چکیده ای از بیوگرافی نواک جوکوویچ
نام:نواک جوکوویچ
نام مستعار: نولی
کشور: صربستان
تاریخ تولد: ۲۲ مهٔ ۱۹۸۷
محل تولد: بلگراد، صربستان( یوگوسلاوی سابق)
قد: ۱/۸۸ متر
بیوگرافی نواک جوکوویچ
نواک جوکوویچ در تاریخ ۲۲ می ۱۹۸۷ در بلگراد، صربستان دیده به جهان گشود. پدرش سردیان نام دارد و نام مادرش دیاناست. وی دارای دو برادر کوچکتر میباشد که که هر دو تنیسور هستند و نام آن ها مارکو و جورجی است.
ازدواج نواک جوکوویچ و فرزندانش
در سال ۲۰۰۵ وقتی که نواک جوکوویچ ۱۸ ساله بود در دبیرستان با همسر آینده اش که یلینا ریسست نام داشت، اشنا شد و با همدیگر در سال ۲۰۱۴ رسماً ازدواج کردند. این زوج دارای دو فرزند می باشند پسر آنها استفان متولد ۲۰۱۴ است و دخترشان تارا متولد ۲۰۱۷ می باشد.
فعالیت های نواک جوکوویچ
نواک جوکوویچ وقتی که چهار سال داشت بازی تنیس را شروع کرد و در سن شش سالگی زیر نظر یلنا گنچیچ تنیس که تنیسور سابق صربستان بود، این بازی را ادامه داد. وی در کنار گنچیچ تنیس بمدت شش سال مشغول به فعالیت بود که استعداد او در تنیس در طول این شش سال باعث جذب تمامی افراد شد و او برای ادامه تنیس توسط گنچیچ به نیکولا پیلیچ معرفی شد و از این طریق نواک جوکوویچ، توانست تنیس خود را در سال ۱۹۹۹ در کنار پیلیچ ادامه دهد. او دو سال بعد، رقابت خود را در مسابقات جهانی شروع کرد و در مسابقات قهرمانی اروپا موفق شد قهرمان رقابت های تک نفره- دونفره و تیمی شود. نواک جوکوویچ و خانواده اش پس از چند سال در مونته کارلو موناکو در فرانسه سکونت یافتند. او باتنیسور سابق اسلواکی به نام مارین وایدا در سال ۲۰۰۶ کار خود را شروع کرد.
نواک جوکوویچ یکی از اعضای کلیسای ارتدکس صربی بوده است و به صومعه های زیر نظر کلیسای ارتدکس کمک کرده و در استان خودمختار کوزوو و متوهیا کارهای خیریه ای انجام داده است و جوایزی از سوی کلیسا دریافت کرده است.
در سال ۲۰۰۶ نواک جوکوویچ به جمع چهل تنیسور برتر جهان با رسیدن به دور یک چهارم نهایی گرند اسلم رولند گاروس و دور چهارم در ویمبلدون پیوست. او نخستین قهرمانی خود را سه هفته پس از ویمبلدون در مسابقات آمسفورت در هلند با شکست نسکولاس ماسو از هلند جشن گرفت. سپس او در مسابقات متس در فرانسه، دومین قهرمانی خود را کسب کرد و به عنوان یکی از ۲۰ تنیسور برتر جهان معرفی شود. نواک جوکوویچ از هوادران خاص باشگاه میلان ایتالیا محسوب میشود.
در سال ۲۰۰۷ نواک جوکوویچ در مسابقات آدلاید در استرالیا قهرمان شد ولی اوّلین گرند اسلم سال در دور چهارم در استرالیا در سه ست پیاپی درمقابل فدرر شکست خورد. نتایج او در دو مسترز ایندین ولز و میامی باعث شد تا به عنوان یکی از ده نفر اول جهان شود. او در ایالت کالیفرنیا و در شهر ایندین ولز در آمریکا در نخستین مسترز سال به فینال رسید ولی در مقابل رافائل نادال تسلیم شد و یک هفته بعد در دور یک چهارم نهایی در مسترز میامی در آمریکا در مقابل نادال پیروز شد و از این طریق به فینال راه یافت و توانست نخستین جام مسترز را با پیروزی مقابل گیرمو کانیاس از آرژانتین دریافت کند.
او در زمین های خاکی مونته کارلو در سومین مسترز در فرانسه مقابل دیوید فرردر دور سوم شکست خورد و پس از آن به پرتغال سفر کرد و در برابر ریچارد گاسکه از فرانسه در مسابقات استوریل پیروز میدان شد و مقام قهرمانی را از آن خود کرد. نواک جوکوویچ در ایتالیا و آلمان در دو مسترز بعدی مقابل رافائل نادال و کارلوس مویا در دور یک چارم نهایی شکست خورد. پس از گذشت دو هفته برای نخستین بار در مسابقات گرند اسلم فرانسه به نیمه نهایی این مسابقات رسید و در مقابل نادال که قهرمان آن مسابقات بود، شکست خورد. یک ماه بعد، او در دیداری مقابل مارکوس بغداتیس در یک چهارم نهایی ویمبلدون بعد از گذشت ۵ ساعت به موفقیت رسید و در پنج ست توانست نتیجه ی بازی را بسود خود تمام کند. او به علت مصدومیتی که داشت، مجبور به انصراف مقابل نادال در نیمه نهایی شد.
نواک جوکوویچ در مسترز مونترئال، نخستین تنیسور بعد از بوریس بکر شد که نفرات اول و دوم و سوم در یک تورنمنت پشت سر هم از او شکست خوردند. او در یک چهارم نهایی اندی رادیک، نفر سوم جهان در نیمه نهایی و رافائل نادال، نفر دوم جهان و در فینال فدرر نفر اول جهان را شکست داد و در مسابقات مسترز مقام دومین قهرمانی خود را کسب کرد. نواک جوکوویچ در دور دوم مسترز سینسیناتی شکست خورد ولی دو هفته بعد به فینال گرند اسلم آمریکا رسید. این نخستین فینال گرند اسلم به شمار می رفت که در مقابل فدرر در سه ست پی در پی تسلیم شد. او در پایان سال در اتریش با قهرمانی در جام وین، مقام سومی خود را کسب کرد و در چین در مسابقات پایان سال حاضر شد.
نواک جوکوویچ در سال ۲۰۰۸ فعالیت خود را با مسابقات گرند اسلم استرالیا شروع کرد. او توانست در سری مسابقات نیمه نهایی رقیبانش را به آسانی شکست دهد و مقابل راجر فدرر در سه دور پیاپی پیروز شود و طرفدارانش را شگفت زده کند و از این طریق به فینال مسابقات رسید. او در مرحله فینال در دور اول، از حریفش بنام« سونگا» از فرانسه شکست خورد اما در سه دور بعدی این دوره از رقابت ها پیروز میدان شد و عنوان قهرمانی یکی از مسابقات گرند اسلم را برای اولین بار از آن خود کرد. این قهرمانی او در زندگی ورزشی اش از بزرگ ترین موفقیت هایش محسوب میشد. در ماه ژوئیه سال ۲۰۱۱ نواک جوکوویچ در بازی فینال ویمبلدون، توانست رافائل نادال که مرد شماره یک تنیس جهان بود را ۱۱ بر یک شکست دهد و در لیست رده بندی تنیسورهای ماهر مرد جهان بعنوان نفر اول انتخاب شد.
در ژوئن ۲۰۱۱ نواک جوکوویچ به ایتالیا سفر کرد و در انجا پیراهن شماره ۱ را از قهرمان ایتالیا گرفت. او عنوان نایب قهرمانی مسابقات اوپن آمریکا را ۳ مرتبه به ترتیب در سالهای ۲۰۰۷، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۲ با شکست در براب افرادی مانند ر فدرر، نادال و ماری به دست آورد.
فعالیت های خیرخواهانه نواک جوکوویچ
نواک جوکوویچ در سال ۲۰۰۷ توانست نسبت به تأسیس و راه اندازی بنیاد نواک جوکوویچ اقدام کند؛ ماموریت این بنیاد به منظور کمک به کودکان جوامع محروم از رشد و توسعه در محیط های امن و تجهیز شده است. وی به عنوان سفیر خیرخواه یونیسف از سال ۲۰۱۵ انتخاب شد.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 15
- 5