جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۰۸۶

زندگینامه اندور کارنگی، سرمایه گذار نیکوکار

اندور کارنگی,زندگینامه اندور کارنگی,عکس اندور کارنگیاندرو کارنگی
یکی از ثروتمندان اسکاتلندی‌تبار آمریکایی؛ اندرو کارنگی بود، این سرمایه گذار نیکوکار کار خود را از صفر شروع کرد و بدون داشتن پشتوانه مالی، به یکی از بنیانگذاران مطرح تبدیل شد. در ادامه این مطلب سرپوش به بیوگرافی اندرو کارنگی می پردازیم.

چکیده ای از زندگینامه اندرو کارنگی:

نام کامل: اندرو کارنگی

تاریخ تولد: ۲۵ نوامبر ۱۸۳۵

محل تولد: دانفرملین، فایف، اسکاتلند

ملیت: آمریکایی

حرفه: بازرگان و نیکوکار

درگذشت: ۱۱ اوت ۱۹۱۹

اندور کارنگی,زندگینامه اندور کارنگی,تصاویر اندور کارنگیبیوگرافی اندرو کارنگی

زندگینامه اندرو کارنگی:

اندرو کارنگی در ۲۵ نوامبر سال ۱۸۳۵ در دانفرملاین اسکاتلند به دنیا آمد. مادر او مارگارت مریسون کارنگی و پدرش ویلیام کارنگی بودند. کلبه ای که اندرو در آن به دنیا آمد به عنوان محل کار خانواده جهت بافتدگی استفاده می شود، تنها یک اتاق اصلی در خانه آنها وجود داشت که با یک خانواده بافنده دیگر به شکل مشترک استفاده می کردند. از این اتاق تکی هم به عنوان اتاق نشیمن، پذیرایی و خواب در بین این دو خانواده استفاده می شد. 

زمانی که اندرو یک ساله شد، پدرش پیشرفت خوبی در بافندگی پیدا کرد و توانست همراه خانواده به خیابان ادگار نقل مکان کند. دوران ابتدایی اندور در یک مدرسه ابتدایی رایگان به نام دانفرملاین طی شد، این مدرسه را یک خیر مشهور به نام آدام رولاند ساخته بود. 

یکی از رهبران سیاسی قدرتمند اسکاتلندی عموی اندرو بود، عموی او اندور را از همان دوران کودکی با کتاب های رابرت برنز و قهرمانان اسکاتلندی همچون رابرت د بروس، ویلیام والاس و راب روی آشنا کرد. پسر لادر دوست صمیمی اندرو بود و نامی مشابه پدرش داشت این دو نفر با همدیگر بزرگ شدند و در سال های بعد رابطه خود را به شکل شرکای تجاری ادامه دادند. 

اندور کارنگی,زندگینامه اندور کارنگی,بیوگرافی اندور کارنگیاندرو کارنگی در دوران کودکی اش

مهاجرت به آمریکا:

زمانی که اندور به ۱۳ سالگی رسیده مشکلات اقتصادی بسیاری؛ پدرش را محاصره کردند، از طرفی اسکاتلند به نانوعی قحطی دست و پنجه نرم می کرد. در آن سالها مارد اندرو هم برای پشت سر گذاشتن مشکلات به کمک خانواده آمد و همراه با برادرش محصولات مختلفی را به فروش رساندند، از این طریق درآمد نسبی به دست آمد، اما در نهایت این خانواده در پی شکست های متعدد در زمینه کاری، تصمیم گرفتند به آمریکا مهاجرت کنند. 

آنها در سال ۱۸۴۸ به آلگینی پنسیلوانیا مهاجرت کردند تا زندگی جدید را از سر بگیرند. این سفر دومین مرتبه ای بود که اندرو به خارج از اسکاتلند می رفت، اولین مرتبه مربوط به چند سال قبل بود که به دیدار ملکه ویکتوریا رفته بود. 

اولین شغل رسمی اندور کارنگی:

اولین فعالیت کاری اندرو به سال ۱۸۴۸ برمی گردد که او و پدرش در یک کارخانه مشغول به کار شدند. وظیفه اندرو تعویض ماسوره های دستگاه ها بود. 

اندور شش روز هفته را روزی ۱۲ ساعت کار می کرد و اولین حقوقی که دریافت کرد برابر با ۱/۲ دلار در هفته بود. این حقوق را اگر به نسبت تورم حساب کنیم در سال ۲۰۱۷ برابر است با ۳۷ دلار. بعد از مدتی پدر اندرو از وی جدا شد و مجددا در کارگاه نساجی مشغول به کار شد، البته باید اشاره کرد که توانایی تامین هزینه های خانواده خود را نداشت. 

پشتکار اندرو توجه جان هی را که یک تولیدکننده‌ی اسکاتلندی ماسوره بود، به خود جلب کرد و همین موضوع سبب شد پیشنهاد کار با حقوق ۲ دلار در هفته به او ارائه شود که با احتساب تورم در سال ۲۰۱۷ برابر با ۵۷ دلار می باشد.

اندور کارنگی,زندگینامه اندور کارنگی,مهاجرت اندور کارنگیاندرو کارنگی در منزلش

ادامه فعالیت های اندرو کارنگی:

بعد از گذشت دو سال اندرو تواسنت شغل دیگری را به عنوان پیک ارسال تلگراف پیدا کند، بنابراین درآمد او به ۲/۵ دلار در هفته افزایش پیدا کرد. موقعیتی که اندرو در شرکت تلگراف پیدا کرد سبب ارتباط به افراد با نفوذ و بازرگانان شد. 

اندرو قصد ادامه تحصیل داشت به همین دلیل با معلمی ارتباط گرفت که در روزهای تعطیل به بچه ها آموزش می داد، همین موضوع سبب شد تا بعد از گذشت یک سال کار خود را ارتقاء دهد و به عنوان مدیر تلفن در همان جای قبلی استخدام شود. 

زمانی که اندرو به ۱۸ سالگی رسید در سال ۱۸۵۳؛ برای کار به عنوان منشی راه آهن انتخاب شد همین موقعیت شغلی برای رسیدن اندرو به موفقیت سهم بسیار بزرگی داشت.

این شرکت به عنوان یکی از بهترین و بزرگ‌ترین شرکت های آمریکایی شناخته می شد، توماس اسکات یکی از افراد آنجا بود، اندرو با کمک او توانست مدیریت دارایی و کنترل هزینه ها را بیاموزد. او برخی اوقات از مادر خود قرض می گرفت و به تجارت می پرداخت و توماس هم در این زمینه به او کمک می کرد. 

سرمایه گذاری تجاری:

سرمایه گذاری یک کمپانی ماشین سازی (آدامز اکسپرس) از طرف توماس اسکات پیشنهاد شد و او همراه با اندرو برای سرمایه گذاری شد. 

در سال ۱۸۶۴ اندرو با سرمایه گذاری ۴۰ هزار دلاری در یک مزرعه ای در شهر پنسیوانیای آمریکا سود بسیار زیادی دریافت کرد. بعد از گذشت یکسال از این سرمایه گذاری نه تنها تواسنت اصل پول را دریافت کند بلکه ۱ میلیون دلار هم سود دریافت کرد و در سال ۱۸۸۸ هم بزرگ‌ترین شرکت رقیب خود را خرید.

اندور کارنگی,زندگینامه اندور کارنگی,فعالیت های اندرو کارنگیاندرو کارنگی و همسرش

امپراطوری فولاد اندرو کارنگی:

زمانی که اندرو در آمریکا با تمام وجودش به تجارت و کار می پرداخت؛ به انگلیس سفر کرد و با بسمر آشنا شد. هنری بسمر که یک تاجرو مخترع انگلیسی بود که در حال بررسی فرآیند تولید فولاد از آهن بود، او می دانست اگر به این موفقیت دست پیدا کند تحولی عظیم در صنایع جهان ایجاد خواهد شد.

آشنای اندرو کارنگی و بسمر سبب ایجاد کارخانه مشترک بین این دو فرد مشهور شد. شرکت کارنگی و مک کندلس بعد از بازگشت اندرو به آمریکا در سال ۱۸۷۰ تاسیس شدند که در واقع اولین کوره بلند او به حساب می آمد.

این کوره در برادوک احداث شد و تا سال ۱۸۸۰ توانست با فعالیت های شبانه روزی خود سودی ۲ میلیون دلاری برای اندرو به همراه بیاورد. این شرکت با نام کارنگی براس در سال ۱۸۸۱ به ثبت رسید و شرکت تولید کک هنرری در سال بعدی توسط اندرو خریداری شد. بعد از گذشت هفت سال اندرو مجددا به نیویورک رفت تا تحقیقات خود در زمینه فولاد را دوباره آغاز کند. 

اندور کارنگی,عکس اندور کارنگیاندرو کارنگی در کنار سگ خانگی اش

مرگ اندرو کارنگی:

این تاجر بزرگ در ۱۱ آگوست ۱۹۱۹ در ایالت ماساچوست آمریکا از دنیا رفت و علت آن هم ابتلا به بیماری ذات الریه بود. اندرو بعد از ۸۳ سال زندگی پر تلاش در گورستان اسلیپی هالو به خاک سپرده شد. اندرو به عنوان یکی از ثروتمند ترین وموفق‌ ترین کارآفرینان ایالت متحده‌ آمریکا به شمار می رود و در کارنامه درخشان خود موفقیت های بسیاری را به ثبت رسانده است و اقدامات بشردوستانه او تا همیشه یاد اندرو را جاودانه نگه خواهند داشت. 

اندور کارنگی,زندگینامه اندور کارنگی,یادبود اندرو کارنگی یادبود اندرو کارنگی

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش