چکیده ای از بیوگرافی چارلز سوم:
نام کامل: چارلز فیلیپ آرتور جورج
تاریخ تولد: ۱۴ نوامبر ۱۹۴۸
محل تولد: کاخ باکینگهام، لندن، بریتانیا
سلطنت: ۸ سپتامبر ۲۰۲۲ – اکنون
تحصیلات: Gordonstoun ،دانشگاه کمبریج (بیای)
والدین: پدر شاهزاده فیلیپ، دوک ادینبرو/ مادر الیزابت دوم
ولیعهد: ویلیام، شاهزاده ولز
بیوگرافی چارلز سوم:
چارلز سوم در ۱۴ نوامبر ۱۹۴۸ در کاخ باکینگهام واقع در لندن از بریتانیای کبیر به دنیا آمد. پدر وی شاهزاده فیلیپ، دوک ادینبرا و مادرش ملکه الیزابت دوم بودند و یک خواهر به نام شاهدخت ان و دو برادر دیگر به نام های شاهزاده اندرو و شاهزاده ادوارد دارد، او فرزند ارشد این خانواده شش نفری سلطنتی می باشد.
بعد از مرگ پادشاه انگلستان در سال ۱۹۵۲؛ ملکه الیزابت دوم به سلطنت دست پیدا کرد و در همان دوران چارلز که یک کودک چهارساله بود هم به عنوان و جایگاهی سلطنتی دست پیدا کرد. این ولیعهد از ۵ تا ۸ سالگی زیرنظر کاترین پیبلز آموزش های لازم را دریافت کرد.
سه سال بعد از این موضوع چارلز به مدرسه رفت به همین دلیل اولین ولیعهدی محسوب می شود که به جای معلم سرخانه برای تحصیل مدرسه را انتخاب کرد. در سال ۱۹۶۶ برای دو نیم سال در مدرسه ایالت ویکتوریا در استرالیا تحصیل کرد و بعد از آن مجددا به بریتانیا بازگشت تا تحصیلات عمومی خود را به مدت یک سال به اتمام برساند. از آنجایی که چارلز پسر ارشد فرمانروا بود به شکل خودکار یک دوک کورنوال محسوب می شد.
ادامه تحصیل چارلز سوم:
در خانواده های سلطنتی بریتانیا رسم بر این بود که فرزندان بعد از اتمام دوره تحصیلات عمومی خودشان برای آموزش های نظامی اقدام کنند، اما در این خصوص هم پرنس چارلز اولین کسی بود که رسم را کنار گذاشت و به کالچ ترینیتی، کمبریج برای ادامه تحصیل وارد شد.
او در سال ۱۹۷۰ بعد از اینکه تحصیل در حوزه هایی مانند تاریخ و مردمشناسی و باستانشناسی را به اتمام رساند از این کالج فارغ التحصیل شد و با گذشت پنج سال مدرک کارشناسی ارشد خود را هم از همین دانشگاه دریافت کرد. وی اولین وارث تاج و تختی است که توانسته مدرک دانشگاهی اش را دریافت کند.
همسر اول چارلز سوم:
پرنس چارلز از همان سی سالگی برای ازدواج تحت فشار زیادی قرار داشت و دختران زیادی به صورت رسمی به وی معرفی شدند اما او برای ازدواج به دنبال فردی مذهبی و پروتستان بود. پیش از این موضوع او با کاملیا شاند در یک بازی چوگان آشنا شده بود اما او باید به دنبال فردی دیگر برای ازدواج می گشت.
زمینه آشنایی چارلز سوم با همسر اولش دایانا اسپنسر مربوط به همسایگی خانواده دایانا با خانواده ملکه می باشد، به همین دلیل از آشنایی از پیش وجود داشت و این چارلز و دایانا با همدیگر نامزد شدند.
بعد از نامزدی رسمی زمانی که به تماشای بازی چوگان رفته بودند کاملیا به میان آن دو رفت و با چارلز هم صحبت شد همین موضوع با گریه دایانا و خروج وی از محوطه همراه شد. زمانی که دلیل این اتفاق را از چارلز جویا شدند وی عنوان کرد: به هر حال چوگان بازی خشنی است و دایانا هم روح لطیفی دارد و آوردن او به اینجا کار اشتباهی بود.
این زوج در سال ۲۹ ژوئیه ۱۹۸۱ در کلیسای جامع سنت پل با هم ازدواج کردند و حاصل این ازدواج دو فرزند پسر به نام های؛ ویلیام بود که در ۲۱ ژوئن ۱۹۸۲ و شاهزاده هری که در ۱۵ سپتامبر ۱۹۸۴ به دنیا آمد.
در روز عروسی پرنس صدها هزارنفر در محوطه اطراف عروسی تجمع کردند و نزدیک به یک میلیارد نفر از سراسر جهان مراسم را از تلویزیون به صورت زنده تماشا کردند. از آنجایی که چارلز پیش از ازدواج به لقب ولز دست پیدا کرده بود بعد از ازدواج همسرش دایانا هم با لقب شاهدخت ولز شناخته می شد.
ازواج اول چارلز با موفقیت همراه نبود و به شکل موشکافانه ای توسط رسانه های اجتماعی رصد می شد، همین مسئله درگیری های روابط ازدواج این زوج و اختلافات درونی خانواده های آنها را کاملا آشکار و آنها را تشدید کرد.
روابط عاشقانه ای که میان چارلز و کامیلا پارکر وجود داشت از یک طرف و شایعه های روابط عاشقانه خارج از ازدواج دایانا با افراد مختلف از طرفی دیگر موجب شد تا این زوج در سال ۱۹۹۲ به صورت غیررسمی از یکدیگر جدا شوند.
با حضور دایانا در برنامه بیبیسی، او عامل از بین رفتن زندگی مشترکش را چارلز و کامیلا معرفی می کند البته چارلز هم به داشتن رابطه با کاملیا اعتراف کرده است. این زوج بعد از گذراندن فراز و نشیب های بسیاری در سال ۲۸ اوت ۱۹۹۶ سبا پیشنهاد ملکه از همدیگر جدا شدند.
بعد از گذشت یک سال از طلاق این زوج، دایانا در یک تصادف شدید رانندگی در پاریس جان خود را از دست داد و پرنس چارلز برخلاف میل ملکه برای برگرداندن جسد دایانا به فرانسه رفت.
همسر دوم چارلز سوم:
در سال ۱۹۹۴ چارلز در یک برنامه تلویزیونی به رابطه عاشقانه خود با کاملیا اعتراف کرد. بعد از فوت دایانا چارلز رابطه اش را با کاملیا کم کم آشکار کرد. آنها در سال ۱۹۹۹ در یک مراسم با یکدیگر عکس مشترک گرفتند. بعد از این ماجرا کاملیا به صورت غیررسمی شریک زندگی چارلز در نظر گرفته می شد.
در سال ۲۰۰۳ با ورود کاملیا به کاخ سلطنتی چارلز زندگی مشترک آنها شروع شد، اما برگزاری مراسم ازدواج به بعد از حل و فصل مشکلاتی که بین ملکه (به خاطر ازدواج با یک مطلقه) و کلیسای انگلستان (به علت مرگ پاپ ژان پل دوم) وجود داشت موکول شد.
این زوج در نهایت در ۹ آوریل ۲۰۰۵ در تالار صنف وینزر ازدواج کردند و کامیلا پارکر به عنوان «ملکه همسر» بریتانیا شناخته شد.
بعد از ازدواج دوم هم کاملیا به دلیل ازدواج با شاهزاده چارلز دوشس کورنوال را دریافت کرد، با وجودی که کاملیا هم شاهدخت ولز است اما به برای پرنس دایانا از این لقب استفاده نمی کند. از آنجایی که جایگاه خانوادگی کاملیا پایین تر از دایانا است لقب پرنسس را ندارد. این زوج فرزند مشترک ندارند.
ماجرای نرسیدن کاملیا به عنوان ملکه:
بعد از اینکه چارلز با شریک قدیمی خود کاملیا پارکر بولز ازدواج کرد، عنوان شد که کاملیا در صورت رسیدن شوهرش به پادشاهی لقب ملکه را نخواهد داشت، زیرا دیدگاه عمومی نسبت به همسر جدید شاهزاده چندان مناسب نبود، این ماجرا تا ۷۹ امین سالگرد رسیدن به جایگاه ملکه ادامه داشت تا اینکه ملکه الیزابت پیش از مرگ خود در سال جاری اعلام کرد بعد از رسیدن چارلز به پادشاهی به همسر او لقب «ملکه همسر» یا «ملکه همنشین» بدهند. قبل از این کاملیا با عنوان دوشس کورنوال شناخته می شد.
اهدای نشان سلطنت به چارلز سوم:
بعد از اینکه ملکه الیزابت مادر شاهزاده فوت کرد، چارلز سوم به عنوان پادشاه بریتانیا منصوب شد و نشان سلطنتی بریتانیا را به ارث برد.
الیزابت دوم ملکه انگلیس بعد از گذراندن طولانی ترین دوره سلطنتی به مدت ۷۰ سال در سن ۹۶ سالگی به عنوان پیرترین رئیس نظام حکومتی از دنیا رفت و فرزند ارشد وی به عنوان پادشاه و رئیس دولت انگلیس مسئولیتهای ملکه را به عهده گرفت.
سفر چارلز سوم به ایران:
سفر چارلز سوم به ایران به دوران ولیعهدی اش در سال ۱۳۸۲ برمی گردد، وی در جهت بازسازی و کمک به مناطق زلزله زده بم وارد ایران شد. در آن زمان خبرهای ضد و نقیضی مبنی بر بازدید وی از ایران منتشر شد اما با انتشار تصویر حضور او در شهر بم این خبر تایید شد.
چارلز سوم اولین فرد از خانواده سلطنتی انگلستان است که بعد از انقلاب ۱۳۵۷ به ایران آمد. بعد از بازگشت شاهزاده چارلز به انگلستان وی ایران را کشوری بزرگ با تمدنی بزرگتر و کشوری در حال توسعه توصیف کرد. در ضمن حضور چارلز در ایران ملاقاتی بین ایشان و رئیسجمهور وقت ایران سید محمد خاتمی نیز صورت گرفت.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 18
- 3