چکیده ای از بیوگرافی بوریس جانسون
نام کامل: آلکساندر بوریس دو ففل جانسون
تاریخ تولد: ۱۹ ژوئن ۱۹۶۴
محل تولد: نیویورک
حزب سیاسی: حزب محافظه کار بریتانیا
والدین: استنلی جانسون (پدر)، شارلوت فاوست (مادر)
همسران: الگرا ماستین- اوون (۱۹۸۷ تا ۱۹۹۳)، ماریانا ویلر (۱۹۹۳ تا ۲۰۱۸)
زندگینامه ی بوریس جانسون
آلکساندر بوریس دو ففل جانسون (به انگلیسی:Alexander Boris de Pfeffel Johnson) (متولد ۱۹ ژوئن ۱۹۶۴) روزنامه نگار، سیاستمدار و تاریخ نگار بریتانیایی است.
بوریس جانسون که در ادوار گوناگون زندگی سیاسی خود، به واسطه رویدادهای مختلف، لقب هایی چون «بوریس دلقک»،«بوریس زنباره» و «بوریس دروغگو» از مطبوعات انگلستان گرفته است، در نوجوانی به واسطه خانواده شناخته شده خود، به مدرسه «ایتون» در لندن رفت که مدرسه ای مخصوص برای فرزندان اعیان و اشراف بریتانیاست.
بوریس جانسون در بیمارستانی در آپر ایست ساید نیویورک در سال ۱۹۶۴ زاده شد. تولد بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا به وسیله مقامات آمریکا و نیز کنسولگری بریتانیا در این شهر ثبت شد و به این ترتیب هر دو تابعیت بریتانیایی و آمریکایی به او داده شد. والدین بوریس جانسون هر دو انگلیسی بودند. پدر او استنلی جانسون به آمریکا رفته بود تا در دانشگاه آیووا نگارش مبتکرانه بخواند، ولی بعداً برای تحصیل اقتصاد به دانشگاه کلمبیا منتقل شد. مادر بوریس جانسون برخاسته از خانواده ای از روشنفکران لیبرال و دست چپی بود و در سال ۱۹۶۳ با استنلی جانسون که از نظر سیاسی محافظه کار بود ازدواج کرد.
ایتن و آکسفورد
بوریس جانسون با دریافت بورس کینگ وارد کالج ایتن، مدرسه مستقل شبانه روزی نخبگان در اتون، برکشر شد. بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا تحصیلاتش در آنجا را در پاییز ۱۹۷۷ آغاز کرد و تحصیلات دانشگاهی خویش را با بردن بورس در بیلیل کالج، آکسفورد در زمینه مطالعه متون کلاسیک شروع کرد.
بوریس جانسون که سردبیری روزنامه کالج اتون را نیز به عهده داشت، بعد از پذیرش در دانشگاه آکسفورد رسماً وارد جمعی از دانشجویان انگلیسی شد که بعدها نقش مهمی در سیاست های دولت این کشور ایفا کردند. از جمله این افراد، «دیوید کامرون» (نخست وزیر سابق انگلیس)، « ترزا مِی»، « ویلیام هیگ» وزیر خارجه و رئیس سابق مجلس عوام انگلیس و «جرمی هانت» وزیر خارجه کنونی و رقیب اصلی بوریس جانسون در انتخابات گذشته نخست وزیری هستند.
روزنامه نگاری بوریس جانسون
بوریس جانسون پس از دانشگاه وارد کار مشاوره مدیریت شد، لیکن بیش از یکی دو هفته در آن دوام نیاورد و به سراغ روزنامه نگاری رفت. بوریس جانسون بعنوان گزارشگر کارآموز در روزنامه تایمز لندن مشغول بکار شد ولیکن پس از یک سال، به واسطه اینکه نقل قولی را جعل کرده بود، اخراج شد.
مکس هیستینگز، سردبیر روزنامه دیلی تلگراف که بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا را از زمان رهبری اتحادیه دانشجویان آکسفورد می شناخت در سال ۱۹۸۹ او را بعنوان نماینده روزنامه دیلی تلگراف در ستاد اتحادیه اروپا در بروکسل به کار گرفت. در آنجا بوریس جانسون، پیشگام دوره تازه ای از گزارش های بدبینانه دربارهٔ اتحادیه اروپا را شروع کرد. نوشته های جانسون، ترکیب حقیقت و خیال با چاشنی طنز بودند. با پیشرفت کار روزنامه نگاری بوریس جانسون اهداف سیاسی او در جامعه، طرفداران بیشتری پیدا می کرد. این عقیده که جو ضد اتحادیه اروپایی که بوریس جانسون ایجاد کرده بود باعث فروپاشی دولت جان میجر شد درست نیست.
ازدواج بوریس جانسون
نخستین ازدواج بوریس جانسون به دوره دانشجویی او در دانشگاه آکسفورد بازمی گردد؛ بوریس جانسون در سال ۱۹۸۷ با هم دانشگاهی خود «الگرا موستین اوین» دختر مورخ هنری انگلیسی ویلیام موستین ازدواج کرد و در سال ۱۹۹۳ هم از او جدا شد تا ۱۲ روز بعد با ماریانا ویلر دختر گوینده معروف انگلیسی چارلز ویلر ازدواج کند. حاصل این ازدواج ۲ دختر و ۲ پسر است.
کمپین برگزیت
بوریس جانسون بعد از دو دوره شهرداری لندن، در انتخابات برای دوره سوم شرکت نکرد و در عوض سال ۲۰۱۵ بار دیگر در انتخابات مجلس عوام حضور یافت و پیروز هم شد. بوریس جانسون ابتدای سال ۲۰۱۶ به جناح «رأی به خروج» از اتحادیه اروپا پیوست و به اعتقاد بعضی منابع آماری کفه ترازو را کمی به سود کمپین خروج سنگین تر کرد. بعضی کارشناسان معتقد هستند همین تفاوت جزئی هم نهایتاً منجر شد تا کمپین خروج انگلیس از اتحادیه اروپا با اختلاف بسیار کمی (۵۱/۸۹ درصد رأی مثبت در مقابل ۴۸/۱۱ رأی منفی) در رفراندوم برگزیت پیروز شود.
نخست وزیری بوریس جانسون
بوریس جانسون از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۸ نماینده پارلمان از حوزهٔ انتخابیهٔ هنلی بود. جانسون که عضو حزب محافظه کار بریتانیا است به علت نزدیکی به سیاست های لیبرال اقتصادی و لیبرال اجتماعی، لیبرترین خوانده شده است.
بوریس جانسون از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ بعنوان شهردار لندن فعالیت میکرد و از ۲۰۱۵ نمایندگی پارلمان از حوزه انتخابیهٔ آکسبریج و رویسلیپ غربی را به عهده دارد. جانسون در دوره دوم شهرداری خویش بر برگزاری المپیک ۲۰۱۲ لندن نظارت کرد.
در ۱۳ ژوئیه ۲۰۱۶ ترزا می نخست وزیر بریتانیا، بوریس جانسون را بعنوان وزیر امور خارجه جدید این کشور منصوب کرد. بوریس جانسون، از خبرسازترین سیاستمداران طرفدار خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) بوده است.
پس از آن که ترزا می رهبر حزب محافظهکار در ۲۴ مه ۲۰۱۹ از سمت خود استعفا داد حزب محافظهکار در تاریخ ۷ ژوئن انتخاب رهبری حزب را برای برعهده گرفتن نخستوزیری بریتانیا آغاز کرد. در پایان در روز ۲۳ ژوئیه، حزب محافظهکار بوریس جانسون را به عنوان رهبر تازه حزب محافظهکار برگزید.
مواضع و دیدگاه های بوریس جانسون
از نظر ایدئولوژیک، بوریس جانسون خود را یک «توری تک- ملتی» توصیف کرده است. در سال ۲۰۱۲ تونی تریورز، کارشناس علوم سیاسی، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس را «یک محافظه کار نسبتاً کلاسیک- یعنی حامی دولت کوچک- قدری شکاک نسبت به اروپا» توصیف کرد که مانند معاصرینش کامرون و جرج آزبورن همچنین «لیبرالیسم اجتماعی مدرن» را با آغوش باز پذیرفته اند. گاردین ابراز کرده که بوریس جانسون به هنگام شهرداری، لیبرالیسم اقتصادی و اجتماعی را در هم آمیخته است. اکونومیست نوشته که جانسون هم زمان با لیبرالیسم، به ورای هویت توری خویش رفته و دیدگاهی لیبرترین تر را اختیار می کند. استیورات رید همکار بوریس جانسون در دی اسپکتیتور دیدگاه های او را مانند یک «لیبرترین لیبرال» توصیف می کند.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 17
- 4