جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۷۰۰۷۰

زندگینامه داریوش مهرجویی و ماجرای قتل وی و همسرش (+تصاویر)

داریوش مهرجوییداریوش مهرجویی
داریوش مهرجویی کارگردان و نویسنده معروف و شناخته شده ایرانی بود که چندی همراه با همسر خود به قتل رسید. وی از جمله هنرمندان برجسته کشورمان محسوب می شد و آثار پرطرفدارش تا به حال جوایز بسیاری از آن خود کرده بودند. در ادامه این مقاله از سرپوش به بیوگرافی این هنرمند پرداخته خواهد شد.

چکیده بیوگرافی داریوش مهرجویی

نام کامل: داریوش مهرجویی

تاریخ تولد: ۱۷ آذر ۱۳۱۸

محل تولد: کرج، ایران

حرفه: کارگردان، نویسنده و تهیه کننده

آغاز فعالیت: ۱۳۴۶ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس

درگذشت: ۲۲ مهر ۱۴۰۲

عکس داریوش مهرجوییبیوگرافی داریوش مهرجویی

بیوگرافی داریوش مهرجویی

داریوش مهرجویی در ۱۷ آذر ۱۳۱۸ در کرج، تهران به دنیا آمد. وی در خانواده ای فرودست بزرگ شد و کودکی خود را کنار مادربزرگش که یک مسلمان معتقد بود گذراند. داریوش مهرجویی در مصاحبه ای که در سال ۱۳۵۱ انجام داده است درباره مادر بزرگش اینگونه می گوید:

مادربزرگم یکی از نمازخوان های دوآتشه بود به همین دلیل و تحت تاثیر فضای روحانی اش من هم از ۷ تا ۱۵ سالگی یک مسلمان واقعی بودم به طوریکه نماز و روزه ام یک بار هم ترک نشد، البته از ۱۵ سالگی درست زمانی که نماز و روزه ام باید به حساب می آمد، شک در دلم افتاد. 

داریوش مهرجویی از نوجوانی به موسیقی علاقه پیدا کرد و برای مدتی کوتاه نیز در کلاس های آموزشی آقای زندی شرکت می کرد. از آنجایی که در حضور پدرش موسیقی را شناخته و نواختن سنتور را آغاز کرده بود، سپس به موسیقی  غربی پرداخت و نواختن پیانو و نوشتن قطعات پیانو را آغاز کرد. 

از ۱۷ سالگی به سینما علاقه مند شد و برای درک بهتر فیلم های روز شروع به آموختن زبان انگلیسی کرد. او تحصیلات ابتدایی را در تهران به اتمام رساند و برای مدت یک سال در هتل آتلانتیک مدیر شد، سپس بیست ساله بود که برای ادامه تحصیل به کالیفرنیا مهاجرت کرد. 

در ابتدا برای رشته سینما اقدام کرد اما خیلی زود پشیمان شد و فلسفه را انتخاب کرد. در سال ۱۳۴۴ توانست لیسانس خود را در از دانشگاه یو سی ال ای در رشته فلسفه دریافت کرد. در همین سال بود که سردبیری نشریه پارس ریویو را در لس آنجلس به وی دادند، سپس به تهران آمد و در سال ۱۳۴۶ اولین فیلم خود را تحت عنوان الماس ۳۳ که بسیار پرهزینه بود، ساخت. 

فیلم الماس ۳۳ در ۵ بهمن ۱۳۴۶ در تهران روی پرده سینما به نمایش درآمد و توانست فروش متوسطی داشته باشد اما از آنجایی که هزینه های بسیاری بالایی برای ساخت آن صرف شده بود یک شکست تجاری محسوب می شد، البته نتوانست توجه منتقدان را نیز به خود جلب کند. 

در سال ۱۳۴۸ همراه با غلامحسین ساعدی فیلمنامه گاو را از روی یکی از داستان های کوتاه مجموعه عزاداران بیل ساعدی نوشت و به فیلم تبدیل کرد. این فیلم توانست جوایز بسیاری را در جشنواره های بین المللی برای داریوش ارجمند به ارمغان بیاورد. 

فیلم گاو از داریوش ارجمند از لحاظ تجاری و هم از لحاظ هنری بسیار موفق واقع شد و توانست فصل جدید از هنر را در سینمای ایران رقم بزند. سینمای ایران تا قبل از این فیلم داریوش ارجمند حضور کمرنگی در جشنواره های جهانی ایفا می کرد اما ارجمند توانست با این اثر، ایران را به عنوان یک کشور سینمایی متفکر و قابل اعتماد به جهان معرفی کند. 

از آن زمان به بعد به غیر از وقفه چند ساله ای که بعد از انقلاب ۱۳۵۷ و رویدادهای بعد از آن که سبب مهاجرت داریوش مهرجویی به فرانسه شد، این هنرمند همواره در زمره فیلمسازان پرکار و البته مطرح ایران محسوب می شود. وی همچنین از اعضای هیئت‌مدیره موزه هنرهای معاصر تهران بوده‌ است. 

عکس جوانی داریوش مهرجوییجوانی داریوش مهرجویی

ازدواج های داریوش مهرجویی

داریوش مهرجویی سالها پیش (قبل از انقلاب) با فریار جواهریان ازدواج کرد، البته این ازدواج با موفقیت همراه نبود و درنهایت به جدایی ختم شد. فریار جواهریان در سال ۱۳۳۱ در مشهد متولد شد و در فرانسه نیز بزرگ شد. او تحصیلات خود را در دانشگاه های تگزاس، می آی تی و هاروارد ادامه داد و توانست مهندسی معماری اش را دریافت کند. فریار جواهریان بعد از اتمام تحصیلاتش، شرکت مهندسی خود را تاسیس کرد.  حاصل ازدواج داریوش مهرجویی و فریار جواهریان دو فرزند با نام‌های مریم و صفا بود.

داریوش مهرجویی در کنار همسر اولشهمسر اول داریوش مهرجویی

داریوش مهرجویی بعد از آن با وحیده محمدی فر ازدواج کرد، او در ۱۹ بهمن ۱۳۴۷ در تهران به دنیا آمد. اختلاف سنی این زوج هنری به ۲۹ سال می رسد که توانست حاشیه های بسیار زیادی بسازد. ایشان نیز همراه با همسرش در صنعت سینما و هنر فعال بوده است. وحیده محمدی فر در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد و در زمینه بازیگری، نویسندگی، فیلمنامه و طراحی لباس فعالیت داشت، البته باید دستیار کارگردانی را نیز در کارنامه هنری ایشان قرار داد. به طورکلی او در حوزه سینما و هنر با همسرش به ایجاد اثرات هنری ممتازی پرداخته و نقش مهمی در توسعه سینمای ایران داشته است. حاصل ازدواج داریوش مهرجویی با همسر دومش یک دختر به نام مونا است. 

 وحیده محمدی فر همراه با همسرش در یک حادثه ناگوار در ۲۲ مهر ۱۴۰۲ در کرج به قتل رسید.

داریوش مهرجویی در کنار همسر دومشهمسر دوم داریوش مهرجویی

فرزندان داریوش مهرجویی

تا آنجایی که رسانه ها و شبکه های اجتماعی منتشر کرده است داریوش مهرجویی سه فرزند دختر با نام های مونا، مریم و صفا دارد. 

داریوش مهرجویی و همسر دومش و دخترشانداریوش مهرجویی و همسر دومش و دخترشان

آثار داریوش مهرجویی

داریوش مهرجویی یکی از هنرمندان باسابقه و پرکار سینمای ایران محسوب می شود که توانسته است آثار بسیاری را ثبت کند. در ادامه به مهمترین فیلم های داریوش مهرجویی اشاره می شود: 

فیلم گاو:

فیلم گاو از جمله نخستین آثار محبوب داریوش مهرجویی است که در سال ۱۳۴۸ ساخته شد و توانست توجه غرب و اروپا را به خود جلب کند. فیلم گاو داستانی برگرفته از عزاداران بیل می باشد که به وسیله غلامحسین ساعدی نوشته و با کمک ساعدی فیلمنامه اش تدوین شد. 

فیلم گاو به عنوان بهترین فیلم تاریخ سینمای ایران به انتخاب منتقدان در سال های ۱۳۵۱، ۱۳۶۷ و ۱۳۷۸ جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های بین‌المللی چون کن، برلین، مسکو، لندن و لس‌آنجلس به نمایش درآمد. فیلم گاو نظر کارگردانان مهمی از جمله فدریکو فلینی را به خود جلب کرد. از جمله بازیگرانی که در این فیلم به ایفای نقش پرداختند می توان به عزت‌الله انتظامی، علی نصیریان، جمشید مشایخی و پرویز فنی‌زاده اشاره کرد. 

