جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۱۰۰۰۴

بیوگرافی پیشکوست بازیگری هند؛ آمیتا باچان

آمیتا باچان,بیوگرافی آمیتا باچان,زندگینامه آمیتا باچانآمیتا باچان
یکی از هنرمندان معروف هندی و سینمای بالیوود آمیتا باچان است که بدون شک همه فیلم بازان او را می شناسند. وی به عنوان پدر سینمای هند شناخته می شود همچنین اولین بازیگر هندی است که در موزه لندن برای خود جایی دارد. در ادامه این مطلب سرپوش به بیوگرافی این هنرمند اشاره می شود.

چکیده ای از بیوگرافی آمیتا باچان:

نام کامل: آمیتاب شریواستاو

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۴۲

محل تولد: الله‌آباد، استان‌های متحد، راج بریتانیا، هند

حرفه: بازیگر، تهیه‌کننده، خواننده، مجری تلویزیون

سال فعالیت: ۱۹۶۲ تاکنون

محل تحصیل: کالج کیروی مال، دانشگاه دهلی (کارشناسی علوم)

همسر: جایا باچان

آمیتا باچان,بیوگرافی آمیتا باچان,عکس های آمیتا باچانبیوگرافی آمیتا باچان

بیوگرافی آمیتا باچان:

آمیتا باچان‌ در ۱۱ اکتبر ۱۹۴۲ در الله آباد استان متحد، راج بریتانیا هند به دنیا آمد. در زمان تولد این هنرمند حکومت قدرت خود را در هند از دست داده بود. شری‌ هاریواش‌ رای‌باچان‌ شاعر معروف هندی پدر آمیتا و شیریماتی‌تجی‌ ماچان‌ مادرش بود که همیشه دوست داشتند پسرشان وارد عرصه هنر شود زیرا محیط خانه آنها همیشه به شعر و هنر ترکیب شده بود.

آمیتا باچان در ابتدا حتی به بازیگری فکر هم نمی کرد و در سال ۱۹۶۲ زمانی که وارد دنیای هنر شد به تدریج به سمت بالیوود حرکت کرد. بعد از اینکه تحصیلات خود را در کالج کیروی مال دانشگاه دهلی به اتمام رساند به بمبئی رفت تا در برای بازی در فیلم های بالیوودی نقشی پیدا کند.

بعد از اینکه سختی های بسیاری را در این مسیر پشت سر گذاشت بلاخره نقش کوچکی به او داده شد، او این موقعیت را غنیمت دانست و ادامه داد، در این زمان وی ۲۹ ساله بود. 

آمیتا باچان,بیوگرافی آمیتا باچان,عکس های قدیمی آمیتا باچانعکس های قدیمی آمیتا باچان

آغاز فعالیت حرفه ای آمیتا باچان:

شروع فعالیت سینمایی آمیتا باچان در سال ۱۹۶۹ با فیلم سات هندوستانی بود. این فیلم موفقیت چندانی کسب نکرد اما سبب شد باچان در همان ابتدای حضور خود جایزه ملی فیلم را از آن خود کند. با این وجود او هیچگاه فکر نمی کرد که به ستاره بی چون و چرای سینمای هند تبدیل شود. 

یکسال بعد از اولین بازی در فیلم آناند ظاهر شد و توانست جایزه بهترین هنرپیشه نقش مکمل را از آن خود کند، منتقدان سینمایی اعتقاد داشتند اجرایی قوی و به یادماندنی از این هنرمند ارائه شده است. بعد از بازی در آناند موفقیت های بسیاری برای آمیتا باچان ایجاد شدند. فیلم هایی مانند رشما اور شرا و پروانه که در سال ۱۹۷۱ ساخته شدند این بازیگر را در مسیر هدایت کردند که روز به روز بر هوادارانش اضافه می کرد و میلیون ها نفر در سراسر دنیا وی را به عنوان بازیگری محبوب و معروف می شناختند. 

اولین فیلم ماندگار و پرفروش این بازیگر تحت عنوان زنجیر به کارگردانی پراکاش مهرا ساخته شد. این فیلم تضاد واضحی با فیلم های رمانتیک هندی داشت و مردم به ژانر آن عادت نداشتند به همین دلیل از این بازیگر شخصیتی تازه معرفی کرد به طوری که تا مدت به به نام جوان عصبی بالیوود شناخته می شد. 

دهه بعدی عمر آمیتا او را به اوج محبوبیت رساند، به طوری که حداقل در یک فیلم موفق در سال ظاهر می شد و گاهی آثار وی به چند عدد در سال می رسید. از جمله فیلم های دهه هفتاد این بازیگر می توان به دیوار (۱۹۷۵)، شعله (۱۹۷۵)، تریشول (۱۹۷۸)، دان (۱۹۷۸) و لاواریس (۱۹۸۱) اشاره کرد. لقب او با نقش آفرینی در این فیلم ها به عنوان قهرمان اکشن فیلم های بالیوود، استحکام پیدا کرد، از طرفی این بازیگر روز به روز موفق تر می شد اما تصمیم گرفت دیگر در فیلم های اکشن بازی نکند و استعدادش را در زمینه ها دیگر به نمایش بگذارد. 

آمیتا باچان,بیوگرافی آمیتا باچان,آمیتا باچان در فیلم شعلهآمیتا باچان در فیلم شعله

بازی فوق العاده او در فیلم های کمدی چوپکه چوپکه، امر اکبر آنتونی و نمک حرام؛ مهارت شیرین طنز و توانایی خنداندن دیگران را هم به معرض دید همگان گذاشت. این بازیگر در نقش های رمانتیک هم موفق بود و در فیلم هایی مانند اوقات و سلسله توانست اشک بینندگان را دربیاورد. 

یکی از چهره های دائمی بالیوود در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی آمیتا باچان بود اما زمانی که وارد دنیای سیاست شد و سه سال از عمر خود را دور از سینما گذراند. در سال ۱۹۸۸ فیلم شاهنشاه را بازی کرد و مجددا وارد سینما شد که البته با موفقیت بسیاری همراه بود. زمانی که وی به سینما بازگشت قدرتش کاهش پیدا کرده بود و تعداد زیادی از آثار او با شکست در گیشه همراه بودند. 

روند رو به افول این بازیگر همچنان ادامه داشت. تا اینکه در سال ۱۹۹۰ فیلم مسیر آتش را با نقش رئیس باند مافیا تولید کردند و این بازیگر توانست جایزه بهترین هنرپیشه داخلی را از آن خود کند. 

در سال ۱۹۹۲ خدا گواه را بازی کرد اما بعد از آن برای دو سال خود را نیمه بازنشت کرد و در سال ۱۹۹۴ بعد از مدت ها فیلم انسانیت را ساختند که البته فروش چندانی نداشت. 

شرکت سهامی آمیتا باچان در سال ۱۹۹۶ تاسیس شد که کار آن معرفی محصولات و خدمات صنعت سینمایی هند بود. این شرکت به تولید و توزیع فیلم های سینمایی، کاست و نوارهای ویدئویی می پرداخت. در سال ۱۹۹۷ باچان فیلم را با حمایت شرکت خود تولید کرد و مجددا به سینما برگشت اما این فیلم از نظر مالی و نظر منتقدان با شکست روبرو شد و سرانجام در همان سال شرکت باچان ورشکست شد. 

آمیتا باچان,بیوگرافی آمیتا باچان,تصاویر آمیتا باچاندرباره نقش های آمیتا باچان

ازدواج و خانواده آمیتا باچان:

آمیتا باچان در سال ۱۹۷۳ زمانی که ۳۱ ساله بود با چابا بهادوری که بازیگر زن هندی بود ازدواج کرد. این زوج در فیلم زنجیر باهمدیگر همبازی بودند. حاصل این ازدواج یک دختر به نام شوتا و یک پسر به نام آبیشک می باشد.

آمیتا باچان,بیوگرافی آمیتا باچان,جشن عروسی آمیتا باچانجشن عروسی آمیتا باچان

باچان دو نوه دختر به نام نویا نویلی و اردیا دارد و پسرش آبیشک هم با آیشواریا رای از بازیگران معروف هندی ازدواج کرده است. 

آمیتا باچان,بیوگرافی آمیتا باچان,پسر آمیتا باچان آمیتا باچان و پسرش

ورود آمیتا باچان به پارلمان هند:

آمیتا باچان در سال ۱۰۸۴ برای حمایت از راجیو گاند نخست وزیر سابق هند که از دوستان قدیمی او بود وارد رقابت های پارلمانی شد و توانست ۶۸/۵ درصد از آرا را از آن خود کند و در نهایت بوارد مجلس هند شد. فعالیت سیاسی این هنرمند چندان ادامه نیافت و بعد از ۳ سال از دنیا سیاست خداحافظی کرد، البته همسرش جایگزین او شد و با ورود به امور سیاسی؛ اکنون به عنوان یکی از اعضای احزاب سیاسی هند شناخته می شود. 

ابتلا آمیتا باچان به بیماری هپاتیت:

آمیتا باچان یکی از سفیران یونیسف درخصوص بیماری هپاتیت ب است. او در کمپین وزارت بهداشت هند اعلام کرده است تقریبا ۷۵ درصد از کبد خود را به دنبال ابتلا به هپاتیت ب از دست داده است، البته روند درمانی خود را کامل کرده است. 

آمیتا باچان,بیوگرافی آمیتا باچان,همسر آمیتا باچانآمیتا باچان در کنار همسرش

القاب آمیتا باچان:

این بازیگر در هند القابی مانند مرد جوان خشمگین در دوران جوانی، شاهنشاه و پدر سینمای هند را در میان هواداران خود دارد اما بیشتر تحت عنوان Big B باچان بزرگ شناخته می شود.  

آمیتا باچان,بیوگرافی آمیتا باچان,نوه آمیتا باچانآمیتا باچان و نوه اش

جوایز آمیتا باچان:

این بازیگر در طی سه دهه گذشته چندین مرتبه جوایزی از فیلم فیر، جشنواره های اصلی هندی و... دریافت کرده است که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود: 

- برای بازی در فیلم Anand در سال ۱۹۷۲ توانست جایزه بهترین بازیگر مرد نقش مکمل را دریافت کند.

- برای بازی در فیلم Namak Haram در سال ۱۹۷۴ توانست جایزه بهترین بازیگر مرد نقش مکمل را دریافت کند.

- برای بازی در فیلم Amar Akbar Anthony در سال ۱۹۷۸ توانست جایزه بهترین بازیگر مرد دریافت کند. 

- برای بازی در فیلم Don در سال ۱۹۷۹ توانست جایزه بهترین بازیگر مرد را دریافت کند. 

- جایزه یک عمر دستاورد در سال ۱۹۹۱

- برای بازی در فیلم Hum در سال ۱۹۹۲ توانست جایزه بهترین بازیگر مرد را دریافت کند. 

- جایزه فوق ستاره هزاره (در فیلم بیعرضه) از ناکات تیرکیو و با هنرمندی فرهاد پاشا

- برای بازی در فیلم Mohabbatein در سال ۲۰۰۱ توانست جایزه بهترین بازیگر مرد نقش مکمل را دریافت کند. 

- برای بازی در فیلم Aks در سال ۲۰۰۲ توانست جایزه بهترین بازیگر مرد از نگاه منتقدین را دریافت کند. 

- جایزه نام قدرتمند سال در ۲۰۰۴

- برای بازی در فیلم سیاه در سال ۲۰۰۶ توانست جایزه بهترین بازیگر مرد از نگاه منتقدین را دریافت کند. 

- برای بازی در فیلم در سال توانست جایزه را دریافت کند. 

- او در طی ۴ دهه دوران بازیگری خود، شاید معروف‌ترین بازیگر (یا دست‌کم یکی از معروف‌ترین بازیگران) سینمای هند بوده‌است.

آمیتا باچان,بیوگرافی آمیتا باچان,عکس های شخصی آمیتا باچانعکس های شخصی آمیتا باچان

افتخارات آمیتا باچان:

این بازیگر چندین مرتبه برای بازی های ماندگار خود جایزه دریافت کرده است اما افتخارات او در کشورهای دیگر را هم نمی توان نادیده گرفت.

در ژوئیه ۱۹۹۹ وبگاه بی بی سی بعد از یک نظرسنجی از این بازیگر به عنوان «بزرگ‌ترین ستاره هزاره» معرفی می کند. در این نظرسنجی باچان توانست از الک گینس، مارلون براندو، سر لورنس اولیویه و چارلی چاپلین پیشی بگیرد. 

در ژوئن سال ۲۰۰۰ پاچان به عنوان اولین آسیایی انتخاب شد که مجمسمه مومی اش در موزه مجسمه‌های مومی مادام توسو در لندن قرار گرفت. 

سایت فوربس در سال ۲۰۰۲ از باچان به عنوان قدرتمندترین هنرپیشه بالیوود نام برد. 

جشنواره فیلم اسکندریه در سال ۲۰۰۱ این بازیگر جایزه ستاره قرن را دریافت کرد. 

در آوریل ۲۰۰۵ مرکز تئاتر لینکلن در نیویورک ویژه برنامه‌ای با نام «یک شب با آمیتاب باچان» ترتیب داد و لقب «بزرگ‌ترین ستاره سینمای دنیا» را به او داد.

در سال ۲۰۰۵ با اجازه باچان، صدای او روی فیلم رژه پنگوئن‌ها گذاشته شد.

آمیتا باچان,بیوگرافی آمیتا باچان,عکس های اینستاگرام آمیتا باچانعکس های اینستاگرام آمیتا باچان

فیلم های آمیتا باچان از سال ۲۰۰۰:

وقت۲۰۰۵
بانتی و بابلی۲۰۰۵
معما۲۰۰۵
سرکار۲۰۰۵
تضاد۲۰۰۵
هرچه دل بگوید۲۰۰۵
یک اجنبی۲۰۰۵
خانواده۲۰۰۶
ترسیدن ضروری است۲۰۰۶
کبهی الوداع ناکهنا۲۰۰۶
بابُل۲۰۰۶
اکلاویا: نگهبان سلطنتی۲۰۰۷
بدون هیچ سخنی۲۰۰۷
قند کمتر۲۰۰۷
تیراندازی در لوکاندوالات۲۰۰۷
فرمانروای ارواح۲۰۰۸
حکمرانی ارباب۲۰۰۸
آخرین شاه‌ لیر۲۰۰۸
خداوندا تو بزرگی۲۰۰۸
مرد زندگی من۲۰۰۸
علاء الدین۲۰۰۹
پدر۲۰۰۹
نبرد۲۰۱۰
سه کارت۲۰۱۰
قندهار۲۰۱۰
آن مرد مسن… شاید پدرت باشد۲۰۱۱
سهمیه۲۰۱۱
اداره پلیس۲۰۱۲
گتسبی بزرگ۲۰۱۳
در جستجوی حقیقت و عدالت۲۰۱۳
مهاباراتا۲۰۱۳
بازگشت بوتنات۲۰۱۴
وزیر۲۰۱۵
پیکو۲۰۱۵

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
من حاظرم جونم رو برای آمیتا باچان بدم خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی دوستش دارم واقعا دوست دارم
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش