پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۳:۰۶ - ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۲۸۵۸
حوادث جاده ای، ریلی و هوایی

جزییاتی تازه از دلیل انفجار تونل آزادراه تهران-شمال/ روز سیاه برای سیاه‌بیشه 

تونل آزادراه تهران به شمال,اخبار حوادث,خبرهای حوادث,حوادث
نشت بیش از حد گاز متان به دلیل شرایط جوی در تونل در دست ساخت آزادراه تهران-شمال در محور کندوان عامل اصلی انفجار در این تونل بوده؛ هرچند عامل شروع انفجار در دست بررسی است.

به گزارش ایسنا، در حالی صبح امروز (سه‌شنبه) انفجاری در درون تونل در دست ساخت آزادراه تهران-شمال در محور کندوان رخ داد که در ابتدای امر پنج نفر درون تونل محبوس و سه نفر نیز دچار سوختگی شدید شدند که در ادامه آنها را به خارج از تونل منتقل کردند.

 

پس از آن نیز پنج نفری که درون تونل حبس شده بودند با عملیات امدادی از تونل خارج شده و نجات پیدا کردند.

 

یک منبع آگاه در گفت‌وگو با ایسنا، از فوت سه کارگری خبر داد که از تونل خارج شده و دچار سوختگی شده بودند.

 

روز سیاه برای سیاه‌بیشه 

باز حادثه خبرساز شد و باز کارگران قربانی حادثه! آن هم در آستانه روز کارگر، این بارپروژه آزاد راه تهران- شمال بود که نفس کارگران را به شماره انداخت. دیروز نزدیک ساعت ۹ صبح بود که تونل بزرگ البرز در منطقه ۲ آزاد راه تهران شمال برای کارگران تبدیل به تونل وحشت شد. آتش زبانه کشید و دود همه جا را فرا گرفت. در میان برزخ یاس و امید و در جدال با آتش سه کارگر مسافر بی‌بازگشت شدند و هشت کارگر دیگر را نیروهای امدادی نیم سوخته از تونل بیرون کشیدند و به بیمارستان منتقل کردند. به گفته محمد حسن رحمتی مدیر بیمارستان مدنی کرج حال دو تن از مصدومان حادثه وخیم است. وی به رسانه‌ها گفت: پس از وقوع حادثه انفجار در پروژه آزادراه تهران-شمال، پنج نفر از مصدومان این حادثه که هر پنج نفر آقا و در رنج سنی ۴۰ تا ۵۰ سال قرار دارند به بیمارستان مدنی کرج منتقل شدند. رحمتی افزود: از این پنج نفر سه نفر دچار ۶۵، ۵۵ و ۱۵ درصد سوختگی هستند و متاسفانه حال دو تن نیز وخیم است. دو نفر مصدوم بدحال در اتاق احیا بیمارستان هستند. 


به گفته مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس حادثه حدود ساعت ۸:۵۸ دقیقه دیروز سه شنبه در حوالی سیاه بیشه، قبل از پل زنگوله رخ داد و بخشی از تونل بزرگ البرز در منطقه ۲ آزادراه تهران- شمال فرو ریخت. 
علت اصلی حادثه مانند حوادث مشابه به روزهای آینده موکول شده است. شجاع میرزایی، مسئول هماهنگی پروژه آزادراه تهران-شمال به ایسنا گفته هنوز علت اصلی انفجار مشخص نیست، دودها باید از تونل تخلیه شود تا علت سانحه بررسی شود.


مظفری با اشاره به اینکه حفاری این تونل سال گذشته به اتمام رسیده بود و پیمانکاران در حال لاینینگ تونل هستند، گفت: به منظور لاینینگ، پشت قوص تونل لایه پی وی سی ژئوممبران قرار می‌گیرد و لایه بعدی آن میلگرد است، پس از آن نیز قالب قرار داده شده و بتن ریزی انجام می‌شود که در حال حاضر در مرحله بستن میلگرد و ژئوممبران بوده‌ایم، اما به دلیل وقوع آتش سوزی و با توجه به اینکه جنس پی وی سی مستعد انفجار بوده چنین اتفاقی رخ داده است.
حسین شاپور (مسئول دفتر مدیرعامل شرکت تالون، پیمانکار آزادراه تهران-شمال) جزییات حادثه صبح دیروز در تونل البرز در محدود سیاه‌بیشه، قبل از پل زنگوله را تشریح کرد.


وی به ایلنا گفت: تونلی که حادثه در آن رخ داد، ۶۴۰۰ متر طول دارد. این حادثه در دهانه شمالی این تونل و در عمق تقریبا ۱۹۰۰ متری آن و در زمان کار کارگران رخ داده است. از قبل ریزشی در آن قسمت بوده و در زمان فعالیت کارگران، نشتی گاز متان موجب انفجار و ریزش می‌شود. البته ابعاد حادثه تا دهانه جنوبی تونل که زیر نظر شرکت پیمانکاری جنرال بود، کشیده شده بود.  