فیلم گاو از داریوش مهرجوییفیلم گاو از داریوش مهرجویی

فیلم دایره مینا:

پنجمین اثر داریوش مهرجویی که در سال ۱۳۵۳ روی پرده سینما رفت دایره مینا بود. این فیلم نیز توانست اثرات جنجالی بر سینمای ایران بگذارد. داستان دایره مینا از خون فروش هایی حکایت می کند که خون جمع می کنند و در بیمارستان ها می فروشند. دایرهه مینا درنهایت توانست سبب تاسیس سازمان انتقال خون در ایران شود. 

فیلم دایره مینا از داریوش مهرجوییفیلم دایره مینا از داریوش مهرجویی

فیلم اجاره‌نشین‌ها:

فیلم سینمایی کمدی اجاره نشین ها که در سال ۱۳۶۵ ساخته شد، یکی از آثار کلیشه ای و شعارزده در سینمای این می باشد که در جهت متفاوتی عنوان شده بود. 

فیلم اجاره نشین ها از داریوش مهرجوییفیلم اجاره نشین ها از داریوش مهرجویی

فیلم هامون:

فیلم هامون داریوش مهرجویی در سال ۱۳۶۸ ساخته شد و دارای جنسی اجتماعی و سورئالیستی بود. داستان فیلم براساس کتاب بوف کور صادق حکایت نوشته شد و نقش اصلی آن را خسرو شکیبایی بازی می کرد. فیلم هامون توانست جوایز بسیار زیادی را از آن خود کند. 

فیلم هامون از داریوش مهرجوییفیلم هامون از داریوش مهرجویی

فیلم لیلا:

فیلم لیلا در سال ۱۳۷۵ تولید شد و می توان گفت توانست سه گانه سارا و پری را تکمیل کند. داستان این فیلم از بچه دار نشدن یک سن در ساختاری سنتی حکایت می کند. 

فیلم لیلا از داریوش مهرجوییفیلم لیلا از داریوش مهرجویی

فیلم سنتوری:

فیلم سنتوری در سال ۱۳۸۵ با ژانر درام تولید شد و یکی اثر اجتماعی و رویکردی انتقادی دارد. سنتوری تضاد بین سنت و مدرنیته را در جامعه ایرانی بررسی می کند. درنهایت این فیلم توقیف شد و به اکران عمومی نرسید البته بعد از مدتی وارد شبکه نمایش خانگی شد. 

فیلم سنتوری از داریوش مهرجوییفیلم سنتوری از داریوش مهرجویی

فیلم لامینور:

فیلم لامینور در سال ۱۳۹۸ ساخته شد و یکی از آثار داریوش مهرجویی بعد از ۶ سال دوری از سینما است که با همکاری علی نصیریان و عزت‌الله رمضانی‌فر ساخته شد. 

فیلم مهمان مامان:

مهمان مامان با بازیگرانی از جمله گلاب آدینه، نسرین مقانلو، پارسا پیروزفر، امین حیایی به عنوان یکی از آثار برجسته داریوش مهرجویی شناخته می شود. 

فیلم نارنجی پوش:

فیلم سینمایی نارنجی پوش از جمله افتخارات سینمای ایران است که با کارگردانی داریوش مهرجویی و بازی فوق العاده لیلا حاتمی و حامد بهداد ساخته شد. این فیلم توانست جوایز بسیاری را از آن خود کند. 

فیلم نارنجی پوش از داریوش مهرجوییفیلم نارنجی پوش از داریوش مهرجویی

ماجرای قتل داریوش مهرجویی

رئیس وقت کل دادگستری استان البزر حسین فاضلی هریکندی، درباره جزئیات قتل داریوش مهرجویی در ۲۲ مهر ۱۴۰۲ در ویلای شخصی خود در زیبادشت فردیس اینگونه می گوید:

طبق اظهارات مونا مهرجویی، دختر مرحوم مهرجویی، پدرش حدود ساعت ۲۰:۵۰ روز شنبه مورخ ۲۲ مهرماه به وی که در جهانشهر کرج بود پیام می‌دهد که برای شام به منزل بیاید. مونا حدود ۲۲:۲۵ به منزل پدرش می رسد و ابتدا زنگ منزل را می‌زند و با توجه به اینکه کسی جواب نمی‌دهد با کلید در را باز و وارد منزل می‌شود و مشاهده می‌کند که پدر و مادرش با ضربات چاقو یا جسم برنده به نواحی گردن به قتل رسیده‌اند.

به گزارش رسانه‌های ایران، هریکندی اظهار داشت: با توجه به تماس دختر مقتولان با پلیس، موضوع به اطلاع بازپرس ویژه قتل می‌رسد. همچنین به بازپرس ویژه قتل دادسرای عمومی و انقلاب فردیس، دستورات قضایی لازم جهت بررسی موضوع و شناسایی و بازداشت متهمان را به پلیس آگاهی استان البرز صادر شده است.

سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فراجا نیز درباره این جنایت اظهار داشت: این حادثه از سوی دختر مرحوم مهرجویی به پلیس اطلاع داده شد. تیم‌های تخصصی پلیس آگاهی در محل حاضر شده و تحقیقات خود را آغاز کرده‌اند. این حادثه به علت نامعلوم توسط فرد یا افراد ناشناس رخ داده و هنوز انگیزه قتل مشخص نیست اما شواهد حاکی از آن است که این قتل بر اثر جراحت ناشی از ضربات سلاح سرد انجام شده است. پلیس عاملان قتل داریوش مهرجویی و همسرش را به زودی دستگیر کرده و آنان را به دستگاه عدالت خواهد سپرد.

ویلای محل قتل داریوش مهرجوییویلای محل قتل داریوش مهرجویی

جوایز داریوش مهرجویی

داریوش مهرجویی از جمله هنرمندان فوق العاده ایرانی بود که توانست ده ها جایزه داخلی و خارجی را برای فیلم های مختلف دریافت کند. از جمله این جوایز می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

- داریوش مهرجویی برای فیلم گاو در سال ۱۹۷۴ توانست جایزه بهترین فیلم جشنواره بین‌المللی فیلم لاروشل، فرانسه را از آن خود کند. 

- داریوش مهرجویی برای فیلم دایره مینا در سال ۱۹۷۸ توانست جایزه ویژه بین‌المللی کاتولیک‌ها، جشنواره فیلم برلین، آلمان را از آن خود کند. 

- داریوش مهرجویی برای فیلم هامون در سال ۱۹۹۰ توانست جایزه سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و بهترین فیلم‌نامه جشنواره فیلم فجر را از آن خود کند. 

- داریوش مهرجویی برای فیلم هامون در سال ۱۹۹۱ توانست جایزه برنز بهترین فیلم در بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم هیستون، آمریکا را از آن خود کند. 

- داریوش مهرجویی برای فیلم سارا در سال ۱۹۹۳ توانست جایزه صدف طلایی بهترین فیلم در چهل و یکمین جشنواره فیلم سن‌سباستین، اسپانیا را از آن خود کند. 

- داریوش مهرجویی برای فیلم پری در سال ۱۹۹۵ توانست جایزه سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر را از آن خود کند. 

- داریوش مهرجویی برای فیلم درخت گلابی در سال ۱۹۹۷ توانست جایزه بهترین فیلم جشنواره بین‌المللی فیلم زنگبار، تانزانیا را از آن خود کند. 

- داریوش مهرجویی برای فیلم سنتوری در سال ۲۰۰۷ توانست جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران بیست و پنجمین جشنواره فیلم فجر را از آن خود کند. 

- جایزه یک عمر فعالیت تأثیرگذار فرهنگی، جایزه یلدا، به همت انتشارات کاروان و ماهنامه جشن کتاب، ۱۳۸۵

دریافت نشان لژیون دونور درجه شوالیه از سوی سفیر فرانسه، ۲۰۱۴

فیلم های داریوش مهرجویی

الماس ۳۳۱۳۴۶
گاو۱۳۴۸
آقای هالو۱۳۴۹
پستچی۱۳۵۱
دایره مینا۱۳۵۷
مدرسه‌ای که می‌رفتیم۱۳۵۹
اجاره‌نشین‌ها۱۳۶۵
شیرک۱۳۶۶
هامون۱۳۶۸
بانو۱۳۷۰
سارا۱۳۷۱
پری۱۳۷۳
لیلا۱۳۷۵
درخت گلابی۱۳۷۶
داستان‌های جزیره (اپیزود اول، دختردایی گمشده)۱۳۷۷
میکس۱۳۷۸
بمانی۱۳۸۰
مهمان مامان۱۳۸۲
سنتوری۱۳۸۵
فرش و فرشته (از اپیزودهای فرش ایرانی)۱۳۸۵
طهران:روزهای آشنایی (اپیزود اول، طهران تهران)۱۳۸۷
آسمان محبوب۱۳۸۸
نارنجی‌پوش۱۳۹۰
چه خوبه که برگشتی۱۳۹۱
اشباح۱۳۹۲

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش