چکیده بیوگرافی علی عسکری
نام کامل: عبدالعلی علیعسکری
تاریخ تولد: ۱۳۳۷
محل تولد: دهق، اصفهان
حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس
آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون
تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهرهوری
بیوگرافی علی عسکری
عبدالعلی علی عسکری در سال ۱۳۳۷ در شهر دهق از توابع استان اصفهان به دنیا آمد. ایشان برای گذراندن دوران کودکی به شهر ری مهاجرت کردند. از همان دوران نوجوانی فعالیت های سیاسی خود را آغاز کرد به طوریکه فعالیت های مخالفانه با رژیم پهلوی سبب شد در دوران نوجوانی و جوانی چندین بار توسط ساواک دستگیر شود. ایشان یکی از افراد بودند که در هجوم مردم به زندان قصر در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ آزاد شد.
علی عسکری با خانواده ای سیاسی وصلت کرد و از دامادهای مهدی شاه آبادی و حمید شاه آبادی است همچنین برادر زن او معاون سابق وزارت ارشاد است، محمد رضا علی عسکری فرزند علی عسکری است. حمید رضا علی عسکری از جمله فوتبالیست های ایرانی، برادر زاده علی عسکری است.
علی عسکری در سال ۱۳۹۷ توسط وزارت خزانه داری آمریکا تحریم شد.
تحصیلات علی عسکری
علی عسکری کارشناسی خود را در رشته مهندسی برق - الکترونیک از دانشگاه پلی تکنیک تهران دریافت کرد، سپس برای ادامه تحصیل در شاخه مدیریت به دانشگاه تهران رفت.
علی عسکری همچنین دارای مدرک دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره وری از دانشگه علی و صنعت است و اکنون به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما فعالیت دارد.
از جمله تالیفات علی عسکری می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- پایان عصر آمریکا
- قدرت در دست کیست؟
- آمریکا جهان را به کدام سو میبرد؟
- مرگ غرب
- جنگ سرد فرهنگی
- نخبگان قدرت
- کتاب لبخند و شمشیر در روابط ایران و آمریکا
- «مبانی نظام اسلامی از دیدگاه امام خمینی (ره)»
- صنایع فضایی و ماهوارهها
- مؤلفه قدرت ملتها در دنیای جدید
- مدیریت رسانه، نگاهی نو
- سپهر جهانی رسانه-روندهای عمده زیرساختی رسانههای نوین
- طرح ملی تلویزیون دیجیتال زمینی (DVB-T) در ایران
ریاست سازمان صدا و سیما
علی عسکری در اواخر دوران ریاست آقای علی لاریجانی به صداوسیما منتقل شد و بهعنوان مشاور ریاست شروع به کار کرد. او تا قبل از ریاست، در حوزههای فنی و آموزش مشغول فعالیت بود و سابقه کار و مدیریت در بخشهای خبر و تولید و مجموعا حوزه پیام را که از حوزههای هدف در صداوسیما محسوب میشوند، نداشت.
علی عسکری در سل ۱۳۸۳ به عنوان مشاور ریاست سازمان صدا و سیما انتخاب شد. سپس ایشان را به عنوان سرپرست نوین سازمان صدا و سیما معرفی کردند. در جشن معارفه ایشان سخنرانی را در حضور خبرنگاران انجام دادند که در بخشی از آن اذعان می کنند عجله ای جهت تغییر مدیران فعلی ندارند و درباره این کار فوری و ضربتی عمل نمی کند.
بعد از این مصاحبه در روز معارفه در کمال تعجب در فاصله ۲۵ روز علی عسکری با اعلام رسانه ای ۱۴ حکم را تغییر دادند که نشان داد روند چندان کند و غیر ضربتی نیست. بعد از اتمام دوره ریاست علی عسکری بر سازمان صدا و سیما انتقادهایی به ایشان وارد شد که از جمله آنها می توان به عدم اشراف کامل بر بخش خبر و سیاسی رسانه ها اشاره کرد که در زمان ریاست علی عسکری به اوج خود رسید.
مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس
علی عسکری در ۲۰ دی ۱۴۰۰ از سمت هیئت مدیره به عنوان مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس انتخاب شد. پیش از وی جعفر ربیعی از اسفند ۱۳۹۶ مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی بود که در انتها توسط هیئت مدیره به پاس خدمات ارزشمندی که در مدت تصدی داشت، مورد تقدیر و تشکر قرار گرفت.
با تصویب هیات مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، دکتر عبدالعلی علی عسکری به عنوان مدیرعامل جدید این گروه انتخاب شد، دکتر علی عسکری که پیش از این ریاست سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را بر عهده داشت.
واکنش به ریاست علی عسکری در پتروشیمی خلیج فارسی
باوجودی که انتصاب علی عسکری به عنوان ریئس پتروشیمی خلیج فارس با واکنش های بسیاری مواجه بود اما درنهایت این انتصاب در جلسه ای با حضور وزیر نفت و معرفی ایشان به عنوان مدیرعامل جدید تاحدی فروکش کرد. واکنش ها تنها به حوزه دولت مربوط نبود، بلکه افراد مختلفی در فضای مجازی و رسانه ها نسبت به این موضوع گارد گرفتند و به تندی مخالفت خود را بیان داشتند و با توجه به تخصص ایشان و سوابقی که داشتند؛ انتصاب علی عسکری به عنوان مدیرعامل پتروشیمی خلیج فارس تصمیم درستی نیست.
یکی از کنایه هایی که از طرف دولتمردان به این موضوع وارد شد توسط رئیس اسبق صدا و سیما آقای سرافراز بیان شد که به شرح زیر است:
" جناب علی عسکری رسانه ملی را با کمک خانواده و دو مرجع تصمیم ساز از فروپاشی نجات داده و مخاطب آنرا به بیش از هشتاد درصد رساند و معظلات کشور را یکجا حل کرد، اکنون در تراست خصولتی پتروشیمی خلیج فارس مشکل مالی دولت را هم حل خواهد کرد!"
در این بین سلبریتی ها نیز ساکت نماندند و در فضای مجازی نسبت به این انتصاب واکنش دادند رائفی پور درباره این موضوع نوشت:
" بنده به هیچ جناحی تو این مملکت نه وابستگی دارم و نه بهشون بدهکارم. هیچ آدم عاقلی هم دنبال دشمن درست کردن برای خودش نیست. اما واقعا نمیتونم ببینم با یک سری انتصابات عجیب مملکت رو فنا بدن. ربط علی عسکری به پتروشیمی چیست؟ میدونید تو این شرایط و اوضاع با یک اشتباه چه بر سر بورس میآید؟"
البته باید اشاره کرد که این انتصاب موافقانی نیز داشت. این گروه برخلاف هجمه های سیاسی وارد شده سوابق و تخصص علی عسکری را مبنا قرار داده اند که غیرقابل انکار است. از جمله افرادی که در گروه موافقان قرار دارد می توان به مدیرسابق شبکه امید اشاره کرد که در فضای مجازی می نویسد:
"راهاندازی مجموعه فروشگاههای زنجیرهای رفاه، راهاندازی کارخانههای استراتژیک و محرمانه در صنایع نظامی و فعالیت در بخشهای بازرگانی کلان کشور دکتر را به یک ستون قابل اتکا تبدیل کرده است. برخی دکتر عسکری را فقط به عنوان رییس صداوسیما میشناسند ولیکن از توان و سابق و تخصص او در حوزههای اقتصادی و صنعتی بیخبرند. سال ۹۵ که وارد صدا و سیما شد، یک سازمان رسانهای در بحرانیترین وضعیت اقتصادی را تحویل گرفت، صندوق بازنشستگی سازمان در وضعیت اسفناکی بود ولی به حمدالله با تلاش و تدبیر ایشان طرح های اقتصادی کلان از جمله کارخانه باطری سازی، پتروشیمی، شهرک مسکونی و ... طی این دوره برنامهریزی و عملیاتی شد که منافع آن چشم گیر است. انشاالله که حضور او در مجموعه ی پتروشیمی خلیج فارس همچون گذشته با موفقیت های روز افزون همراه باشد".
تحریم علی عسکری از سمت خزانه داری آمریکا
در ادامه تحریم های ایالات متحده آمریکا علیه ایران، نام چند از تن از مقام های مسئول، سازمان و گروه های ایرانی در لیست ارائه شده قرار گرفت که از جمله آنها می توان به اسم علی عسکری رئیس هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس اشاره کرد.
علی عسکری در واکنش به این موضوع اعلام کرد که این تحریم ها نشانه ای از افول و فروپاشی آمریکا است و آمریکا درگیر این توهم است که با تحریم و فشارهای پی در پی علیه ملت ایران می تواند راهی برای کند کردن مسیر افول خود پیدا کند ،غافل از اینکه نتیجه این روند وحدت و انسجام بیشترملت بزرگ ایران است.
فعالیت های علی عسکری
- از سال ۱۳۶۲ به عنوان مشاور در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب شد.
- از سال ۱۳۷۹ به عنوان معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شد.
- از سال ۱۳۷۰ به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان مراکز ایرانگردی و جهانگردی انتخاب شد.
- از سال ۱۳۷۳ به عنوان بنیانگذاری شرکت فروشگاههای رفاه انتخاب شد.
- از سال ۱۳۸۰ به عنوان مدیر بنیاد فرهنگی پژوهشی غربشناسی انتخاب شد.
- از سال ۱۳۸۳ به عنوان مشاور ریاست سازمان صدا و سیما انتخاب شد.
- معاون آموزشی صدا و سیما
- رئیس دانشگاه صدا و سیما
- به مدت ده سال به عنوان معاون توسعه و فناوری رسانه در سازمان صدا و سیما فعالیت داشت.
- از اعضای مرکزی قرارگاه فضای مجازی و از طراحان اصلی شورای عالی فضای مجازی
- عضو شورای سیاستگذاری سازمان اوقاف و امور خیریه
- مشاور رئیس قوه قضائیه
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 9
- 6