پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۹۰۱۰۶

جرج ایستمن؛ توسعه دهنده اصلی عکاسی

جرج ایستمن,زندگینامه جرج ایستمن,بیوگرافی جرج ایستمنجرج ایستمن
گسترش عکاسی را در دنیای امروزی مدیون جرج ایستمن هستیم، ایستمن مخترع و کارآفرین بزرگ آمریکایی است که موسس کداک را تاسیس کرد و فعالیت خود را تا تاسیس چند کارخانه دیگر هم ادامه داد. در ادامه این مقاله سرپوش به بیوگرافی این شخصیت می پردازیم.

چکیده ای از زندگینامه جرج ایستمن:

نام کامل: جرج ایستمن

تاریخ تولد: ۱۲ ژوئیه ۱۸۵۴

محل تولد: روچستر ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی

دلیل شهرت: تأسیس کمپانی ایستمن کداک

درگذشت: ۱۴ مارس ۱۹۳۲

جرج ایستمن,زندگینامه جرج ایستمن,عکس های جرج ایستمنبیوگرافی جرج ایستمن

زندگینامه جرج ایستمن:

جرج ایستمن در ۱۲ ژوئیه در روچستر ایالات متحده آمریکا به دنیا آمد. نام پدرش جرج واشینگتن ایستمن و مادرش ماریا ایستمن بود. زمانی که جرج به دنیا آمد پدرش دانشکده اقتصاد ایستمن را در روچستر ساخت و چندین سال بعد خانواده خود را برای زندگی به آنجا برد. 

در سال ۱۸۶۲ زمانی که دانشکده شروع به شکلگیری و رشد کرد پدرش جرج از دنیا رفت و مقداری سرمایه برای خانواده خود به ارث گذاشت. با وجود این شرایط جورج تنها پسر خانواده خود بود که برای سرپرستی و حمایت مالی مادر و خواهرش مجبور به ترک تحصیل شد و راهی بازار کار شد. در ابتدا اقدام به کار در یک شرکت کوچک بیمه مشغول شد و بعد از آن در یک بانک محلی در منچستر استخدام شد. 

جرج قصد داشت برای گردش آخر دوربینی را اجاره کند تا از خانواده خود عکسبرداری کند. سنگینی، گرانی و حجم یک دوربین سبب شد تا در حین تمام عکسبرداری ها فکری مشغول داشته باشد. وی همواره به دنبال روشی بود که قیمت مناسب تری داشته باشد به طوری که همه مردم بتوانند از آن برای حل کردن این موضوع استفاده کنند. 

جرج ایستمن,زندگینامه جرج ایستمن,دوربین اختراعی جرج ایستمندوربین اختراعی جرج ایستمن

تاسیس شرکت کداک:

حدود ۱۳۰ سال پیش جرج ایستمن شرکت کداک را تاسیس کرد او فیلم های قرقره ای را می ساخت و در جعبه های عکاسی ساده قرار می دهد. از آن زمان به بعد عکاسی برای همه مردم ممکن شد. بعد از اینکه کار روزانه به اتمام رسید، این جوان لاغر اندام دفتردار به آشپزخانه مادرش می رفت و تا صبح در آشپزخانه می ماند و سپس به گیشه بانک می رفت تا به کار خود برسد. شب های زیادی از زندگی این مخترع به همین شکل گذشت. 

اقدامی که جرج ایستمن در لگن ظرفشویی مادرش در آشپزخانه انجام می داد سبب شد که انقلابی در عالم عکاسی در کل جهان ایجاد شود. وی صحنه های عکاسی را لعاب می داد و سپس به شکل خشک شده و قابل استفاده تبدیل می کرد. در سال ۱۸۸۰ انقلابی صنعتی توسط ایستمن در این خصوص پدید آمد. 

تا آن زمان عکاسان مجبور بودند که بار زیادی برای عکاسی حمل کنند، که بسیاری از جوانان امروزی برای رفتن به کمپ ها از این موضوع فراری هستند. علت این موضوع به دلیل مرطوب عکاسی شدن بود به این صورت که:

صفحه‌های شیشه‌ای را با پوششی از ید و یا لایه‌ای از نمک برم می ‌پوشاندند، و در محلول «نیترات نقره» فرو می‌بردند.

این صفحات تنها به صورت مرطوب در برابر نور حساس می شدند که باید آنها را حالت مرطوب ظاهر و سپس ظاهر می کردند همچنین شستوشو هم لازم بود. برای انجام تمام این اقدامات در سال ۱۸۸۰ عکاسان تنها ۱۰ دقیقه فرصت داشتند، هرکسی که قصد ظاهر کردن عکس های گرفته شده خارج از منزل را داشت باید یک دخمه سیاه همراه خود می برد. 

در زمان هر عکاس به صورت ساده لوازمی شامل: 

۱ ـ دوربین عکاسی به ابعاد ۲۰×۱۳ سانتیمتر که بزرگ و سنگین بود

۲- دو دستگاه پروژکتور فیلم

۳ ـ «سه پایه دوربین»

۴ – مخزن شیشه‌ای برای محلول ماده حساس در برابر نور 

۵- صفحات شیشه‌ای با جعبه و دسته نگهدارنده

۶- بشقاب‌های بزرگ و توگود، بطری‌ها

۷- دیس‌های تو گود

۸- قیف

۹- وزنه‌ها 

۱۰- کاغذهای فیلتر و لعاب‌دار.

جرج ایستمن,زندگینامه جرج ایستمن,موسس شرکت کداکجرج ایستمن؛ موسس شرکت کداک

علاوه بر تمام امکانات بالا عکاسان به مواد شیمیایی مانند نیترات نقره، محلول کلودیوم، سولفات آهن، نمک ثبوت، محلول ناتریوم هم نیاز داشتند، از طرفی باید مقدار زیادی آب هم در دسترس آنها می بود. این تجهیزات دارای وزنی برابر با ۱۰۰ کیلوگرم بود و در آن زمان برای خرید آنها ۹۰ دلار نیاز داشتند، این مبلغ برابر با مبلغ یک کالسکه اسبی بود. 

پس خیلی دور از ذهن نیست که افراد حاضر به حمل این مقدار بار و تحمل مخارج زیادی نبودند. جرج ایستمن برای حل این مشکل به دنبال راه حلی در آشپرخانه مادرش در «راچستر» آمریکا بود. این شهر در ساحل دریای «اونتاریو» قرار گرفته بود. آنچه از تمام تلاش های ایستمن به دست آمد شیشه‌های لایه داده شده که در حالت خشکی هم در برابر نور حساس بودند که بعد از عکسبرداری می توانست آنها را همراه خود به لابراتوار منزلشان ببرد. 

جرج ایستمن در تاریکی تمامی شیشه ها را با استفاده از کتری مادرش با محلول پر می کرد و لایه می داد، البته این موضوع لایه دادن به صورت یکنواخت انجام نمی شد. 

این کار بعد از این زمان با استفاده از ماشینی که خودش ساخته بود صورت می گرفت. این ماشین دست ساز بود و شیشه های تهیه شده را که به محلول آغشته شده بودند را زیر نورهایی قرار می داد، در نتیجه تمامی سطح شیشه به صورت یکنواخت با محلول پوشیده می شد. در همان سال ۱۸۸۰ این جوان ۲۶ ساله موفق شد که حق این اختراع را به اسم خود ثبت کند. 

تاسیس موسسه کداک:

مورد دیگری که برای جرج ایستمن موضوع عکاسی را با اهمیت کرد؛ تاسیس شخصی موسسه بود که اتاق های داشت، این موسسه در طبقه سوم یک ساختمان در روچستر بود که به صورت اجاره شده قرارداد بسته بودند و نام آن را موسسه کداک گذاشتند. 

او با اقداماتی که در آشپزخانه مادرش انجام داد اختراعی را به ثبت رساند که ۲۰ سال طول کشید و درنتیجه آزمایش های شیمی وی عکاسی را برای تمام مردم ممکن کرد. 

جرج ایستمن,زندگینامه جرج ایستمن,تصاویر جرج ایستمنزندگینامه جرج ایستمن

خانه مشهور جرج ایستمن:

در سال ۱۹۰۲ جرج ایستمن تبدیل به یک ثروتمند مشهور شد و تصمیم داشت که خانه ی رویایی خود از زمان کودکی را بنا کند. به دنبال همین موضوع مشهورترین معمار زمان خود در ایالات متحده به نام فوستر وارنر را استخدام کرد و ساخت خانه آغاز شد. این خانه با مساحت ۳۲۰۰ متر و با ۵۰ اتاق بنا شد که مجهزترین انواع سیستم گرمایش، تلفن، برق تجهیز شده و طراحی داخلی آن هم با طراحان کاخ سفید بود. مبلغ حدودی که برای ساخت این عمارت باشکوه درنظر گرفته می شود ۳۳۵ هزار دلار بود. خانه ی این مخترع در سال ۱۹۹۶ به موزه بین‌المللی عکاسی و فیلم تبدیل شد.

جرج ایستمن,زندگینامه جرج ایستمن,خانه مشهور جرج ایستمنخانه مشهور جرج ایستمن

ویژگی‌های شخصی و اخلاقی جرج ایستمن:

از جمله خصوصیات بارزی که ایستمن داشت می توان به سخاوتمندی و علم دوستی او اشاره کرد، از آنجایی که دوران کودکی مطلوبی نداشت و با مشکلات مالی و خانوادگی دست و پنجه نرم می کرد، همچنین قادر به ادامه تحصیل نبود؛ در دورانی که صاحب مال و شهرت شده بود دائما به موسسات آموزشی کمک‌های شایانی اهدا می‌کرد.

وی در دوران زندگی خود مبلغی برابر با ۲۰ میلیون دلار به مؤسسه فناوری ماساچوست اهدا کرد، همچنین مبلغی معادل ۶۲۵ هزار دلار در سال ۱۹۰۱ از طرف ایستمن به مرکز فناوری دانشگاه روچستر اهدا شد. او همچنین هدیه‌ای معادل ۲ میلیون دلار به هر یک از موسسات آموزشی توسکگی و دانشگاه همپتون ارائه نمود.

این مخترع به شهر روچستر علاقه بسیار زیادی داشت به همین دلیل با تمام نیروی خود در جهت پیشرفت این شهر قدم بر می داشت. بنای مؤسسه و انجمن چست به عنوان دانشکده موسیقی این شهر و همچنین بخشیدن منزل مسکونی مشهورش پس از مرگ به دانشگاه روچستر از جمله این اقدامات به‌شمار می‌روند.

جرج ایستمن,زندگینامه جرج ایستمن,طراحی داخلی منزل جرج ایستمنطراحی داخلی منزل جرج ایستمن

خودکشی و مرگ جرج ایستمن:

ایستمن در سال های پایانی زندگی به دلیل مشکلات استخوانی ستون فقرات مبتلا به فلجی شده بود، از آنجایی که نمی خواست بقیه زندگی اش را متکی به دیگران باشد در ۱۴ مارس ۱۹۳۲ با شلیک یک گلوله به قفسه سینه اش خودکشی کرد. 

وی در آخرین جمله وصیت‌نامه‌اش عنوان می کند «من کارم را انجام دادم. پس ماندن دیگر لزومی ندارد».

جرج ایستمن,زندگینامه جرج ایستمن,شرکت کداکبیوگرافی جرج ایستمن

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش