشور ما جامد شده است در حالی که باید مایع و روان باشد تا به پویایی برسد.دانشمندان ما بجز تعداد معدودی دیگر به دنبال بیشتر آموزی و تأثیرگذاری در جامعه نیستند و همین باعث کوتاهی‌ها شده و آثارش در چنین پرونده‌هایی رونمایی می‌شود در حالی که با برنامه‌ریزی صحیح می‌توان به جایی رسید که شاهد کاهش آمار چنین حوادثی در کل کشور باشیم.

 

به پرونده آتنا برگردیم با توجه به فشار افکار عمومی، گفته شده در مدت کمی و به صورت فوق‌العاده به پرونده رسیدگی می‌شود و مجازات سریع متهم در راه است. یعنی برخی از روند قانونی در پرونده‌های قضایی و بویژه قتل نادیده گرفته خواهد شد؟

امکان ندارد که یک اصل در روند رسیدگی به پرونده حذف شود. سرعت دادن به تحقیقات معنای حذف ندارد بلکه استفاده از ابزار سرعت دهی است.

 

یعنی متهم به قتل تحت اقدامات روانکاوانه در پزشکی قانونی زیر نظر متخصصان قرار خواهد گرفت؟

به طورحتم شخصیت شناسی متهم طبق قانون انجام می‌شود اما شاید به جای انتقال متهم، از کارشناسان بخواهیم به پارس آباد بیایند و همزمان دیگر اقدامات قضایی توسط بازپرس و پلیس صورت گیرد. در حالی که در پرونده‌های دیگر این رویه فرق دارد یا اگر پرونده با پست به دیوانعالی ارسال می‌شود یا متهم در دادگاه کیفری استان اردبیل مستقر در اردبیل محاکمه می‌شود شاید با ابلاغ رئیس قوه قضائیه در پارس آباد صورت گیرد و پرونده را به طریق دیگری به دیوان بفرستیم که سرعت بیشتری داشته باشد.

 

اما هیچگاه اجازه نداریم روند را تغییر داده یا بخشی را حذف کنیم. مثلاً فرصت ۲۰ روزه اعتراض متهم را از او بگیریم و بخواهیم خیلی زود اعتراض کند؛ تعجیل در کار به معنای حذف روند قانونی نیست.

 

آخرین سؤال اینکه انگیزه متهم به قتل در این تراژدی چه بوده؟ قتل‌های دیگر این متهم تا چه حدی رازگشایی شده و نظریه پزشکی قانونی در خصوص جزئیات مرگ آتنا چه بوده است؟

همانطورکه گفتم تحقیقات در مرحله بازپرسی محرمانه است.

 

 

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۴۳
غیر قابل انتشار: ۴۲
جدیدترین
قدیمی ترین
آتنای عزیزم و بنیتا زورتان مبارک هر چند دیگر در سرزمین ما نیستید ولی یادتان همیشه جاویدان می ماند
سلام. چقدر این فاجعه دلخراش بود خدا کنه دیگه حتی برای دشمن هامون هم این اتفاق نیفتد دوستان حالا چه اعدام چه تیکه تیکه کردن آخرش مُردن هست که با مُردن جزای این دنیایش تمام میشود مهم در آخرت است و قضاوت با خداوند. ان شاء الله که دیگه شاهد همچون فاجعه های دلخراشی نباشیم آقای ناشناس درست میگن زن های ما حجاب باید داشته باشند. اگر نباید داشته باشند که خداوند اینقدر نسبت به حجاب تاکید نداشتند و یا بانو اسلام ما اینقدر به حجاب اهمیت نمی دادند پس هر چیزی که خداوند گفته انجام دهیم و الگویمان را بانو اسلام حضرت زهرا قرار دهیم مطمئنن برای خودمان و خانواده مان مفید خواهد بود
إعدام كمه ،بايد هر روز شكنجه بشه ،بايد هر روز تكه اي از بدن نجسش را جدا كرد، با إعدام راحت به درك ميره پس خواهش ميكنم إعدامش تكنيد ، ذره ذره هر روز عذابش بديد حداقل تا يكسال
خدا لعنتش کنه
بله آقاي دادستان براي شما و خيليييها و البته متهم (متهم كه چه عرض كنم مجرم)بهتره كه همه چيز محرمانه باشه شما هم با زرنگي وسياست از عقايد مذهبي و قانون گرايي مردم استفاده كنيدوپتك محرمانه بودن و اجراي عدالت و... را بر سر مردم بكوبيد،متهم (مجرم)را تحت آناليز شخصيتي قرار دهيد و اعلام كنيد به علت بيماري رواني اين گناه دست خودش نبوده و اورا به دامان جامعه باز گردانيد!!!!!!!!!! وبه استنادسخنان عزيز ناشناسي كه بي حجابي را منشاء جرائم مي داند حكم به ارتداد آتنا و خانواده اش بدهيد. اصلاَ همه ما معترضان به اين جنايت هولناك راسنگسار كنيد و خيال مجرمان را راحت كنيد!!!!!!!!!!!!
حجاب یکی از بزرگترین عوامل ایجاد امنیت در جامعه و خانواده هاست . اما متاسفانه زنان جامعه ما ساده لوحانه و با تقلید چشم بسته از هنرمندان بی هنر سینما و تلوزیون امنیت جامعه رو به بازی گرفتند و البته بیشترین خسارات و پیامدهای نا امنی هم متوجه خود اونها میشه . خیلی از خانمها رو دیدم که ابلهانه میگن خوب مردها چشمها شون رو ببندند . عزیز من مردها هم به ما می خندند و میگن باشه ما چشم هامون رو می بندیم اما به روی وجدانمون . چطور زنان انتظار دارند که در کمال اعتدال و ثبات عقلی بدحجابی کنند اما مردان تحریک شده در کمال بی تعادلی روحی وجدان داشته باشند و جنایت نکنند هر چقدر بدحجابی و ولنگاری بیشتر بشه جرم و جنایت هم افزایش پیدا میکنه با چرند گفتن و سفسطه کردن واقعیات تغیر نمی کنه .
حجاب یکی از بزرگترین...
ای کاش به اندازه ایی که حجاب واجب هست انسانیت وشرافت واجب می بود
باید تیکه تیکش میکردن اعدام کم بود
خدا رحمت کنه اون طفل معصوم رو به تمام انسانهای جهان تسلیت میگویم
باید روز اول اعدام می شد نمیدونم چرا وقتی که همه چیز مشخصه چرا لفتش می دن
خواهشا چرت و پرت نگین این گرگ کثیف باید اعدام بشه
کثافت رو باید اعدام کنم تو ملا علم تا عبرت سگایی مثل خودش بشه
بایداین حروم زادو رو از گوشت کثیفش درارن بدن به خوردش باید تکه تکش کنن نجسو
اسماعیل قاتل رو فقط باید سوزاند! خواهشاً چرت و پرت هم نگین ممنونم از شماها...
باید همان روزتکه تکه میشد وسلام
خدا لعنت کنه این ملعونو خیلی آدم پست فطرتیه.چطور دلش اومد با یه دختر بچه!!!!از حیونم کثیفتره این ادم باید انگشتاش بند بند قطع شه بعد آتیش بزننش بعد برقش بزنن بعد زنده زنده زیر خاک کنن بعد که دیدن جون سگ داره تیکه تیکش کنن
خدا لعنت کنه این ملع...
مگه حیوون کثیفه
خدا ازش نگذره،، این طفل معصوم چه گناهی داشت، خدا ب پدرمادرش صبر بده،،،
هرکتسی اشتباه میکنه نباید این اسماعیل رنگرز اعدام بشه
هرکتسی اشتباه میکنه ...
تو رو هم باید اعدام کنن با این افکار مسموم.اشتباه؟خاکبرسر ملعون گرگ قبلا هم قتل انجام داده روانی.اعدامش نکنن تا بلای دیگه سر بیگناهی بیاره
خدا ازش نگذره توروخدا به گوش رهبر و رئیس جمهور برسونید که اعدام براش کمه اونو باید زجرکشش کرد توروخدا حداقل سنگسارش کنن اون حیوونو
اعدام کمه باید تیکه تیکش کرد گوشتشو بندلزیم حلو سگا حیف خاک ایران حیفه
اخه گناه این دختر معصوم چیه که به این کوچکی به قتل برسه خدایا به داد این طفل معصوما برس (الهی آمین )
این حیونو بایدسنگسار کنید تاهمه مردم بدوننداین ادم چقدرپسته لطفا هرچی سریتر اون قاتلو به سزای اعمالش برسونین
به نظر من اون آدم کثیف رو باید تیکه تیکه میکردند
خدا لعنت کنه این قاتل پست رو خدا اون دنیا هم تو آتش جهنم بسوزونتش
خدا لعنت كنه بحق امام زمان عج إعدام هم كمه براي اين حيوان پست و كثيف
خواهش میکنم این سگ صفت رو بدید دست خانواده آتنا تا اونا هر جوری که دلشون میخواد انتقام بچشون رو بگیرن. این حق اوناست تا جوری که میخوان جون این عوضی رو بگیرن. اینجوری شاید حداقل کمی آروم بشن. بخدا اعدام واسه این انگل کمترین مجازات هست. و دومین خواهشم اینه که بعد از مرگش خاکش نکنید برید ولش کنید یه جای دور که هیچ انسانی حتی از اونجا رد نشه. حیف خاک ایران که این بخواد...
آخی عزیزم خدا رحمتت کنه
آخی عزیزم خدا رحمتت ...
امیدوارم این قاتل رو به سزای اعمالش برسونیدخیلی آدم حیوونیه
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش