چکیده ای از بیوگرافی کوکو شنل:
نام کامل: گابریل بونور «کوکو» شنل
تاریخ تولد: ۱۹ آگوست ۱۸۸۳
محل تولد: سامور فرانسه
حرفه: موسس برند معروف کوکو شنل
درگذشت: ژانویۀ سال ۱۹۷۱
نام مستعار: کوکو شنل
بیوگرافی کوکو شنل:
کوکو شنل با نام گابریل بونور «کوکو» شنل در ۱۹ آگوست ۱۸۸۳ در سامور فرانسه به دنیا آمد. با رسیدن او به سن ۱۲ سالگی مادرش فوت کرد و به پرورشگاه فرستاده شد. او در پرورشگاه توسط راهبه ها آموزش دید و خیاطی را به خوبی فرا گرفت، همین یادگیری توانست او را به یکی از موفق ترین زنان دنیا تبدیل کند.
در سن ۱۸ سالگی با خروح از پرورشگاه در یک خیاط خانه شروع به کار کرد، بعد از آن هم در کلوپ هایی به خوانندگی می پرداخت، نام مستعار کوکو شنل هم به خوانندگی او برمی گردد. برخی می گویند نام مستعار او مربوط به یکی از آهنگ هایی است که کوکو برایش می خواند اما شنل در یکی از مصاحبه های خود عنوان می کند نام کوکو مخفف کلمه cocotte است که به معنای زن بدکاره یا معشوقه است.
شروع امپراطوری کوکو شنل:
در سال ۱۹۹۰ شنل یک مغازه در پاریس تاسیس کرد که به عنوان اولین مغازه او شناخته می شود. او در این مغازه به فروش انواع کلاه ها و سپس دوخت لباس کرد. نخستین طراحی های شنل هم توانست استقبال زیادی را در پی داشته باشد و مدتی نگذشت که به شهرت رسید.
شنل در کنار طراحی هایش لباس هایی را نیز برای بالرین های طراحی می کرد همچنین ارتباط خوبی با ژان کوکتو و پابلو پیکاسو داشت، همین موضوع توانست جایگاه خوبی برای شنل در میان هنرمندان ایجاد کند.
در همان سال ها از اولین عطر خود به نام شنل ۵ رونمایی کرد و بسیار مورد توجه قرار گرفت.
طراحی لباس در برند کوکو شنل:
شنل در سال ۱۹۲۵ به یک برند معتبر و جا افتاده تبدیل شده بود، در همین زمان با رونمایی از کت و دامن های کوتاهش که از لباسهای مردانه الهام گرفته بود و روی راحتی تاکید بیشتری داشت رونمایی کرد. همین موضوع محدودیت حرکت زنان که در نتیجه لباس هایی بود که می پوشیدند را بسیار کاهش داد. از طرفی طراحی های لباس های کوتاه با رنگ سیاه توسط شنل با جلب توجه بسیاری از مردم همراه بود.
تعطیلی فروشگاه های شنل در جنگ جهانی دوم:
رکود اقتصادی که در دهه ۱۹۳۰ اتفاق افتاد کمپانی شنل را نیز تحت تاثیر قرار دارد، اما جنگ جهانی دوم موجب شد که شنل تمامی کسب و کار خود را تعطیل کند و کارگرهای خود را اخراج کرد. بعد از جنگ جهانی او پاریس را به مقصد سوئیس ترک کرد و پس از آن مدتی هم در خانهی ییلاقی بزرگش در رکبرون اقامت داشت.
کوکو شنل جاسوس نازی ها:
در جنگ جهانی دوم زمانی که فرانسه توسط آلمان نازی اشغال شد، بین کوکو شانل و هانس گونتر فون دینکلج، افسر نظامی آلمان نازی رابطه ای شکل گرفت. در همین موقعیت شنل توانست با امتیازاتی از قبیل؛ باقی ماندن در منزل شخصی اش دست پیدا کند. شنل به عنوان مامور مخفی بود که از طرف آلمان نازی برای رایزنی با وینستون چرچیل اعزام شده بود.
شنل برای رابطه خود با افسرهای نظامی نازی مورد بازخواست قرار گرفت اما حکمی برایش صادر نشد. در سال ۲۰۱۴ با انتشار اطلاعاتی توسط سرویس مخفی فرانسه صحت اتهامات وارد شده به شنل ثابت شدند.
بازگشت کوکو شنل به صنعت مد:
بعد از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ شنل یک مهمانی برای بازگشت به صنعت مد و دوران اوج خود برگزار کرد. بعد از آن هم هتل ریتز را در شهر پاریس برای اقامت خود انتخاب کرد و تازمان مرگش همانجا ماند.
کوکو شنل ازدواج نکرد و برند معروف او بعد از مرگش توسط دستیارانش گاستون برتلوت و رامون اسپارزا مدیریت شد. کارل لاگر فرد در سال ۱۹۸۳ با برعهده گرفتن مدیریت برند شنل و طراحیهای متفاوت و خارقالعادهاش؛ این برند را همچنان پابرجا نگه داشت. او با وجود تمام خلاقیت های فوق العاده اش هیچوقت از خط مشی گابریل شنل خطا نرفت.
مرگ کوکوشنل و آیندهی برند شنل:
کوکو شنل زمانی که به سن ۸۷ سالگی رسید در دهم ژانویهی سال ۱۹۷۱، در همان هتل ریتز از دنیا رفت. افراد بسیاری برای خاکسپاری او گرد هم آمدند و بسیاری از زنان کت و دامن های معروف برند او را به تن کرده بودند.
حقایق جالب زندگی کوکو شنل:
- این زن در سفری که به ونیز داشت؛ شلوار پوشید و همین کارش جهان مد را به خشم آورد. او اعتقاد داشت سوارکاری با دامن بلند امکان پذیر نیست. او با این کار شلوار را به عنوان یک آیتم رایج در پوشش زنان تبدیل کرد همین موضوع انقلابی در صنعت مد ایجاد کرد. شنل از ایده های خلاقانه و هنجار شکنی ترسی نداشت.
- زمانی که شنل هتل ریتز را برای اقامت انتخاب کرد به مدت ۳۰ سال در آنجا ماند.
- کوکو شنل زنی با روحیه تند و تیز بود و فرصت ها را برای انتقاد از طراحان معاصر خود غنیمت می شمرد برای مثال؛ طراحی های کریستین دیور را مورد انتقاد قرار داد و گفت که شبیه به رویه مبل هستند.
- در طراحی های کوکو شنل شیر جایگاه مهمی را به خود اختصاص می داد، زیرا این حیوان علاوه بر اینکه مورد علاقه شنل بود، نماد ماه تولدش نیز محسوب می شد. او همواره در کنار جعبهی سیگارها و قیچیهایش یک مجسمه شیر نگه می داشت و درباره علاقه خود می گوید: «من هم همانند شیر هستم، من هم برای محافظت از خودم چنگالهایم را به حریف نشان میدهم.» در پایین برخی کت و شلوارهای شنل می توان نماد کوچک شیر را مشاهده کرد.
- رنگ مشکی همواره رنگ موردعلاقه شنل بود و معتقد بود هیچ پیراهن کوتاه زنانه ای به اندازه رنگ مشکی شیک نیست، همچنین رنگهای قرمز، بژ، سفید و طلایی به رنگهای سمبولیک برند شنل مبدل شدند.
- شنل به قرار دادن جیب در لباس خانم ها همچنین اضافه کردن اکسسوری و کیف به استایل زنانه علاقه داشت، او معتقد بود لباس های خانم ها به اندازه کافی جیب ندارند، به همین دلیل حساسیت و تاکید زیادی برای این موضوع در طراحی های خود به خرج می داد. این نکته در طراحی های امروزی برند شنل مورد توجه قرار می گیرند اگر به کیفهای این برند نگاه کنید میبینید به طرز ماهرانهای به اندازهی کافی جیب دارند.
- جالب است بدانید برنزه کردن هم کار شنل بود، زمانی که این کار اصلا جالب محسوب نمی شد او در در طول تعطیلاتش در کنار دریا آفتابسوخته و پوستش برنزه شده بود و با همین رنگ نیز عکاسی کرد و در مجله ووگ به چاپ رسید. زمانی که به فرانسه رسید همه از این کار او حمایت کردند و برنزه کردن در دنیای مد و فشن ترند شد.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 17
- 2