وی ادامه داد: البته کپسولی که در آنجا بود، قبلا از سوی کارشناسان بخش فنی، بازرسی شده و مشکلی نشان نداده بود. با این حال، در چنین عمق زیادی، وقتی لایه‌های رسوبی جابجا می‌شوند و در زمین شکاف به وجود می‌آید در آن نقطه گاز متان ایجاد می‌شود. البته این یک امر طبیعی است. گفتنی است متان، گازی بی‌بو و تشخیص آن سخت است.


مسئول دفتر مدیرعامل شرکت تالون در پایان، توضیح داد: تونلی که انفجار در آن رخ داد، بزرگترین تونل این پروژه است. این تونل و کارگاه آن بسیار بزرگ و مجهز هستند. حدود ۴۰۰ نفر در آنجا مشغول به فعالیت هستند و قراردادهای معمولا شش ماه به بالا دارند. در آنجا امکاناتی نظیر بهداری با پزشک و آمبولانس هم وجود دارد.
آزادراه تهران - شمال، پروژه بزرگ راه‌سازی در کشور است که در چهار قطعه ۳۳، ۲۱، ۴۷ و ۲۰ کیلومتری شهر تهران را به شهرهای غربی استان مازندران متصل می‌کند. 


طرح اولیه  ساخت آزاد راه تهران شمال به قبل از انقلاب برمی‌گردد. مطالعات اولیه طرح آزادراه تهران-چالوس در سال ۵۳ آغاز شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی مطالعات مسیر آزادراه از سوی وزارت راه و ترابری به مسابقه گذاشته‌شده و بهترین طرح توسط هیاتی متشکل از وزارت راه و ترابری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نهاد ریاست جمهوری کشور انتخاب شد.


در طرح کالبدی منطقه گیلان و مازندران و مجموعه راهبردها و سیاست‌ها که در سال ۷۳ به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی رسید، برساخت یک‌راه ارتباطی سریع بین تهران و غرب مازندران تاکید و گفته‌شده این آزادراه بخشی از آزادراه سراسری شمال - جنوب است و به‌عنوان کوتاه‌ترین مسیر ارتباطی دریای خزر با خلیج‌فارس در توسعه ترانزیت در این منطقه نقش عمده‌ای را بر عهده خواهد داشت.
برای آماده‌سازی این آزادراه ۱۲۱ کیلومتری درمجموع باید ۱۸۰ تونل در باند رفت‌وبرگشت این مسیر بین استان تهران و مازندران به طول تقریبی ۱۰۰ کیلومتر ساخته شود و تعداد پله‌ای بزرگ این مسیر در باند رفت‌وبرگشت نیز ۹۷ پل به طول حدود ۱۳ کیلومتر است و با شیب ۶ درصدی جاده، تردد در این محور بیش از ۳۵ درصد کاهش مصرف سوخت خواهد داشت.


این پروژه در دولت یازدهم و دوازدهم با پیگیری‌های عباس آخوندی، وزیر راه و اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور با سرعت بیشتری به‌پیش رفت و بالاخره پس از سال‌ها قرار بود به زودی قطعه یک آزادراه تهران-شمال  افتتاح شود. بهمن ماه سال گذشته بود که محمد اسلامی-وزیر راه و شهرسازی- اعلام کرد قطعه یک آزادراه تهران-شمال در تابستان سال ۱۳۹۸ به مرحله بهره برداری می‌رسد و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل نیز در مورد قطعه یک این آزادراه اعلام کرد که پروژه مذکور با پیشرفت فیزیکی ۹۴ درصدی همراه بوده و فقط بخش کمی از عملیات اجرایی آن باقی مانده است.


کوتاه شدن مسیر نسبت به جاده موجود (حدود ۶۵ کیلومتر)، کاهش زمان سفر نسبت به مسیر موجود، ایجاد راه ارتباطی سریع و ایمن برای چهارفصل سال در این منطقه، افزایش ظرفیت عبور نسبت به راه فعلی، صرفه‌جویی در مصرف سوخت، کاهش آلودگی هوا ناشی از بهبود وضعیت ترافیک، توسعه صنعت توریسم و صنایع کشاورزی و تبدیلی و اشتغال‌زایی از مهم‌ترین مزیت‌های بهره‌برداری از این آزادراه است.


مشخصات فنی
طول آزادراه تهران - شمال ۱۲۱ کیلومتر بوده و تعداد تونل‌ها (در باند رفت‌وبرگشت) ۱۸۰ رشته تونل درمجموع به طول تقریبی ۱۰۰ کیلومتر است و بلندترین آن‌ها تونل‌های بلند تالون و البرز به ترتیب به طول تقریبی ۴ هزار و ۹۰۰ متر و ۶ هزار و ۴۰۰ متر (در هر باند) در این آزادراه در حال انجام است که دیروز بخشی از تونل آن فرو ریخت.

 

hamdelidaily.ir
  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش