به گزارش فرارو به نقل از بی بی سی، نصرت جهان رفیع، ۱۹ ساله در آوریل سال جاری در فنی، شهر کوچکی در ۱۶۰ کیلومتری داکا، پایتخت کشته شد.
سه معلم از جمله رئیس مدرسه که به گفته پلیس، دستور کشتن نصرت را از زندان داده بود در دادگاه مجرم شناخته شدند. دو متهم دیگر این پرونده از رهبران حزب حاکم عوام لیگ هستند.
شماری از افراد پلیس محلی هم در انتشار اخبار دروغ مبنی بر خودکشی نصرت شناسایی شدند.
قتل او با واکنشهای گستردهای در بنگلادش روبرو شد و اعتراضاتی در پی داشت.
معترضان خواستار رسیدگی به این پرونده و اجرای عدالت شده بودند.
این دادگاه یکی از سریع ترین مواردی بود که در بنگلادش به آن رسیدگی شد. معمولا رسیدگی به چنین پروندههایی در این کشور سالها طول میکشد.
حافظ احمد، دادستان رسیدگی به این پرونده به خبرنگاران گفت که این نشان میدهد "هیچ کس در بنگلادش نمیتواند از عواقب ارتکاب به قتل فرار کند".
موکل متهمان گفته که علیه این حکم درخواست تجدید نظر میدهد.
ماجرا چه بود؟
در ششم آوریل سال جاری، یازده روز پس از آن که نصرت جهان رفیع ۱۹ ساله به پلیس گزارش داد که سراج الدوله، مدیر مدرسه او را به طورنامناسبی لمس کرده، او را به نحوی به پشت بام مدرسه میکشانند.
در پشت بام گروهی ۴ یا ۵ نفره که صورتهای خود را پوشانده بودند، نصرت را محاصره کرده و از او میخواهند که از شکایتش صرفنظر کند. اما پس از این که او خواسته آنها را رد می کند، او را به آتش میکشند.
به گفته پلیس متهمان قصد داشتند نشان دهند که نصرت خودکشی کرده، اما او که دچار سوختگی شدید شده بود، توانست قبل از مرگش بگوید که چه کسانی این کار را کردهاند.
نصرت که دچار سوختگی ۸۰ درصد شده بود، چهار روز بعد در ۱۰ آوریل درگذشت. گفته میشود آزار جنسی مسئلهای نسبتا معمول در بنگلادش به شمار میرود.
در گزارشی که اخیرا یک سازمان خیریه منتشر کرده ۸۰ درصد زنانی که در صنعت پوشاک این کشور کار میکنند، در محل کار خود شاهد آزار جنسی و یا هدف آزار جنسی بودهاند.
اما صحبت کردن درباره آزار جنسی نظیر کاری که نصرت جهان رفیع کرد، امری غیرمعمول در این کشور است به این دلیل که گزارش کردن چنین مواردی میتواند عواقبی برای قربانیان به همراه داشته باشد.
- 23
- 6