چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۴۸ - ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۱۱۲۵
حوادث جاده ای، ریلی و هوایی

سبقت جاده از کرونا در نوروز / ۵ استان، بیشترین تصادف را داشتند

‌براساس آمار اعلام شده از سوی پلیس راهور ناجا، از ۲۵اسفند سال گذشته تا پایان ۱۲فروردین امسال ۶۶۳هموطن در تصادف‌های جاده‌ای جان خود را از دست دادند؛ آماری که هرچند نسبت به سال قبل کاهش ۲۳درصدی را نشان می‌دهد، اما همچنان بالاست. این تعداد در حالی در سفرهای نوروزی جان خود را از دست دادند که ویروس کرونا در همین زمان جان ۱۰۶۰نفر را گرفت.

کاهش ۲۳درصدی تلفات جاده‌ای 

به‌گفته فرمانده کل انتظامی کشور، آمار تصادف‌ها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۷درصد و آمار جانباختگان ناشی از حوادث رانندگی هم ۲۳درصد کاهش داشته است. همچنین در این مدت ۹۴۰۷تصادف جرحی روی داده که ۱۰درصد نسبت به سال گذشته کمتر است.

فرمانده کل نیروی انتظامی کشور می‌گوید: براساس آمار سامانه‌های ترددشمار، امسال میزان سفرهای نوروزی در جاده‌های کشور نسبت به سال گذشته ۵۰درصد و نسبت به سال پیش از شیوع کرونا حدود ۱۰درصد افزایش داشته است. سردار حسین اشتری با تأکید بر اینکه حتی یک تصادف هم نگران‌کننده است، می‌افزاید: قرارگاه‌های نوروزی با حضور داوطلبانه نیروهای پلیس به‌صورت ۲۴ساعته در جاده‌های اصلی، فرعی، شهرها، شهرستان‌ها و روستاها از ابتدای تعطیلات نوروزی فعال بودند.

بیشترین‌‌ تصادف در جنوب

با وجود کاهش آمار وقوع تصادف، تصادف‌ جرحی و تلفات جاده‌ای اما هچنان آمار مرگ ۶۶۳نفر در تعطیلات نوروز نگران‌کننده است؛ هرچند برخی استان‌ها هنوز آمار فوت جاده‌ای خود را در نوروز اعلام نکرده‌اند، اما بررسی آمار منتشر شده ‌ نشان می‌دهد بیشترین آمار فوت تصادف‌های جاده‌ای مربوط به استان‌های کرمان، سیستان ‌و بلوچستان و فارس بوده است؛  ۳ استانی که در یک دهه گذشته هم بیشترین آمار تصادف‌ و مرگ‌ومیر جاده‌ای را به‌ خود اختصاص داده بودند. جانشین رئیس پلیس راهور هم این موضوع را تأیید می‌کند و با بیان اینکه سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر، کرمان و خوزستان بیشترین فراوانی تصادف را در تعطیلات نوروز امسال داشته‌اند به همشهری می‌گوید: این آمار بالا به‌معنای وضعیت بد این استان‌ها نیست و باید توجه داشت که هر یک از این استان‌ها به اندازه چند استان مساحت و شبکه راه‌های ارتباطی دارد.

سردار تیمور حسینی سرعت و سبقت غیرمجاز و بی‌توجهی به جلو را مهم‌ترین عوامل تصادف‌های نوروزی اعلام می‌کند و می‌افزاید: در ایام اجرای طرح نوروزی شرایط جوی چون برف و بوران و توفان شن (یزد و کرمان) حاکم بود، اما خوشبختانه هیچ جاده‌ای مسدود نشد. او تأکید می‌کند کاهش آمار تصادف با وجود افزایش ۵۰درصدی تردد نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد همه سازمان‌های مرتبط و همچنین شهروندان تلاش خود را در این زمینه می‌کنند. او شهرهای زیارتی و استان‌های شمالی را جزو پرترددترین محورها عنوان می‌کند که البته با توجه به بررسی جدول فوتی کمترین تلفات را هم داشته‌اند.

تصادف‌های شدید در سیستان ‌و بلوچستان 

حسین میرشفیع، مشاور وزیر راه و شهرسازی در روزهای پایانی سال گذشته اعلام کرده بود در گذشته بیشتر تصادفات جاده‌ای ناشی از برخورد خودروها از روبه‌رو بوده است، اما هم‌اکنون اکثر تصادفاتی که منجر به فوت می‌شوند ناشی از سرعت غیرمجاز یا خواب‌آلودگی و واژگونی وسایل نقلیه هستند.

آمار تصادف‌های نوروزی هم این موضوع را تأیید می‌کند، اما در حالی که ۲۰هزار کیلومتر بزرگراه در سراسر کشور بخشی از برخورد خودروها از روبه‌رو را کاسته، سیستان‌ و بلوچستان با کمترین شاخص بزرگراهی همچنان درگیر این نوع تصادف‌ها با شدت بسیار است.

مسئولان پلیس راهور هم تأکید می‌کنند در میان استان‌ها سیستان‌ و بلوچستان به‌دلیل شدت تصادف‌ها کشته‌های بیشتری داشته؛ به‌طوری که هر تصادف ۵-۶ نفر فوتی بر جای گذاشته است. استاندار سیستان و بلوچستان در این‌باره توضیح می‌دهد: این استان، نوروز امسال با وجود کسب رتبه۳۰ و پایین‌ترین آمار تصادفات رانندگی کشور، اما متأسفانه به‌دلیل ضعف زیرساخت‌های جاده‌ای یعنی بزرگراه بیشترین تلفات جانی را در این مدت از آن خود کرد. حسین مدرس‌خیابانی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان بیشترین شبکه راه‌های ارتباطی را دارد، می‌افزاید: اما به‌دلیل آمار پایین برخورداری از بزرگراه و دوطرفه بودن بیشتر راه‌های ارتباطی در نوروز با وجود آمار پایین تعداد تصادفات در سطح کشور، به‌دلیل شدت حوادث، رتبه بالایی را در تعداد کشته شدن سوانح رانندگی از آن خود کرد.

او گفت: به‌منظور کاهش تصادفات رانندگی در سیستان و بلوچستان که سالانه خسارت‌های جبران‌ناپذیری را در این استان برجا می‌گذارد، نیازمند طرح ضربتی توسعه مسیر‌های دوبانده (بزرگراه) هستیم.

کمترین سوانح نوروزی در چهارمحال و بختیاری

در میان استان‌هایی که آمار فوت جاده‌ای خود را در نوروز اعلام کرده‌اند، چهارمحال ‌و بختیاری بدون ثبت مورد فوتی پایین‌ترین سوانح نوروزی را داشته است.

مدیرکل راهداری و حمل ‌و نقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه از ابتدای آغاز طرح نورزی تا یازدهم فروردین ۶۵تصادف رانندگی در محورهای این استان به ثبت رسیده است، می‌گوید: چهارمحال و بختیاری تاکنون در پایین‌ترین سطح از آمار تصادفات نوروزی بین استان‌های کشور قرار دارد.

روح‌الله غلامی با بیان اینکه از تصادف‌های نوروزی امسال ۴۰تصادف جرحی و ۲۵تصادف خسارتی بود، می‌افزاید: در این مدت هیچ‌گونه مورد فوتی ناشی از تصادف رانندگی در استان روی نداد و کاهشی ۱۰۰درصدی در این‌باره در مقایسه با سال گذشته برای استان رقم خورد. با وجود این ۴۷نفر در تصادفات رانندگی نوروزی در چهارمحال و بختیاری مجروح شدند که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود ۲۵درصد افزایش را نشان می‌دهد.

در شرایطی که سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر، کرمان و خوزستان بیشترین فراوانی تصادف‌های نوروزی را ثبت کرده‌اند، اما بررسی آمار تلفات جاده‌ای نشان می‌دهد بعد از چهارمحال و بختیاری بدون ثبت فوت، قزوین، قم، کردستان، زنجان و همدان هم کمترین تلفات را به‌خود اختصاص داده‌اند. 

سیده زهرا عباسی - خبرنگار

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش