شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۰:۲۶ - ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۵۰۵
جرم و جنایت

رهایی قاتلان مهندس جوان از مجازات قصاص

سه مرد که مهندسی را به قتل رسانده بودند، با رضایت اولیاء دم از قصاص نجات پیدا کردند.

به گزارش شرق، مأموران گشت پلیس سال ۹۲ جسد مردی را پیدا کردند که سر از تنش جدا شده بود. زمانی که جسد به پزشکی قانونی انتقال داده شد از روی لباس‌ها و مشخصاتی که در پرونده فرد مفقودی ثبت شده بود، مأموران احتمال دادند جسد متعلق به فریبرز مهندس جوان باشد. 

موضوع گم‌شدن فریبرز را چند روز قبل همسرش به مأموران خبر داده بود. همسر فریبرز گفته بود او طبق معمول هر روز از خانه خارج شد تا سر کار برود اما دیگر برنگشت. زمانی‌ که همسر فریبرز برای احراز هویت جسد به پزشکی قانونی فراخوانده شد با دیدن پیکر بی‌جان تأیید کرد جنازه متعلق به شوهرش است.

این زن گفت: شوهرم با افراد زیادی کار می‌کرد و نمی‌دانم با چه کسی دشمنی داشت یا چه مشکلی ممکن است باعث شده باشد که او این‌طور به قتل برسد. شوهرم مشکلاتش را در خانه مطرح نمی‌کرد. زمانی که مأموران تلفن همراه مقتول را مورد بررسی قرار دادند، متوجه شدند او در چند ماه گذشته با مردی به نام کیومرث درگیری داشته و علت این کشمکش‌ها اختلاف مالی بوده است.

وقتی کیومرث بازداشت شد ادعا کرد خبری از مقتول ندارد. متهم گفت: ما با هم اختلاف حساب داشتیم ولی من این قتل را انجام ندادم. زمانی ‌که مأموران تلفن همراه مقتول و متهم را بررسی کردند، متوجه شدند آخرین مکالمه مقتول با متهم بوده است؛ به این ترتیب تحقیقات فنی از کیومرث شروع شد. در نهایت متهم اعتراف کرد با همدستی دو نفر دیگر مرتکب قتل شده است. او گفت: من و مقتول مدت‌ها بود که با هم اختلاف داشتیم. او سند املاک من را گرفته بود تا با آنها کار کند و قرار بود در ازای آن برایم سند یک نانوایی را بگیرد تا در دوران بازنشستگی محلی برای کسب درآمد داشته باشم و از دغدغه مالی خلاص شوم. او از من چک ۹۶میلیون‌تومانی هم گرفته بود. 

متهم ادامه داد: مقتول اسنادم را هم به من پس نمی‌داد. قرار بود سند را پس بگیرم به همین خاطر او را به محلی کشاندم. با کارگرم به نام سعید و دوستش به نام میثم به محل رفتیم. قرار بود با درگیری اسناد را بگیریم اما قرار نبود فریبرز کشته شود. سعید و میثم او را کشتند. سعید و میثم بعد از اعترافات این مرد بازداشت شدند. آنها به قتل اعتراف کردند اما مدعی شدند کیومرث در این قتل سهم داشته و او گلوی مقتول را بریده است. سعید گفت: من کارگر کیومرث بودم؛ او یک روز به من گفت با مقتول مشکلاتی دارد و می‌خواهد اسنادش را از او پس بگیرد اما مقتول اسناد را نمی‌دهد. 

به من پنج میلیون تومان داد تا با دوستم به محل برویم و سندها را بگیریم. کیومرث خودش هم آمد و آنجا گفت باید کار را تمام کنیم و بعد هم قول داد به ما پول بدهد. دست و پای فریبرز بسته بود؛ من و میثم با یک دستمال گردنش را فشار دادیم و او فوت شد. قرار بود اسناد را برداریم و بیرون بیاییم که یکباره کیومرث گفت این‌طوری مطمئن نیست که واقعا فریبرز مرده باشد و گفت باید مطمئن شود به همین دلیل هم با چاقو سر از تن فریبرز جدا کرد. 

میثم نیز گفته‌های سعید را تأیید کرد و به این ترتیب هر سه متهم به اتهام مشارکت در قتل با صدور کیفرخواست برای محاکمه به دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شدند. با ارسال پرونده به شعبه ۲ دادگاه کیفری استان تهران جلسه رسیدگی به این پرونده تشکیل شد. ابتدا نماینده دادستان در جایگاه قرار گرفت و برای هر سه متهم درخواست صدور مجازات کرد. سپس اولیای دم در جایگاه قرار گرفتند و خواستار صدور حکم قصاص شدند. وقتی نوبت به متهمان رسید آنها یک به یک در جایگاه قرار گرفتند و اتهام را انکار و هم‌جرمان‌شان را عامل قتل معرفی کردند. کیومرث وقتی در جایگاه قرار گرفت، گفت: من اتهام را قبول ندارم. در قتل هیچ نقشی نداشتم. قرار بود مدارک را بگیریم ولی سعید و میثم او را به قتل رساندند و موضوع اصلا به من ربطی ندارد. آنها بعد از قتل به من گفتند چه اتفاقی افتاده است. من هم برای اینکه گیر نیفتیم، گفتم جسد را به جاده چالوس ببریم و در آنجا رها کنیم تا شناسایی نشویم. من اصلا درباره قتل صحبت نکرده بودم.

 سپس سعید در جایگاه قرار گرفت. او ادعاهای قبلی‌اش را تکرار کرد و گفت: شال را میثم فشار داد و بعد هم کیومرث بود که گلوی مقتول را با چاقو برید و من نقشی نداشتم. میثم هم گفت: سعید و کیومرث مرتکب قتل شدند و من بی‌گناه هستم. بعد از گفته‌های متهمان با توجه به مدارک موجود در پرونده هر سه متهم در قتل مجرم شناخته و به قصاص محکوم شدند. بر اساس حکم دادگاه با توجه به اینکه مقتول یک نفر و متهمان سه نفر بودند بنابراین اولیای دم باید برای اجرای حکم تفاضل دیه را پرداخت می‌کردند. پرونده با اعتراض متهمان به دیوان عالی کشور فرستاده شد و دیوان هم رأی صادرشده را مورد تأیید قرار داد.

 به این ترتیب پرونده برای اجرای حکم به دادسرای جنایی تهران فرستاده شد. برای اجرای حکم آماده شده بودند که خانواده سه متهم با اولیای دم به توافق رسیدند و متهمان موفق شدند رضایت اولیای دم را به دست آورند و اولیای دم از قصاص هر سه متهم گذشت کردند. با‌این‌‌حال یک بار دیگر کیفرخواست علیه هر سه متهم به اتهام اخلال در نظم عمومی از طریق قتل صادر شد و متهمان به لحاظ جنبه عمومی جرم باید پای میز محاکمه بروند. پرونده جنبه عمومی جرم دوباره به شعبه ۲ فرستاده شد و متهمان به‌زودی در این شعبه محاکمه می‌شوند.

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش